Hádky kvôli dovolenke
Ahojte, v skratke bojím sa lietania. Muž však chce chodiť na dovolenky len letecky. Kvôli pokoju v rodine každý rok sadnem do lietadla, moj limit sú 3-4 hodiny. Aj to si celú cestu sedím ako na ihlach a čakám kým pristaneme. Toto leto manžel povedal, že by chcel letieť na Bali, Maledivy a ked som nechcela kvôli dlhému letu, vraj som sebecká. Dcéra sa postavila na jeho stranu. Potom sa vyhrážali, že pôjdu bezo mna. Poprosím názor najmä tých, ktoré nemajú v láske cestovanie lietadlom. Už si začínam nahovárať, že som naozaj sebecká. Mám viacero známych kde jedna polovička odmieta lietať a rodina sa prispôsobí a cestujú autom, vlakom. Ja do lietadla sadnem a som aj tak sebecká. Potrebujem nestranný názor.
@1ryba keby si ma neoznačila a neútočila, tak by som na teba nereagovala. Tak prečo radíš blbosti, keď nevieš aké je to šetriť na dovolenku a potom ťa chce muž nechať doma. On minie všetko a ty budeš dva týždne sedieť doma s mladším dieťaťom? Najskôr sa treba zamyslieť nad tým čo napíšem. Podľa toho čo autorka napísala, tak na takú drahú dovolenku ani memajú toľko našetrené. Zobral by z úspor. A ty jej radíš aby išla sama na dovolenku. Veď predsa bude mať polovicu peňazí. Veď to je blbosť na entú.
@1ryba keby si ma neoznačila a neútočila, tak by som na teba nereagovala. Tak prečo radíš blbosti, keď nevieš aké je to šetriť na dovolenku a potom ťa chce muž nechať doma. On minie všetko a ty budeš dva týždne sedieť doma s mladším dieťaťom? Najskôr sa treba zamyslieť nad tým čo napíšem. Podľa toho čo autorka napísala, tak na takú drahú dovolenku ani memajú toľko našetrené. Zobral by z úspor. A ty jej radíš aby išla sama na dovolenku. Veď predsa bude mať polovicu peňazí. Veď to je blbosť na entú.
@momo00 ty asi nevieš čítať však? Jasne píše, že mala ísť aj ona, ale nechce koli strachu z lietania. Jej muž teda navrhol, že pôjde len on a staršie dieťa. Kde tam čítaš, že majú peniaze len na 2 letenky, že s ňou muž nerátal a že má miesto dovolenky podľa jej gusta sedieť doma a nikde neísť?
Chodime autobusom a ano, prisposobuju sa mi. Ja proste lietanie nedavam. Kedysi som.lietala dost ale odkedy mam.fobiu, tak sa tomuto stresu nevystavujem.
@momo00 ty asi nevieš čítať však? Jasne píše, že mala ísť aj ona, ale nechce koli strachu z lietania. Jej muž teda navrhol, že pôjde len on a staršie dieťa. Kde tam čítaš, že majú peniaze len na 2 letenky, že s ňou muž nerátal a že má miesto dovolenky podľa jej gusta sedieť doma a nikde neísť?
@sisaka Vieš čo a to ti príde v poriadku, že ostaň doma, ja miniem naše úspory a ty nepôjdeš nikde , keď sa bojíš ? Veď jej vyčíta zmrzlinu a kino s popcornom a verím tomu, lebo poznám pár takých a nie sú to zrovna soc.prípady. Aspoň keby to bol teda jeho celoživotný sen- vtom prípade by som šla aj v bezvedomí , môj muž by ma nenútil, ale šla by som ten jeden raz. Ale tu ide čisto o jeho ego mám pocit. Veď neváha minúť úspory , pritom sa stačilo uskromniť a prioritu má dobrý chlap byť so svojou rodinou a nie vytrieť zrak kolegom - teda chlap, ktorého by som si ja vedela vážiť.
Autorka, čo navrhol manžel tebe v prípade, že vezme staršie dieťa? Bol by v pohode, že by si šla s mladším tiež sama niekde, ak by si chcela? Nás brávala starká takto sama- asi od 5.rokov.Bola rozvedená. Najprv iba mňa, potom aj sestru. Mám na to pekné spomienky.Z tvojich slov mi príde,že mu nie je ĺúto peňazí iba keď realizuje svoje sny a tebe až toĺko nedopraje. Ako ste sa nakoniec rozhodli?
