icon

Hádky kvôli dovolenke

3. júl 2025

Ahojte, v skratke bojím sa lietania. Muž však chce chodiť na dovolenky len letecky. Kvôli pokoju v rodine každý rok sadnem do lietadla, moj limit sú 3-4 hodiny. Aj to si celú cestu sedím ako na ihlach a čakám kým pristaneme. Toto leto manžel povedal, že by chcel letieť na Bali, Maledivy a ked som nechcela kvôli dlhému letu, vraj som sebecká. Dcéra sa postavila na jeho stranu. Potom sa vyhrážali, že pôjdu bezo mna. Poprosím názor najmä tých, ktoré nemajú v láske cestovanie lietadlom. Už si začínam nahovárať, že som naozaj sebecká. Mám viacero známych kde jedna polovička odmieta lietať a rodina sa prispôsobí a cestujú autom, vlakom. Ja do lietadla sadnem a som aj tak sebecká. Potrebujem nestranný názor.

autor
3. júl 2025
@sima234

Prepáč, ale teba doma nikto očividne nerešpektuje, keďže im nezáleží na tom, ako sa cítiš. Ja také niečo nepoznám, doma sa na všetko dohodneme a hľadáme spoločné riešenie, aby sme boli všetci spokojní. Snáď sú to aj tvoje peniaze, tak si môžeš k tomu povedať svoje. A že nahuckal dcéru, tak prepáč, ale aby mi rozkazovala dcéra, tak takú ešte nezahrali.

@sima234 Áno, pred deťmi hovori, že kvôli mame nepôjdeme na peknú dovolenku, potom mi povie, že len so staršou. Ale tu si 80 % žien myslí, že som sebecká, obmedzujem rodinu, ochudobnujem ich o zážitky, mám sa napchať liekmi na spanie. Potom o sebe človek začne pochybovať. A ľahko uverí tomu, že je sebec najhrubšieho zrna.

autor
3. júl 2025
@andrejka2424

Z môjho pohľadu sebecká nie si. Mala by som s tým rovnaký problém- neviem si predstaviť byť viac ako 3 -4 hodiny v lietadle. Ani nechcem a mám narozdiel od teba šťastie , že do výberu dovolenky mi manžel vôbec nezasahuje, lebo jemu je to jedno, hlavne nech sme spolu a že budeme oddychovať. Presne ako píšeš, je rozdiel, keď niekto na tú jednu dovču šetrí celý rok a rozdiel, keď je cestovanie úplne bežnou , pravidelnou súčasťou život.štýlu. Poznám v okolí zopár ľudí, čo chodia samostatne každý zvlášť. Nemenila by som a nimi a viem, prečo to píšem... Som šťastná, že sme obaja s mužom naladení tak, že ak k moru, tak spolu. Viem si do budúcna predstaviť ísť niekam napr. iba s kamarátou, ale bola by to dovča č.2, lebo čas strávený s mužom je momentálne stále pre mňa najlepším možným. Je škoda, že do toho zatiahol aj deti, takúto vec ste si mohli vydiskutovať asi radšej osamote. Tvoj muž by bol v pohode s tým, že ostaneš doma sama, len aby šiel tam, kde chce on?

@andrejka2424 tiež by podľa mňa nesuhlasil keby som šla s detmi bez neho na Bali. Minule sa hneval koľko sme minuli ked som ich zobrala do kina a kúpili sme si pukance. So všetkým čo píšeš, inak súhlasím alebo lepšie povedané cítim to rovnako

sissy27
3. júl 2025
@strelkyna1

Vezmi spravodlivu polku penazi a chod vlakom do Chorvatska s mladsou a mozno nejakou rozvedenou kamaratkou s detmi. Ak vystaci zvysok pre muzovu dovolenku so starsou super, ked nie, tak nech ide kludne aj do Tesca vykladat tovar, bude to fer, kazdy polovicu prachou nech si uzije. Ty aj tak budes mat viac prace s malym dietatom, takze je to maximalne fer dohoda z Tvojej strany. A ak mu bude druha polka stacit len na Chorvatsko, tak sa moze pridat (radsej ani nie, nech Ti tam cely cas nefrflu) alebo si vybrat so starsou lubovolnu destinaciu, ktoru si mozu dovolit, exotika nie je zakladne ludske pravo.

