Hádka so švagrom
Ahojte dievčatá chcem sa spýtať na váš názor, prípadne či som ja spravila chybu. Ku svokrovcom chodíme často. Máme 4 ročnú dcérku. Svokrovci bývajú v dome a mala by tam chcela malého psíka. Ja som sa zhovárala so svokrou a vravela som že ak zomrie ich terajší pes je to veľké plemeno či by sa nenahnevali keby sme tam kúpili malej menšie plemeno psa. Zrazu sa ozval môj švagor, ktorý ma 28 rokov, žije u rodičov a urazil sa, že prečo pochovávam ich psa, keď ten žije. A že si mam kupovať psa do svojho bytu a nie tu do jeho domu. Proste počúval rozhovor a vykrikoval mi blbosti spoza steny. Tak som sa nasrala a povedala som mu, že sa nestará a necvičí ani toho psa čo tam majú, a že nič nerobí iba sedí na počítači a tak. A vôbec mi neprišlo normálne aby mi kričal také veci veď ten dom nie je jeho je písaný na jeho rodičov a ja nechcem psa pre seba ale pre dcérku ich vnučku. Čo vy nato?
@evamarek77 máš asi pravdu, viac tam nepôjdem aj keď ma budú volať nech si riešia svojho psa, syna, a nech si tam budú sami. Súhlasím 😉
@nelca84 svokrovci nechcu aby bol pustený na dvore aby nezabil mačky, vieš ja toho psíka nepoznám od malička, proste tam bol zanedbaný výcvik. Keď som si zobrala ich syna tak psík mal už 6 rokov.
@evamarek77 Aj ja, aspoň neuvidím týranie psíka a iné veci. Ďakujem za radu.
@evamarek77 Muž nemal čas na psa lebo stále bol v práci nechával to na brata, ktorý sa doma nudil. Ale tak teraz vie, že spravil chybu.
vsak si pisala, ze ty ho na dvor pustas ked prides, vtedy uz macky nezabije?? Ved ked si ty s nim na dvore, tak moze byt aj dcera... tusim sa zamotavas
@veronikaszabova ano majú psa v malom koterci nato že to je veľký pes tak sa tam trápi.
@nelca84 ano ja ho púšťam , ale svokrovci sa aj tak boja. Dcérka sa ho tiež bojí, už len preto lebo vidí ako reagujú svokrovci.
vsak na to si tam ty, aby si jej ukazala ako sa ma k psikovi spravat, preco reaguje podla svokrovcov a nie podla teba?
@nelca84 lebo svokrovci jej hovoria dávaj pozor to je veľký psík, to nie je pre teba psík, a môže ťa ukusiť a také veci.
@nelca84 Proste najlepšie bude ako písala tu jedna že nemám tam chodiť a má pravdu. Ja nebudem vidieť to čo nechcem vidieť a budem mať pokoj. A nemusím sa zaťažovať a rozčulovať nad inými vecami.
a ty jej zase mozes povedat, ze sprav toto a toto a psik ti nic nespravi... nechapem, preco ju ty neusmernis
podla mna by to bola najlepsia cesta, venujte sa terajsiemu psikovi, aj on bude stastnejsi, aj dcera sa nauci... velkost vobec nie je problem, nasho vlciaka chodia hladkat ovela mensie deti ako je tvoja dcera
Keď sa nestarajú o tohto veľkého, nebudú sa starať ani o malého. Malého psa by som do bytu vzala, veď aj tak veľa spí. Pes spí takmer toľko, čo mačka. Radšej psa doma v byte ako u cudzích vonku.
Autorka, ked budes v klude(teraz si nasrata)tak to premysli znovu. Nie je ok ak ti tu 100 percent zien pise ze si prestrelila a ty to nechces vidiet a ides si svoju"pravdu". V dobrom, zamysli sa znova a svagrovi sa ospravedln. V cudzom dome nemas co organizovat, posudzovat a zjebavat ich obyvatelov. Ak to stale nevidis a povazujes svoj vystup u svokry za normalny a uplne v poriadku tak potom mas nejaku poruchu o ktorej asi nevies.
skoda ze si nenapisala hned od zaciatku ako sa mu iba ty venujes a vlastne sa staras o ich psa - by to bolo bez tych zbytocnych mudrosti co sa do teba pustaju 🙊🙈🙊tolko mudrych osob je tu az strach.Je vela starych rodicov co by pre vnucata spravili prve a posledne a mensi psik na dvore je to najmenej ked suhlasia ;) lepsie ako zatvoreny pes v byte 🙂 Luto mi je toho psika vo voliere chudaka co za nic nemoze a vsetci na neho kaslu okrem teba 🥰
Prosim ta, z toho co pises a z tvojich nazorov sudim, ze si radsej nekupuj ziadneho psa, ani k svokre, ani k sebe a vlastne radsej ani nic zive...