@sisaka a ty si čítala, že on by kôli letenkám minul úspory na nevyhnutné veci a ešte by si aj požičal? Tak zjavne nie. Radšej ísť na dovolenku na ktorú majú našetrené ako všetko minúť na jednu predraženú
@andrejka2424 ja vobec nemusím mať luxus, mne slo o spoločne strávený čas. Som nevedela, že je to zlé. Všeličo sa tu človek dozvie.
autor
•
Včera o 18:19
@andrejka2424 Ďakujem, možno fakt od stresu prespím väčšinu letu a doprajem rodine zaslúženú dovolenku. A buduci rok dáme Taliansko🙂
andrejka2424
•
Včera o 18:30
Keď je to jeho sen, skús mu ho splniť a nabudúce si na rade ty.Navyše keď je taký strýko Držgroš, možno opakovane takéto fin.náročnejšie destinácie nebudú v blízkej budúcnosti aktuálne.
autor
•
Včera o 18:31
@luteam ďakujem, určite pôjdem na terapiu. Mna tiež nebaví žiť s takýmto strachom. Ja sa rodine celý rok prisposobujem vo všetkom a keď mám raz iny názor ako muž, tak je zle. Budem ro riešiť s terapeutom, snáď bude mať viac empatie ako ženy na MK. Pekné leto
autor
•
Včera o 18:33
@andrejka2424 No to je pravda, myslím ze už táto dovolenka by nás finančne vyzmykala. Ak je to jeho sen, napcham sa tým neurolom a nech sa stará o deti on. Aspoň si v lietadle dobre pospím 🙂
🍄Bojis sa lietat. Podla mna sa boji kazdy, len to vie "upozadit". Ved vsetci videli Boeing v Indii.
Ja sa bojim narkozy. Pri nedavnej akutke a nahubku s "dychajte si" som s tym isla bojovat, ze ci bude silnejsi plyn, ci ja. A potom som sa odovzdala do ruk vyssej moci, s tym, ze prebudenie uz nemusi byt. Tak som sa tak podvolila riadenej otrave a dej sa vola Bozia...
Ty si vzdaj odovzdaj do ruk pilota. Ved sa nepresuvas 100% autom, autobusar, rusnovodic su tiez piloti. Vela zdaru🍀
Ja tiez nemam rada lietanie, boli sme uz na Bali ale ta cesta je dost dlha.. to bolo pred 10 rokmi odvtedy som povedala max tie 3 hodinky..teraz sme na Menorce cisty let z Viedne 2hodinky.. ideal. Na Bali sme leteli 5hod do Qataru a odtial 9hod na Bali a to sme tam asi este 2-3hod cakali na prestup. Ta cesta je narocna. Lietanie nemusim, po kusku som si vyfarbovala casovy kolacik, co uz mame za sebou 😄😄😄 a mala som stopky na tel kolko trva let.
Tak neh idu bez teba alebo sa zatni ( neletis prvykrat!) a chod s nimi
Sebecka si aj ty aj oni
Nechces ist ? Nechod a nekaz im dovolenku tym, ze tam budes zduta na nich pozerat
Chces ist? Tak sa premoz, daj si neurol a chod
Nie si sebecka! Ale mala by si pochopit aj ostatnych clenov rodiny a aj oni by mali pochopit teba. Kompromis bol ze ai ochotna sadnut na tie 3-4hodiny a to by mali respektovat,ale aj ty by si mala respektovat ich sny, tuzby a nemala ich obmedzovat a je podla mna okej ze pojdu bez teba, ale rozhodne by som trvala aj na spolocnej dovolenke, ktora je aj pre teba prijatelna.
Mozno by som zvazila cij sa strach z lietania neda vyriesit, napriklad terapiou, tabletkami....alebo potom prijala ze nie ty nepoletis na Bali ale dcera s manzelom ked maju zaujem tak ano.
Nemyslím si, že je tvoj mužovi sebec, ale len financne negramotny chlap, ktorý si chce požičať na dovcu, na ktorú nemá. A ešte aj musí mať všetko co jeho kolega. A Maldivy ci bali v lete nie je bohviečo, už radšej v zime, keď je tam ideálne pocasie.