Pozri, darmo ti my budeme pisat, ze pre nas je to v pohode, tebe to vadi a tym je povedane vsetko.
Zaujimavu radu si dostala od @strelkyna1 - peniaze na dovolenku rozdelit na polovicu a kazdy si mozete spravit dovolenku podla seba. Ok, nebude spolocna, ale mozno mu docvakne…
Ale inak mne sa nezda, ze by vas tohtorocny dovolenkovy rozpocet bol az tak tesny - musi predsa ratat s variantou, ze pojdete vsetci 4. Ak by si nesla ty alebo teda ty a druhe dieta, tak za to mozete ist kludne vsetci spolu niekam.

autor
3. júl 2025
@sissy27

Pozri, darmo ti my budeme pisat, ze pre nas je to v pohode, tebe to vadi a tym je povedane vsetko.
Zaujimavu radu si dostala od @strelkyna1 - peniaze na dovolenku rozdelit na polovicu a kazdy si mozete spravit dovolenku podla seba. Ok, nebude spolocna, ale mozno mu docvakne…
Ale inak mne sa nezda, ze by vas tohtorocny dovolenkovy rozpocet bol az tak tesny - musi predsa ratat s variantou, ze pojdete vsetci 4. Ak by si nesla ty alebo teda ty a druhe dieta, tak za to mozete ist kludne vsetci spolu niekam.

@sissy27 mieni na dovolenku vybrať z úspor

autor
3. júl 2025

Na bežnú dovolenku v Európe máme ale keďže Bali alebo Maledivy sú drahšie, chce zvyšok vybrať z úspor a doplatiť. S čím tiez nesúhlasím.

weronika171717
3. júl 2025

By som chcela vidieť tie, ktoré ti tu hovoria, aby išla tvoja rodina sama.....či by zostali tiež doma, ak by mali len 2 týždne dovolenky a peniaze len na jednu.

autor
3. júl 2025
@weronika171717

By som chcela vidieť tie, ktoré ti tu hovoria, aby išla tvoja rodina sama.....či by zostali tiež doma, ak by mali len 2 týždne dovolenky a peniaze len na jednu.

@weronika171717 očividne áno

sima234
3. júl 2025

Tak ja si myslím, že sebec je hlavne tvoj muž, lebo mal by rešpektovať tvoj názor. Ale ja som ja a u mňa by neprešlo, že by išli iba on so staršou dcérou. Buď všetci, alebo nikto. Nepostrehla som koľko ma dcéra, ale vysvetlila by som jej, že mi v lietadle je zle, že mám zdravotné problémy, že na dovolenku pôjdeme, ale bližšie. A nie je od manžela pekné, že takto hovorí pred deťmi.

andrejka2424
3. júl 2025

Súhlasím s komentárom vyššie a mladá dáma môže byť vďačná, že niekam vôbec ide a destinácie nech si vyberá, keď bude dospelá a zarobí si na to. Tiež ešte takto dlho neleteli a netreba si to idealizovať, aj pre deti to vie byť často extrémne vyčerpávajúce,dlhé a nudné.Môj syn má 14 r.,ale toto je pre neho najväčší problém- nebaví ho tá nekonečná cesta.Z jeho pohĺadu nekonečná.Sú deti, ktoré to skvele zvládnu, môj by šomral a pindal ako chorá vrana.

luteam
3. júl 2025

Viem ze si sa na to nepytala, ale podla mna sa tvoj manzel sprava hrozne. Ved najskor sa dovolenka dohone medzi rodicmi a potom sa predostrie drtom nie? A on povie dcere ze idete na bali/maledivy ked ty nesuhlasis? To by bol pre mna vazny problem a este aj to ze chce kvoli jednej dovolenke siahnut do uspor a preco? Lebo kolega povedal ake je to super? Co si potrebuje dvohnut ego ze aj on ma na taku dovolenku? No neviem nepacilo by sa mi to a velmi. Skus sa ho spytat ako by sa to jemu pacilo keby ho ty tlacis do niecoho z coho ma fobiu a este k tomu proti nemu nahuckala dieta? Sebec je rozhodne on. Tym ale nechcem pobedat, ze nemas na tom strachu pracovat mozno ozaj tie terapie a mozno za par rokov budes schopna aj dlheho letu bbez infarktoveho stavu...

