Hádka so švagrom
Ahojte dievčatá chcem sa spýtať na váš názor, prípadne či som ja spravila chybu. Ku svokrovcom chodíme často. Máme 4 ročnú dcérku. Svokrovci bývajú v dome a mala by tam chcela malého psíka. Ja som sa zhovárala so svokrou a vravela som že ak zomrie ich terajší pes je to veľké plemeno či by sa nenahnevali keby sme tam kúpili malej menšie plemeno psa. Zrazu sa ozval môj švagor, ktorý ma 28 rokov, žije u rodičov a urazil sa, že prečo pochovávam ich psa, keď ten žije. A že si mam kupovať psa do svojho bytu a nie tu do jeho domu. Proste počúval rozhovor a vykrikoval mi blbosti spoza steny. Tak som sa nasrala a povedala som mu, že sa nestará a necvičí ani toho psa čo tam majú, a že nič nerobí iba sedí na počítači a tak. A vôbec mi neprišlo normálne aby mi kričal také veci veď ten dom nie je jeho je písaný na jeho rodičov a ja nechcem psa pre seba ale pre dcérku ich vnučku. Čo vy nato?
Už som to celé pochopila, moje slová o psíkovi že keď tu nebude je niečo zlé, strašné, som hovado, sviňa. Ale týrať veľkého psa v malej voliere ktorý celé dni kňučí je ich vec a je to správne lebo je to ich dom takže chápem že oni môžu psa aj zabiť lebo je to ich dom. Chápem už.
@orangiiina Takže to, že pes tam žije v otrasných podmienkach je ok, ale že ja ohováram to je strašné zabiť ma 😂
Ked tam toho psa podla tvojich slov tyraju, preco si majitelom nedohovorila alebo to uz davno niekde nenahlasila, ak dohovor nepomohol? Namiesto toho sa tam snazis nasackovat dalsieho psa, aby mohli tyrat dalej? Ty si mimo riadne
Ak je tak ako píšeš autorka, tak prepáč, ale do takýchto podmienok chces priniesť dalsieho ziveho tvora???
Viac tu už písať nebudem lebo vačšina z vás ste také isté ako môj švagor. Moje slová bolo hrozné, by ste ma zlinčovali. Ale toto nevidíte že tamten pes trpí, že žije vo svojich hovnách a ma malú volieru. Ale nebudem to tu dookola písať proste už nemienim reagovať na vaše súdenia. Lebo vy stále vidíte iba to čo som ja povedala, ale čo sa deje, tak to sa zatvárajú oči. To je také slovenské súdiť a nevidieť, ale budem si z vás brať príklad. Kašlem na vás, svokru, a psa. Venujem sa už iba sebe. Zbohom.
ja som ti predsa radila, aby ste sa venovali tomu psikovi, ktoreho maju, ale to sa ti nepacilo... to by bolo najlepsie riesenie pre vsetkych
Čiže, zhrňme si to: psík u svokrovcov trpí, nestarajú sa oňho, týrajú ho, žije v otrasných podmienkach.... a neviem čo všetko zlé ešte. A ty chceš k týmto ľuďom kúpiť ďalšieho psíka. 🤔
Fakt viac nepis lebo kazdym dalsim prispevkom posobis hlupejsia a hlupejsia. (Vsetci su blbi len ty nie, ze?)
Ak by si chcela psa pre malú, tak ako myslím si, že by si si to mala riešiť tak, aby ste ho mali doma a nie ho niekomu len tak vešať na krk. To je potom vieš také, ako ani mne by sa to nepáčilo
Ja osobne nesúhlasím so spôsobom života - sedieť doma a nič nerobiť. Ak by švagor pracoval z domu, tak to je super.. Ale napr keď len hra hry v takom veku, tak je to proste vyžírka. Nič viac. Jeho komentáre by som nebrala vážne.
O psovi - to záleží na tom, aký máš vzťah so svokrovcami. Naši majú tiež veľkého psa, už 10 ročného, keď zomrie tak si myslím ze už takého veľkého mat nebudú chcieť, lebo proste ako píšeš, treba s tým chodiť na prechádzky a nikto takmer veľkého psa neudrží, ak sa niekam zbesilo zrazu rozbehne..
