Financovanie dieťaťa z predošlého vzťahu
Potrebujem si prečítať názory, pohľady aj iných.
Nezhodneme sa s manželom na financovaní jeho dieťaťa z predošlého vzťahu.
Ide o to, že platí 200€ výživné, aj mimoriadne výdavky, ako sú krúžky, lieky, školské výlety, školu, ...všetko polovicu s jeho ex.
To je v poriadku.
Lenže ona ho citovo vydiera, štýlom, že chudák jeho syn, budú sa mu smiať, v akých topánkach chodí do školy, lebo otec mu nekúpi. Chudák chlapec, už druhý rok tu istú tašku do školy má, chudák, nemôže ísť na krúžok, lebo otec mu nekúpil chrániče. ...a to všetko chlapcovi. Má 8rokov, aj keď chápe, keď mu manžel vysvetľuje, že on posiela mamke peniaze, aj platí mu všetko, čo potrebuje, ale nemôže si mamka len tak zamyslieť, že on potrebuje a preto je zlý ocko.
Teraz napríklad pred letom mu manžel kúpil plavky, okuliare, šľapky, župan. Všetko vzal domov, a odvtedy keď niekde sme chceli ísť, mu mama balila staré. Ok. Mne je to jedno. Ale naposledy potrebovala prispieť do školy, manžel jej poslal na účet 50€, chceli sme ísť minulý mesiac sa kúpať, zakázala, že ona si nepraje, aby syn išiel do vody, lebo ide zima a bude chorý. Čiže, nedala mu plavky, nedala mu nič, čo sme kúpili. Proste urobila natruc. Tak sme išli, s tým, že kúpime mu nové, ale neprispeje jej už na žiadne topánky, bundu atď. Dnes od neho pýtala polovičku na zimné topánky ktoré stáli 79€, vraj chce polovicu a plus ešte impregnacny sprej a vložky do topánok. Vysmial ju, poslal jej bloček z výletu z nákupu, že kvôli jej trucovaniy teraz neprispeje. Lebo to nemá ani v súdnom rozhodnutí. Už mu syn písal, že k nám nemôže prísť lebo by musel prísť bosý a nechce byť chorý.
@deti95060810 zamrazilo ma z tvojho prispevku. Syn vyrasta bez otca, ziaden darcek, ziadna spomienka. O tom vydedeni ani nehovorim.
Muzova ex bola podobný cukricek. A časom sa vysperkovala k "dokonalosti", každý bloček riešila cez socialku. A nepomohlo nič. Vôbec nič. Decká mali všetko dvojmo, v com prišli, v tom aj odišli, dovolenky a výlety sme museli vždy na poslednú sekundu, lebo madam zo zásady "zabudla" dat pas, vybavenie alebo oblecko. A to mala výživné slušne, ja som nebola jej nasledovkyna a svoj vzťah mala tiež. No, skončilo to až keď chalani vedeli povedať svoje (tj od tých cca 14, 15 rokov) a nemala na nich taky vplyv. Takže ti neporadím, asi treba len vydržať.
@vroni cez sociálku prosím ta co riesila? 😲
@deti95060810 u nás podobne aj keď teda aspoň nejaký ten darček na narodeniny a vianoce dostane. Ale tiež výživné len koľko má a také žeby mal veci nad rámec bežných zaplatiť polovicu tiež nie. Ale kašlem na neho hlavne ze mam pokoj a ze si dieťa brava ako ma. Pritom tiež vie ze keď sa mu zvýšil plat tká by mal platiť viac a ten sa mu zvýšil keďže sa nezabudol mojej známej pochváliť keď sa stretli na krúžku dcéry. Sa vyjadril ze keď chodím s dcérou na výlety a dovolenky tak peniaze nepotrebujem
Neviem, prečo jej dáva peniaze navyše. Má súdom určených 200 eur a tým to hasne. Nepoznám nikoho, kto by ešte okrem výživného dával zvlášť peniaze na topánky, oblečenie a čo ja viem čo. Toto všetko je zohľadnené vo výživnom, rovnako ako aj krúžky či zdravotné pomôcky. Takže dala by som 200 eur a nič viac, jedine keď je chlapec u vás tak niečo navyše alebo mu peniaze sporiť a nie dávať matke, ktorá ich zjavne používa aj na svoje potreby.
Všetko čo kúpite navyše nechať u vás,bude peklo tak či tak,a takto bude mať aspoň všetko potrebné u vás keď niekam pôjdete,my sme to tiež tak mali a prestalo a je kľud
@chadkroeger, od okuliarov cez čizmy ci výlety všetko. Mamička (jej) bola šéfka socialky, tak nebol problém. Pre ňu. 🙄
Takuto mindzu by som kazdy jeden raz odkazala na sudne rozhodnutie. Hotovo-smitec. Ked ktosi len hra na nervy, moja akakolvek dobra vola by skoncila.