@kukuk29 ha ha zabudni.Kolko jej to nadsenie vydrzi? Pes zostane nevychovany, zanedbany, autorka tam nebude chodit kazdy den aby psa cvicila. Dopadne rovnako ako tento sucasny pes. Ludia ako jej svokrovci by psa nemali mat. Nie je to hracka pre jej dceru, je zivy a potrebuje spolocnost, vychovu, trening....nedostane to a bude osprosteny, neposlusny a je vrchol sebeckosti zaobstarat si psa, lebo" 4 rocna dcera sa chce hrat". A este ho nasackovat k cudzim!
Džíízez krájáást 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ Dúfam, že je to len vymyslená téma a nikto na tomto svete nie je taký blbý
Bez ohladu na diskusiu by si si mala uvedomit par veci
1.svagor je doma u svojich rodicov a ty ako nevesta tam budes VZDY len na navsteve,takze ano on moze hovorit do toho co tam bude nebude a je uz na JEHo rodicoch ako sa k tomu postavia
2.to ci cely den sedi za PC alebo je v robote,moze byt tebe uplne jedno-kto si ze to hodnotis a na zaklade toho mu urcujes co moze a co nemoze robit DOMA?
A pochovavat zive zviera je drzost najvyssieho rangu.
Teba musia mat “veľmi” radi, ak takto vyskakuješ aj tam. Úroveň a komunikácia príšerná, čo ta potom, čo robí švagor, hlaď si do svojho. Koľkokrát to akože chodíš k svokrovcom a vencis psa, keď sa on staráš vlastne len ty? Aj ho kŕmiš, čistis voliéru, chodíš s nim k veterinárovi? Platíš zan daň? Jaaaj, ved ty ho venčíš.
No akože ty si jeden otrasný človek. Staraj sa o seba o svoju dcéru a ostatných nechaj na pokoji. Teba mať v rodine to musí byt strašná karma.
@kukuk29 to zas ty vies odkiaľ. Pokiaľ tam nechodi venčiť dvakrát denne, pripadne zbierať exkrementy, ak je len vypustený na dvore, kompletne nefinancuje krmivo a veterinárnu starostlivosť , tak prepáč o psa sa nestará. Len sa mu vo voľnom čase venuje. Starať sa o psa, utierať curanice, grcky, umývať laby, venovať sa, hrať sa, oželieť zničené veci, prispôsobovať a obmedzovať dovolenku, pustiť stovky eur, ak pes neocakavne ochorie, platiť krmivo, venčiť za každého pocasia, vyberať kliešte, to uz je iná pesnička.
Takto švagor je celé dni doma a ešte ani psovi nedá žrať, ale ok ja sa budem starať o seba a viac tam chodiť nebudem. Ano máte vo všetkom pravdu ja som taký otrasný človek, že sa nebudem už o nikoho starať iba o seba aby som sa mala ešte lepšie ako sa mám. Takže diskusia bola na niečo dobrá.
@orangiiina Ale to nerobia ani svokrovci a ani švagor 😂
@judit47 A živé zviera nechat trápiť sa v malej voliere je čo ? ľudskosť ? Moja slová vás urazili a činy a týranie zvieraťa je ok? 😂
Pes je domace zviera a miluje pritomnost ludi, je to spolocenska bytost. Praveze mnohe psy v domoch trpia samotou odlozeni na zahrade a nik o nich cely den nezakopne...
Skade ty beries tieto praveke nazory, ze pes v byte trpi??? Mame sibirsku husky v byte a ma plno aktivit a kazdy druhy byt ma najmenej 1 psa. Nie vazena, netrpia a su v pokoji, spolocnosti, teple domova a ludi ktori ich lubia a staraju sa o ne.
Starostlivost o psa nie je len nakrmit a vyvencit ci "vycvicit". Ale aj vychovat, hrat sa, vykonavat hygienu, zdravotna starostlivost ci riesenie prejavov harania, stekania, zavijania, zraneni atd ak na to pride.
Kupit psa do domu ineho lebo dcerenka "chce" zivu hracku...a este bezohladne drzo ze za vymenu ich sucasneho psa ked umrie...kks ty mas kde srdce a vychovu?
Svagor tam byva, ci robi ci nie a ako travi cas to nema so psom nic spolocne, je to jeho vec a jeho rodicov...tak laskavo nemen temu a neohovaraj.
Proste si podla mna prestrelila.

No, autorka, z celého štýlu tvojej komunikácie v tejto diskusii mám jasný obraz o tebe a o spôsobe, akým jednáš s ľuďmi. Vôbec sa nečudujem, že švagor vypenil. (Bez ohľadu na to, či pracuje a či sa stará o psa.)