No podla mna nie si vobec sebecka. Ty nechces letiet vobec a robis kompromis na kratsie lety. Podla mna uz 4h v lietadle je dost. Uprimne, neviem si predstavit taketo citove vydieranie od muza a uz vobec nie, ze by na to vyuzival aj dieta. Postavil si hlavu, lebo sa chce ukazat, ze aj on na to ma. Ak tak velmi chce raz zazit exotiku, nech si na nu este rok/dva nasetri a potom moze zobrat obe deti a ty si oddychnes vklude sama. Tiez sa nic extra nestane, ak raz nepojdete spolu. Ale teda, dost by ma nasralo, keby ma do takejto situacie postavil niekto, kto ma byt tvoja opora v dobrom aj zlom na cely zivot.
ak by pan manzel isiel sam so starsim dietatom tak dovolenka na Bali by nevysla 10 000e ale len 5 000e a tebe by ostalo tiez 5 000e za ktore si vies urobit kraasnu dovolenku na last minute, pripadne ked sa oni dvaja vratia z Bali viete ist ako rodina napr do Turecka do 5000e sa krasne styria zmestite a vyjdu Vam dve dovolenky za rovnaky rozpocet
V pripade ak je ferovy a mas pristup k peniazom aj ty...ak bude tvrdohlavy tak s nim nepohnes, pripadne ak nemas pristup k jeho financiam si odkazana viac menej na jeho rozhodnutia bud ist s nimi alebo ostat doma sama
To vas doma ako deti strasili rodiča spadnutymi lietadlami ,že sa všetci tak bojíte lietania?
@natalka13
@guudy
@marsmykkok
Ja ako chapem ze su vylety/dovolenky kde je normalne ze ide len jeden z rodicov. Len tu som to pochopila tak, ze ak nepojdu teraz ako rodina, tak na inu uz nepojdu. A to by mi nolo luto ze ziadnu spolocnu rodinnu dovolenku spolu nestravime.
@michaelam2 ale ved ak ona s 1 dietatom nepôjde tak zostanú peniaze aj na dalsiu dovolenku v europe
Rozumiem Vášmu strachu, ale asi nemáte na výber.Skuste techniku upokojenia,ked Vám ide srdce vyskočiť od strachu z hrude, začnite vedome pomaly zhlboka dýchať Nezavrhla by som ani niečo na upokojenie na prirodnej báze...a ešte je tu posledná voľba, tiež prírodná 😀-ploskacka.To,ze rodinka nechce ustúpiť,to by som uz neriešila, lebo v podstate aj pre Vás to bude niečo nové a príjemné...
No ja by som na dovcu odletela sama so starsim dietatom a teba nechala doma. Strach z lietania riesi psycholog a lieky, da sa toho zbavit. Je to podobbe ako strach z vytahu, hadov, pavukov a podobne.
No sebec je tvoj muž lebo on chce a nemoze byť nič iné. Chce zobrať len staršiu dcéru a už na to potrebuje siahnuť do úspor + požičať? Ty keď si aj vybavis lieky, pôjdeš k psychologičke, ako zaplatí za ďalších 2ludi, veď na takú dovolenku ani nemate. Za mňa je sebec on minúť všetky rodinné financie + pôžičku lebo on chce ísť len tam. A je to podľa mňa aj nezodpovedné. Ked si inak viete zaplatiť peknú dovolenku aj v Európe a ty si ochotná premôcť sa
A je mu úplne jedno že druhé dieťa a manželku by nechal doma.. stačí že dcéra mu tam dostane nejakú hnačku a majú po drahej dovolenke a celá rodina nervy a bez peňazí
Nech idú bez teba a sami sa o seba starajú a ty budeš mať čas len pre seba.
Kašli na lieky, daj si radšej za pohárik. Bude ti veselšie a je to zdravšie. Aspoň ti cievy roztiahne (nemyslím, vyslovene sa opiť)
Nech idú bez teba a sami sa o seba starajú a ty budeš mať čas len pre seba.
@luba98 ale aj autorka chce ísť na rodinnú dovolenku k moru, len bližšie. A čas len pre seba by nemala. Mladšie dieťa už muž odmieta vziať
Úplne ta chápem!! Máš to ťažké! Ale vieš čo, ono platí len jedna vec, realita je ta, ze naozaj najbezpečnejšie štatistický je lietadlo. Mňa to fakt ukludni! Opakuj si to a uvedom si to. Naozaj je to tak.
Nech idú bude pokoj aspoň bez teba...potom nedaj ani do vlaku ani do auta..nechoď pri ceste.nebodaj do obchodov tam tiež ľuďom prepína ...sed doma ..a zapni tv telenovelu..bude to istéjsie... 🤣🤣