icon

Hádka s mužom

27. máj 2022

Ja už neviem, kto je tu ten blbý. Som na materskej, asi po 4 rokoch som mala možnosť ísť sama, bez deti s kamarátkami na kolieskové korcule. Konečne len tak bez zhonu, bez revu. Muž si zobral dovolenku včera, dnes, ze bude doma. Dnes mal cestovať so staršou za jeho rodičmi. Ale ako včerajšok skomplikoval. So staršou dcérkou sa dohodol, ze ju vezme zo škôlky ešte pred poobednych spánkom, učiteľka mu povedala, ze nech tam je o 11:30. Mne to len ráno oznámil, ze nech sa rýchlo ponáhľam domov, lebo ju treba zobrať. Na to som na neho vyletela, ze prečo by nemohla byt normálne v škôlke tak, ako je vždy, cely deň, či aj ten jediný deň voľna musím mať zničený. Dcérka ma škôlku rada. Odišla som o 10:00 s tým, ze skôr ako o 1. domov neprídem, nech si to rieši on, on ostal pri bábätku. O 12:30 mi volali zo škôlky, ze dcérka čaká už 3/4 hodiny na stoličke, ostatne deti spia a kedy po ňu prídeme. Pre mňa šok. Muž jej sľúbil, muž sa dohol, nezobral ju, ani nedal vedieť, ze nepríde, ani mne, nič. Tak volám mužovi, ze prečo po ňu - nešiel- ze sa mu nedalo a ako mal ísť. Škôlku mame 5 min pešo, tak mu hovorím, ze tak ako ja, dá dieťa do kočiara a ide, pripadne povie môjmu otcovi, ktorý robil na dvore, nech za nou odbehne. Zavolala som do škôlky, ze momentálne sa nedá pre ňu prísť, bohužiaľ, musí ostať tam. Prišla som domov, pýtam sa muza, ze keď už videl, ze je 11:30 prečo to nechal tak a neriešil to, ja som bola cely čas v tom, že všetko prebehlo hladko. Muž na mna vybehol a jeho slovník - že som pi*ca, ja som všetko doje*la a nech ani na neho nehovorim pre moje dobro, je to všetko moja vina, rozplakal sa, začal sa baliť aj veci pre starsiu dcerku a odišli už včera za jeho rodičmi. Ani nedal vedieť, keď pricestovali, cesta je pritom dlhá, ze sa dcérke nič nestalo. Od vtedy spolu nekomunikujeme ani nemám chuť.

melanta
27. máj 2022

Nesúhlasím s reakciami, že muž je v tomto prípade chumaj. Pretože podľa mňa sú obaja. Žena vie, že muž nie je schopný sa postarať o obe deti naraz, že je plačlivý a napriek tomu odíde a nechá to na neho, hoci v podstate vie, že to muž nedá. A potom na neho ešte vyletí. Problém tohto vzťahu je, že obaja si honia svoje ego a dieťa trpí. Nekomunikujú dostatočne a dieťa trpí. Takže ako je písané v jednej inej reakcii, tu nejde o jeden blbý deň, tu bude problém dlhodobý a vinu nesie rovnako aj žena ako aj muž. A poslednou vetou to len autorka potvrdila. Muž nedal vedieť, že došiel s dcérou k rodičom v poriadku, ale ani ona nezavolá, aby si to overila. Celé zle, obaja.

lejusinka
27. máj 2022

Po tej skolke by som mu nedovolila odist s dcerou a po tych nadavkach uz ani on by sa nemal kde vratit 🤷🏻‍♀️

zooeynka
27. máj 2022

Ja nesuhlasim ze tuto je to chyba oboch. Muz vedel ze zena ma konecne program, on vymyslel ze dieta vyberu zo skolky po obede ale zaukoloval tym zenu, ktora mala svoj program. To co je za chuja? Vymysli ze dieta(zbytocne)vynerie zo skolky a nejde po nu, lebo sa mu "neda"???? Vie ze jeho dcera tam caka a on co? Doma babatko na rukach a uz nie je schopny urobit nic ine? Nemozny trulo. Skoda ze zo skolky nevolali priamo jemu.
A za tie nadavky by mal pred dverami zbaleny jeden kufor....

viellik
27. máj 2022

Tak toto je ale podľa mňa moc. nechápem ako to to mohol spraviť. Zas sa len spoliehal na to, že ty si nejak poradíš. Podľa mňa je to vrchol nezodpovednosti

kitycat
27. máj 2022

ja si myslim, ze si spravila dobre, ze si mu neustupila. On si naplanoval, on si mal riesit. Dcerka zabudne, snad rpe nu nebola trauma to , ze sedela na stolicke a isto dosli dobre, to by ti volali svokrovci kde su.

