Hádky kvôli dovolenke
Ahojte, v skratke bojím sa lietania. Muž však chce chodiť na dovolenky len letecky. Kvôli pokoju v rodine každý rok sadnem do lietadla, moj limit sú 3-4 hodiny. Aj to si celú cestu sedím ako na ihlach a čakám kým pristaneme. Toto leto manžel povedal, že by chcel letieť na Bali, Maledivy a ked som nechcela kvôli dlhému letu, vraj som sebecká. Dcéra sa postavila na jeho stranu. Potom sa vyhrážali, že pôjdu bezo mna. Poprosím názor najmä tých, ktoré nemajú v láske cestovanie lietadlom. Už si začínam nahovárať, že som naozaj sebecká. Mám viacero známych kde jedna polovička odmieta lietať a rodina sa prispôsobí a cestujú autom, vlakom. Ja do lietadla sadnem a som aj tak sebecká. Potrebujem nestranný názor.
@heleninamama ty a ostatné čo ste sa pustili do autorky, ste úplne neempatické a zakomlexované. Tu ide o to, že na psoriázu zaberá more ako liek. Manžel by nezobral obe deti iba staršiu a všetko čo autorka našetrila na dovolenku by minul iba pre dvoch a zobral by aj z úspor. Ona by zostala dva týždne z mladším doma bez prostriedkov na inú dovolenku. A to všetko počas jej jedinej dovolenky cez leto. Ak to u vás tak funguje, je to vaša vec. Ona sa premohla na lety max. na 4 hodiny pri ktorých trpí ale ide. A vy jej poviete, že je sebecká a chová sa ako dieťa? Naozaj ste zlé. Nie každý si môže dovoliť chodiť na dovolenku zvlášť. A ešte finančne ohroziť úspory na nepredvídateľné udalosti. Skôr vy sa chováte ako deti. Autorka si z rád (normálnych) niečo vzala. Len vy idete ako hyeny. A radšej dovolenka niekde blízko ako všetko čo majú minúť iba na jednu. To nie je sebecké od nej ale od manžela, že by bol kôli jednej predraženej dovolenke nechať doma ženu aj s mladším dieťaťom.
@momo00 fórum nie je na to aby dával rozhrešenie ak nepoznáme naozaj ako to bolo z druhej strany. A o to tu išlo, že autorka si neprišla po radu (nakoľko všetko negovala či premôcť sa, či nech ide muž so staršou na Bali a ona s mladším inde, či nech idú oni traja a ona ostane doma alebo nech idú oni traja a ona ide s niekým inde) Proste každý má sny, koníčky, ak mám muža motorkára a ja sa motoriek bojím mám mu to zakázať lebo to berie rodinné financie a ja z toho nemám nič? A preto sa nám nepáčil postoj autorky čo je trocha sebecký že nevie dopriať len im trom ak sa bojí, rieši len seba, že musí ísť k moru, že nemôže ísť sama alebo bez nich alebo s menším dieťaťom a tak. Mne sa od začiatku nepáčil postoj muža čo do toho zatiahol aj staršie dieťa, ale proste postoje autorky diskusie a negovanie všetkého ukazujú že ani ona nie je zjavne čistá ako ľalia a rieši len ja a ja a proste tiež ťažko sa s ňou hľadá nejaký kompromis mimo toho že sa obetuje a pôjdú niekde kde je let krátky ako každý rok.
no tvoj strach z lietania je najmenší problém. sranda ako tu zrazu všetky držia stranu chlapa a vlastne je chudáčik lebo nemôže ísť na bali (sak aj kolega bol tak musí aj on ukázať že na to predsa ma!) nechutne emočne vydieranie a to by som netolerovala. a ešte do toho zatiahnuť dieťa.. naco si potom zakladal rodinu ak mu robí problém nájsť kompromis tak aby to vyhovovalo obom. veď ona vlastne ustúpila tými 3-4h letu.. a jeho ústupok je kde? mne príde že rodina ma stať pri sebe a hľadať riešenia a robiť kompromisy a nie že sa žije na úkor druhého a jeho pocity sú na saláme..
