icon

Gamblerstvo priateľa. Ako sa vyrovnať s jeho závislosťou?

13. máj 2025

S priateľom sme spolu 3 roky. Nazaciatku vzťahu som zistila že je gambler, teda sa mi sám priznal.. nehral automaty, ale stávkoval na internete, vtedy prehral všetky svoje úspory.. povedala som si, že mu pomôžem, vybavili sme spolu zákaz od hazardných hier a stratil prístup na tieto stránky. Vtedy som mu povedala, že ak sa to znovu stane tak končíme . Dnes v noci ani neviem ako mi to došlo na rozum lebo to nikdy nerobim som mu išla do mobilu a neviem prečo som pozrela maily a tam email z gamblerskej stránky, že evidujú jeho žiadosť o vyber atd.. nižšie pod tým mailom ďalší mail od banky, že evidujú jeho žiadosť o spotrebný úver . No skoro ma šľak trafil.. pozrela som appky v mobile a tam appka, z ktorej došiel mail, pozrela som jeho hernú históriu a od apríla znovu hra. Neviem ako, či si zrušil ten zákaz alebo čo. Ako neviem že čo mám robiť, či sa mu snažiť ešte pomôcť lebo je to naozaj dobrý človek, ktorý by ani muche neublížil, splní mi všetko čo mi na očiach vidi a veľmi ho lubim ale ma takýto problém..

nelka93
14. máj 2025
@nelka93

Žiadne liečenie, žiadne ďalšie ultimata, pobalila by som sa a odisla. Dúfam, že nebudeš sprostá a nespravíš si s ním najskôr decko, lebo však snáď sa zmeni

@nelka93 už čítam, že si odišla. Tlieskam, aspoň niekto ma rozum a sam seba rad

evkatk
14. máj 2025

Okamžite s ním skonči. Nestojí za vzťah. Vedome a úmyselne ťa oklamal. A kde máš istotu, že si nenapožičiaval aj mimo bánk? Takému nemožno veriť. Mala som susedu, ktorej dcéra bola do gamblera bláznivo zamilovaná, spolu žili 5 rokov, neustále mu dávala šance a on sa nezmenil a ani nemohol. Je to závislosť. Keď ju v okolí presvedčili, aby sa rozišla s ním, tak ju požiadal o ruku a ona celá nadšená pristala. Po svadbe pokračoval a začal byť hrubý. Proste od nej chcel stále viac peňazí,...Konečne pochopila, že to nikam nevedie, o všetko prišli a rozviedla sa. No po rozvode s hrôzou zistila, že má dlžoby vyše 300 000, ktoré musí splácať aj ona. Má 32 rokov, ešte nemá dieťa, lebo on to odkladal na nekonečno a obrovské dlžoby na krku, ktoré z polovice musí splácať. Kedy si nájde za takej situácie niekoho, kto s ňou bude chcieť založiť rodinu po ktorej veľmi túži, s takými dlžobami?

cholitko
14. máj 2025

Ruky preč

damira90
14. máj 2025

Mojej kamosky maval 1300 vyplatu. Aspon tak hovorila lebo poznáme majitela kde pracoval aj on to tvrdil. Za chrbtom hral po nočnej. Pol hodina mu stacila. Povedali jej to jeho kamarati dvaja. Tiez zobral úver nastastie len 7 000. Ponúkali mu aj,viac ale nezobral. Klamal jej az jeho rodicia to zistili. A pomáhali mu so splátkami.
+ v case nemocnice so synom jej ukradol z karty rovným 1000eur potom ho zablokovala Bratislava tusim vub , ze podozrivé výbery ci čo v okolí automatov. Dala mu pin kód lebo ved mali malého. Verila mu. Mal 31..teraz ma okolo 37.
Samozrejme že sa rozisli, hrá doteraz. Sama vidim auto stávať pri herniach skovaté ale chodí ten jej ponovom aj do iných miest. Pretože si vraj zarobí v zahraničí. A este ked zavreli herne dodám že od jeho mamy má že hrá na mobile doma. Ale za naozajstne peniaze. Ja neviem či sa to dá ale že dá. A vraj pri jeho hlave chorej mohla ušetriť za ten čas a vycíta si to doteraz, títo ludia to je horšie ako asi vsetko mozne. Lebo gambluju aj drogoví aj čistí ludia, podnikatelia a tak dalej. Lebo oni chcú čo nahádzali - späť. Nikdy sa to ale nestane.....

