Hádka kvôli financiám
Ahojte, len by som sa chcela opýtať na váš pohľad na vec a názor či to ja vidím krivo. Včera mali s manželom veľkú hádku ohľadne financiám, ktorá začala nevinne už predvčerom. Táto hádka mala dve roviny.
1. Tvrdil predvčerom bratovi,, že musí makať, aby sme mali na dom, autá, potraviny, drogeriu atď. To mi nedalo a hovorím mu, že to nie je pravda lebo z môjho rodičovského platím inkaso, potraviny, kozmetiku, drogériu, plienky, sunar, deťom oblečenie (kupujem z 90% na MK). A teda, že vždy miniem viac ako dostanem a som teda v dlhodobom mínuse na účte. A že on mi neprispeje, Resp sem tam mi niečo pošle. Na to sa strašne nahneval a začal ma chytať za slovíčka. Otvoril aplikáciu banky a urobil tabuľku kde zistil, že mi za posledný rok poslal cca 20 000€ A že to vychádza mesačne 1700€. Nehádala som sa s ním ďalej ale v hlave mi to vŕtalo, že to je nejaká blbost, inak by som nebola stále v mínuse a nevedela by som čo so sebou od dobroty. Na druhý deň ráno som sa pozrela na svoju aplikáciu a vypísala všetky moje väčšie platby nad 200€ - lebo to sú väčšinou platby mimo bežných domácich vecí, o ktoré sa starám, a teda to sú platby o ktoré ma požiadal manžel. Za celý rok to boli platby v hodnote cca 18000€. Tzn. že za celý rok mi na chod domácnosti prispel 2000€, tj. Cca 170€. Prišiel z práve a povedala som mu aká je realita a on na to, že on riesil len fakt, že som klamala, že mi neposiela a nie to na čo to ja miniem. Počas hádky sa rozčuľoval ako som jeho spoločníkovi vo firme povedala, že idem ku ním part-time robiť, lebo mi rodičovská nestačí a manžel mi neposiela tak ako by mohol (jeho mesačný príjem je 30 000€).
Aby som nekrivdila, nevadí mu keď si od neho vezmem len on býva väčšinou na nule na svojom osobnom účte kde mám prístup. A nie vždy si teda viem poslať.
2. Za porod si kúpil štvorkolku (ja som nedostala ani kvietok), má niekoľko bicyklov, pár dni dozadu motorku, čaká na nové auto a dal zaň zálohu. Dokopy veci okolo 30 000€, ktoré má vo svojich koníčkov. Nech má - nikdy som mu nič nevyčítala a nezakazovala, však si to zarobil a pokiaľ máme čo jesť, elektrinu a teplú vodu som spokojná. Týždeň dozadu som chcela kúpiť deťom cyklovozik ale v najvyššej rade, aby mal brzdu. Rozdiel medzi tou a nižšou radou 300€. Zatrhol mi to. Na druhej strane hovorí ako si on dopraje môžem si dopriať aj ja. Včera som mu vyčítala, že to nie je pravda lebo my ma roztrhol kebyže si kúpim niečo za 10 000€. Začali sme sa hádať, povedala som mu, že je žgrloš, strašne ho to nahnevalo a začal po mne kričať, že si nič nevážim a že ma huba nebolí a že iný by ma už prefackal. Pýtam sa teda vás zaslúžim si prefackať?
a tie nehnuteľnosti, do ktorých investuje sú aj tvoje? či len jeho? či patria firme? aby si neobišla raz naprázdno
A už si mu niekedy dala návrh, aby ste spravili spoločný účet, alebo aspoň na osobný každý mesiac posielal 5 000€. Aby si mohla všetko poplatit, venovať sa aj ty koníčkom, sporiť, atď. Keď pomáha ľuďom, pozicia tvojej rodine tak mi nepríde zasa ako nejaký veľký zgrlos. Ako reaguje na to, že byvas v mínuse?
30 000 € mesačne mal aj môj bývalý šéf, nie je to nereálny plat. Tiež to bol strýko drzgros 🙈
@baboobchod áno, všetci budú kupovať len nové, lebo na to majú a tie handry nás tu zachvilu zadusia🙁
Neverim, ze prave tvoj manzel je taky superman. Vlastnit velku IT firmu, dva obchody, pozicovna na bike, plus kupovat pozemky, stavat nehnutelnosti a predavat so ziskom...toto moze napisat len zena, co nerozumie kolko vela casu a energie stoji riadenie co i len jednej firmy, nie to este vsetky tie aktivity a business co tu autorka vymenovala. A navyše ak ozaj minie tolko, 30 000 eur sa dá mesačne minúť len na šľapky...
