icon

Hádka so švagrom

10. nov 2022

Ahojte dievčatá chcem sa spýtať na váš názor, prípadne či som ja spravila chybu. Ku svokrovcom chodíme často. Máme 4 ročnú dcérku. Svokrovci bývajú v dome a mala by tam chcela malého psíka. Ja som sa zhovárala so svokrou a vravela som že ak zomrie ich terajší pes je to veľké plemeno či by sa nenahnevali keby sme tam kúpili malej menšie plemeno psa. Zrazu sa ozval môj švagor, ktorý ma 28 rokov, žije u rodičov a urazil sa, že prečo pochovávam ich psa, keď ten žije. A že si mam kupovať psa do svojho bytu a nie tu do jeho domu. Proste počúval rozhovor a vykrikoval mi blbosti spoza steny. Tak som sa nasrala a povedala som mu, že sa nestará a necvičí ani toho psa čo tam majú, a že nič nerobí iba sedí na počítači a tak. A vôbec mi neprišlo normálne aby mi kričal také veci veď ten dom nie je jeho je písaný na jeho rodičov a ja nechcem psa pre seba ale pre dcérku ich vnučku. Čo vy nato?

luscious
Autor odpoveď zmazal
autor
11. nov 2022

@kassandra25 Vyjadrim sa iba k tebe, šibnutá si iba ty, lebo nečítaš čo píšem. On a svokrovci sa nestarajú ani o toho psa čo majú, takže či vypadnem či ma prejde auto tak im to môže byť jedno. Ano súhlasim že nerozmýšľam keď som napísala tu niečo na túto stránku kde sú frustrované, nešťastné ženské ktoré vedia iba urážať a nevedia Čítať !

zooeynka
11. nov 2022

Sebereflexia nic, ze? Nevadi....aj na takych svieti slnko

nicegirl369
11. nov 2022

Ani mne by sa nepáčilo, keby môj švagor nahováral mojich rodičov na psa pre jeho dieťa. Kto vie, aký majú vek a ci psa vobec budu chciet. Ciastocne ta chapem. Ak byvate v byte, psovi by bolo urcite lepsie v dome, ale znamena to, ze vsetka starostlivost bude na starych rodicoch a vy sa tam s nim pridete len pohrat a čau. Kedze svagor nema ine byvanie, berie ten dom ako svoj domov a teda ma pocit(ako by malo mnoho ludi a ja by som mu to ircite nezazlievala), ue ma v dome istu rozhodovaciu pravomoc resp aspon pravo sa k veciam vyjadrit. Ty si v podstate cudzia a nahovaras jeho rodicov na nieco, co on zjavne nechce a bude sa ho to tykat. Tipla by som si, ze uz ho mozno na vas hneva viac veci, tak mozno vypenil. Mozno sa mu nepaci, ze ste tam pricasto. Mozno jeho mama vam vari kazdy vikend a obsluhuje vas a on ma pocit, ze ich vyuzivate. To ja neviem, ale moze mu na vas vadit viac veci a ten navrh psa uz bola posledna kvapka.

nicegirl369
11. nov 2022

Aha. Az teraz som si precitala ze terajsi pes tam u nich zije v otrasnych podmienkach. A ty teda ich este nahovaras, ze ked umrie, aby mali dalsieho?! Prosim ta, nerob to a kup dcere domov do bytu zajacika.

jankalukasova
11. nov 2022

Tak o veľkého psa sa nestarajú, to Ti dvíha mandle, lebo veľký, nevychovaný pes, keby Teba nebolo, tak už hádam ani nežije... Ale bez problémov už uvažuješ o tom ako skape a nasáčkuješ tam ďalšieho, o ktorého sa rovnako starať nebudú a zas Ty budeš tá spása, len to bude pes podľa vlastného vyberu- hračka pre dieťa...Nebolo by lepšie aby tam nebolo žiadne zviera????

barboraalexej
11. nov 2022

Z napísaného si myslím, že so švagrom sa vzájomne "nemusíte", preto vznikla aj daná situácia. Čo sa týka psíka, podľa mňa si to zbytočne riešila teraz, kým starý psík žije. Rozumnejšie by bolo počkať, kým psík uhynie, potom zistiť od svokrovcov, či majú záujem o ďalšieho psíka a následne im povedať prečo si myslíš, že menší by bol vhodnejší. Poprípade im rovno odporučiť rasu, že pozrite tento je taky akurát, má fajn povahu aj ku deťom, aby sa s ním mohla pohrať aj malá. Predostrieť im to skôr ako odporúčanie, nie ako žiadosť o psa konkrétne pre dcéru...

moonlight1210
11. nov 2022

Psika kup k vam do bytu.

