Hádame sa za peniaze

30. jún 2023

Ahojte baby , stalo sa mi niečo čo som si nemyslela že sa mi niekedy stane , a ľutovala som každého kto tým prechádzal ..a presne sa to stalo aj mne..hádame sa za peniaze s mužom 😔 pracujeme , nie sme doma ani jeden , ale zvýšili nám fix na hypotéke ,približne o 350eur ..o toľko sa nám zvýši hypo..sme v koncoch,zmení sa nám štandard všetko , hotový sme ,áno rozmýšľam ešte nad jednou prácou ale vôbec neviem čo a ako spraviť, hlavne muž je z toho veľmi nervózny , normálne sa mám chuť rozviesť, skrz tie nálady jeho ..neviem ako by bral ,keby nám nejak ochorie dieťa alebo proste niečo , keď už teraz sa tvári akoby nám skončil život ..teraz povedal malej 6rocnej , užite si ,lebo zachvilku nám zoberú dom🤦 akoze ja viem , ale celú rodinu tým ničí ..bojím sa aj ja , ale na exekúciu to nie je..som z toho smutná, rozprávať sa s ním nedá ..skúšala som ..nepomozete mi , len neviem kde sa sťažovať , tak som prišla na koníka..

gemmadimare88
30. jún 2023

A ty Platis jemu, alebo on Plati tebe? Za peniaze by som sa tiez hadala, ved to je Super, furt mozes vyhrat.

autor
30. jún 2023

@gemmadimare88 my máme spolu

kaktusik007
30. jún 2023

to bol od
@gemmadimare88 pokus o vtip, a celkom jej vysiel, aj ked teda autor evidentne nepochopil 🙂

anjelicek26
30. jún 2023

A v banke ste sa rozpravali, ze tych 350e je proste privela a ci sa to neda prepocitat nanovo alebo dlhsiu dobu? Ja sa muzovi nedivim, ze sa boji o buducnost, ked vychadzate len tak tak... minimalne v hlave si prerataj, ci nie je rozumnejsie dom predat a ist do mensieho za cenu - nedokafrania si manzelstva a nemusiet tahat dve prace na platenie domu, kde ani nebudes, lebo budes driet od rana do vecera...

autor
30. jún 2023

@kaktusik007 nie vôbec som ju nepochopila ,ako ja som psychicky v koncoch , veľmi nestojím o vtipy

autor
30. jún 2023

@anjelicek26 my máme čo predávať , okrem tohto domu ,len sa toho nechce vzdať , on si chce udržať všetko

anjelicek26
30. jún 2023

Tak potom neni o com, predat co sa da, splatit co najviac z hypoteky a dostat splatku zasa do urovne "pohoda, to sa da"... ked sa o tom odmieta bavit s tebou, porozpravaj sa z o svokrovcami alebo nejakym jeho kamaratom, ktoreho je on ochotny vypocut, co sa tyka rady... hovorit dcere, ze vam vezmu dom, je poriadne od veci, co tym akoze chcel dosiahnut? Nech sa dieta boji?

isis234
30. jún 2023

skúste v banke, nech prepočítajú ešte raz... nemal by tým zaťažovať deti, rodinu. Myslieť na niečo pekné. Keď pracujete, splatíte dlh. Je to dosť veľká suma, v dnešnej dobe, ale na exe ani nemyslite.

kaktusik007
30. jún 2023

a coze si psychicky v koncoch? o tom, ze urokove sadzby rastu, sa vie uz takmer dva roky!!! ty vies, kolko ste si pozicali eur. A akoze prepac, ale % su matematika zakladnej skoly. Je logicke, ze ked dvihnu uroky o 4,2 %, tak ak mas pozicanych 100.000 eur, platit budes o 4200 eur za rok viac, co je 350 eur mesacne!

a ty si rovnako vedela kedy vam konci fix... ja nerozumiem co teraz tu nariekas. Brali ste si uver / zili na tesno a toto je dosledkom. Tak sa proste uskromnite, a bodka.

ale rozumiem ze manzel je nasraty - ved ma byt aj na koho, sam na seba asi najviac.

autor
30. jún 2023

@anjelicek26 ved píšem že mu j.be totálne

doriiis
30. jún 2023

A nedá sa preniesť hypo do inej banky? Niekde,kde by boli lepšie podmienky?

krasolienka1
30. jún 2023

V inej banke vám nedajú lepšiu ponuku

autor
30. jún 2023

@isis234 na exekúciu to nie je ..vieš čo si myslím že sa zľakol

moname
30. jún 2023

Hlavne sa ukľudnite a dajte prerátať

mamelka
30. jún 2023

Nemyslím si,že toto je na rozvod. To je úplne nezmysel, teraz treva pri manželovi stať, to je spoločný problém a nie len jeho.
Nevedeli ste,že vám konci fix? Aj banka vás musela upozorniť. Skúste nájsť poradcu, neviem aké sú teraz úroky, ale možno by nebolo zle prefinancovať.

