icon

Finančné zneužívanie - zlatokop alebo mne hrabe

srbskaprincezna
13. dec 2021

Ahojte všetky 🙂 Som totálne zlomená a totálne izolovaná, že už mám pocit, že neviem čo je dobré správne, či ja som normálna alebo sa proste niekde stala chyba. Minulý rok, skoro presne pred rokom v januári som odišla prvý krát do zahraničia. Prvé tri mesiace boli pre mňa náročné keďže som popri 12 h práci každý deň ešte každý druhý mala online hodiny anglického jazyka na koľko som pracovala v office a moja angličtina bola katastrofálna. Po troch mesiacoch boja, tiež som tu bola úplne sama ,nepracovali tu ženy v office iba jedna ktorá bola podstatne staršia 60 rokov, upratovala a mala problém s alkoholom. Ale mala som aspon ju. Po troch mesiacoch prišiel do kancelárie chlapík, ktorý nebol na prvý pohľad fešák ale vedel zaujať spôsobom komunikácie, bolo ho počuť, bol zábavný. Začali sme sa rozprávať, nejak sme si sadi a ja som mala pocit, že je mi jediná opora. Bol o 10 rokov starší, rozvedený /ex však nežila z dôvodu problému z drogami žial zomrela/ a mal syna o ktorého sa staral. Boli sme spolu tri krát na rande a potom sme sa stetli v aute kde po mne "vyštartoval" nebola som pripravená na sex, necítila som sa na to, ostalo to len pri puse. Bol s tým v poriadku a neskôr došlo aj k sexu po ktorom sme si museli vyjasniť, pretože pre mňa to bolo dôležité čo ďalej. On to mal tak že nevedel, ale ja som nechcela chlapa len na sex, pre mňa to nie je emočne možné. Na koniec došiel do mojej kancelárie a povedal že ma miluje a chce byť so mnou. Začali sme vzťah, krásny no i náročný,je žiarlivý, tažke veľa krát to bolo naozaj ťažké no bol a je pozorný, hovorí mi ako ma miljue, proste dokáže aby som sa cítila ako bohyna (to som nikdy necítila :( ) A teraz kde nastal problém. Po ukončení projektu v zahraničí som sa rozhodla že odíde k nemu do krajiny. Už v zahraničí som sa naučila jeho reč dostatočne na to, aby som si našla v jeho štáte práce, našla som si bývanie, vytvorila vzťah s jeho synom tak zrazu som nadobudla pocit, že ma trošku finanšne zneužíva. Po prvé som v krajine, kde plat dostanem z VŠ 500 € a z toho 200 € platím byť. Boli sme dohovorení, že mi bude platiť polovicu , keďže i celé víkendy trávi on i jeho syn u mňa a ja platím aj stravu aj všetko ale tak podrobne. Postupne sa začalo čoraz častejšie objavovať to, že sme išli i so synom do kina alebo na večeru alebo on chcel ísť napr. do fitka ale popýtal si, či to môžem zaplatiť. Teraz to došlo do štádia, že napr cez víkend chcel ísť aj so synom do kaviarne nemal však peniaze a zaplatila som ja. Taktiež za solárium a darček pre druhé dieťa, na ktorého jeho syn išiel na oslavu. Večer keď sme išli do kina, som prisahala že už to nebudem platiť ja. On mi však v hale povedal že nemá peniaze, film už začal a bolo mi blbé povedať že ani ja. Vo štvrtok minulý som mu požičala 4000 eur lebo kupoval auto a potreboval rychlo vyplatit. Vedela som že mu maju poslat vyplatu zo zahranicia kde sme spolu robli vpiatok. Ja som tie podklady k vyplate robila tak som vedela ze dostane 7500 eur a vedela som ze mi ich bude mat z coho mat. Avak dnes je pondelok, a on sa akosi nema k tomu aby mi to vratil. Teda, cakam, ze mi to sam od seba vrati. Ale povedala som si, ze je to cudne a takto to nejde. Dnes mu chcem povedat ze ma zranuje ze to takto mame. Je mi luto preco nemôzem byt v rovnocennom vztahu, kde minimalne partneri platia vydavky fifty fifty. Pred tym som bola vo vzthaju 6 rokov kde som partnera ktory zarabal lepšie ako ja zivila :( Mozno Vam to pride divne ale mna to tak strasne zlomilo mam deprsiu, prejedam sa, uz ma nebavi o seba sa starat, a nebavi ma starat sa ani o domacnost moju, nemumyte riady... Cely vikend sa venujem jemu a jeho synovi ktory ma uz tiez zacal financne cicat. V sobotu som chcela aby si partner pospal tak som zobrala chlapca 12 r vonku nech sa pohrame a boli sme v obchode kupit si horucu cokoladu. Zacal robit acirkus, ze maam peniaze ze videl ze potrebuje ciapku, rukavice a sal. Alebo v kinde videl ze som kupovala listky ja a on si od teti eštše vypytal pokorn, celu tasku. Zjedol ho sam a v polke filmu mi povedal ze on je este hladny a ze mu mam dat peniaze na dalsi. Uz som bola nasrata tak som sa nahas v kine spytala priatela, ze syn zjedol sam celu tasku pokornu a ze chce dalsi. Cakala som ze zareaguje nejak ze dost. ON MIKOL PLECAMI tak som mu tie posrane prachy dala a zozral este cely jden plny sacok pokornu a opat sa rozdelil .../ironia/ proste nedavam to ..mozno som ja divna ale citim sa ako hovno:/ Najhorsie je ze som tu uplne sama, nemam kamaratky, nemam rodinu, nepoznam tu nikoho :/ co robit ... Je sanca ze sa znormalizuje.....skustče nieco poradit ...Mam 28 on 38

