icon

Financovanie dieťaťa z predošlého vzťahu

21. nov 2022

Potrebujem si prečítať názory, pohľady aj iných.
Nezhodneme sa s manželom na financovaní jeho dieťaťa z predošlého vzťahu.
Ide o to, že platí 200€ výživné, aj mimoriadne výdavky, ako sú krúžky, lieky, školské výlety, školu, ...všetko polovicu s jeho ex.
To je v poriadku.
Lenže ona ho citovo vydiera, štýlom, že chudák jeho syn, budú sa mu smiať, v akých topánkach chodí do školy, lebo otec mu nekúpi. Chudák chlapec, už druhý rok tu istú tašku do školy má, chudák, nemôže ísť na krúžok, lebo otec mu nekúpil chrániče. ...a to všetko chlapcovi. Má 8rokov, aj keď chápe, keď mu manžel vysvetľuje, že on posiela mamke peniaze, aj platí mu všetko, čo potrebuje, ale nemôže si mamka len tak zamyslieť, že on potrebuje a preto je zlý ocko.
Teraz napríklad pred letom mu manžel kúpil plavky, okuliare, šľapky, župan. Všetko vzal domov, a odvtedy keď niekde sme chceli ísť, mu mama balila staré. Ok. Mne je to jedno. Ale naposledy potrebovala prispieť do školy, manžel jej poslal na účet 50€, chceli sme ísť minulý mesiac sa kúpať, zakázala, že ona si nepraje, aby syn išiel do vody, lebo ide zima a bude chorý. Čiže, nedala mu plavky, nedala mu nič, čo sme kúpili. Proste urobila natruc. Tak sme išli, s tým, že kúpime mu nové, ale neprispeje jej už na žiadne topánky, bundu atď. Dnes od neho pýtala polovičku na zimné topánky ktoré stáli 79€, vraj chce polovicu a plus ešte impregnacny sprej a vložky do topánok. Vysmial ju, poslal jej bloček z výletu z nákupu, že kvôli jej trucovaniy teraz neprispeje. Lebo to nemá ani v súdnom rozhodnutí. Už mu syn písal, že k nám nemôže prísť lebo by musel prísť bosý a nechce byť chorý.

panelacikova
21. nov 2022

autorka, zabudla si dodať k vašim príjmom, že vám tečú aj príjmy na 3 deti. a to rodinné prídavky, ktoré v zahraničí vôbec nie sú malé....

lienka.7
21. nov 2022

@lady_hurts ja netvrdím, že ma zaplatit 200€ a viac sa nestarat (ako to mimochodom.robia iny) To vobec! Ale zase aby na mňa by ex rozhodne neskúšala ťahy, ze jej mam na syna zaplatiť polku na vetrovku, topánky a pod.a potom ku mne príde syn v osuchanych veciach a ja mam teda znova kupovať oblečenie- tento raz za plnú cenu.
@autorka sorry ale tvoj muz je padnuty na hlavu alebo co???

cacianka
21. nov 2022

@mk22 aj my sme mužovej dcére vysvetlili, primerane veku, a veľmi to pomohlo. Ja som nebola dôvodom ich rozchodu, spoznali sme sa 4r potom, ale exka vyvádzala ako primitív, dcéra bola huckana ešte aj od starých neskutočne.
Tak sme vysvetľovali do aleluja. Pomohlo to

sasa1310
21. nov 2022

teba do jej financií veľké hovno, koľko ona zarába z prenájmov. Syn tvojho muža má rovnaký nárok na financie zo strany otca ako vaše spoločné deti. A že nevychádzate finančne, no hold nemali ste mať 4 deti dokopy. Chudák chalan. Za jeho 8 rokov života jeho tatko už stihol ďalšie 3 deti s druhou ženou, ktorá sa stará do vecí, do ktorých ju nič nie je. Okrem toho, keď nechcete platiť, žiadajte o výhradnú starostlivosť a alimenty vám bude platiť jeho matka.
Apropo sa divím, že si takého aj chcela. Chlapa, ktorý opustí rodinu s malinkým dieťatkom kvôli nejakej žene. Ja by som o takého ani nezakopla.

dadis
21. nov 2022

@lienka.7 Ale tak vieme pravdu iba z jednej strany..

