icon

Hádka kvôli financiám

29. jan 2022

Ahojte, len by som sa chcela opýtať na váš pohľad na vec a názor či to ja vidím krivo. Včera mali s manželom veľkú hádku ohľadne financiám, ktorá začala nevinne už predvčerom. Táto hádka mala dve roviny.

1. Tvrdil predvčerom bratovi,, že musí makať, aby sme mali na dom, autá, potraviny, drogeriu atď. To mi nedalo a hovorím mu, že to nie je pravda lebo z môjho rodičovského platím inkaso, potraviny, kozmetiku, drogériu, plienky, sunar, deťom oblečenie (kupujem z 90% na MK). A teda, že vždy miniem viac ako dostanem a som teda v dlhodobom mínuse na účte. A že on mi neprispeje, Resp sem tam mi niečo pošle. Na to sa strašne nahneval a začal ma chytať za slovíčka. Otvoril aplikáciu banky a urobil tabuľku kde zistil, že mi za posledný rok poslal cca 20 000€ A že to vychádza mesačne 1700€. Nehádala som sa s ním ďalej ale v hlave mi to vŕtalo, že to je nejaká blbost, inak by som nebola stále v mínuse a nevedela by som čo so sebou od dobroty. Na druhý deň ráno som sa pozrela na svoju aplikáciu a vypísala všetky moje väčšie platby nad 200€ - lebo to sú väčšinou platby mimo bežných domácich vecí, o ktoré sa starám, a teda to sú platby o ktoré ma požiadal manžel. Za celý rok to boli platby v hodnote cca 18000€. Tzn. že za celý rok mi na chod domácnosti prispel 2000€, tj. Cca 170€. Prišiel z práve a povedala som mu aká je realita a on na to, že on riesil len fakt, že som klamala, že mi neposiela a nie to na čo to ja miniem. Počas hádky sa rozčuľoval ako som jeho spoločníkovi vo firme povedala, že idem ku ním part-time robiť, lebo mi rodičovská nestačí a manžel mi neposiela tak ako by mohol (jeho mesačný príjem je 30 000€).
Aby som nekrivdila, nevadí mu keď si od neho vezmem len on býva väčšinou na nule na svojom osobnom účte kde mám prístup. A nie vždy si teda viem poslať.

2. Za porod si kúpil štvorkolku (ja som nedostala ani kvietok), má niekoľko bicyklov, pár dni dozadu motorku, čaká na nové auto a dal zaň zálohu. Dokopy veci okolo 30 000€, ktoré má vo svojich koníčkov. Nech má - nikdy som mu nič nevyčítala a nezakazovala, však si to zarobil a pokiaľ máme čo jesť, elektrinu a teplú vodu som spokojná. Týždeň dozadu som chcela kúpiť deťom cyklovozik ale v najvyššej rade, aby mal brzdu. Rozdiel medzi tou a nižšou radou 300€. Zatrhol mi to. Na druhej strane hovorí ako si on dopraje môžem si dopriať aj ja. Včera som mu vyčítala, že to nie je pravda lebo my ma roztrhol kebyže si kúpim niečo za 10 000€. Začali sme sa hádať, povedala som mu, že je žgrloš, strašne ho to nahnevalo a začal po mne kričať, že si nič nevážim a že ma huba nebolí a že iný by ma už prefackal. Pýtam sa teda vás zaslúžim si prefackať?

mircalla
31. jan 2022

@karolinakr Tak ale pri speve netreba mozog🙂 Este k tym "uspesnym" biznisom....Sestrin exmanzel, vyuceny instalater....zacal podnikat, vseliaki mafiani a pod...Ano mal par firiem, drahe auta, luxusny byt....Aspon naoko. Akurat vsetko na leasing, na uver...Dosiel covid, isiel po 2 mesiacoch od mamicky pytat peniaze, ani na vyzivne nemal...to su take uspesne biznisy jedna radost....Ako u nas ani vyslovene slabi ziaci neboli, ale kazdy, kto na to mal zaraba slusne a ti menej sikovni to nikam nedotiahli. Zakladna detto. Nevidim dovod, preco by mal clovek, kotremu to mysli robit za par eur, bol by totalny idiot.