sisaka
3. júl 2025

Nepíšem, že si sebecká, ale máš svoju predstavu a jednoducho sa jej nechceš vzdať, ani za nič. A to isté tvoj manžel - nažhavil sa na Bali a niečo iné mu už nepríde dosť lákavé. Nebolo správne, že stiahol na svoju stranu dieťa, ale ak dieťa nemá problém s cestovaním, chápem, že sa teraz nenormálne teší a bude sklamaná, keď nepojde.
Možnosti si tu mala navrhnutých dosť, ale ty si tiež zaseknutá len v tej jednej predstave - celá rodina, kdesi v Európe.
Môj muž neznáša rezorty, bol pár krat, ale už dlhé roky nebol a chodím sama so synom. Áno, letecky, 5 hod a viac a aj keď bol malý. Mne to napríklad vôbec nevadilo, že som z neho nemohla oči spustiť keď bol malý, vždy sme si to užili a máme na čo spominat. Na druhej strane muž rad chodi na motorke a ja dlhú cestu už nedávam, lebo ma z toho bolia kolená, tak ide sám alebo s kámošmi. Jednoducho sme nikdy nenútili ani nevydierali toho druhého ísť niekde, kde nechce.

Ja byť v tvojej situácii, tak za peniaze, ktoré ste mali zaplatiť za teba a syna na Bali by som s ním išla sama niekde. Ak by syn veľmi chcel ísť na Bali, trvala by som na tom, že muž musí zobrať obe deti.
Zdôrazňujem, že to som ja, chápem, že pre teba jediná možnosť je - všetci v Európe. 🤪

lucia31
3. júl 2025
@lenka188

@0kristina0 ano, je 😃 neni to take, ze zaspis a nevies o sebe. Ale je ti to cele tak trochu viac jedno, stale sa bojim ked stupame, ale uz nekricim po lietadle (lebo aj tale bolo predtym 😃😃😃).. ja som na let skusala vsetko mozne a iba lieky typu neurol mi naozaj pomohli.

@lenka188 nekričím po lietadle😀

simonka6828
3. júl 2025
@bielasovicka

No keď vydržíš tie 4 hodiny, tak vydržíš aj viac. Nevymyslaj a chod 😉

@bielasovicka tak to je pekná somarina, 4 hodiny vs 10 je citeľný rozdiel

1ryba
Odpoveď bola odstránená
autor
3. júl 2025
@sisaka

Nepíšem, že si sebecká, ale máš svoju predstavu a jednoducho sa jej nechceš vzdať, ani za nič. A to isté tvoj manžel - nažhavil sa na Bali a niečo iné mu už nepríde dosť lákavé. Nebolo správne, že stiahol na svoju stranu dieťa, ale ak dieťa nemá problém s cestovaním, chápem, že sa teraz nenormálne teší a bude sklamaná, keď nepojde.
Možnosti si tu mala navrhnutých dosť, ale ty si tiež zaseknutá len v tej jednej predstave - celá rodina, kdesi v Európe.
Môj muž neznáša rezorty, bol pár krat, ale už dlhé roky nebol a chodím sama so synom. Áno, letecky, 5 hod a viac a aj keď bol malý. Mne to napríklad vôbec nevadilo, že som z neho nemohla oči spustiť keď bol malý, vždy sme si to užili a máme na čo spominat. Na druhej strane muž rad chodi na motorke a ja dlhú cestu už nedávam, lebo ma z toho bolia kolená, tak ide sám alebo s kámošmi. Jednoducho sme nikdy nenútili ani nevydierali toho druhého ísť niekde, kde nechce.