sasa1310
21. nov 2022

@lienka.7 vieš čo, ja sa jej absolútne nedivím. Škoda, mohla by sa tu tá matka nájsť a objasniť aj z druhej strany, ako často sa on vlastne stará o toho ich syna a aký má záujem

panelacikova
21. nov 2022

reagujem postupne, ako čítam. teraz som sa dočítala, že ty si slobodná matka? a máte spolu 3 deti? takže toto je to, čo ťa žerie a serie, že? a k tým príspevkom na dieťa... ako písali niektoré baby, ktoré žijú naozaj reálnym životom, tak ak si spočítaš položku po položke, zistíš, že 200 eur v súčasnosti na dieťa nie je bohviečo. aby ti bolo jasné, tak na dieťa sa počíta aj 1/2 nákladov na energie napríklad. a na bývanie. čiže ak matka dieťaťa platí napríklad 250 eur bývanie s energiami, automaticky sa pripisuje náklad vo výške 125 eur na dieťa. k tomu si prirátaj jedlo, rôzne školské potreby, a vôbec všetko, čo tu bolo vyššie spomínané a zistíš, že sa pohybuješ v omnoho väčších číslach. a keďže tvoj spolubývajúci zarobí vyše 2000 a ona menej ako 1000, tak tých 200 je len tak tak. čiže pokladám za správne, že na mimoriadnych výdavkoch sa delia. Ďalej ťa neskutočne žerie, že ona vie ušetriť. ja to pokladám za veľmi rozumný krok a jej šikovnosť a to, že peniaze nerozhajdáka. napokon, ak chce vziať dieťa na dovolenku, zrejme šetrí peniažky na to. taká šikovná dovolenka stála moju dcéru tento rok vyše 800 eur. takže ak si odložím mesačne stovečku, môžem dcéru vziať na dovolenku. takto podobne zmýšľa aj matka chlapca. a ty jej závidíš.... nechápem.

panelacikova
21. nov 2022

@betulinka1 nezabudni prirátať rodinné prídavky zo zahraničia. na 3 deti, ak robí napríklad v AT, je to cca 550-600 eur mesačne.

panelacikova
21. nov 2022

@lienka.7 ty si vážne myslíš, že matka si z 200 eur mesačne financuje svoje koníčky a záujmy? vážne? ja živím sama seba a dcéru. ako som spomínala vyššie, len náklady na bývanie na dcéru činia u mňa 80 eur (a to máme malý 1-izbák a to ešte nešli energie hore). ja som nahádzala do tabuľky výdavky na dcéru na 1 mesiac a vyšlo mi takmer 600 eur. tak ak si myslíš, že matka 8-ročného (nie 8-mesačného) chlapca využíva smiešnych 200 eur na svoje potreby, si poriadne mimo...

lienka.7
21. nov 2022

@panelacikova čítala si naozaj pozorne, co autorka písala?
Pisala, ze jej muz (su manzelia) ma platit napr.polku sumy za topánky, ktoré synovi ale ex neda a on mu ma kúpiť ďalšie. Detto ine veci ma platit polovicu, ale zároveň kupit on nanovo nove veci. Toto ti príde fér?
Tiez tam písala o gitare ze zaplatil polovicu ale vychcana maminka povedal synovi ze je to darček iba od nej a syn pýtal dalsi od neho... tiež ked chce ísť na oslavu, ma si pýtať peniaze na darček od ocka, lebo maminka nema... toto ti príde fakt ok?Zvyčajne s tebou súhlasím... ale teraz fakt žasnem. Ex je vyslovene spekulantka, sorry.

drahomirrra
21. nov 2022

Baby, akoze podaktore si tu dobre liecite vlastne komplexy, a je to dobre vidiet. Sa skludnite. 🙄 Najma tie rozvedene, co si tu ulavuju vlastne 💩. Je uplne fuk, komu co prebrala, neprebrala, ani na koho sa ulakomila. Sud nariadil 200€, zsplatila by som 200€ plus velke vydavky, inak ani trt. Keby mi poslala ex decko bose, volam okamzite UPSVaR a dolozim komunikaciu o tom, ze sa kupovali topanky. To co je za spravanie poslat decko bose? Alebo mu obliect otrhane handry, ked dal tatko polku na nove?

dadis
21. nov 2022

@lienka.7 Myslim si, ze obe strany si nemaju ci vycitat..chudatko chlapec uprostred. S otcom minimalny styk, ani z financnej urovne otca sa mu neujde, lebo si s novou zenou spravil dalsie 3 deti a nova zena na otca tlaci, nech nedava dalsie vydavky..moj ex plati vyzivne 16% z cisteho prijmu na kazde dieta...ok, nic navyse neplati..

