Hádky kvôli dovolenke
Ahojte, v skratke bojím sa lietania. Muž však chce chodiť na dovolenky len letecky. Kvôli pokoju v rodine každý rok sadnem do lietadla, moj limit sú 3-4 hodiny. Aj to si celú cestu sedím ako na ihlach a čakám kým pristaneme. Toto leto manžel povedal, že by chcel letieť na Bali, Maledivy a ked som nechcela kvôli dlhému letu, vraj som sebecká. Dcéra sa postavila na jeho stranu. Potom sa vyhrážali, že pôjdu bezo mna. Poprosím názor najmä tých, ktoré nemajú v láske cestovanie lietadlom. Už si začínam nahovárať, že som naozaj sebecká. Mám viacero známych kde jedna polovička odmieta lietať a rodina sa prispôsobí a cestujú autom, vlakom. Ja do lietadla sadnem a som aj tak sebecká. Potrebujem nestranný názor.
Aky je problem, ked pojdu oni sami?
Ja si myslim, ze by clovek nemal robit nieco, z coho ma stres a neprinasa mu radost, naco sa trapit?
Zostaň doma
Aj oni sú sebeckí. Ja by som nešla ešte dostaneš infarkt zo stresu. Urobila by som si super dovolenku pre seba a oni nech si užijú a posielajú fotky.
ja sa bojim lietania, nemam to rada ale...beriem argumenty ze je to proste najrychlejsi, najjednoduchsi a myslim ze aj najbezpecnejsi sposob cestovania takze vzdy do toho lietadla nastupim a idem a nakoniec som stastna ze som sla a uzivam si dovolenku 😀
Ak máš problém, nech idú bez teba, tiež som dokakana v kŕči v lietadle ale prekonala som sa minulý rok kvôli rodine a hlavne deťom nech vidia toho viac, daj si predpísať lieky od všeobecnej pomôže to čiastočne ja som si musela dať lebo by mi srdce vyskočilo z paniky
Škoda, že na Maldivy nechodí vlak.
Oslov terapeuta a skús zapracovať na tom strachu, veď to ťa obmedzuje a teda keby som mala možnosť, tak na Bali idem aj sama, ak by muž odmietal všetky dlhšie lety. Nesúhlasím s názorom, že oni sú sebeckí, asi ste všetci tak trochu sebeckí, keď oni Teba tlačia do lietania a Ty im nenavrhneš, nech idú sami..
Ved nech idu bez teba, nemusite ist vsade spolu. Rodinnu dovolenku s tebou mozete mat tyzden na to niekde tu bllizsie, kde sa da ist autom. Ja to sice nechapem, ale tak strach je asi u teba velmi silny. Neskusala si hypnozu? Dcere to velmi pomohlo (bala sa skusok, odburali stres dost efektivne uz po par sedeniiach...)
Moj manzel sa neboji lietat, ale neznasa dlhe lety kvoli cestam do exotiky, ani ho to nejak nebavi a je to skor za trest, tak jeho limit su Maldivy a Dominikanska (valanie a nicnerobenie) , a robi to preto, aby som neisla sama😂, na dobrodruznejsie dovolenky idem sama s dcerou.
Nebojim sa lietania,ale 4 hod.let je môj strop,odmietam dva dni z dovolenky stravit na letisku a v lietadle. More mame aj blizsie. Nie si sebecka,len takto,prides o peknu dovolenku s rodinou.Dobry psycholog by ti mohol pomôcť.
Mame to v rodine,tam sa manzelka prisposobila manzelovi,ktory do lietadla nesadne vobec a na dov.chodia vylučne autom.
Nech idu bez teba a ty si urob dovolenku tu na Slovensku s kamoskou
Tak nech idú sami a všetci budete spokojní. Či? Ty sa nebudes stresovať a oni si užijú exotiku. Alebo si nechaj predpísať neurol a daj si pred letom.
Ide o to, ze peniaze na dve dovolenky nemáme. V lete mám len dva týždne dovolenky, ešte jedno mladšie dieťa a dovolenkovala by len polovica rodiny.
Tak si daj niečo predpísať
Tak lieky... a dohodnut sa, ze buduci rok date nieco dostupne autom, kedze teraz ustupujes ty...
Tak lieky... a dohodnut sa, ze buduci rok date nieco dostupne autom, kedze teraz ustupujes ty...
