icon

Hádka kvôli financiám

29. jan 2022

Ahojte, len by som sa chcela opýtať na váš pohľad na vec a názor či to ja vidím krivo. Včera mali s manželom veľkú hádku ohľadne financiám, ktorá začala nevinne už predvčerom. Táto hádka mala dve roviny.

1. Tvrdil predvčerom bratovi,, že musí makať, aby sme mali na dom, autá, potraviny, drogeriu atď. To mi nedalo a hovorím mu, že to nie je pravda lebo z môjho rodičovského platím inkaso, potraviny, kozmetiku, drogériu, plienky, sunar, deťom oblečenie (kupujem z 90% na MK). A teda, že vždy miniem viac ako dostanem a som teda v dlhodobom mínuse na účte. A že on mi neprispeje, Resp sem tam mi niečo pošle. Na to sa strašne nahneval a začal ma chytať za slovíčka. Otvoril aplikáciu banky a urobil tabuľku kde zistil, že mi za posledný rok poslal cca 20 000€ A že to vychádza mesačne 1700€. Nehádala som sa s ním ďalej ale v hlave mi to vŕtalo, že to je nejaká blbost, inak by som nebola stále v mínuse a nevedela by som čo so sebou od dobroty. Na druhý deň ráno som sa pozrela na svoju aplikáciu a vypísala všetky moje väčšie platby nad 200€ - lebo to sú väčšinou platby mimo bežných domácich vecí, o ktoré sa starám, a teda to sú platby o ktoré ma požiadal manžel. Za celý rok to boli platby v hodnote cca 18000€. Tzn. že za celý rok mi na chod domácnosti prispel 2000€, tj. Cca 170€. Prišiel z práve a povedala som mu aká je realita a on na to, že on riesil len fakt, že som klamala, že mi neposiela a nie to na čo to ja miniem. Počas hádky sa rozčuľoval ako som jeho spoločníkovi vo firme povedala, že idem ku ním part-time robiť, lebo mi rodičovská nestačí a manžel mi neposiela tak ako by mohol (jeho mesačný príjem je 30 000€).
Aby som nekrivdila, nevadí mu keď si od neho vezmem len on býva väčšinou na nule na svojom osobnom účte kde mám prístup. A nie vždy si teda viem poslať.

2. Za porod si kúpil štvorkolku (ja som nedostala ani kvietok), má niekoľko bicyklov, pár dni dozadu motorku, čaká na nové auto a dal zaň zálohu. Dokopy veci okolo 30 000€, ktoré má vo svojich koníčkov. Nech má - nikdy som mu nič nevyčítala a nezakazovala, však si to zarobil a pokiaľ máme čo jesť, elektrinu a teplú vodu som spokojná. Týždeň dozadu som chcela kúpiť deťom cyklovozik ale v najvyššej rade, aby mal brzdu. Rozdiel medzi tou a nižšou radou 300€. Zatrhol mi to. Na druhej strane hovorí ako si on dopraje môžem si dopriať aj ja. Včera som mu vyčítala, že to nie je pravda lebo my ma roztrhol kebyže si kúpim niečo za 10 000€. Začali sme sa hádať, povedala som mu, že je žgrloš, strašne ho to nahnevalo a začal po mne kričať, že si nič nevážim a že ma huba nebolí a že iný by ma už prefackal. Pýtam sa teda vás zaslúžim si prefackať?

78787878
29. jan 2022

Pointa problemu bola popisana dost zmatocne, ale mas pravdu, zijes podla vsetkeho s chorobnym lakomcom. Je to zriedkave, ale realne. Osobne poznam manzelstvo ako cez kopirak, uz su rozvedeni. Odisla ona, a tiez jej chvilu trvalo, kym to prekukla. Takito muzi si zamerne vyberu inteligentnu sikovnu a sebestacnu zenu, ktora nepyta peniaze, vytvara zazemie a ktoru mozu ukolovat roznymi sluzbami pre seba.

autor
Autor odpoveď zmazal
nnnuuunnn
29. jan 2022

Pozri je to Tvoja vec. Keď si s tým spokojná. 🤷 Mňa by toto urážalo. Darmo mi niekto pošle na účet milión keď za ten milión chce kúpiť niečo pre seba. Ale keď to Tebe stačí 🤷 tak nemáš problém a neviem na čo sem píšeš. Buď je to vymyslená téma, alebo nemáš sebaúctu.

katie253
29. jan 2022

Tak si to pekne všetko spíš. Myslím, že tvoja reakcia na danú situáciu je normálna. Treba si s nami m sadnúť a vysvetliť to s pokojom, koľko ti poslal, koľko si platila za to a to, koľko ti ostalo.
Kde všade ťa posiela, čo všetko z toho platíš.
Niekde si písala, že si aj spoločníčka alebo spolumajiteľka tej firmy, a ty z nej nedostávaš mesačne dividendy ako on? Prečo? Neviem ako to chodí v takých firmách, ale predpokladám, že ak si tam ako spolumajiteľka, tak by si tiež mala dostávať nejaké dividendy....
Vieš koľko úspor má Tom druhom účte? Máš k nemu prístup? Na aký účet chodí tých 30K, keď na Tom na ktorý máš kartu je vždy 0?
Určite zrušiť prečerpanie. Dohodnite sa ako budete ďalej fungovať.
To že on tvojej rodine požičal peniaze a ty si o tom ani nevedela, resp. Si sa i Tom dozvedela ako posledná, ti nemá čo vyčítať. To je jeho maslo a to si musí uvedomiť on, keďže s tebou tieto veci neprebral, išlo to mimo teba. Veď predsa sú to VAŠE peniaze a on takéto veľké sumy dáva hocikomu, aj keď ide o rodinu, bez toho, že sa s tebou neporadí?