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
number19
31. jan 2022

Moja skusenost je taka, ze vacsina ludi reprezentuje svoj status schopnostami, vzdelanim a kompetentnostou. (Nehovorim tu ale teraz o asistentkach vo vypismenkovanych kostymcekoch s vypismenkovanymi tastickami, za co dali 5 svojich vyplat).
Isty look asi musi byt dodrzany primerane k situacii (neviem co je pepco), ale ak si niekto oblecie vkusnu bluzku zo ZARA (poznam CFO jednej firmy, ktora s tym nema problem) tak si myslim, ze tym svoj status urcite nestrati.

mircalla
31. jan 2022

@number19 suhlas. My sme tymi statusmi trosku moc posadnuti. Nedavno som bola na sluzobke v Dansku, generalny riaditel auto Skodovka dake SUV, nasi sa nemiestne divili, preco ma take auto...Skratka povedal - mam 4 deti, je velke a prakticke. Bol tam jeden jediny chlap v celej pobocke, co si na nieco potrpel - znacky, 5 sportakov v garazi, ktore nam musel spominal castejsie ako to bolo vhodne, inak to mali v pazi...Vsetko uplne prirodzene, prijemne

luckynat
31. jan 2022

@marseillefan ty riaditel, cele dni na konovi vysedavas, ty si taky riaditel jak ja prezidentka 😂😂😂😂😂😂

marseillefan
31. jan 2022

@luckynat som majiteľom firmy s cca 20 zamestnancami... a máš pravdu, slovom riaditeľ sa netitulujem, to je taký komunistický výraz, ktorý sa mi od srdca hnusí...

autor
31. jan 2022

@marseillefan myslím, že by si perfektne zapadol do našej spoločnosti. Máne dosť uvoľnenú atmosféru, čistý Punk, 95% chalani, nikto si na nič nepotrpí, hlavne čo sa týka výzoru.
Mne sa napríklad už dva krát stalo, že som išla do Tatier zaniesť niečo do nášho apartmánu a vystylovaná recepčná sa ma niekoľko krát opýtala, či som naozaj majiteľ 🙈. Manžel sa potom smial nech sa pozriem na seba, že veď už len kýbel do ruky mi chýbal 😀, ale to je tak, v určitý moment už prestaneš riešiť to ako vyzeráš a čo si o tebe myslia ostatní. Nie si od nikoho závislý, nič od nikoho nepotrebuješ a svoje hodnoty vidíš inde. Na manžela by ste tiež nepovedali, že je úspešný podnikateľ. Ale musím povedať aj “B”, kým ma tu opäť roznesiete v zuboch, v určitých povolaniach si to samozrejme okolnosti vyžadujú, aby bol človek reprezentatívne oblečený.

fiffinkaa
31. jan 2022

@mircalla úspešní lekári v zahraničí sú fajn. Mojimi klientmi sú slovenskí lekári a žiaľ tie platy sú smiešne..na to koľko dreli.

My sme mali v triede tak po 5 biflosov na základnej a na strednej..z nich 1 zubárka...takže z môjho pohľadu neplatí jednotkár milionár a trojkar chudobný...keď to niekde funguje takto podľa teba tak fajn.

Ja sama som aj manžel toho príkladom, nás škola absolútne nebavila 😆 no v reálnom a praktickom živote sme dosť pouzitelni, keďže robíme čo nás baví.😊

letfenixa
31. jan 2022

@autorka úspešní podnikatelia a nemáte na lanovku na Hrebienok 🙄

puklica13
31. jan 2022

prepac, ale ty tu tak trepes ze to uz sa neda ani citat..mimochodom, aj ten benzin do Tatier k muzovmu apartmanu si platila zo svojho debetu?
Iste, 3Ot zarobok, ale zratat si 2+2 je uz privelka matematika...a teraz daj tu O cervenej ciapocke

number19
31. jan 2022

@ "že som išla do Tatier zaniesť niečo do nášho apartmánu a vystylovaná recepčná sa ma niekoľko krát opýtala, či som naozaj majiteľ 🙈."
Recepcne vramci apartmanovych domov poznaju vlastnikov aj keby dosli v teplakovej suprave a slnecnych okuliaroch. (Bud nie si majitel, alebo nie si ani manzelka, alebo si nic do takehoto apartmanu nikdy nepriniesla).