Poucenie rpe chlapa, ze ekd si nieco zariadi, ma si to aj dodrzat a nie to zase vesat tebe na nos. Nech si poplace ked mu to spravi dobre a nabuduce by som sa zachovala tak isto. Z achvilu budes aj ty v praci a ked nie je schopny poslat alebo zavolat do skolky, ze nestiha, nech ju daju spat tak to mas dobreho trula

kvetinka75
27. máj 2022

rozplakal sa? Preboha to čo je za chlapa? Čudný prístup. Nemaj výčitky. On niečo slúbil, mal to dodržať a nie vinu hodiť na druhého.

kvetinka75
27. máj 2022

@melanta tak keď si niečo naplánujem, tak musím vedieť či som schopná to aj spraviť alebo nie. To čo je za debila, že povie dcére že ju vyzdvihne a potom nie je toho schopný? Je doma s jedným dieťaťom a škôlka hneď za rohom. To akoby som sa ja dohodla s dcérou, nedodrťžala to a vinu hodila na muža

wig
27. máj 2022

Muž ktorý vie zostať s bábätkom doma a hlavne vie zbaliť staršiu dcéru na viac dní ( čo je atómová fyzika aj pre mňa ) nemôže byť úplne neschopný! Jednoducho to nejak nezvládol a miesto ospravedlnenia vybuchol. Čo bol pravý dôvod sa možno dozvieš neskôr... hmm a myslím, že by ťa malo zaujímať, ako docestovali a či sa im nestalo niečo obom, nie len dcére... 🤔

abbey1
27. máj 2022

Ja len otázku?
Vy ste reálne aj po telefonáte nechali to nešťasté dieťa v škôlke? Mala hodinu čaká na stoličke a následne je učiteľka má oznámiť, že smola, zlatko?

sofia1
27. máj 2022

Typický chlap 😪teraz on sa robi urazený...treba si to vykomunikovat aj keď viem stále si bude hovoriť svoje.KAŽDÝ chlap akoby z jednej kr@vy vysiel😪😔😔

amiaja
27. máj 2022

To je chuj. Naco teda vybavoval ze dcera pojde zo skolky skor ked nemal v plane ist pre nu? Vedel ze ty mas program tak co si myslel?
A este sa aj rozplace, vynada ti a oduje?? 🤦‍♀️

lejusinka
27. máj 2022

@abbey1 toto ani mne nejde do hlavy 🤦🏻‍♀️ Akoze realne sa zachoval ako hovedo ale ja by som nechala kamosky vsetko a utekala po dceru. Dieta > ja.

luccija
27. máj 2022

Chybu spravila on ty si mala voľné dopoludnie a povedala si, že to nestihnes.On si to mal spraviť, aby stihol, alebo poslal deda.Naco išla vôbec mala do škôlky má dovolenku mal sa jej venovať, alebo zbaliť s ísť k rodičom od rána.
V nicom si nepochybila...

zazrak1991
27. máj 2022

No ako tu už bolo napísané ,tiež mi prídete obaja ako deti 😁 každý si chce dupnúť a potom chúďa dieťa čaká kedy mamina alebo ocino konečne prídu. Nieje ona najdôležitejšia náhodou ? Úplne mi príde že sa na ničom moc nedohadujete,proste každý si ide svoje a medzi rečou si to len oznamite . My sa bavíme doma o všetkom ,keď mám plány muž o Tom vie dopredu a rešpektuje to ,ma veľa roboty takže všetko mu oznamujem dostatočne dopredu aby sa vedel zariadiť ,a ešte to aj veľkým napíšem na chladničku lebo dosť zabúda 😁 keby si sám odhlásil malého na obed zo škôlky tak si pre neho sám aj ide ,ale viem že by ho tam nenechal čakať keď ešte vie že budem preč . Ďalšia vec je že ti hnusne nadával ,to si nemá čo dovoliť ,tak isto zobrať dieťa a odísť a neozvat sa ....na tvojom mieste by som mu zavolala ,spýtala sa na dcéru a položila , už len za tie nadávky by som sa s ním nechcela baviť ...každopádne mi príde že medzi vami viazne komunikácia ,takže mali by ste toto riešiť ale zase nikto z nás nevidí do celého problému

jaskolka
27. máj 2022

Ako tiež nechápem, čo zo je za chlapa, že vymysli si, že vyzdvihne dieťa skôr, potom s tým otravuje ženu, ktora mu asi vopred oznámila, že bude mať program,potom zabudne (nemôže?) ísť po dcéru, dieťa tam sedí, potom si neprizná chybu, ešte vybuchne, rozplače sa a trucuje?
To co za trula? Tak keď vedel, že nebude schopný sa pár hodín postarať o obe deti, mal to vopred oznámiť (a zhodiť sa úplne)
Už len to, že 4 roky ona nemohla ísť nikde bez deti svedčí o niečom....
Ja by som síce po dieťa v tom prípade samozrejme šla, ale potom by videl doma ten cirkus...