naco si vlastne ľudia zakladajú rodiny-majú svadby a deti keď nie sú ochotní sa v ničom obetovať pre druhého a ak je pre nich v pohode tráviť čas osamote-myslím dovolenky, výlety, vytváranie spoločných zážitkov… ja nepoviem raz za čas ok ale napr letná dovolenka 1x za rok na ktorú šetrí a teší sa.. a ešte aj rozbiť úspory kvôli jednej dovolenke … tvoj chlap ma dobrý problém s egom..a ta motivácia-nie aby ste boli spolu na krásnom mieste ako rodina a užili si to ale kolega bol a je to super tak chcem ísť aj ja..🫠 (aj bez časti rodiny)
ak chceš vidiet bali tak skús tie lieky ale pories si aj muža lebo sa javí ako kreten
@jvasenka ďakujem za pochopenie, budem sa snažiť na svojej fobii pracovať na terapii
@momo00 fórum nie je na to aby dával rozhrešenie ak nepoznáme naozaj ako to bolo z druhej strany. A o to tu išlo, že autorka si neprišla po radu (nakoľko všetko negovala či premôcť sa, či nech ide muž so staršou na Bali a ona s mladším inde, či nech idú oni traja a ona ostane doma alebo nech idú oni traja a ona ide s niekým inde) Proste každý má sny, koníčky, ak mám muža motorkára a ja sa motoriek bojím mám mu to zakázať lebo to berie rodinné financie a ja z toho nemám nič? A preto sa nám nepáčil postoj autorky čo je trocha sebecký že nevie dopriať len im trom ak sa bojí, rieši len seba, že musí ísť k moru, že nemôže ísť sama alebo bez nich alebo s menším dieťaťom a tak. Mne sa od začiatku nepáčil postoj muža čo do toho zatiahol aj staršie dieťa, ale proste postoje autorky diskusie a negovanie všetkého ukazujú že ani ona nie je zjavne čistá ako ľalia a rieši len ja a ja a proste tiež ťažko sa s ňou hľadá nejaký kompromis mimo toho že sa obetuje a pôjdú niekde kde je let krátky ako každý rok.
@marsmykkok asi potrebuješ okuliare lebo som napísala, ze som ochotná užiť pred cestou lieky a chodiť na terapie. Viac na teba nereagujem. Ty ľalia
@heleninamama ty a ostatné čo ste sa pustili do autorky, ste úplne neempatické a zakomlexované. Tu ide o to, že na psoriázu zaberá more ako liek. Manžel by nezobral obe deti iba staršiu a všetko čo autorka našetrila na dovolenku by minul iba pre dvoch a zobral by aj z úspor. Ona by zostala dva týždne z mladším doma bez prostriedkov na inú dovolenku. A to všetko počas jej jedinej dovolenky cez leto. Ak to u vás tak funguje, je to vaša vec. Ona sa premohla na lety max. na 4 hodiny pri ktorých trpí ale ide. A vy jej poviete, že je sebecká a chová sa ako dieťa? Naozaj ste zlé. Nie každý si môže dovoliť chodiť na dovolenku zvlášť. A ešte finančne ohroziť úspory na nepredvídateľné udalosti. Skôr vy sa chováte ako deti. Autorka si z rád (normálnych) niečo vzala. Len vy idete ako hyeny. A radšej dovolenka niekde blízko ako všetko čo majú minúť iba na jednu. To nie je sebecké od nej ale od manžela, že by bol kôli jednej predraženej dovolenke nechať doma ženu aj s mladším dieťaťom.
@momo00 ty si kde vyčítala, že autorka nemôže ísť sama niekde na dovolenku? Nikto ju “nenecháva” doma, je to dospelá osoba, nie dieťa. hádam si dokáže zarezervovať dovolenku aj bez muža a stráviť ju tam sama, či s dieťaťom. Tak pôjdu raz oddelene, nič hrozné sa nestane.
A má na to aj financie, však tie peniaze, čo by zaplatili za ňu (pripadne druhé dieťa) keby išli kdesi na Bali im budú bohate stačiť na nejakú rezortovú dovolenku kdesi v rámci Európy.
Celá pointa v tomto spore je tá, že muž chce ísť niekde, kde ona nechce a ani jeden z nich nechce ustúpiť.