damira90
14. máj 2025

+ Žije stále u mamičky. Lebo ako by si asi našetril na podnájom, byt. Chuda uz teraz vie, ze syna ich nic dobré nečaká, jedine ak odmietnutie dlhov/dedenia.

jednorozec007
14. máj 2025

Gamblerstvi je závislosť ako aj alkohol ci drogy.Ak ste to sami nezvládli,treba navštíviť odborníka.Navrhni nech sa lieči.V Bratislave sa liečbe gamblerstva venuje AT sanatórium.

silvusinda
14. máj 2025

Nedaj sa ničím obalamutiť, pretože ti bude plakať a klamať do tvare že nehrá a hrať bude za chrbtom pokial nepôjde na liečenie. Keď už sú v tom zamontovane úvery na “hranie” je v tom už po uši a čoskoro sa vyplavia von ďalší dobrí ľudia, ktorí mu požičali a ty o nich ani len netušíš. Ak chceš zachrániť vzťah tak jedine prísne pravidla a v prvom rade liečenie! Osobná skúsenosť kde to dopadlo najhoršie ako mohlo ..ale šancu by mal dostať každý.

lucinka563
15. máj 2025

Ahoj, ja robím v herni 12 rokov a poviem Ti daj od neho ruky preč.. poznala som kvantum chalanov, čo chceli ženy aby prestali a hrajú doteraz.. aj zákaz keď si dáš, oni s tým vypečú a hrajú na iný občiansky.. poznám veľmi veľa ľudí čo prehrali či prestávkovali domy, byty, úvery na bývanie, šetrenia na tajnáša pred rodinou atd.. nepoznám ani 1 čo by chcel prestať a ozaj prestal..

anickafer
15. máj 2025

Pozri si na nete Abstinujúci gambler Ján Pjentek... Poradí, pomôže. Držím palce!

laurabiagotti
15. máj 2025

Moja kamaratka si vzala za muza tiez chlapa o ktorom.vedela ze je gembler ale myslela si ze sa z toho dostane postupne.Ale ked prehral vsetky uspory co mali odlozene na rodinny dom, to este len prisiel problem a este aj dieta do toho a nemali nic..Su uz rozvedeny ale tych dlhov !!! Iba prec cim skor mozes.

inulienka29
15. máj 2025

Ak spolu nemáte dieťa tak zober nohy na plecia a utekaj. Ak spolu dieťa máte tak zober dieťa, nohy na plecia a utekaj. Ja som od takého utekala neskoro, už s dvoma deťmi a dlhmi. Už sme dva a pol roka rozvedeni.

damira90
15. máj 2025

Aj po liecení moze nastat peklo. Vies preco? Ostane to v ŇOM...dalsí priklad mam takeho co nam auto opravuje. Boji sa aj ist do podniku s tym strojom, pretoze spomina casy kedy prehral penazí na dom. Mohol mat za to dom na tú dobu stare peniaze. Máva záchvaty. Zacne koktat rychlo rozprávať. To je proste v hlave. A ked sa opije nedajboze nechytis ho, automat ide ruka v ruke aj s drogami. Na liecenie ti nepojde ( chlapi mávaju hrdosť urazilo by to ich ego) niekedy.
Ak mas dieta tak tomu nedá dá sebe omnoho viac.

anickafer
15. máj 2025

Aj keď si sa už rozhodla odísť, pomôž mu, nasmeruj ho. Ten pán Pjentek rozpráva o svojej závislosti a aj pomôže.