Kedze to bude mala rasa, s dobrym vycvikom to zvladne a vy s nim. Budete ho denne minimalne 2x vencit aspon na hodinu, takze ani trpiet v byte nebude. Navyse sa mu budete moct denne venovat. Bude stastny.
Viac ako vo voliere u svokrovcov cele dni, kym zas neprides.

Je to lepsie riesenie, ako ho mat u svokrovcov a pre cokolvek ho tam potom nechat a nechodit za nim (trebars sa dohadate so svagrom, ty tam uz nohu nevlozis a psik co potom? Vezmes ho k sebe? Ak ano, tak mozes aj hned.).

Zisti si v okoli psi hotel a jeho podmienky pre uschovu psikov (kedy vcas nahlasit pobyt, co s nim dodat, trebars krmivo, misky, atd.).
V ramci Slovenska si pohladajte hotely, kempy, ubytovne, chaty, kde je mozne byt so psikom.
V ramci zahranicnych dovoleniek sa dohodni so svokrovcami, ze ho tu chvilu postrazia.

Zodpovednost k zvieratku si splnis, budes mat pod plnou kontrolou jeho zivotospravu, vycvik a nemusis sa s nikym priet, kde bude (pripadne pocuvat, ako ti svagor bude vykrikovat, ze sa ti staraju o psa).
Usetris si rodinne nezhody (aspon tento dovod na ne).

Len rataj, ze pri dobrom zdravi a kondicii sa ten psik dozije cca 12-15 rokov.

anonymous87
11. nov 2022

Ach, zasa jedna z tych, kde vsetci su blazni iba ona lietadlo 🤦‍♀️😂

bambinomio99
11. nov 2022

Pozri riešiš jeho uctu ale ty sama ho obsieras lebo nežije podľa tvojej predstavy
Čiže ak chces respekt máj ho aj ty
Plus na zaklade rodinnej prislusnosti a dedenia minimálne polka domu je jeho
Za psa len toľko malé plemeno v byte netrpí ak stíhaš starostlivosť u nich budeš aj u seba aby netrpel

simsalabim
11. nov 2022

@h2 anavyse chce toho maleho psika, ktory sa tiez "bude valat vo vlastnych hovnach" ako hracku pre svoje dieta 😨

ibajaanikiny
11. nov 2022

Hej,prehnala si to,nastvalo by to aj mna,keby mi svagrina tlaci psa k rodicom. O psa sa treba starat,kupovat zradlo,cvicit ho,aj vybeh a nie len na dvore byt. Chces psa pre dceru,tak jej kup neplznuce plemeno a majte ho u seba a nevesajte ho na krk svokre. Mne to pride sebecke…a to,akym stylom zase vravel veci on,to neviem,asi mate obaja svoj podiel viny,ale v principe by som sa ozvala aj ja byt na jeho mieste…

mimikarol
11. nov 2022

Samozrejme že švagor má pravdu. Vidíš že o psa ktorého majú teraz sa nestarajú, je ti jedno čo si svokra myslí... A keď si tvoje dieťa zmyslí že psa už nechce tak čo? Keď chces psa, tak si ho daj do svojho domu/bytu

ukulela
11. nov 2022

Nakydala si na svokrovcov aj svagra. Ok, svagrs neznesies. Ale svokrovci su ti dobri na chovanie maleho psa pte dieta? Oide z reba strasna neucta k nim.....

yasmeena
11. nov 2022

ocenujem,ze sa aspon ciastocne postaras o toho velkeho psa..normalne mi ho je luto / a ak je zanedbany.vies ze na to su zakony?lebo ak nie je ockovany a ak by niekoho rafol,tak maju svokrovci problemy/...bohuzial,na slovensku je toto primitivne zmyslanie dost vzite-ze psa staci nechat vonku a sem tam hodit kosti...a tym pada akakolvek ina starostlivost ci nedajboze vychova...a taky pes je chudak aj potom nebezpecny,kedze je nesocializovany...co sa tyka pomerov v rodine-bohuzial,tam sa fakt nemas co starat,to si musia vyriesit oni medzi sebou-ty sa mozes postazovat akurat manzelovi....chapem,ako si to myslela-ze tam donesies priatelskejsieho psika,aby sa aj dcerka ked pridete na navstevu,mohla bezpecne pohybovat po vonku, a aj s jeho vychovou to bude jednoduchsie...ale-nie je to tvoj dom..a pes nie je hracka-ked ho oni nebudu chciet,tak bude chudak len trpiet,pes ma citove vazby-a ku komu si ich vybuduje,ak tam ty budes chodit len na navstevy a oni ho nebudu chciet?...byvanie v byte nie je prekazka mat psika-su rozne mensie plemena...a tie by trpeli ak by museli byt vymknute na dvore...ak svagor vykrikoval spoza steny-ano,nebolo to chlapske-mal prist a povedat ze zacul o com sa rozpravate a som proti...ale mozno vykrikoval spoza steny,lebo sa ta boji zoci voci-zjavne si dominantnejsia nez on...a medzi nami psickarmi-hovorit o smrti psa,ked ten este zije je naozaj velmi citliva tema...ale tiez ho nezosmiesnuj,ze nema priatelku,to je podpasovka...on je tam doma,takze ma aspon trochu do toho co hovorit...hoc ako sa ti nepacia ich zivoty-nemozes im to vycitat ani davat podmienky.pokial to nezasahuje do tvojho zivota...svagrovi mozes vykrikovat,ze nerobi len vtedy,ak svokrovci davaju vsetko jemu a tym padom obera o pripadne dedicstvo tvojho manzela...