@anjelicek26 tak ja skúsim nejaký liek lebo minulý rok som skoro infarkt dostala pri turbulenciach
Mama sa tiež bojí lietať a vždy ide 🤷🏼♀️ aj na dlhšie lety.
Beriem lieky na spomalenie tepu tak sa bojím ako by som to prežila doslovne
Tie lieky vyskusaj pred cestou, ako na ne reagujes. Nie az v lietadle prvy krat... niektore maju velmi individualny efekt.
Inak dlhé lety majú väčšinou väčšie ťažšie lietadlá a lietajú v inej výške ako tieto krátke a turbulencie ja skôr cítim pri tých krátkych letoch kde človek pomaly len vzlietne a už pristáva. Na letoch do Číny či Thajska som nikdy nemala pocit že sa so mnou lietadlo trasie tak ako pri cestách do Egypta, Anglicka a podobne.
Bud sa opit, to neodporucam ale raz sme si s kolegom dali pred letom tri frtany a vsetko mi bolo jedno, alebo Neurol. To odporucam, bez toho neletim. Strasne sa bojim lietat, ale tuzba vidiet aj cosi ine ako co dosiahne auto, je vacsia.
Na strach z lietania existujú terapie. Vyskúšaj, možno budú mať úspech aj u teba. Ja lietanie neznášam. Nie zo strachu, nebojím sa, ale mám problémy s centrom rovnováhy a obvykle po lete (bez ohľadu na jeho trvanie) som dva dni mimo. A vekom sa to zhoršuje. Tvoja rodina by mala zo mňa radosť 🤣
Tie lieky vyskusaj pred cestou, ako na ne reagujes. Nie az v lietadle prvy krat... niektore maju velmi individualny efekt.
@anjelicek26 ok
Na strach z lietania existujú terapie. Vyskúšaj, možno budú mať úspech aj u teba. Ja lietanie neznášam. Nie zo strachu, nebojím sa, ale mám problémy s centrom rovnováhy a obvykle po lete (bez ohľadu na jeho trvanie) som dva dni mimo. A vekom sa to zhoršuje. Tvoja rodina by mala zo mňa radosť 🤣
@vroni ja mám este 5 ročné dieťa, musím byť pri sebe 🙂
Nemusis. Pocas cestovania nech sa stara muz a ty sa koncentruj sama na seba.
Nemusíš. To dieťa má aj otca.
@anjelicek26 suhlasim, treba vyskusat pred cestou.
Na mna napr. Lexaurin nema dobry ucinok, a Xanax neviem ci som skusala, ale Neurol ano a uz viem co od neho mozem cakat. Dam si jednu tabletku 0,25, alebo polku z 0,5. Ale ja mam do 50 kg, preto lepsie vyskusat vopred, aky to ma ucinok. Som viac unavena, ale stale som pri vedomi v pohode 😁. Keby som si dala viac, tak spim. A to by pre teba mozno bolo este lepsie. Je to dost velky ustupok z tvojej strany, tak sa snad muz postara nie?
Zlodej kričí chyťte zlodeja 🙂
Neprídeš mi sebecká, sebecké by bolo, keby nešli kvôli tebe na dovolenku. Ale o tom, že nemôžu ísť bez teba nič nepíšeš.
No keď vydržíš tie 4 hodiny, tak vydržíš aj viac. Nevymyslaj a chod 😉
@anjelicek26 suhlasim, treba vyskusat pred cestou.
Na mna napr. Lexaurin nema dobry ucinok, a Xanax neviem ci som skusala, ale Neurol ano a uz viem co od neho mozem cakat. Dam si jednu tabletku 0,25, alebo polku z 0,5. Ale ja mam do 50 kg, preto lepsie vyskusat vopred, aky to ma ucinok. Som viac unavena, ale stale som pri vedomi v pohode 😁. Keby som si dala viac, tak spim. A to by pre teba mozno bolo este lepsie. Je to dost velky ustupok z tvojej strany, tak sa snad muz postara nie?
@liv1 tak to ano, napríklad môj brat do lietadla nesadne, celá rodina musí každý rok cestovať do Chorvátska vlakom. Lebo auto majú staré. Povedal, že lietadlo je plechová rúra plná benzínu a nikto ho tam nedostane.

tak nech idú bez teba.