srnka79
15. máj 2025

Sesternicin chlap (manzelia, 2 deti) gemblil. Vdaka jeho dlhom prisli o trojizbovy byt, museli ist vsetci do jednoizbaku. Sice pracoval, ale bolo treba splacat dlhy, sesterka drela ako mulica - dve prace. Pritom nebol cas ani na deti, logicky, zdravotne problemy, frustracia. Nakoniec sa rozviedla, lebo nechcela zvysok zivota makat na blbca, co sa nevie ovladat a najst si normalny konicek. Syn sa s nou nebavi - drzi stranu otcovi. Dcera to chape (aj cela rodina). Zacala novy zivot, sice v podnajme, ale spokojna, zbavila sa zeleznej gule na nohe. Ma noveho priatela, psika, kupili si zahradnu chatku, konecne nezaraba na nekonecnu ciernu dieru. Tiez nebol vyslovene zly chlap, ale to nestaci. Toto ruinuje celu rodinu. Bez penazi nie je byvanie, jedlo, vylety, vzdelanie, auto, proste nic, ani zdravie. Ak takyto clovek nechce zmenu, nesnazi sa liecit, abstinovat, klame a robi potajomky dlhy, nema to zmysel. Dalsia znama (uz su to roky) - mlada baba, zdedila dlhy po otcovi a platila ich. Tusim sa da odmietnut dedicstvo aj s dlhmi, nie som pravnik s netusim detaily, ale tvrdila, ze to plati... za mna je to cele nezmysel. To nie je hypoteka, ze cloveku ostane byt. To je proste minus, o ktory clovek nestoji. To nie su jednorazove skraty, to je dlhodoby problem, v ktorom ziadna zena ani dieta nechce zit.

mischy00
15. máj 2025

Aj u nás v rodine bol prípad, muž zalozil dom, čo mu darovali rodicia. Zobral smiešnych 15tis eur a po roku prišiel o dom, dom banka predala v dražbe a museli sa vysťahovať. Keď negembil, tak pil....musel mať vždy nejakú závislosť, lebo ze je k nemu život nespravodlivý....zomrel ako 35 ročný.

enmery
15. máj 2025
@anickafer

Pozri si na nete Abstinujúci gambler Ján Pjentek... Poradí, pomôže. Držím palce!

@anickafer Preboha, ešte v nej vyvolávaj pocit viny, "pomôž mu, nasmeruj ho". On je tak nesvojpravny, že nevie, že sa to má liečiť?Už pomoc dostal od nej a aj smerovanie a "pekne sa jej zato odvdačil". Už je to len jeho kapusta. Ona nech pomáha tam, kde to má zmysel. Rozum sa mi zastavuje. Vedel si všetko vybaviť natajnáša a začať gembliť, vie si to teda aj zadať do Google a vypľuje mu tisíc stránok a pomoc od profesionálov.

bolarazjedna
15. máj 2025

Nikomu by neublížil... No práve ublížil tebe, tým, že nebol k tebe úprimný, robil to za tvojim chrbtom, takúto zásadnú vec. Nie je to fyzické ublíženie, ale totálna strata dôvery. Budeš čakať celý život, kedy zasepo tokoch zistíš, že ti klame? Ze je znovu v tom a prehral úspory rodiny, detí resp nato il ti doživotné dlhy?
Môže to byt akokoľvek fajn človek, ale bohužiaľ na dlhodobý vzťah so záväzkami nie.

lubina
15. máj 2025

rozchod, toto je zavislost a s tym sa tazko bojuje. Tvoj zivot bude stale o tom, ze bude zhanat peniaze na hry....mala som spoluziacku, ktorej manzel prehral vsetko, este aj zariadenie bytu predal a raz prisla domov a vsetko bolo prec....vtedy konecne pochopila, ze mala odist uz davno a aspon nieco by jej ostalo....takto nemala nic, iba dlhy spolu s manzelom........

anickafer
15. máj 2025
@enmery

@anickafer Preboha, ešte v nej vyvolávaj pocit viny, "pomôž mu, nasmeruj ho". On je tak nesvojpravny, že nevie, že sa to má liečiť?Už pomoc dostal od nej a aj smerovanie a "pekne sa jej zato odvdačil". Už je to len jeho kapusta. Ona nech pomáha tam, kde to má zmysel. Rozum sa mi zastavuje. Vedel si všetko vybaviť natajnáša a začať gembliť, vie si to teda aj zadať do Google a vypľuje mu tisíc stránok a pomoc od profesionálov.

@enmery aký pocit viny v nej vyvolávam?

damira90
15. máj 2025
@anickafer

@anickafer taký pocit viny že mu nepomáha a nepomohla doteraz. Ze si nič nevšimla naňom...zacne mu pomáhat a ked on nunacik si nepomoze tak bude len ona na vine. Este ze sa stará hádam do neho/ či nedosiahla uspech. Tak to myslela tá @enmery asi.
Ludia musia chcet samy, plus ked to nevedia neni jeho mama otec ho dohnať, nie aby mu to "vybavovala" kedze si vie "vybavit peniazky prefikanec". 😒

aurora33
15. máj 2025
@anickafer

Aj keď si sa už rozhodla odísť, pomôž mu, nasmeruj ho. Ten pán Pjentek rozpráva o svojej závislosti a aj pomôže.