lienkashoppingqueen
14. dec 2021

@srbskaprincezna 👍 vela stastia. 🍀 konecne dobre rozhodnutie a hned by som letela psychologovi do naruce a dala mu hoc aj tuto diskusiu precitat, on uz bude vediet co s Tebou. 🇸🇰
a na tie peniaze kasles, Tvoja velka chyba, skoda ze vobec nevidis ako Ta balamuti.
Tu to vidime kazda jedna z nas, ver mi.
Mozno by bolo dobre dat vediet, ci si tie peniaze nakoniec od neho dostala, tolko sme tu kvoli Tebe vypisovali, sledovali ako sa mas.

cubo2
14. dec 2021

@lenusiatko Ahoj inak napíšeš nám prosím ťa viac o Tom ako ťa manipulovala tá náboženská sekta? To by som si so záujmom prečítal

lenusiatko
Autor odpoveď zmazal
cubo2
14. dec 2021

@srbskaprincezna Držíme ti palce. Sama vidíš, koľko toho ti "dal". Doma budeš v bezpečí, upokojíš sa a všetko bude dobré uvidíš. Nebude to chýbať.

lenusiatko
Autor odpoveď zmazal
svetlanab
14. dec 2021

som veLmi rada ze ides domov. najlepsie rozhodnutie. vela stastia a pretrhni s nim kontakt.... uplne uplne a nikdy viac. zmen telefon, mail. vela stastia.

mariejenka
14. dec 2021

Prachy vratil?? Len to by ma zaujímalo. Si mladá,vies jazyky, doma sa zamestnas a si sama sebe pani.

silviaa
14. dec 2021

@srbskaprincezna uf, som rada, ze ides domov...drzim palce

srbskaprincezna
autor
14. dec 2021

Nie, peniaze mi este nedal ale kaslem na ne... :( len dufam ze to zvladnem sa nevratit proste nazad... bojim sa samej seba.....
Viem ze aka som, ze sa dam obmekcit.. neviem preco takto fungujem a casto krat si potom poviem ze je to proti zdravemu rozumu... Ale v tej chvili ako keby mi zatemnilo mozog

silviaa
14. dec 2021

@srbskaprincezna Ak by si chcela mozem ti dat kontakt na moju koucku, pracujem s nou uz roky. Tiez mam problem so sebalaskou a dost mi pomohla. Da sa robit konzultacie aj online.

leni1977
14. dec 2021

@srbskaprincezna ak by sa pokúšal prilákať ťa späť, vždy si vybav to ako sa správal, agresívne, využíval ťa, robil si z teba sponzora, na toto nesmieš zabudnúť. Naozaj ti bude lepšie bez takéhoto chlapa, nenechaj sa stiahnuť na dno. Ideálne by bolo zmeniť telefónne číslo, e-mail, zablokovať kde sa dá, ja som tak urobila. Nech nie je šanca kontaktovať ťa.

blunka
14. dec 2021

Fúúúú tak on ti povie že prachy si požičal, máš čakať doma, že ti ich donesie (ako asi klamstvo hej) a tvoja odpoveď je že si mu povedala že "prachy doriešime online".
Čudná si ty. By som tam stála s natrčenou dlaňou a ako verklik len opakovala, že čakám na tie prachy.
Neriešila by som nič iné dovtedy, nejde o 5 €. Ty dobrovolne sponzoruješ debila.

alzbetka83
14. dec 2021

@blunka Máš pravdu,tiež by som to tak nenechala,takto to uľahčovať debilovi. Nie je to malá suma,na Sk by si z nich mohla požiť aj rok,kým sa dá dokopy..Kde sú tie peniaze keď si ich požičal?

karmen118
14. dec 2021

@srbskaprincezna Povedz mu, že ak ti tie peniaze nevráti, tak to doriešiš už bez neho a s políciou, že ty tie peniaze potrebuješ, že už máš toho dosť, že ťa majú len ako oslíka potras sa a nemáš záujem o jeho výhovorky a vykrúcačky. Dobre robíš, že odídeš domov, hlavne sa k nemu nikdy nevracaj, ale peniaze si určite dorieš! Bude sa ti lepšie začínať nanovo, keď budeš mať finančnú rezervu.