Nevidím v nich žiaden rozdiel, preto najlepšie riešenie je, nech si tento rok užijú dovolenku podľa svojich predstav a na budúci rok sa možno zhodnú.
Sebecka je tvoja rodina…ja som na nalietala vela, az kym mi raz, pred 3 rokmi neprislo v lietadle strasne zle..vracanie, bolesti usi, mdloby. Odvtedy mam z lietania strach a tiez absolvujem len minimalne vzdialenosti a idealne nelietam vobec. Muz to respektuje, dieta tiez.
@sisaka Ty si fakt myslíš, že jej muž,ktorý potrebuje ísť na Bali,lebo tam bol kolega a nechce byť horší od neho bude ok,ak jeho žena pôjde na inú dovolenku? Veď jej vyčíta banality ako kino,popcorn a zmrzlinu s deťmi. Nehovoriac o tom, že ona chcela dovolenku so svojou rodinou a pre neho je dôležité ísť na Bali, aby sa ukázal,že na to má.
@andrejka2424 ja si môžem myslieť všeličo, do vzťahu a financií jej a jej manžela nevidím. My si s mužom nedávame povolenie na opustenie bydliska a taktiež pracujeme obidvaja, takže nie sme odkázaní na peniaze toho druhého a dôverujeme si na toľko, že nemusíme sliediť, kto, kde, kedy, koľko a na čo utratil.
Autor - tak keď si ochotná užiť lieky, tak čo ďalej riešiš?
Daj si liek a uži si dovolenku, ak je to nad vaše pomery, tak možno prvú a poslednú v exotike, o rok dlhá cesta nebude hroziť
Autorka ja viem čo je psoriáza. Žijem s ňou už vyše 40 rokov. A mám aj psychycké problémy. Tak ťa viem pochopiť. Tieto ženy nemajú ani trošku citu v sebe. To nie je o tom, že ty by si im nechcela dopriať dovolenku. Ide o to aby ste tam išli všetci. A na Bali môže ísť keď budú deti staršie a zoberie obe. A možno dovtedy aj ty prekonáš svoj strach. Ale pre teba je more dosť podstatné. Nie len pre tvojho muža. On by ťa mal podporovať aby si sa zbytočne nrstresovala, pretože aj to zle vplýva na psoriázu. Tak držím palce, nech tvoj muž dostane rozum a vyberie dovolenku bližšie.
Žgrliak,ktorý sa opičí po kolegovi a potrebuje si dokazovat status drahou dovolenkou-na úkor fin.rezervy a normálne veci ako kino,zmrzku vytýka a žena,ktorá má veĺký strach,premáha sa, aj kvôli zdraviu,aj kvôli tomu,aby boli spolu ako rodina dokáže sadnúť do lietadla na kratšie lety- mne nepríde ako sebec.
Sebecka je tvoja rodina…ja som na nalietala vela, az kym mi raz, pred 3 rokmi neprislo v lietadle strasne zle..vracanie, bolesti usi, mdloby. Odvtedy mam z lietania strach a tiez absolvujem len minimalne vzdialenosti a idealne nelietam vobec. Muz to respektuje, dieta tiez.
@rivini a nevyčitaju ti to, pripadne nemáš kvôli tomu výčitky, že nemôžu kvôli tebe lietať a objavovať svet? Lebo po dnešku a niektorých komentároch som sa chvíľami cítila ako žúrko kazič a sebec.
@marsmykkok ty si asi nečítala jej všetky príspevky. To ide o rozpočet, ktorý majú. Ak by on zo dtaršou išiel na Bali, tak ona by s mladším zostala doma. Nemala by za čo ísť. Tak sa radšej zamysli aj ty. Ona sa kôli tomu už premáha aby letela. To nie je o sne. To iba kolega povedal. Ale ak by mu na žene záležalo aj na mladšom, tak by vybral pre všetkých. A nie len pre seba a staršiu. U vás to tak možno je ale u nich chýbajú peniaze a ide použiť úspory na nepredvídateľné udalosti. A to je podľa mňa riadna somarina. Potom keby tu písala, že im prasklo potrubie a vytopilo im celý dom ale manžel použil peniaze na dovolenku na Bali, tak by ste tu rozprávali čo? No treba mať rezervu, prečo ste museli ísť akurát na Bali. Nie je to tak?
