icon

Hádky kvôli partnerovým deťom

lilianka734
14. okt 2016

Ahojkte mamicky.
Som tu nova a trapi ma jeden ,pre mna velky problem.Poprossim vas o radu.Ja si uz pomoct neviem.
Moj vztah s partnerom trva 3,5 roka.Oni sa rozisli ,nie mojou pricinou.Maju dve deti-8a 9 rocne.Partner sa nastahoval ku mne,jej nechal jeho byt,ktory napisal 1/2 na nu.On tam vsetko ,uplne vsetko platil,staral sa o deti.Kupoval im vsetko,platil skoly ,kruzky...Ked byval u mna,tak chodil za nimi dva x cez tyzden do vecera k nim domov a cele vikendy tam travil.Prekusovala som ,ze tam bola aj ona.Ak boli vsetci u mna,kde mam 5 rocne dieta tak som bola nervozna,lebo decka ma nepozdravili a partner sa venoval iba im,akoby som nebola.Bravala som ich s nami na dovolenky,vikendy ,kupovala oblecenie-lebo ex im nic nezbalila.Po dvoch rokoch som kupila maly domcek so zahradkou.Je iba moj ten domcek.Partner predal byt,jej vyplatil polku a uver.Nezostalo mu nic.a tym to zacalo.Byval u mna,co mi nevadilo-ale navstevy za detmi pokracovali a ja som s tym nesuhlasila.Stale ma klamal a vymyslal si sluzobky...V lete si braval tajne dovolenku aby sa chodil s nimi kupat a ja sedela na nedoncenom dvore s malym.Kazdy vikend chodit chcel za nimi.Hral ze su u jeho rodicov.Po case som zistila,ze on si robi s nimi stale vikendove pobyty a aquqparky a my nic.Za cely rok nebol pri nas ziadne sviatky ani prazdniny.Stale klamal a utekal za nimi a ked sa vratil vyprosikoval ,kolenackoval ze uz to neurobi.Vzdy ta ista scena,prijala som ho a o dva tyzdne znova a znova...
Ja uz ich nevedela som tolerovat ani respektovat.Zaraba 1000 euro a ma podla mna vysoke vyzivne 480 eur ,a neprekaza mu to.To by nebolo este nic.Ostatok mina na vylety,hracky,bycikle a vsetko na nich.Mne nedava na domacnost a stale len slubuje.Vztah skoncil pre mna,ale on psychopaticky vyprosikuje ze nas miluje ale vzdy len deti deti deti...
Ja chapem,su to jeho deti ale nech si zoberie striedavu starostlivost ,alebo uz nech na nas zabudne.Prenajal si byt,este pred pol rokom a tam chodi s nimi.Ani som o byte nevedela.Hra na dve trany.No stale ma prenasleduje.Nech ma stratit a ja uz nechcem byt s nim.
Proste nejde to koli detom.
Dva roky som ich akceptovala,ale stale iba deti maju prazdniny,sviatky,vikendy...
Ako mam pokracovat?
myslim,ze uz nikdy sa to nezmeni.
My sme sa na nicom nikdy nepohadali ,iba za posledny rok ked som si povedala STOP,je to kolecko hadok o deti a financie.
Milujem ho ,ale uz nikdy ich neprekusnem
Ako mam pokracovat?rozum mi kaze nieco,srdce ine...
Dakujem
Liliana

marcelatje
14. okt 2016

@sense ja sa ho nezastavam. Ani netvrdim ze vsetko robi dobre. No to ze napriek rozvodu sa o svoje deti zaujima je chvalyhodne. Sklbit sa da vsetko. Tu zjavne zlyhala komunikacia. V prostredi kde matka nadava na novu otcovu novu partnerku, ta zasa na ex a chlap hra mrtveho chrobaka to moze dopadnut aj takto. Deti otcovu partnerku nemusia milovat, mali by ju vsak respektovat no k tomu ich musi niekto viest. Deti v tomto veku uz chapu kto je ta nova teta a vo svetle vyssie opisaneho vplyvu sa prirodzene priklonia na stranu matky, otec neriesi tak naco by to menili?