maribell
27. máj 2022

Vôbec mi nedochádza, prečo chcel, aby dcéra išla zo škôlky už pred obedom, keď aj tak išli z domu až poobede? A teda keď už to tak dohodol s učiteľkou a bol doma prečo po ňu nešiel? 👀.. čerešnička na torte sú tie nadávky, to ani nekomentujem

zlomika
27. máj 2022

Na jj mieste by som mu este pred tym nez mal ist po malu zavolala, ci je vsetko ok a ci to teda v pohode stiha. No zas aj on mohol mat tolko chochmesu a jeden den sa teda posnazit aby bolo vsetko ok. Ako podla mna tam musia mat nejake ine problemy a nie len toto

moze
27. máj 2022

Keby mala kontrolovat a ukolovat muza - rodia deti, nemusela by ziadneho mat, stacilo by jej dalsie dieta trosku starsie, ktoremu naplanuje a povie, co a kedy ma urobit a este ho predtym skontroluje, aby to naozaj urobil. Muz podla mna chcel malu zo skolky skor kvoli tomu, aby bol argument, preco autorka nema ist na korcule.

moze
27. máj 2022

*rodica deti

jumama
27. máj 2022

Ja len poviem - chuda dcerka. Je vasim rukojemnikom. Myslim, ze budete mat co vysvetlovat aj jej, aby vam este verila a s doverou do skolky sla, ze pre nu pridete...moze mat toho dost zly zazitok.

bosorka2302
27. máj 2022

coraz viac muzov ma nazory ako v stredoveku, zena ma sediet doma, starat sa o rodinu a on raz za cas sa prida. Nechapem preco slovaci su takto nauceni. Mam kamaratky co maju partnerov z inych europskych statov a vobec nemaju taketo zmyslanie ako autorkin manzel. V pohode vedia zenu plnohodnotne zastupit. A nie hladat dovody ako jej volny den zneprijemnit, pripadne prekazit a hrat este chudacika

jumama
27. máj 2022

A tak inak si myslim, muz vychladne, ty vychladnes a to bude lepsie, bavit sa o tom uz bez emocii. A to si teda prosim vzdy dopredu predstav, ked sa pojdes rozpravat a komunikovat - co je tvojim cielom.

Je tvojim cielom mat stastne manzelstvo?

A tymto zacinajte rozhovor, ze si s muzom predstavte obaja, co je vasim cielom. Pomoze to, aby ste hladali riesenia.

Asi tvojim cielom nie je len sprdnut svojho muza tak, ze zostanete navzdy pohadani a nebodaj sa rozvediete a budete natahovat o deti...?

Skuste si to vysvetlit slusne, bez emocii, skuste si navrhnut riesenie, aby sa to nabuduce neopakovala, skuste si kazdy priznat svoj kusocek pravdy, nepravdy, nepochopenia, chyby v komunikacii...

Napr. aj tak sa da na to nahliadnut, ze z muza prehovoril nielen hnev, na pozadi je asi lutost zo zlyhania, sok a panika z toho, ako to moze vztahy s dcerkou aj tebou narusit... nebor zamerne zly, ci hej? Proste len neskuseny, nebol v takej situacii asi predtym sam.

Cize mne to pride, ze trosku si ho v tom nechala utopit, lebo asi sama si uz bola unavena a proste neodhadla si, ze nezvladne dve deti naraz.

zdenkastanka
27. máj 2022

Ked si nieco vymyslel (odchod dietata zo skolky skor ako v bezny den) tak si kurnik vsetko mal naplanovat tak aby ponho mohol ist! A nie sa na teba vyhovarat, vulgarne ti nadavat, pritom ty s tym nemas nic spolocne... uplne neschopný chlap 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️a chudak dieta čaká v skolke na rodica 😕

jaskolka
27. máj 2022

@jumama v čom ho nechala "utopiť.?" Že chcela tri hodiny pre seba? Okrem toho, on sám si vymyslel, že dcéru vezme skôr zo škôlky, načo to robil?(jediný dôvod, že nechcel, aby žena niekam šla, čo mu tiež nerobí dobrý obraz)
Keby nebol vymýšľal so skoršim výberom, tak ma doma len to mladšie dieťa. Aj keď je smutné, že jeden dospelý chlap, otec, nie je schopný sa postarať o vlastné deti ani pár hodín, ale v podstate si hlúposť vymyslel sám.