Autorka ja viem čo je psoriáza. Žijem s ňou už vyše 40 rokov. A mám aj psychycké problémy. Tak ťa viem pochopiť. Tieto ženy nemajú ani trošku citu v sebe. To nie je o tom, že ty by si im nechcela dopriať dovolenku. Ide o to aby ste tam išli všetci. A na Bali môže ísť keď budú deti staršie a zoberie obe. A možno dovtedy aj ty prekonáš svoj strach. Ale pre teba je more dosť podstatné. Nie len pre tvojho muža. On by ťa mal podporovať aby si sa zbytočne nrstresovala, pretože aj to zle vplýva na psoriázu. Tak držím palce, nech tvoj muž dostane rozum a vyberie dovolenku bližšie.
@momo00 tak preto mi tak dobre rozumieš, mám obdobia kedy mám psoriazu po celom tele, pri mori vždy krásne zmizne. A "vďaka " mojej uzkosti, fobii si dovolenku bez rodiny neuzijem. Tu vobec nejde o sebectvo z mojej strany. Ide o obrovskú uzkost ked sa zavrú dvere lietadla a mojej láske k rodine s ňou bojovať a sadnúť na niekoľko hodín do lietadla. Už sa viac neotvorim v žiadnej diskusii. Naozaj tu platí, že človek človeku vlkom.
ďakujem. držím palce nech sa ti to poriešiť a hlavne nech tvoj muž sa začne chovať ako súčasť rodiny a nie ako ješitna tínedžerka.. kecy o tom že si sebecka, decko a máš ísť na dovolenku sama či so synom by som mala vies kde ;)
ďakujem. držím palce nech sa ti to poriešiť a hlavne nech tvoj muž sa začne chovať ako súčasť rodiny a nie ako ješitna tínedžerka.. kecy o tom že si sebecka, decko a máš ísť na dovolenku sama či so synom by som mala vies kde ;)
@jvasenka ❤️
Tu sú strašné ženy niekedy až príliš. Nevedia si nič predstaviť, keby boli v podobnej situácii. Oni si myslia, že dovolenka na dva týždne na Bali stojí minimum. No oni sa finančnou stránkou nemusia zaoberať. Asi na to majú. Všetky idú doma 50:50 a sú spokojné. Každý si s peniazmi robia čo chcú. Mne niekedy tie baby pripadajú ako z rozprávky. Majú všetko dokonalé.
Môžem ísť ja a ty sa mi postarajú o tri deti a muža 🤣🤣🤣
Tu sú strašné ženy niekedy až príliš. Nevedia si nič predstaviť, keby boli v podobnej situácii. Oni si myslia, že dovolenka na dva týždne na Bali stojí minimum. No oni sa finančnou stránkou nemusia zaoberať. Asi na to majú. Všetky idú doma 50:50 a sú spokojné. Každý si s peniazmi robia čo chcú. Mne niekedy tie baby pripadajú ako z rozprávky. Majú všetko dokonalé.
@momo00 ja na MK už ničomu nerozumiem, len urazanie pod rúškom anonymity. Hranie sa na dokonalosť. Neprajem im psoriazu ani fobiu potom by si na mňa možno spomenuli a pochopili by ma. Prajem im len viac empatie a súcitu
Len bajocko som pozrela bali a vyslo mi 2500na osobu x4, 10tis ktore nemate a jemu vadia pukance ? Trosku je na hlavicku manzel
@momo00 co sa týka financií, musíme celý rok odkladať na dovolenku...