0silvia0
29. jan 2022

On si zije dobre, nie rodina🤔

karelova
29. jan 2022

Dufam, ze sa @soldi nenahneva za oznacenie, ale trošičku tu vidim maličkú podobnosť v životných príbehoch....

mircalla
29. jan 2022

Inak nie je jeho sluzka, aby si veci mimo domacnosti OBI a co ja viem co platila ty. Zrejme chce zamaskovat, ze ti nic nedava, no sprosty nie je. Ale jednoducho by som mu povedala, nech si tieto platby riesi sam.....Akoze ty mu chodis vyzdvihovat veci do OBI ci Sika (predpokladam, ze to aj daco vazi)....cele divne...Co je invalid ci nema cas? Ved ak ma cas na vylety s kamosmi a konicky moze si riesit aj toto. Predpokladam, ze nie vsetko dovozu az domov, treba ist aj osobne....a celkovo...preco neriesi tieto veci sam moc nechapem

mircalla
29. jan 2022

Vsak skratka, ak si daco objedna, nech si to zaplati, neviem preco posle peniaze tebe a riesis to ty. A nedpovedala si mi, ci niekam spolu chodite - ci uz sami alebo s detmi a kto to financuje? Dovolenky, vylety, sport, kultura. Skor mam pocit, ze ani nie, on si uziva sam, oprav ma ak sa mylim

karolinakr
29. jan 2022

@katie253 jasne, že m,a bicykle, štvorkolky, auta .. zarobi 30 000 žene da 160 a furt na nule, to musel mat zlate zuby s diamantami, každy vikend 5hviezdičkovy hotel sauna atd ...

78787878
29. jan 2022

@karolinakr On je na nule iba na jednom z bankovych uctov... zrovna na ktory ma ako jediny pristup jeho zena 🙂

karolinakr
29. jan 2022

A cely tento tvoj postoj, som hrda, že nemusim nič pytať a nie som nikomu nič dlžna --tvoj muž zarobi čisteho 30 000 po zaplateni všetkeho ma na ruke 30 000 a teba unuva, že maš všetko platiť z materskej, si v dlhodobo v minuse, on ti velkoryso ponukne svoj učet, kde si pre teba stale schovava nulu, a kde tych 30 000 akože minie? On musi mať druhy učet, kde musi mať milion, neviem, kolko maš rodičak, ale pri takej sume by mal platit on uplne, ale že uplne všetko, ty si rodičak či matersku použivať ako svoje vreckove a ešte by mu ostalo 10 000 mesačnne aj viac na šetrenie, vreckove preňho a sporenie, z takych peňazi b som gazdovala tak, že všetci v okruhu x metrov by si žili ako krali pri mne..

sidicek
29. jan 2022

Panebože, to co mate za fungovanie, teraz si sa zobudila po 7 - mich rokoch? Máš doma chorého lakomca a sebca. Neviem co je na ňom také úžasné, ale na šťastné manželstvo to nevyzerá. Aspoň sa tým deťom venuje, keď už ani lístok na vláčik im nekúpi?

karolinakr
29. jan 2022

Si pri ňom akao chudobná príbuzna, ako gazdina a aupairka zadarmo, ako nejaky menejcenny spoločnik, Chceš nezavisly pohlad na situaciu, ak j e pravda, čo toto píšeš, si blba, že mu to trpiš, Keby zarobil 700, že sa musite uskromniť a OBAJA si utiahnuť opasky, ale pri 30 000 žiadať od ženy, aby všetko platila a veľkoryso jej nechat pristup k svojmu účtu kde mam nonstop nulu Moj nazor je, že ma iny učet, kde bude mat milion a keby si videla tie platby, čo odtial odchadzaju, asi by sa ti pretočili panenky...A ty si s tymto stavom spokojna a minieš svoje uspory a snažiš sa mu zavdačiť, neverim vlastnym očiam, čo tu čitam. Radšej by som si našla chlapa s 1000 eur mesačne, ktory by nebol žgloš a byvala s nim v podnajme ako s takymto vydriduchom. Niečo neskutočne a neuveritelné

karolinakr
29. jan 2022

@fiffinkaa chorí blázni toto ma rozčuľuje čítať, a teraz nehromžím na chlapov ale ženy niektore sprosté ako jelito, pokorne, či skromne, niekde nastala chyba vo vychove. ja by som s takym chlapom nebola ani pol sekundy, on 5000 keby ja 500 a všetko by mi dal na polku platiť, do takej riti by som ho poslala, žeby si veci nestihol spakovať Žgrlošov odstrelujem na počkanie, už ked na prvom rande maš platiť svoju polovičku, vidíš čo je zač