@anickafer poznas toho pána, keď ho tak odporúčaš?

gerrwie_girl
Autor odpoveď zmazal
gerrwie_girl
15. máj 2025
@vilma7

Áno, perfektný chlap NEKLAME Partnerku!!!
Ešte stále je perfektný???

@vilma7 perfektný nie je ani jeden. A ani žiadna žena 🙂

maranco
15. máj 2025
@gerrwie_girl
Odpoveď bola zmazaná

@gerrwie_girl problémy sa riešia, a neuteká ale problém musí chcieť sám riešiť a nie ho tutlať a klamať priateľku že nemá žiaden problém
ľúto mu bude len to že mu na to prišla a nie to čo on vykonal, tak si len dá väčší pozor aby to nezistila

alkoholik ak si neprizná že má problém tak nasilu ho nedáš na liečenie to isté aj gembler

enmery
15. máj 2025
@anickafer

@anickafer "Pomôž mu a nasmeruj ho".Ty si prehliadla, že ona už mu šancu dala aj pomohla a nasmerovala? Partner nemá byt terapeutom. Vyslovene si jej napísala, že aj keď sa rozhodla od neho odísť, má mu pomôcť! On ju max tak stiahne so sebou. On ma ísť za odborníkom a liečiť sa. Aj tak gemlberstvo je konečná, to sa z toho dostane ešte menšie množstvo závislakovak, ako pri alkohole. A ak uz prestanu hrať,nahradia to inou zavislosťou-chlast, drogy.Nebudem niekomu radiť, nechať si zničiť život.
Ona za jeho život zodpovedná nie je, pomocnú ruku mu už dala, nevyužili-sám si za to môže.

mischy00
15. máj 2025

Ak ma pomenovanie gambler, znamená to, že je to človek závislý. Ako alkoholik.....to už sú všetko diagnózy. Nieje gambler ten, čo si sem tam kupi stieraci žreb a alkoholik ten, co si dá raz za mesiac pohár vína. Išla do vzťahu s tým, ze on ma šancu si vybrať.. .ona alebo hranie. Vybral si, konečná a nieje o čom.

esmey
15. máj 2025

Od takého muža prec nechoď. On myslí na vašu finančnú budúcnosť, veď raz isto vyhrá jackpot a potom budeš ľutovať.

cimage
15. máj 2025
@nelka93

Žiadne liečenie, žiadne ďalšie ultimata, pobalila by som sa a odisla. Dúfam, že nebudeš sprostá a nespravíš si s ním najskôr decko, lebo však snáď sa zmeni

@nelka93 uz odisla od neho, takze ziadne dieta sa nekona

anickafer
15. máj 2025
@enmery

@anickafer "Pomôž mu a nasmeruj ho".Ty si prehliadla, že ona už mu šancu dala aj pomohla a nasmerovala? Partner nemá byt terapeutom. Vyslovene si jej napísala, že aj keď sa rozhodla od neho odísť, má mu pomôcť! On ju max tak stiahne so sebou. On ma ísť za odborníkom a liečiť sa. Aj tak gemlberstvo je konečná, to sa z toho dostane ešte menšie množstvo závislakovak, ako pri alkohole. A ak uz prestanu hrať,nahradia to inou zavislosťou-chlast, drogy.Nebudem niekomu radiť, nechať si zničiť život.
Ona za jeho život zodpovedná nie je, pomocnú ruku mu už dala, nevyužili-sám si za to môže.

@enmery ona mu dala šancu s podmienkou. Tým mu nepomohla. Gemblerstvo a ostatné závislosti sú choroba. Závislí si neuvedomujú, že potrebujú pomoc, žiaľ. Ja jeho činy neschvaľujem, ale som si istá, že potrebuje pomôcť. Áno, vie si kadečo vyhľadať a vybaviť, ale pomoc nevyhľadá. A hoci by som od neho odišla, pomohla by som mu touto formou.

lenkabanska
15. máj 2025

dalsim aspektom gemlerstva je to, ze niekedy peniaze gemler hlada aj trestnou cinnostou...