Čiže za mňa je to okej, že si im niečo také navrhla.
Ja by som im ale na tvojom mieste pri tom dala všetky pozitíva menšieho psa:
- ze by si ho zaplatila
- vybrala dobre cvicitelnu a pritulnu rasu aj pre starších
- kupovala mu jedlo, brala ho na očkovania
Podľa mňa v takom prípade by radi psa hneď aj vymenili, lebo s tými veľkými, ak sú fakt takto že vo voliere, mimo výcvik, je to ťažké. Dva krát tak ťažké keď ľudia starnú a nedokážu takého psa brat nikam na prechádzky. Aj im ho určite je už ľúto.
Ten maly pes tam nemôže ísť. Kde bude vonku? Tam na nho bude cele dni stekat ten veľký. Bude vnútri? Nasackovat do vnútra psa ľuďom co to nikdy nemali nie je dobrý nápad. Psa treba venčiť niekoľkokrát za deň, kto to bude robiť? Budeš chodiť ku svokre 3 krát denne? Píšeš, ze sa nestarajú o toho svojho, prečo by sa mali o tvojho? U nás sa jedného dna z ničo nič objavila mamina sesternica ta chovala pekinskych palcových psov a jeden z vrhu jej ostal tak to doniesla k nám, lebo vie ze my nemáme psa a ze mi ho predá za super cenu, prišla zo psom, balíčkom granúl na ktoré je zvyknutý... No jak s nim prišla tak s nim aj odišla. Odvtedy je asi 12 rokov a odvtedy neprišla. Nie som prsíčkar, nemám k tomu vzťah. 2 hodiny tu do mňa hustila jak to bude super mať psíka. No ďakujem nemám záujem. Tie 2 mačky ktoré sa motaju po dvore a záhrade a chytajú myši mi plne vyhovujú. Ľudia majú kadejaké nápady, ale naozaj si to treba poriadne premyslieť z viacerých uhlov pohľadu. Hlavne z toho psikovho. Švagor je tam doma, nech je aký je, keď tam nechce ďalšieho psa tak to treba rešpektovať.
Este že ty si najmúdrejšia a najúžasnejšia pod slnkom.
@lenkakravcova Ako myslíš to, že by psa aj hneď vymenili? 😳 Ten pes má (tipujem podľa napísaného) cca 11 rokov.
@h2 normálne. Dat utratiť a kúpiť nového.
@lenkakravcova Jáj, vďaka za vysvetlenie. Super. Pes je starý, je veľký... utratíme a bude po probléme. Kúpime si nového, mladého. A ak sa nám pre niečo znepáči, vždy sa dá zase utratiť. 😠😠😠👎
@h2 a vieš, že veľa ľudí takto rozmýšľa? 😢 starý - utratíme, nevycvičený - utratíme
“Ona si ide iba stále to svoje, pes tam trpí v hrozných podmienkach a švagor nic nerobí 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ved co teba do toho??? Keby tam bolo tak strašne zle jednemu psovy tak asi normálny človek so zdravím rozumom tam nechce nasackovat ďalšieho. Milión ľudí má psíka v byte a nemajú najmensi problém, lenže tebe sa asi starať o psíka nechce. Takže ti zostáva kúpiť dcérke plyšového psika😉 a nestaraj sa co robi a nerobí švagor to je jeho vec.. A takto tu ohovárať mužovu rodinu, no hnus 🤮”
Z celej diskusie bádať, že problém nie je pes ale švagor... radosť mať takého človeka v rodine ako ty🤦🙁 už len slučku na krk a ty sa môžeš pýšiť aká si ty naj naj naj 😢
@lenkakravcova normalne?! To sa ti zda normalne? Utratit psa a kupit ineho podla poziadaviek nevesticky, aby viac vyhovovoal? Zasnem. Na grc
@ghostsgirl Otrasné. Ako vyhodiť starý koberec, či kus nábytku. ☹️
Sorry ale svagor ma pravdu....keby za mnou niekto pride s tym, ze ked mi zomrie pes, ci moze ku mne nasackovat dalsieho psa pre jeho dieta, tak najprv na neho pozeram ako na blazna a potom ho poslem do riti.....🙈
Pozri sa, ja osobne by som toto nejakym mojim svokrovcom, ktorych nemam, nikdy ani nenavrhla! To je rozdiel medzi nami dvoma! Ci tvoj svagor niekoho vyziera, ako si to pomenovala, je ich vec, ty sa staraj o seba. Uznavam, ze kazde 4 rocne dieta alebo vobec kazde , by sa potesilo zvieratu, ale, keby si vobec trosicku aj rozmyslala, co sa u teba nekona, tvojim vyhlasenim, co vsetko by bolo na tebe, a pes by tam iba byval, ti musim povedat, ze si obrovska kača. Zajtra ta zrazi auto a ty tu nebudes! Mozu sa srat s tym tvojim vymyslom svokrovci u nich v ich dome a svagor moze pocuvat brechot. O tyzden dostanes zapal pluc a vypadnes na 3 tyzdne, opät sa mozu svokrovci srat namiesto teba - sibnutej! Ochorie ti dieta - a ty znova neprides! Ty nejako nerozmyslas, ale skoda tebe nieco hovorit.