panelacikova
21. nov 2022

@lienka.7 v jednom príspevku píše, že je slobodná matka, inde zase, že sú manželia, z nej ani boh nevyjde....
už aj na základe toho, že píše od buka do buka, by som si rada prečítala názor druhej strany, bohužiaľ, ako to už býva zvykom na MK, tak na názor druhej strany autor nikdy druhú stranu nevyzve 😀
jediné, čo súhlasím, ak to teda náhodou pravda je, že ho pošle v otrhanom a bla bla bla. pokiaľ mu teda kúpia spoločne, mal by chodiť v tom, čo mu kúpili spoločne. ale nevieme, kde je pravda. autorka zatajila aj príjem z rodinných prídavkov a bohvie čo ešte 🙂
ja osobne jej neverím ani polovicu toho, čo napísala.

panelacikova
21. nov 2022

@dadis ja keď rátam len s 2000 eurami. má 4 deti. 2 domácnosti (áno, dve, pretože v tej jednej tiež žije jeho dieťa a tiež sa tam uhrádzajú energie). ak to vezmeme len na počet detí, mal by nechať "doma" 1500 eur a 500 by mal nechať prvému synovi (ak to vezmeme čisto iba na to, že zarába pre deti). samozrejme, druhá domácnosť stojí viac, lebo je tam 5 osôb. z toho ale ešte 3 maličké deti, ktoré zatiaľ "neprejedia". ale zase chlap. ktorý ale zas nie je 2 mesiace doma.... suma sumárum, ak platí 200 plus sa podieľa na mimoriadnych výdavkoch, je to tak akurát. len autorka tu bude skákať ako zajac na silvestra....

sasa1310
21. nov 2022

@drahomirrra nikto si tu žiadne komplexy nelieči. By ma zaujímalo, čo je to teda za otca, že nechá syna v starostlivosti matke, ktorá pošle dieťa k otcovi bosé a v roztrhaných veciach. Alebo skôr si to autorka vymyslela?

dadis
21. nov 2022

@panelacikova Ano, myslim si, ze to, kolko plati teraz (200+100) je adekvatne. Ale ak je pravda, co stvara matka s tym stykom a vydierackami, tak to je tiez pekne mimo. Obaja su drbnuti a chudak chlapec..nech zajdu za koliznym, toto vsetko by mal vediet niekto, kto bude mat nazretel to najlepsie pre chlapca a obom rodicom nech razne prehovori do duse...

lienka.7
21. nov 2022

@panelacikova ked sme pri tých prídavkov, tak od 1.1.ide hore aj prídavok aj bonus. Cize aj ex si opäť prilepši. Ak nie aj o plných 200€, tak určite o 150€ min. A presne ako pise
@drahomirrra plati co ma nariadené, plati. Plus ešte navyše. Tak potom o co este?
@panelacikova a inak ex ma prijem z prenájmu, oni zase z prídavkov. Takze si si kvit. Nech sa ex snazi tiez si nájsť vztah, a bude mat aj druhy prijem ale aj to @autorka uz spomínala ze s ex je to tazke. Cize ked je sama, robi zle

nepic
21. nov 2022

Bohužiaľ robí to veľa žien,že používa dieťa ako zbraň,keď sa nezmôže na nič viac. A jediný kto trpí,je to dieťa. Mám to tiež bohužiaľ za sebou,aj keď to už je dávno. Dcéra už je dospelá,veľa veci pochopila,študuje na vysokej škole a keď aj príde tak ide buď ku nám alebo ku svojej babke,ku mame ani nie. Tak tam to matka dotiahla a tak aj dopadla. Len tiež to trvalo dlho a veľa nervov,peňazí a úsilia a hlavne neprestať bojovať o to dieťa.

kp7333
21. nov 2022

Mila autorka, jediny, koho mi je luto, je chlapec, ktory aj tvojim pricinenim prisiel o otca, resp. styka sa s nim minimalne. Uplne chapem, ze jeho otec ma vycitky svedomia a snazi sa mu to vynahradit aspon financne. I ked je to len slaba kompenzacia sttaty, ktoru utrpel. Jeho matka ma na teba aj svojho byvaleho nervy, preto robi prieky. Na tom tiez nie je nic nepochopitelne. Snad si si nemyslela, ze vam bude dakovat za to, ze ste jej rozbili rodinu. Ostava ti len dufat, ze tebe sa nestame to iste a neopusti ta pre inu suknu, aby si sa mu aj ty raz nemusela doprosovat o peniaze na deti a ich potreby.