sense
14. okt 2016

@marcelatje ako pises mali by ju respektovat ale nerespektuju a otec ich v nerespektovani podporuje....samozrejme nepozname ani vyjadrenie druhej strany ani to ako to naozaj funguje....preto si myslim zeby mu mala ukazat dvere a zavriet za nim a nikdy viac ich neotvorit....

hindakus
14. okt 2016

Myslim ze toho co o nom pises uz nemas rada a zhnusil sa ti. Venuj sa sebe a obcas sa kukni na zoznamku, urcite ti tam niekto pride do noty, moze to byt aj len kamaratstvo ale nech si zasa spokojna so zivotom

bubka12345
14. okt 2016

Mne sa najviac "paci", ze partnerove deti jeho novu partnerku nemusia mat radi, ale ona ich ma milovat ako vlastne..toto citam asi vsade. A rozpad manzelstva casto nastane aj preto, ze deti sa davaju na prve miesto pred partnera..na prvom mieste maju byt vsetci spolocne, deti mame milovat a vychovavat s milujucim partnerom po boku a s nim si byt oporou, on s nami ostane, ked deti odidu..
No a k zakladatelke, kopni ho do zadku..ten chlap nestoji za nic pre teba, si samostatna a sebestacna, najdi si niekoho, kto si ta bude vazit, a nie ta klamat.

evca123456
14. okt 2016

@bubka12345 veru ona Musi byt chapava, on moze byt rad ze to s nim este taha, preco sa potom rozviedol, mal zostat s nimi a nie potom dokazovat a ak ma dalsi život inou rodinou, a na ukor nich. Jeho byvalej to tiez asi tak vyhovuje..... Hm....

sasa1310
14. okt 2016

@lilianka734 nechaj ho ísť. Jeden z mála otcov, ktorým po rozvode na deťoch záleží.
A tebe sa to ešte nepáči. Ako píšeš, matka na nich kašle, tak má aj on kašlať? To by sa ti páčilo?
Nedus ho ešte aj ty. Určite mu to nie je ľahké, teba klamať, aby mohol ísť za svojimi deťmi.

tanag
14. okt 2016

sak su to jeho deti, preco by mal davat tebe a im nie? podla mna by si sa mala nad sebou zamysliet co tu vypisujes

mima4
14. okt 2016

@lilianka734 no tak si s nim sadni za jeden stol a dohodnite sa na vasom fungovani. Povedz frajerovi, ze ti to takto nevyhovuje a ze kazdy slusny clovek ma prispievat na domacnost, kde zije a kedze on byva u teba, mal by sa spolupodielat aj na financiach.

Pises ze nevnimas zaujem z jeho strany ako jeho priatelka. Ak teraz je to uz take blbe a ty si z toho nespokojna, cim dalej to bude horsie a nepomoze tomu ani manzelstvo ani zalozenie rodiny. Stanov si zdrave hranice.

lilianka734
autor
14. okt 2016

@mima4
Vsetko bolo
Sluby sluby sluby a nikdy nic

lilianka734
autor
14. okt 2016

@tanag
Jasne ja ho budem zivit satit a on deti
No taku nehrali
Mal podmienky tie nedodrzal tak nech teraz nema co jest

mima4
14. okt 2016

@lilianka734 nie sluby! Ale realne cinny. Daj mu termin, a povedz mu co sa stane ked slu nespni a pravdaze to dodrz, nikdy si neser do huby.

lilianka734
autor
14. okt 2016

@sasa1310
Ja ho necham ist len on vyfnukava a prosi o to aby sa mohol vratit
Ja nebudem jeho zivit satit ubytovat a on si bude robit vylety a krasne prazdniny a sviatky inde

rusalkablack
14. okt 2016

vždy budeš na druhom mieste, s tým sa stotožni. Ale využívať sa nenechaj, má u teba hotel zadarmo, to mu vyhovuje. Chvíľu ťa bude bolieť srdiečko, keď to s ním ukončíš, ale to rozchodíš. nezabíjaj s ním čas a krásne mladé roky.