Kľudne sa spýtaj ešte raz a keď švagor bude mať niečo k tomu. Povedz mu ze jeho sa nepytas ale pýtaš sa svokrovcov a oni nech sa k tomu vyjadria ci by do toho išli alebo nie...ja ba tom nevidím nič zlé.. moja neter chcela zajaca a môj švagor doniesol k našim 2 zajacov postavil im nejaký domček a boli tam.. mama sa o nich starala a neter sa chodila hrať... nikomu to nevadilo. A nic sa nestalo. A neviedla sa o tom ani žiadna diskusia. Vieš prečo som ta jediná pochopila lebo nie som psickarka. A príde mi to úplne normálne ze sa ľudia vedia dohodnúť.. ono az teraz som si uvedomila ze si chcela riešiť to ako na teba švagor vyletel a každý tu rieši to ako si si dovolila spýtať sa svokry ci si raz nekúpite menšieho psa o ktorého sa budete starať spoločne. Ps: moja neter sestra a švagor žijú v dome..
Koho tu chces presvedcit, ze ti ide o toho chudaka psa? Vsak pises, ako ho tyraju, nie su schopni mu z volieri hovna vycistit, nakrmit ho je velky problem, lebo nikomu sa nechce...ale ty tam chces maleho psika pre dcerku...lebo minimalne trikrat denne mu bude treba utriet labky, poumyvat brusko, ked bude mokro,utierat zadok( ano, aj to rovime my, ktori mame psikov dnu) zbierat kopky po travniku.... a to vsetko ocakavas od ludi, ktori, ako pises, uz jestvujuceho psa tyraju a maju problem s takou zakladnou potrebou, ako je niekolkominutove( raz denne!) cistenie a krmenie.
A to teda prepokladam, ze maly psik by mal byt v dome, lebo ak by bol vonku, cakalo by ho to iste, co prveho...nemusi byt ani" postrachom pre vsetko zive", staci, ak bude vonku vsetko nicit a vyhrabavat, opat skonci vo voliere, ako ten prvy. Ale hlavne, ze dcerka bude mat hracku, ked pride. Lebo nepredpokladam, ze sa mu niekto bude vedovat a vychovavat ho, alebo sa vsetci zrazu zobudia a zvolia iny pristup?!
Hnevaj a urazaj sa kolko len chces, ale si este sebeckejsia ako su oni- lebo ako moze jeden clovek vidiet, ze sa niekto o psa nestara( a ano, ak to tam funguje tak, ako pises, tak to tyranie je) a len kvoli tomu, aby jeho dieta malo psika na hranie je schopny tam dotrepat dalsieho a pozerat sa na ten ist scenar? Toto mi vysvetli.
Svagor ma sice pravdu, ale mal byt ticho a mala ti ten nazor slusne povedat svokra.

Chces mi povedať, že ho nekŕmia a spi, s prepáčením na svojich hovnach??? Akože takto ohovárať mužovu rodinu, hanba by ma fackovala. Ty si strašne prízemný človek.