Ja byť v tvojej situácii, tak za peniaze, ktoré ste mali zaplatiť za teba a syna na Bali by som s ním išla sama niekde. Ak by syn veľmi chcel ísť na Bali, trvala by som na tom, že muž musí zobrať obe deti.
Zdôrazňujem, že to som ja, chápem, že pre teba jediná možnosť je - všetci v Európe. 🤪

@sisaka toho smajla s ironickou poslednou vetou si si mohla odpustiť,. Medzi nami je taký rozdiel, tvojho muža nebavilo cestovať, chodiť do rezortu, mna ano aj muža. Ak by vobec nechcel ist, nenutim ho. Ale ďakujem za názor.

autor
3. júl 2025
@1ryba
Odpoveď bola zmazaná

@1ryba alo čítam, ty si nemohla ist, chodila si do práce, my budeme mať dovolenku v rovnakom čase. Trochu rozdiel. Ale ďakujem za zdieľanie vášho stylu dovolenkovania

autor
3. júl 2025
@1ryba
Odpoveď bola zmazaná

@1ryba a ešte drobnost, chodím každý rok k moru aj kvôli kožnej chorobe, ktorá sa mi v lacnom ubytovaní s bufetovym stravovaním nezlepší

abbey1
3. júl 2025

Autorka, prosim ťa, ako vplýva ubytovanie na liečenie tvojho kožného ochorenia? Veď pokiaľ je tam čisto, si pri mori-vzduch, bodá, tak aký je rozdiel, či máš all inclusive v 5 hviezdičkách, alebo v čistom apartmáne? A stravu si snáď musíš dávať pozor všade.
Ty hľadáš milión výhovoriek, prečo musí byť iba tak, ako si ty predstavuješ.

monikazs
3. júl 2025

Ja sa tiez bojim. Chodime len Chorvatsko a Taliansko.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
autor
3. júl 2025
@abbey1

Autorka, prosim ťa, ako vplýva ubytovanie na liečenie tvojho kožného ochorenia? Veď pokiaľ je tam čisto, si pri mori-vzduch, bodá, tak aký je rozdiel, či máš all inclusive v 5 hviezdičkách, alebo v čistom apartmáne? A stravu si snáď musíš dávať pozor všade.

@abbey1 reagujem na to, ze pani píše ze miesto mora chodila na lacnú dovolenku na Slovensku. Ja nie som náročná, mne stačí aj Bulharsko, Chorvátsko. Jasné, ked ma ženy z MK nepresvedsia ze ony majú správny nazor, mám milión výhovoriek. Napíš mi jednu akú mám. Ked som ochotná sa napchať liekmi na spanie a každý rok sadnem napriek fobii do lietadla.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
autor
3. júl 2025
@monikazs

Ja sa tiez bojim. Chodime len Chorvatsko a Taliansko.

@monikazs takže sa ti rodina prispôsobila a chodíte len autom? To ani nepis lebo podľa žien na MK si sebec.

autor
3. júl 2025
@1ryba
Odpoveď bola zmazaná

@1ryba ďakujem za radu, celý rok chodím do práce, neminam, odkladám, tak s tvojim dovolením pôjdem k moru a nie do Smrdákov

autor
3. júl 2025
@1ryba
Odpoveď bola zmazaná

@1ryba môj muž do hotela podla 5 hviezdiciek nešiel. Ďakujem za snahu. Oceňujem tvoje konštruktívne nápady

marsmykkok
3. júl 2025
@abbey1

@abbey1 tu myslím, že vrana k vrane sadá, obaja s manželom ako malé sopľavé deti tvrdohlaví. Muž chce exotiku a nahucká aj 9 ročné dieťa aby sa s ním spojilo a išlo proti záujmom matky, ona proste nemôže ísť vlakom alebo ako do Chorvátska či sama, či s niekým (mama, kolegyne, kamarátky) a ani s mladším dieťaťom ä niekde a ešte sa zrúti svet, ak jeden rok nepôjde k moru. V roku 2020 ste predpokladám pri mori neboli kvôli covidu a neumrela si na to kožné ochorenie či? Fakt ako malé sopľavé decko čo neznesie že by oni traja išli do exotiky a ona jeden rok nešla k moru, malé decko tiež neznesie že by dostali všetci čokoládu len ono nie. Keby more liečilo ekzémy a podobne, tak kožný lekári by neboli už. Určite má nejaké pozitívne účinky na zdravie, ale nelieči. Ja som vlani bola najdlhšie pri mori za posledné roky a mala najhorší ekzém v zime za posledné roky, partner detto. Takže more to nejako extra neovplyvní.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
heleninamama
3. júl 2025