gejb
30. jún 2023

O tom ze sa zvýšia úroky sa vedeli dosť dlho...ale dobre... píšeš ze sa vám hypotéka zvýši- budúci čas. To znamená ze ešte stále môžete obehat banky a hypotéku si preniesť do inej ktorá vám dá lepšie podmienky. Ak si netrufate oslovte financneho poradcu a on to vybaví za vas.. muz nech nepinda a pohne radšej prdelou

autor
30. jún 2023

@mamelka mali sme niečo vymyslené čo nevyšlo., Malo to byť oveľa menej ..v banke povedali že to tak môže byť , že určite to vyjde ,dnes volali že nie nedá sa..

mamelka
30. jún 2023

No treba ísť tvrdo po tej prvej informácii. Môžem sa opýtať aká banka? Tiež keď sme z jednej odchádzali zrazu,že veď vám dáme to iste. Ale uz nie. To mali dat hneď. Keď sme povedali,že odchádzame tak nie nedá sa, potom prišlo,že chceme vycislenie a zrazu aj ponuka od nich.ale odmietli sme už z principu

anjelicek26
30. jún 2023

Inak toto je asi to najlepsie "mudro", ktore som davno citala:

Nezabudaj, ze ked sa zena hada s manzelom, tak to nie je o tom, ze kto ma pravdu a kto ma lepsie argumenty a kto presvedci toho druheho o svojej pravde. Ona nie je problem a ani on nie je problem. Problemom je - ten problem.

Ten chcete riesit obaja a spolu. Vy sa mate radi. Nestavajte problem nad vas vztah. Riesenie to ma.

autor
30. jún 2023

@mamelka Tatra banka

mamelka
30. jún 2023

Skúste ich ešte kontaktovať, pripadne pozrite iné banky aké majú podmienky, ktoré prefinancuju, 350e navýšenie je naozaj strašne veľa.
Keď nahukas na muža akurát tak vybuchne. Myslím,že potrebujete sa kľudne porozprávať

liljana
30. jún 2023

No stalo sa pred, cim ludi varovali. Ze si zoberu uver na nieco nad svoje pomery, pri zvyseni urokov nebudu mat uz rezervu. Nebudete prvi ani posledni. Ludia sa rozculovali, ze nedosiahnu na hypo a preco musia mat 20% vlastnych penazi atd. Do toho inflacia a vysoke ceny energii,...
Skus napisat, ake mate prijmy, ake vydavky,... Riesenie bude v tom, ze nieco z vydavkov osekate a zvysite nejako prijem. Na udrzani "zivotnej" urovne (dovolenky pri mori, obedy a vecere v restike, ...) sa teraz vykaslite, potrebujete nejako prezit par rokov a stihat splacat. Dalsia moznost preniest hypo do inej banky a natiahnut dobu splacania. Co tak zobrat podnajomnikov, neda sa?

autor
30. jún 2023

@liljana budeme ešte skúmať čo a ako ..máme ešte byt v zálohe, máme nejaké auta , motorky ..budeme musieť poriešiť , keď sa dostane z tých nervov..prvotný šok bol asi riadny , keď ho to tak zobralo

autor
30. jún 2023

@liljana určite sa nevzdáme len tak

tanyag
30. jún 2023

Máme byt, máme autá, máme motorky...hmm..zaujímave...niekto nemá ani záložny byt, ani autá a motorky a vyžije pekne...to sa nazýva skromnosť...ale ťažko sa ide z blahobytu do skromnosti 🙄

autor
30. jún 2023

@tanyag nemyslela som to tak , to máme pre deti , my sme s tým nič nechceli robiť ...ale pri najhoršom,úplne najhoršom

autor
30. jún 2023

@tanyag skromný sme dosť,nemáme značkove oblečenie , atď, žijeme len z výplat

autor
30. jún 2023

@tanyag na nás keby pozrieš , tak neveríš že vôbec dom máme😅

tanyag
30. jún 2023

@autor
Veď ok, ja som len nadviazala na to, čo si napísala ty...chápem, že pri dnešnom zdražovaní je 350eur veľa...a urobí to s psychikou človeka dosť, ale ak máte malé deti, predať autá, nechať si jedno, predať motorky, byt dať do prenájmu...vyplatiť úver, aj keď nie celý, ale jednorázovo nejakú čiastku, tým sa splátka mesačná zníži a začať sporiť deťom...vždy sa cesta dá nájsť

marca12
30. jún 2023

Verim,ze je to este cerstve a potrebuje situaciu spracovat? Nechapem,preco hned rozmyslas nad rozvodom? Ved vztah je o tom,ze jeden druheho potiahnete,podrzite. Teraz ma zlu chvilu,potrebuje urcity cas a ked zisti,ze to nie je az taka katastrofa,bude lepsie. Stoj pri nom,pomoz mu a uvidis,ze sa to zlepsi.