atenna
14. okt 2016

super! takto by sa mal spravat kazdy rozvedeny chlap! velmi ich lubi, chce byt s nimi aspon weekendy kedy ma volno co je absolutne pochopitelne..miesto tvojej ziarlivosti by som sa ho snazila konecne na tvojom mieste pochopit a navrhla mu robenie spolocnych programov-weekendov - s jeho detmi a s tebou! Pricom nech teba a tvoje dieta viac zapaja do ich spolocnych aktivit. Ak nema zaujem, nie je o com, kasli potom na to. Potom su mu naozaj prednejsie len deti, dlho nic a niekde vzadu si ty..

mima4
14. okt 2016

@lilianka734 a preco prosi? Si pre neho ako mama hotel so sexom a to bez zavazkov

barbora01
14. okt 2016

@lilianka734 kasle na teba, netravi s tebou cas, klame ta, vyuziva ta, ale ked ho vyhodis, tak vyfnukava, pise ti 1000 sms, obchadza okolo domu... to nie je celkom normalne spravanie a sama to dobre vies, tak si to konecne pripusti a vykasli sa na neho definitivne. Dobre vies, ze jeho deti nie su tvoj problem, len si nechces pripustit, ze tvoj problem je ON, tak to radsej zvalis na jeho deti, ale tie v podstate nic zle nerobia.

ukulela
14. okt 2016

@atenna precitaj sicelu diskusiu - ona to chcela,on nie. on mina € en na svoje dve deti. jej nedava ani na najom ...

marcelatje
15. okt 2016

@sense nemozem nesuhlasit.

marcelatje
15. okt 2016

@bubka12345 zena vie ze ide do vztahu s muzom so zavazkami. Ma na vyber. Deti tuto moznost nemaju. Okrem toho dospeli by mali mat viac rozumu zjavne to nie je pravidlom a spravaju sa ako deti.

sardinka336
15. okt 2016

Ked toto čitam tak som najšťastnejšia na svete, ze nikto z nás nema záväzky bokom...

@lilianka734 a čo ze vyfnukava? To ti hra na city ze a teba uz ,,kýve,, dať mu šancu. Sak ale kde teraz najde taku obetavu gazdinku? No bárs by nenariekal. Tak stale maj na zreteli aky zivot si s nim zila a opakuj si ako mantru to čo si sama napisala ,,sluby,, sluby,, sluby,,....ono je chvalyhodne starať sa o deti, prispievat ale všetko ma svoje hranice. Zaslúžiš si niečo lepšie.

marcelatje
15. okt 2016

@sardinka336 mat partnera so zavazkom nie je jednoduche a nie kazdy je na to prisposobeny.

emilia25
15. okt 2016

Ty ho zivis davas teplo jedlo strechu nad hlavou sak dobre mu je.preto sa chce aj vratit aby za nic okrem deti a jeho ex nemusel dalej nic platit iba hracky vylety pre deti.tu je len jedno vychodisko a to si spravila tak nech ho prichyli ta jeho ex a bude s detmi nonstop.ono pokial si chlap nasiel druhu rodinu mal by sa jej venovat 50 a 50 tym detom.ale tu sa venuje len detom 100percent a ex vyskerena ako leco.a ty len oci pre plac.dobre si urobila a nenechaj sa ovlivnit.drzim palce.

petra3312
15. okt 2016

@lilianka734 necitala som vsetky prispevky, iba na prvej strane a poviem Ti, cudujem sa Ti, ze sa Ti chce odpovedat dokola na rovnake otazky a prispevky...a nestacim sa cudovat, vychadza mi z toho, ze vela zien by podla vsetkeho ochotne zivilo chlapa, dokonca financne podporovalo jeho dve deti a vobec ale vobec by im nevadilo, ze s nou a jej dietatom nejde na dovolenku, ich nikde nevezme, nic nezaplati atd...chlap, ktory sa ide rozdat po rozvode svojim detom, je krasny priklad a maju pravdu tie, co pisu, ze vela sa ich nenajde....len neviem, ktora z nich by bola rada, aby to bolo na jej naklady. Vykasli sa nanho, iba co Ta vyuziva.