@dskjhfdlkdjhl podla mna napisala, ze jej vykrical, ze poslal 20 000€ za rok. Ona to preratala a z tych 20t. bolo 18 000 na velke veci pre neho (co islo cez jej ucet) a zvysne 2000€ dostala ona na domacnost. Delene 12 mesiacmi je to 170€ masacne. To napisala. Vy ste to asi nepochopili.
blbosti, autorka pise, ze z tych 2000 , co jej posle kazdy mesiac mina na to, kam ju posle- Siko, Merkury, Obi … 🤦🏽♀️ po 1. ju posle kazdy mesiac do tychto obchodov ?😂 po 2. uz pri podstatne nizsich prijmoch sa clovek vyhyba tymto obchodom, kedze kvalita je aka je, ku dalsim veciam sa je aj skoda vyjadrovat. Teraz by som si prosila tu o cervenej ciapocke
Rozhovor o financiách by som s nim neodkladala a riešila to pokým to neuzavriete. Ale v pokoji so správnymi technikami komunikácie. Ziadne obvinovanie, si drzgros. Dat mu nejako ze nie si spokojná s tým ako to je, že možno občas túžiš od darčeku od neho, chceš Deťom dopriať a na bezpečnosti nechceš šetriť preto drahší cyklovozik..
Často sa tak nahnevá? To mi príde trochu nezrelé.. ak je taky úspešný čakala by som ze sa vie ovládať.
@bobulka109 aký každý mesiac jej posiela 2 000€? To bolo 2 000€ za rok na domácnosť, čo je deleno 12, 166€ na jeden mesiac..
Dobre, nevieš hospodáriť. Skús mu jeden mesiac predložiť účtenky a výpis z účtu, čo všetko platíš a koľko máš rodicak. Ukáž mu čo je nutné zaplatiť a nech ti povie kde máš ušetriť. Čo hovorí na spoločné financie alebo účet? Je ochotný mať spoločný účet?
@beata_k Áno, tí správni ľudia čakajú na lavičke na ulici aby si ich tam dosadil, to určite. A pán majiteľ si zatiaľ môže bezstarostne míňať 30000 mesačne. Po prvé: správnych ľudí musíš sakra zaplatiť aby sa ti o to starali ako o svoje, po druhé: "Úspešní" podnikatelia čo svoj business nemusia strážiť a rozvíjať sú na SR len podnikatelia so štátom a to nie sú podnikatelia ale...ehm...
"za pôrod SI kúpil stvorkolku?" a tebe nič? tento fakt svedčí o charaktere, sebectve, a tom, ako si váži teba.
Véd aj ja som občas taka, nemám rada zbytočnosti ale keď je človek vo vzťahu a ešte mate spolu deti tak sa musíte na veciach dohodnúť - spolu. Také nerespektujuce mi to príde.. ste manželia? Neodpovedala si na ten hnev - často sa tak nahnevá?
Takže. Niekto zarába 30k mesačne (Okey) a žena ťahá domácnosť z 370€ (či koľko to je, síce mi to chodí na účet každý mesiac, ale neviem presne...).
Prosím, môžeš mi dať tipy, ako utiahnuť platby za bývanie, potraviny pre 4 ľudí, drogériu, oblečenie za túto sumu? Plienky a Sunar nepotrebujem, takže čosi by mi mohlo ostať na sporenie. 😄
No on moze byt rad, ze ta ma, vytvorila si prenho domov s rodinu a este stohas pracovat, wau, ale osobne by som o takehoto muza nestala, ste dvaja a tak by ste spolocne mali riesit co a ako s detmi s peniazmi, u vas on zarobi on rozhodne a zariad sa moja pekna ako vies, neviem, mne to cele skripe, nie dnes, ale do buducna urcite, drzi ta nakratko, akoby ti neveril a ty sa akoby snazis mi nieco dokazat…taky je moj pocit…

A to,co nakupis v obi,siku to nie je pre rodinu?