autor
27. máj 2022

Po pravde, ja do teraz nechápem, prečo to vymyslel, dcérka nemá žiadne problémy v škôlke, rada sa tam hrá, chodí tam už 2. rok, takze je už dávno adaptovaná. Môj muž zas pracuje na vedúcej pozícii, ma ľudí pod sebou, beriem to tak, keď mi rozpráva aké komplexne problémy rieši v praci, ze keď mu poviem - skôr ako o 1. doma nebudem, keď si sa tak dohodol, tak si to porieš ty, ja nemôžem, že to pochopí. Samozrejme, ze som ráno vybuchla, keď mi povedal, ze treba ísť po dcerku, lebo mna sa neopýtal dopredu nic, postavil ma pred hotovú vec, že on sa tak ráno dohodol. Volali mne, lebo ja som vždy ta, ktorá riešila, pribehla. Prvé, čo som mu povedala, keď som prišla domov, že keď videl, ze je tých 11:30 ako sa dohol, ja nikde, dcérka nikde, že co ho napadlo, na čo čakal. Toľko mohol už z okna zakričať na otca - odbehni mi po ňu. Aspoň ja by som to takto riešila. Práve preto by mi ani len nenapadlo, ze nechá situáciu tak. Len bohužiaľ, za to môže aj trochu výchova, ze za nich všetko robila/robí ich matka, akoby boli 5-rocne deti a tak nejak si už asi zvykol na to, ze sa to vždy “vyrieši” - inými slovami, urobí to ten druhy. Len mne už pohár trpezlivosti preteká. Dcérka naštastie celu situáciu zobrala dobre, rozprávala som sa s ňou. Ale neviem naozaj, čo si myslieť o mužovi. Jeho reakcia na to všetko bola - “nenavidim ťa, všetko si dojeb*la”. A ja rozmýšľam čo si myslieť o človeku, ktorý len všetko hádže na druhého. Ja nepoznám niečo take ako iné zeny, ze dajú deti k babke a žijú si. Jedna babka je niekoľko stoviek kilometrov ďaleko a druha cez 3000km a každá si žije svojim životom. Preto som sa na včerajší deň tak tešila.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
autor
27. máj 2022

@zoro9836
Mna tato cela jeho reakcia aj s tým nezmyslom, ktorý vymyslel úplne prekvapila. Skôr som hľadala, že mi niekto poskytne vysvetlenie prečo toto celé. Ze je viac možno podobne zmýšľajúcich ako môj muž, ktorí v tom tú logiku vidia.

Lebo mne z toho vychádza to, že muž možno tažko znáša, ze nie som typ mojej svokry, obetujucej sa na 110% iba pre rodinu, bez vlastných záujmov, kamarátov, mojim zmyslom života má byt asi len stať 2 hodiny každý deň nad sporákom a pri rure a okolo detí, bez sociálneho života.

bosorka2302
27. máj 2022

presne si to vystihla tvoj muz tazko znasa ze nie si ako jeho mama, mala som podobneho partnera, ked som niekde chcela ist sama, vzdy bol problem, ze zena ma byt doma a tak. Pritom on si chodil 2x tyzdenne s kamaratom von na bike a tak. Ale ak som chcela ja, uz bol problem ze zena predsa nema nikde chodit, ma sediet doma. A ako tak pocuvam od znamych kopec muzov a dokonca aj zien ma ten isty nazor. Dokonca aj sesternica mi vravela, ved si zena mas sediet doma....zena sice som, ale som samostatna, mojim cielom nie je sediet doma

zooeynka
27. máj 2022

On ta vlastne vytrestal za to, ze si si urobila 1 volny den. Najprv ti ho chcel skratit(chod cez obed pre dceru), a ked si po poslala dokelu ze nie, tak zdul hubu a povedal si ze ti da priucku (lebo co mas co chodit niekam von bez rodiny,)a dceru proste nechal v skolke. Vedel ze sa chova ako chuj, mozno mu aj luto bolo dcery, ale ta zlost na teba bola silnejsia. Zdrbal ta ked si prisla domov, pocastoval ta vulgarizmami aby si ho nahodou nepredbehla, cholerickejsia zena by ho tak strasne zdrbala ze by sa z toho posral. On vynada tebe a rozplace sa. Odide s dcerou k rodicom a neozve za. Za mna manipulant a debil.