sasa1310
21. nov 2022

@nepic no neviem. V tomto prípade mi to stále vychádza tak, že tu sa o dieťa stará len a len matka. Otec sa odtrepal predsa o zahraničia a vidí ho 1x za 2 mesiace. Takže sa jej ani nedivím, že jej je 200 eur málo, nakoľko podľa správnosti by ho mal mať každý druhý víkend a starať sa a živiť by ho mal cez tie víkendy otec. Čo teda evidentne nerobí.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
sasa1310
21. nov 2022

áno čítala, že ju podviedol s tebou

lienka.7
21. nov 2022

@autorka no vidis, a rozvedene ti tu už vypočítali 600€ ze mas pridavky a nestačí ti 🤣🤣🤣
Ale to ze prídavky ma aj ex, to uz je ok. 👌
@sasa1310 čítala si ze ex ho vyhodila lebo nemal pracu????? A dala návrh na rozvod ona??? Kks, škoda s tebou čokoľvek dalej riešiť. Uz len z toho je vidno ze si zaujata. Co aj teba snad opustil muz?

panelacikova
21. nov 2022

autorka - ale to je jeho poriadna hlúposť, že robí na slovenskú zmluvu! tak nech sa poobzerá po niečom inom, napokon, zarobiť v zahraničí (ak nejde o ČR) 2000 eur je spodná hranica. a ešte aj na slovenskú zmluvu 🙄 čiže prakticky zarobí ešte menej, lebo dosť veľká časť výplaty sú diéty...

@sasa1310 presne tak. čisto môj prípad. otec si dieťa vezme 1x za 2-3 mesiace, aj to ho odtrepe k babke (svojej mame). ale u nás aspoň nepindal a dohodli sme sa slušne na vyššom výživnom a tiež uhradí dosť veľa nákladov aj pomimo. ale nech bol ten môj, aký bol, taký sprostý nebol, aby si behom 6-7 rokov "urobil" ďalšie 3 deti.....
@lienka.7 to, či existuje nejaký prenájom alebo neexistuje, to nemáme matkou potvrdené, tvrdí to len autorka. ale ak by aj, nikto autorke nezakázal kúpiť si pred 10 rokmi nehnuteľnosť a dať ju potom do prenájmu, mohli zarábať aj oni, to je čisto jej šikovnosť (matkina).
ako som uviedla skôr, neverím jej ani polovicu. zaujímavé, že chlap má 1 dieťa, nemá prácu a ex-ka ho živila. potom sa rozhodla ho vyhodiť, však chápem.... a zrazu chlap, ktorý hovno robil a žena ho živila, si nájde partnerku, s radosťou jej urobí 3 deti a nakluše do zahraničia pracovať na nevýhodnú slovenskú zmluvu, no isteže... buď je ten chlap pracovitý odmalička a teda dôvodom rozvodu nebola jeho lenivosť a to, že ho autorka živila alebo je hnoj aj teraz a autorka je v koncoch, lebo živiť 3 malé deti.... chlapa si vidí pár dní raz za "uhorský rok"... to musí žrať nervy. a poriadne.

autor
Autor odpoveď zmazal
sasa1310
21. nov 2022

@lienka.7 čítala som, že ju podviedol s ňou. Hneď na prvej strane. Žiadna zaujatosť, kdeže. Len autorke akosi nevychádzajú fakty, preto som to naschvál vypichla. Lebo aj to napísala.

panelacikova
21. nov 2022

autorka, prakticky ďalšie klamstvo, keď som sa zamyslela. píšeš: "mne rodinné prídavky chodia len čosi viac ako tu. Bohužiaľ robí na Slovensku zmluvu "
chodia ti len o čosi viac ako tu? ako na slovensku?
a vzápätí uvedieš, že robí na slovenskú zmluvu?
ak by robil na SK zmluvu, máš nárok na absolútne rovnaké prídavky, ako aj ženy mužov, ktorí robia na SK zmluvu na Slovensku. je to úplne jedno. ale ty píšeš: chodia o čosi viac ako tu. protirečíš si.

autor
Autor odpoveď zmazal
panelacikova
21. nov 2022

tak nech si skúsi nájsť niečo na zahraničnú zmluvu.... možností je kopec. a plynú z toho omnoho väčšie výhody.