Len bajocko som pozrela bali a vyslo mi 2500na osobu x4, 10tis ktore nemate a jemu vadia pukance ? Trosku je na hlavicku manzel
@eeffka siahne do uspor, mozno si planuje požičať, neviem
Autorka oni sú tak dokonalé a všetko u nich prejde. Oni nevedia byť citlivé. Skrátka tak to tu v poslednom čase je. Oni ani nečítajú všetky príspevky, niekedy iba pár viet. A potom tu robia aké sú oni dokonalé. Išli by samé na dovolenku. Až len kam by prišli s nulou? Asi iba do psej riti
@1ryba na teba už nereagujem, choď si kopať do niekoho iného
Autorka oni sú tak dokonalé a všetko u nich prejde. Oni nevedia byť citlivé. Skrátka tak to tu v poslednom čase je. Oni ani nečítajú všetky príspevky, niekedy iba pár viet. A potom tu robia aké sú oni dokonalé. Išli by samé na dovolenku. Až len kam by prišli s nulou? Asi iba do psej riti
@momo00 ja ich už viac neriešim...končím nech si tu ešte popišu, polajkuju a presunú sa do inej diskusie. Pekný večer
@1ryba a tvoj je aký problém? Ty sa tu toež hráš na niekoho. A čo sa ja v čom utapam? Si ty kompletná? Ty sa ľutuj sama aká si bezcitná. Tak daj ( nie požičaj ale daj) peniaze na ďalšiu dovolenku pre autorku. No možno iný problém oni nemajú iba to ako muž chce a chce. S takýmito ženami si ja nemám o čom písať. Ste moc "dokonalé"
autorka, je mi velmi luto situacie, do ktorej ta manzel dostal. Fakt mi ostalo tazko a smutno na dusi. V tomto celom je za mna hlavny problem manzel (ak je toto jediny zadrhel, tak super, ak nie, rieste to). Za mna - mali ste sa najprv dohodnut spolu dvaja a az potom hovorit detom. Nie sa teraz detinsky obvinovat, navyse ak vedia vsetci, ze mas z lietania strach… a aj napriek tomu chces najst kompromis a letiet aspon niekam blizsie. Postavili ta fakt pred neprijemnu situaciu. Pokusila by som sa najst nejaky kompromis, 6-7h let. Mne by bolo velmi smutno, keby na jedinu poriadnu dovolenku odisli bezomna.
Ine by bolo, keby ste sa na tom uz skor dohodli a ty by si si dohodla dovolenku s kamoskou, surodencom, rodicmi a mladsim dietatom (my to takto robime niekedy, muz sa boji lietat - leti max. 2-3h). Nie ze si cely rok setrite na spolocnu dovolenku a tesne pred nou takyto podraz.
Ryba ti napisala mozno tvrdo ale ma pravdu, tu nejde v podstate o dlhy let, ale o to ze manzel je malomestiak co sa chce rovnat s kolegom a navyse na to nema financie. Za mna je uplny chudak ten co si na dovolenku "pozicia" nech vidia ze aj my na to mame, aj keby mal potom zuvat suche rozky cely rok.
Setrite si na dovolenku pri mori cely rok len odhadujem cca 3000 a on ide zrqzu zit za 10, cisty nerozum a je jedno ci je to lietadlom alebo na somarovi. Tam je uplne iny problem v rodine ako tvoja fobia. A to ze este nahucka deti ktore nemaju predstavu o peniazoch je ubohe. Kvoli mame nepojdu.

a spomenula som si že obdobnú situáciu sme riešili min roku-mali sme ísť 1x k moru (aj s dieťaťom) ale 1-2mes predtym som otehotnela a nechcela som v aute stráviť hodiny… muž trosku hučal lebo sa hrozne tešil na tu dovolenku aj šetril aj riešil veci okolo, dokonca navrhol že pôjde iba on so starším do chorvatska a ja ostanem doma s čím som nesúhlasila (som ja ale sebec sebecky no fuj) a dohodli sme sa že pôjdeme keď sa babo narodí .. druhé dieťa sa narodilo teraz pred letom a muž že teda poďme v lete k moru… odmietla som že s tak malým dieťaťom ja nikam nejdem (viem väčšina žien tu by to vôbec neriešila lebo veď letná dovolenka musí byt) a teda sme sa dohodli že pôjdeme na jeseň niekde na sk/ cz/ pl a more dáme o rok..a to moje dôvody nemajú taký charakter ako ten tvoj
@jvasenka som rada, ze ste sa s mužom dohodli a buduci rok prajem krásnu spoločnú dovolenku s drobcom 🙂❤️