lilianka734
autor
16. okt 2016

Ahojky
Takze odznova vyfnukava vypusuje ze sa chce vratit. Neuveritelne. Tento vikend ako vzdy s deckami v nedelu ich ma odovzdat mame a uz vyprosikuje. Kym s nimi bol som ho nezsujimala kde som co robim, len uz znova to iste len aby mal all inc. Povedala som nie tak zase zacina zvalovat na mna ze urcite niekoho mam....tam si uzije a tu chce prezit par dni kym to zase urobi.
Povedala som , uz to dalej nejde. Zostala som zatrpknuta. A uz ma nikdy nebudu zaujimat jeho deti. Znie to hnusne oni za to nemozu ale ja mam svoju rodinu a nebudem sa prisposobovat inym. Dostal x moznosti ako ist aj s nami ako nas zapajat atd. Neurobil to ani raz.
Kazde jedny sviatky v roku bol s nimi. Vzdy jarne zimne jesenne polrocne letne prazdniny
No naco mi je taky
Otrasiem sa a zivot pojde dalej. Mam syna ktoremu sa budem venovat a on nech sa venuje svojim.,..
Dakujem

timea7
16. okt 2016

@lilianka734 zle si si to od začiatku nadstavila, nechápem, prečo si ich ty šatila a živila, mňa by to ani nenapadlo, na to je ich otec, ak matka absentuje. Inak ak muž nedodrží to,čo sľúbi, nie je pre mňa mužom. Ukonči to, iné to nebude. Že sa stará o svoje deti je krásne, ale teba nemá za nič. Nie je schopný rozdeliť svoju lásku, záujem, čas medzi deti aj teba. Ty ťaháš za kratší koniec, bohužiaľ. 😒

majcika
16. okt 2016

@lilianka734 no úprimne sa ti divím, že doteraz si sa nechala uprosit. Keďže píšeš, že sa tebe a tvojmu synovi nevenoval, tak ešte stále nechápem no co si na ňom tak milovala. Ak by moj partner žijúci so mnou odštartoval moje dieťa urobil by to raz a druhýkrát ny nemal šancu si ani prdnut. Hlavne ak ty bývaš vo svojom a finančné si nezávislá... Prepáč ale to svedčí o tebe ako matke....uprednostnil muža pred vlastným dieťaťom....mohol by ten prosikat hahaaaaaaaaa

loginexistuje
16. okt 2016

@lilianka734 nuz bola si pre neho Len penazenka s vyhodami jasne ze SA ta nehce vzdat vykasli SA naneho zmen cislo mobilu a namiesto minania penazi na neho chod do wellness ty s synom

loginexistuje
16. okt 2016

Ja vnimam ako najvyraznejsi problem to ako SA choval k tvojmu synovi a k tebe

nini1010
16. okt 2016

Mam pocit ze za neho citis istym sposobom zodpovednost,lebo je na tom existencne zle.Ale raz a navzdy si uvedom ze ty nie si jeho mama.Ty mas zodpobednost jedine za seba a za svoje dieta.Z toho co pises v poslednej sprave je jasne ze ta iba sprosto citovo vydiera a zneuziva a nie si prenho nic viac ako all inclusiv.Je najvyssi cas pritvrdit a trocha sa mu povyhrazat co mu hrozi aj pravne ak ta bude obrazovat takym mnozstvom sms a volaniami.Lebo to je fakt,toto si sudny clovek nemoze dovolit!Posli ho do prdele za jeho rodicmi,nech sa onho staraju oni.Takze nie ze tento emocionalny tlak vydrzat ale ist do protiutoku.Je mi na grcanie z takychto chlapov co sa nechaju zivit.

zumbulka20
16. okt 2016

Ja toto nechapem...mam priatela ktory ma dceru a fungujeme uplne normalne,mala bude mat 7 rokov,c hodi prenu kazdy druhy vikend,na vylety aj vsade chodime spolu,vsetko planujeme spolocne...mala ma respektuje,ja respektujem ju...ale u nich to je tak ze v piatok prenu pride do skoly,alebo domov pred bytovku,ona mu ju odovzda a v nedelu ju tam len zavezie,vsetko medzi dvermi...ziadne take ze tam travi vikend...my sme si urcili pravidla na zaciatku a tak to funguje super, a travime cas spolocne aj s jeho dcerou..... Toto by som ani ja nezniesla,ale to si musi on spravit poriadok..