srbskaprincezna
autor
14. dec 2021

Lenze on chcel aby som cakala doma.... "na prachy" ze mi ich potom donesie... lebo vedel ze chcem ist domov... to bolo cisto preto aby som ostala nesla... a mohol mi cely den pisat spravy aka som hrozna osoba.... a posielat ma hned domov.. aby mal isototu ze tam budem ked sa vrati a neodidem... Ja som chcela ist uz dnes... len som sa s prepacenim posrala

srbskaprincezna
autor
14. dec 2021

uz som bola zbalena...vsetko.. preto som povedalal ze len cm chybal aby som sla uz dnes... ale nezvladla som to... v piatok idem....nebude ma nutit ostat lebo vie ze idem uz od zaciatku na Vianoce domov... to je moja sanca

falbala132
14. dec 2021

prepac, ale ale to sa neda ani citat, ze kasles na prachy, ty uz si fakt mimo.. 4000 € !!! kks

alzbetka83
14. dec 2021

@srbskaprincezna Tak ho čakáš doma,či Ti tie peniaze prinesie?

tetasa
14. dec 2021

Taky je raneny ale kde su prachy?Len tym ze ti ich este nevratil mame vsetky pravdu ,same sceny ale po peniazoch ani stopy,povedz mu ze chces ciny ,nie slova!Aaaale ,ja by som sa nehadala v cudzej krajine s agresivnym clovekom,vykaslala by som sa aj na tie peniaze,podla mna jedinu chybu robis ze sa balis pred nim,mala si to nejak zahrat do tohto piatku uz ked si mala cestu naplanovu,lebo od takeho cloveka nic pekne necakaj,peklo az do piatku.

karmen118
14. dec 2021

@srbskaprincezna ešte máš čas predtým ako odídeš domov ísť na políciu, môžu ti tam povedať čo a ako, aký je postup. Dúfam, že máš aspoň doklad o výbere tých peňazí, lebo pochybujem, že si s ním spisovala nejakú dohodu, že si mu požičala.

alzbetka83
14. dec 2021

@tetasa Presne,do piatku sa tvárila akože je všetko v poriadku,všetko láska,ale trvala na tom ,že potrebujem tie peniaze,a do piatku musia prísť aj keby šli z marsu...
@karmen118 pred odchodom zájsť na políciu,prípadne povedať pár ľuďom v práci,že si mu požičiala 4000eur

bosorka2302
14. dec 2021

Ja niekedy zasnem ako si to zeny predsravuju odist do cudzej krsjiny, byvat u cudzieho chlapa. Ved v srbsku nemaju podnajmy?

0silvia0
14. dec 2021

@bosorka2302 veď píše, že býva v podnájme a on ide na víkend k nej do bytu...

kinderzwillinge
14. dec 2021

Pilcherova je proti tymto pribehom so srbmi uplny amater 🙈😂😂😂

srbskaprincezna
autor
14. dec 2021

Ja som sa nebalila pred nim, myslela som ze je v praci lenze kedze byt je na neho zobraty, ja nemozem ako cudzinec mat na seba byt ma i on kluce a prisiel a videl ze sa balim, preto cakam na piatok, v piatok idem domov na Vianoce... to vie.. nebude robit sceny

gina17
14. dec 2021

Peniaze žiadaj späť !!

kinderzwillinge
14. dec 2021

@srbskaprincezna Mile od neho, ze ta pusti domov a nebude robit sceny.
Toto sa mi normalne sniva... 🙈

alzbetka83
14. dec 2021

@srbskaprincezna A hlavne do piatku nech Ti tie peniaze vráti,dnes na tom trvaj. A tak môžeš ísť s kľudným svedomím domov.

0silvia0
14. dec 2021

@srbskaprincezna hlavne mu nevešaj na nos že sa nemieniš vrátiť. Povedz mu, že do piatku peniaze potrebuješ, žiadne také že peniaze poriešite online a potom. Veď už si ich vypožičal vraj, tak ich má, tak ti ich môže dať...

negymama
14. dec 2021

@alzbetka83 a podnajom je na jeho meno , lebo ty si cudzinka... och. to akoze cudzinci, ktori v krajine normalne pracuju na zmluvu si nemozu prenajat na seba byt???? To aj tejto sprostosti si mu uverila? Ale hlavne ze ho platis ty, to uz ako cudzinka mozes.

velka skoda ze ides az piatok, len aby ti debil dovtedy neublizil. ... ale mozno ani nie, ked sa "vykupis" prachami a nebudes pozadovat pozicku spat. To ta mozno aj pusti a povie si, ze to bol ale dobry biznys.. "zadarmo sex, spolocenske pozitky a ako bonus k tomu zaplatene auticko. Mozno si pozistuje mestecko kde si vyrastala, ze kde sa take blbe rodia, nech ide dalsiu hladat naisto.