autor
Autor odpoveď zmazal
karolinakr
29. jan 2022

vieš, ale ty nemaš spravny postoj, ja poznam jednu tetu, muž 3nasobne viac zarobil a ona musela platiť všetko, raz robil vianočny nakup plesol sa po vačku mandarinky a rybu v akcii za 1.50e kúpil, toto je na smiech Ona v 70ke od neho odišla a opustila ho ked som tak nad tym rozmýšľala, že prečo sa tak dlho nechala zneužívať, tak sa mi to nezda spravne...Rozhodoval o všetkom, zakazoval im telku, za ktoru platili použivať. Tak si to zvaž, či je vaše spolužitie normalne. 11eur ti nedal na lanovku a vlačik: Vieš čo moj otec nebol nijak bohatý, ale išli sme cela rodina tym vlačikom. neviem, čim ťa ten chlap omamil, ale zda sa mi, že ta nehorazne využiva a zneuživa

mircalla
29. jan 2022

@karolinakr presne tak

autor
Autor odpoveď zmazal
karolinakr
29. jan 2022

Ten tvoj asi dostane medailu ako Manžel roka ! 🙂

dankanka
29. jan 2022

Drzi si vas nakratko.. taka klietka, ale zlata je len z jeho strany. Z Tvojej strany ta klietka ani zlata nie je. Je to klietka, kde mas ten zaklad, ak si ho zaobstaras. Lenze este v tej klietke mas aj dve male deticky, ktore su zavisle na Tebe. Zatialco otec lieta povonku. Pomyselne zaraba pre rodinu, ale v skutocnosti je to jeden velky egoista, ktory ma od tej vasej klietky kluc. A toto vsetko sa deje s Tvojim zvolenim.

dankanka
29. jan 2022

Realne riesenie? Neplat zo svojho uctu, kde ti chodi rodicak, nic viac ako potreby pre deti. Plienky, sunar, este maximalne oblecenie. Ostatne, pocnuc liekmi, skolkou, kozmetikou az po jedlo a potreby do domacnosti by som platila z ineho uctu. Bola by nula? Nesla by som nakupit. Povedala by som ze nemam (co realne ani nemas, kedze si v minuse na svojom ucte). To ze pomohol tvojej rodine ti este v buducnosti pekne vykrici.

janickacrazy
29. jan 2022

Ja poznám tiež jednu rodinu, kde manžel je riaditeľ firmy, čiže zarobí ozaj dobre, manželka manažérka vo veľkej firme, tiež pekne zarobí, bývajú u svokry, čiže neplatia ani hypotéku a nakupujú deťom veci v Pepcu a ešte sa tým chvália, ako ušetrili a keď ich dcéra chcela ísť na trampolínu, kde sa platilo 12 eur, tak jej to nezaplatili, lebo to je moc drahé. Úplne som nechápala, ale tak všelijakí ľudia existujú.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
yoxinka
29. jan 2022

Tvoj chlap je chuj, sorry. Tak sa nespráva chlap, ktorý ľúbi a váži si ženu. Sa k tebe správa ako k psovi. Môj chlap nezarába na slovenské pomery vôbec zle, ale teda nie je to 30000€, každopádne žijem si úplne krásne, kúpim si čo chcem, kedy chcem ako chcem. Deťom to isté, chlap to isté. Sme rodina, ja som jeho partnerka a tak sa aj správame k sebe. Ja končím rodičák, ale na účte mám stále dostatok peňazí na všetko, aby som kúpila čo treba od potravín po oblečenie … Nechcela by som žiť ako ty.

dankanka
29. jan 2022

Ok..ty plat zo 400, on z 30tis...rodicia ste obaja..to by bol moj argument..podme na percenta z tychto sum...je mi to velmi luto cim si prechadzas..on ma krasny plat a v nasich predstavach by ste mali byt stastna rodinka

autor
Autor odpoveď zmazal
karolinakr
29. jan 2022

Ale on ťa klame ! Tebe rovnica jeden vreckove 30 000 a druhý 200eur pripada normalna? Nie aby držal hubu a hanbil sa, že je lakomý, teba zahanbuje, že si naročna, pritom ťa drží pri sebe ako chudobného príbuzného a teba zahanbuje, aby mu z tych 30 000 ostal väčší koláč a zasial v tebe pochybnosť, či nie si zlatokopka, pritom po bazároch musiš detom veci kupovať. Však si pozri deti hokejistov ako chodia obliekane v značkovom, čo si ani ja nemôžem dovoliť. Chapem tvoj postoj k ekologii, ale on ťa fínančne týra a ty sústavne hľadáš chybu v sebe.....

autor
Autor odpoveď zmazal
yoxinka
29. jan 2022

Akože … čo ťa pri tom chlapovi drží … tá zlatá klietka???
Niekde si písala, že brutálne zabezpečil deti … AKO? Že im kupuješ veci z bazáru, či čím? 🤷‍♀️