sisa_s
31. jan 2022

@number19 hej, pani majitelka apartmanu v tatrach a zije z rodicaku 😀 na smiech cela debata

autor
31. jan 2022

@number19 nepoznajú pokial si ho kúpila v apríli minulého roku, chodíš tam raz za čas a v rezorte je 170 apartmánov 🤦‍♀️

sidicek
31. jan 2022

Ved prenájmi apartmán a budete mať s deťmi aj na lanovku

autor
31. jan 2022

Bavíme sa o oblečení a vy sa chytíte apartmánu, jemine. Toto naozaj nemá význam sa tu s vami baviť o akejkoľvek téme.

autor
31. jan 2022

@sidicek prenajímame, kedykoľvek môžete prísť, marcové vikendy mám ešte voľné 😉

sidicek
31. jan 2022

To bola rada pre vás, nám stačí naša chata 🙂

loginexistuje
31. jan 2022

tak daj linku na apartman 😉

number19
31. jan 2022

To je velmi nestandardne, vacsinou v takychto rezortoch vsetci (zamestnanci) poznaju majitelov (a ich rodinnych prislusnikov) takychto apartmanov. Od recepcnych po zahradnikov.
Taka ta zakladna etiketa aby sa manzelky/majitelky nemuseli zodpovedat nejakym recepcnym z toho ze maju pravo na vstup do vlastnych nehnutelnosti.
Na to si snad nikto nekupuje niekolko 100k nehnutelnost nie?

autor
31. jan 2022

@sidicek ďakujem za radu 🙂 chata je super, úplne iná atmosféra. Ako deti sme chodievali na jednu chalupu a varievali na peci. Podstatne lepšie tam chutilo, a to sálavé teplo v izbách… 😊

autor
31. jan 2022

@number19 osobne si nemyslím, že poznajú všetkých majiteľov. Môžem sa nabudúce opýtať. Na recepcii sa ale často ľudia menia, cez leto majú aj výpomoc.

number19
31. jan 2022

Ano spytaj sa nejakych kamosiek, lebo ako hovorim poznam to trosku inac.

fiffinkaa
31. jan 2022

Áno s tým výzorom a zovňajškom súhlasím, veľa zaplnkovanych ľudí pôsobí nedbalo, obyčajne..nepotrpia si niečo niekomu dokazovať, sú sami sebou.

autor
31. jan 2022

@number19 a navyše tým, že recepcia nám zabezpečuje službu checkin pre našich hosti, tak máme vyblokované sukromné karty, takže ani to nie je pravda čo si písala - zakaždým musím kontaktovať recepciu, aby mi umožnila vstup.

puklica13
31. jan 2022

😂
cela autorkina matematika je asi takato :

https://www.youtube.com/watch?v=03dfoqw70lw
letfenixa
31. jan 2022

@autorka na recepcii očakávam 'vystajlovanych' ludi, patrí to k ich profesii. Ty si očividne žena s malo financiami, tak sa obliekas úmerne tomu (vzhľad upratovacky).

autor
31. jan 2022

@letfenixa 😂 vieš čo momentálne si sa trafila. Keďže som doma na RD tak nosím prevažne tepláky a lietam s handrou alebo stojím pri hrncoch.

mircalla
31. jan 2022

Ty si iny story teller...kocik na Hrebienok, spanie na lavicke v Luxembugsku, salave teplo v izbach...Ako na dake zenske romany by si sa uchytila....

autor
31. jan 2022

@mircalla vitaj spat v diskusii ❤️

mircalla
31. jan 2022

Vdaka🙂 Prave som si dala sprchu. Ze ty si tu non stop 24/7 pri 2 malych detoch je tiez jedna z mnohych zahad...