mandzula
11. nov 2022

@autor s takymto pristupom ti staci pes na baterky.

reisi
11. nov 2022

@lenkakravcova živého psíka utratiť a kúpiť nového musí byť čierny humor, to nemôžete myslieť vážne. Dúfam, že nemiestne žartujete a týmto smerom nevychovávate i deti.
K autorke sa nevyjadrujem, na jej mieste dám tému zablokovať a zamyslím sa sama nad sebou a už nikdy nevypustím takúto hlúposť do sveta.

huxy
11. nov 2022

@lenkakravcova
@reisi ja osobne žiaľ poznám taký prípad. Dali utratiť starého psa a zanedlho si obstarali druhého. Veľa to o človeku napovie.

marca12
11. nov 2022

Suhlasim so svagrom. Ked chces psa,daj si ho k sebe. Ale svokra nema nic proti a svagor nesuhlasi,musia si to vydiskutovat. Byva tam aj on,tak sa moze vyjadrit. Ci vlastni alebo nevlastni dom nie je podstatne.

doriiis
11. nov 2022

Že tvoj švagor má 100% pravdu.Tvoja dcéra chce psa, kúp si do vlastného baraku.Preco by sa oni mali starať o vášho psa?

lenkakravcova
11. nov 2022

@h2 A? Pes je zviera. Bežne sa tu rieši ako je vpohode ísť na interupciu, ale psa pomaly na svätý tanierik?
Alebo aký je rozdiel medzi psom a prasatom?
Ahááá.. Len taky ze jedno bez výčitiek zjete, pričom je ešte inteligentnejšie než ten pes.
Či aj pri prasatá h alebo kravach mate takéto výčitky? Vari vy mäso nejete? (a prosím vynechajte reči, že jesť prasa alebo kravu je nevyhnutnosť, lebo nie.. Nie je)
@ghostsgirl

lenkakravcova
11. nov 2022

@huxy Čo to o človeku napovie? Ľudia ročne zabijú a zjedia stovky stovky zvierat. Čo to k nich vypovedá?

lenkakravcova
11. nov 2022

@reisi vyššie som odpísala. Skúste sa ľudia zamyslieť nad tým, čo denne jete a nie sa tu pohorsovať nad nechceným psom.

nelka93
11. nov 2022

@lenkakravcova prirovnávať dieťa a psa je dobrá blbost. Je trošku rozdiel interupcia a zabiť psa, ktorý s tebou žije 11 rokov. Či aj dieťaťa by si sa takto zbavila? Normálne nechápem čo je jedna žena schopná vypustiť z úst. Pre veľa ľudí je pes člen rodiny, nie vec, ktorú môžeš odložiť. Nie len autorka, ale aj ty by si sa mala zamyslieť

luscious
Autor odpoveď zmazal
autor
11. nov 2022

@lenkakravcova nie poniektoré sa tu nevedia zamyslieť iba si honia svoje ego na mne, lebo ja som sa iba slušne zhovárala so svokrou a nikto nemá právo počúvať za stenou a vykrikovať somariny. Je niečo trestné opýtať sa na názor svokry ? Ale vrcholne neslušné je počúvať za stenou a neslušne sa chovať ku staršej osobe !

luscious
Autor odpoveď zmazal
autor
11. nov 2022

@nelka93 ano dnes som sa zamyslela, čo poniektoré máte radšej psov ako ľudí ! A nechápem, načo som tu vôbec dávala diskusiu. Aj teraz sa nad tým zamýšľam.

autor
11. nov 2022

@luscious a to že vy týrate svojimi rečami ľudí ? to je tiež svojím spôsobom psychické týranie !

huxy
11. nov 2022

@lenkakravcova pes neslúži k potrave. Jedného utratim ( nie kvôli obzive) a druhého si zaobstaram.