Mne prídeš hlúpa a detinská - báť sa bezdôvodne dlhšej cesty lietadlom a obmedzovať kvôli tomu rodinu, hádať sa s mužom, nedopriať deťom zážitky?! Obdivujem ich, že Ti to tolerujú. Ver, že nie každý by tak robil. Osobne si neviem predstaviť, že by som sa celý život musela niekomu takto prispôsobovať a nevidela som svet kvôli strachu druhej osoby. Dovolenka nie je len o tom, že ste stále spolu, ale aj o tom, že človek chce a môže vidiet miesta, na ktoré sa bežne nedostane.
Na Tvojom mieste by som trvala na tom, nech idú bez Teba. Najmä deti, aby z nich raz nevyrástli takýto nesamostatní a prestrašení ľudia.

autor
3. júl 2025
@marsmykkok

@abbey1 tu myslím, že vrana k vrane sadá, obaja s manželom ako malé sopľavé deti tvrdohlaví. Muž chce exotiku a nahucká aj 9 ročné dieťa aby sa s ním spojilo a išlo proti záujmom matky, ona proste nemôže ísť vlakom alebo ako do Chorvátska či sama, či s niekým (mama, kolegyne, kamarátky) a ani s mladším dieťaťom ä niekde a ešte sa zrúti svet, ak jeden rok nepôjde k moru. V roku 2020 ste predpokladám pri mori neboli kvôli covidu a neumrela si na to kožné ochorenie či? Fakt ako malé sopľavé decko čo neznesie že by oni traja išli do exotiky a ona jeden rok nešla k moru, malé decko tiež neznesie že by dostali všetci čokoládu len ono nie. Keby more liečilo ekzémy a podobne, tak kožný lekári by neboli už. Určite má nejaké pozitívne účinky na zdravie, ale nelieči. Ja som vlani bola najdlhšie pri mori za posledné roky a mala najhorší ekzém v zime za posledné roky, partner detto. Takže more to nejako extra neovplyvní.

@marsmykkok dovolím si na niektoré z vás už nereagovať lebo sa to tu strháva zase k urazaniu a vysmechu ako vždy. Pokiaľ viem, covid už nie tak môžem cestovať, peniaze tiez na to mám. Nadávať mi do soplavych deciek nemusíš. Pekný deň

andrejka2424
3. júl 2025

Neber si to vôbec k srdcu .Si na koníku , nezabúdaj. Tu má polovica koňa prachy na exotiku a 4 dovolenky za rok a každá má recept na to ,ako sa to má správne robiť. Poviem ti, že omnoho viac žien, ako ti napísalo je tu na SK ľudí, ktorí cez leto nejdú vôbec nikde, ale nepíšu o tom a ešte viac ľudí aj keby peniaze na dovču malo, tak nejde na Bali a ani iné extra dlhé lety by neabsolvovali. Strach z lietania nie je nič výnimočné, trpí tým kdekto a tiež sa s tým nechváli na koni.. Pochvália sa ti tí, čo ho nemajú. Stálo ťa to hádku s manželom a toto tu ti asi nepridalo. Každý sme predsa inak nastavený, dostala si tu dosť možností a rád , zariaď sa podľa svojich pocitov. Mne sestra tiež už pol sveta pocestovala, ale sme v tomto proste rozdielne a nenamotivovalo ma to ešte ani raz, aby som vôbec čo i len túžila absolvovať taký dlhý let. Dokonca rodičia 2x skúsili Grécko, ale aj tak sa vrátili do obľúbeného Bulharska, že proste kratší let . Mama rovnako ako ja trpí bolesťami v ušiach počas letu aj po ňom. Je škoda, že manžel nie je ohľaduplnejší voči tvojmu problému, ale vždy má možnosť ísť sám, keď to potrebuje zažiť cez mrtvoly a ešte aj siahať kvôli tomu na úspory.