@chadkroeger 200 EUR je dosť??? A syn nebýva?
Držte sa rozsudku, alebo ho zmeňte.
No v nedeľu ráno vypnem zvuk na mobile a môže sa aj rozdrapit. Máte ho prevziať o 15 tak trvajte na 15.00, učiť sa bude u vás a basta. V nedeľu ho máte vrátiť o 18.00 ? Tak už v piatok ju blokujem, nedvíham, iba v sobotu na chvíľu odblokujem a pošlem sms že chlapec je ok. V nedeľu ideme do kostola či na výlet, a je mi jedno čo si kto myslí. Odblokujem cca 10minut pred odovzdaním dieťaťa.
Alebo riešte cez koliznu, mediátora, vzťahoveho poradcu , aby ste si vyjasnili a stanovili pravidlá.
súhlasím s
@cacianka
Prevziať v čase kt je dohodnutý, tiež odovzdať v daný čas.
Nemá čo diktovať rozkazovať.. Treba to stopnúť.
Do kostola raz za mesiac dva pôjde aj s otcom.
Ten čas ma prežiť s otcom a on nie je povinný hlásiť, pýtať sa oznamovať.. Nič.. V pohode bysom aj blokla na ten čas..
@zuzap33 presne tak... otca spoznal až v 15tich. Býva o 3 ulice od nás ....🙄
V súčasnosti je už syn dávno dospelý.
Snažili sa mu to všetko vynahradiť krstní rodičia a moji súrodenci - s nimi má nadštandartný vzťah....
A preco to tatko vysvetľuje malemu a "neprepleskne" tu ex? 🙄🙄🙄😌
@autorka, pokial viem, bezne osatenie do mimoriadnych vydavkov nespada, to je sucast vyzivneho. mimoriadne vydavky mozu byt lyziarsky vycvik a vybava nan, plavecky atd. syn je uz dostatocne velky, aby ste si s nim sadli a porozpravali sa. inak matka vam teoreticky moze dieta odovzdat "bez batozka", v tom co ma oblecene, po vikende zas dieta vratite presne takto matke.
Preplatit môže chcieť.. Ale on nemusí.. Proste od ignoruje..bodka..ked chce kupit štvrtý par, nech ich kúpi sama.
On nie je povinný prispieť na všetko co si ona zmysli kúpiť.. Nech si kupuje.
A chlapcovi povedať ze to co robí je citové vydieranie a nie je to pravda.. Ukázať nech si prečíta súdne rozhodnutie kde je napísané že naň prispieva sumou 200e a výdaje naviac.. Lyžiarsky, zubný strojček.. Idú na polovicu..
Na mieste otca by som dala návrh na zmenu styku na voľný nie len víkendy.. Proste kedy sa otec objaví vopred sa dohodne, syn bude chcieť, tak príde.
Ukázať jej, že ona nemá čo dirigovat ako a co ma zjesť.
ufff akože jeho ex je riadna mrcha ....v podstate ubližuje hlavne tomu dieťaťu ale je jej to jedno hlavne, že ona si mastí ego...neznášam hentaké chudiny...a čo sa týka výživného platí tvoj priateľ/manžel až až....neviem teda aký má príjem. ale na jedno dieťa na SR sa cca platí okolo 120 eur-150 max...známy platí na dve 210 eur a to má príjem v hrubom okolo 1600 eur... takže na jedno 200 eur je až až...
Draha pani. To, co mate za vola? Toho partnera! Vy ste ma dostala. Keby chcel, aky ma svetovy problem dat spisat vsetko, s materialom a na súd. Plus urobit si na urade socialnych veci a opatrenia pre rodinu sedenia u koliznej. Vsetko by bolo velmi odborne matke predlozene, s vystrahou a upozornením. To snad nemyslite vazne, ze ked vam na hlavu chora zena spravi bu bu bu a 8 rocny chlapec dokonca napise, ze by musel odist kamsi ku vam bosy, ze vy mate tolko rozumu napisat svoju staznost na psychicky narusenu matku na stranku mk....?

@autorka
V čase, kedy ma dieťa otec, nie ste povinní jej oznamovať kde idete, čo budete robiť.. Riešiť s nou program, čas.. Ona vbc nemusí vedieť co budete spolu robiť.
Tieto pravidlá sú musí ale stanoviť otec, určiť si hranice.. Co nad rámec výživného bude ešte riešiť.. Prispievať, hradiť.. Proste nenechať si skákať po hlave.
Lebo zrejme sa jej tvoj muž boji alebo hra jej hru, pre pokoj.. V tom prípade budete tancovať tak, ako ona bude pískať.
Čokoľvek mu kúpite, ostane u vás.. Keďže robí napriek..
Aj chlapcovi vysvetliť, že veci vami kúpené ostanú u vás, lebo.. Tak aby to pochopil.