Hádky o starostlivosť o psov: Ako to zvládnuť?
Baby , máme s mužom dvoch psov tzv bojové plemená, socializovane, vychované , aj výstavné..
Ale ide o to , že muža omrzeli, žiadna starostlivosť, žiadna opatera, proste nič , aj povedal že najradšej by ich dal preč, vobec mu na nich nezáleží ..strasne ma to štve, čo je malé decko aby ho bavili ešte dokonca aj živé bytosti 5 minút?
Ja som z toho na nervy , normálne v p.ci ..
Ja ich odmietam dať preč , sú náročný veľmi , ale sú to živé bytosti, je to naša rodina..čo ich dám ,kam? O čo menej sa stará on ,o to viac ho zastupujem ja , ale kokos je to nad moje chápanie..strašné sa kvôli tomu hádame ..vyhrážkami nemôžem ísť na neho , keďže stačí slovo a dá ich preč , takže tam nejak tlačiť aby sa stal sa veľmi nedá ..a tak veľmi ich chcel ,až to nebolo možné , a prešli dva roky a nič..
Musela som si vyliať srdce..
@ktochytavzite čo ti muž nedal keď tu tak strašne prezentujes názor nesuviaci k téme?😃😃😃😃
@ktochytavzite tak ja som si psov nekupovala na to aby ma strážili. Na to mám práve ten alarm. Môj problém je, že sa mi pes váľa na gauči? Neviem, kde si zaznamenala, že by som sa ma to sťažovala ale dobre. Keď sme pri tej agresii z psov, tak štatisticky je viac problémový vlčiak ako pitbull. Každému psovi môže prepnúť aj tomu vášmu. Z pitbulla urobili bojové plemeno ľudia, ten pes vie byť najväčší maznák. Ja len nerozumiem jednej veci. Veď dobre, nemáš taky vzťah k psovi ako väčšina ľudí, ale prečo máš potrebu zhadzovať tých, ktorí maju svojich psov za domácich miláčikov a maju ich radi? Čo su od teba horší? Veď keď niekto svojho psa miluje, neznamená to, že sa k ľudom chová horšie.
@ktochytavzite domestikacia psa? K tomu len tolko ze kedysi ludia zili v jaskyni, kedysi bol aj patriarchat a zeny nemali prava…nezijeme kedysi 😉
Realne ti ako ten pes strazi dvor? Pred kym/cim?
A ze sa s nim rada prechadzas? Ved sa s ludmi prechadzaj 😉
Moj pes s nami zije v dome, napriek tomu na gauci nelezi. A aj keby lezal, o to vobec nejde. Nas pes je clen nasej rodiny, znamena pre nas velmi vela a zivot s nim nam vela dava. Ked nemas vztah k psikovi, nikdy to nepochopis, zbytocne ti budem vysvetlovat.
To ze mam rada psa neznamena, ze nemam rada ludi. Uplne mimo poznamka.
A btw. som vegetarian 😉
@domi2425 len pises ze co som za clovek ked nebudem revat za psom al zdochne,no nebudem to ale neznamena ze ho tyram ci sa mu nevenujem.Akurat ja ciem city prejavovat inde nie psovi.
@lucitta9 Som zvedava kedy budu mat sliepky a zviersta ktore jete prava😂😂
A to ze ja k psovi neprejavujem take city ako k ludom ,neznamena ze ho tyram a pes je chudak.
Tak budem sa opakovat su to vase hygienicke navyke,ja si zasa myslim a stojim za nazorom ze prirodzene prostredie pre psa je priroda a nie izba s gaucom 4x4 metre.
@lavender94 ano tak ty si kupujes psa ako gaucove prachovky ja na strazenie dvora,okrem toho ze mame kamery.Inak pes je dobry aj ked su v okoli kuny,a macky tu chodia kadit na zahrady,na to je eps vynikajuci pomocnik.
Tak pitbull tusim je zakazany je to nebezpecne plemeno ktore uz usmrtilo okrem psov aj deti.Okrem toho je to strasne ale strasne skaredy pes ako vsetky tieto bojove chudata.Ktore pre potreby ludi boli takto znetvorene,lebo dopyt🙃
@ktochytavzite strašne škaredé je jedine tak tvoje správanie. Si myslíš, že keď majiteľovi psa napíšeš, že je škaredý a nebezpečný a neviem čo ešte, tak si hneď pobeží kúpiť nejakeho orecha na stráženie? 😂 ty musíš mať fakt nešťastný život, keď máš potrebu si tu niečo dokazovať hejtovaním ľudí čo maju radi psov a na psy, ktore sa tvojmu profi očku nepáčia.
To ze su to nebezpečne psy nemusíš opakovať do nekonečna. Každý veľký pes je nebezpečný, keď ma neschopného alebo hlúpeho majiteľa. A je úplne jedno, či je to povodne bojove plemeno alebo nie. Staffbull ktorého mám ja inak ani nebol pôvodne šľachtený na zápasy, ale ako pes do domácnosti k maličkým deťom.
Len pre ujasnenie pojmov:
"SPOLOČENSKÉ zviera je PES, mačka, fretka, králik, spevavé a okrasné vtáctvo, hlodavec, akváriové ryby, plazy a iné teráriové zviera, ktoré je chované pre vlastné potreby, nie na zárobkové či farmárske účely."
( toto sú základné vedomosti, ktoré sa vyučujú na 1. stupni ZŠ)
Čo znamená "spoločenské " snáď komentovať nemusím...
@ktochytavzite prosím ťa ,nepíš mi v mojej téme ,že bojové psy sú škaredé ,ďakujem
@ktochytavzite nemas ziadne logicke odpovede len sa dookola ohradzas vecami ktore som ja nenapisala 🤣vsetci sme zli lebo jeme maso (co mimochodom nemozes vediet) a ty si najlepsia lebo maso nejes a sliepky mojkas 🤣nazor maj aky chces ale necuduj sa ked s nim niekto nesuhlasi🤷🏻♀️pre teba je moj kocur rozmaznany lebo zerie maso a ma kvalitneho veterinara a pre mna je tvoj pes chudak lebo zerie vegetarianske granule😄nezhodneme sa ale pis aspon raz k veci lebo zatial som diskutovala sama so sebou, diki🙏
Autorka nechceš sem vložiť fotku? Ja by som sa rada pokochala 😍
@ktochytavzite a kde to tvrdim?
@dadis Pytas sa ci som celkovo tak chladna za to ze za psom smutit nebudem,tak toto nie je tvrdenie?
Mne je jedno ze vy tu sa luxite a placete cela rodina,robite pohreby a navstevujete pomniky.Ale ked to niekto tak nema ,neznamena ze je chladny clovek.No nie som,hoc za psom smutit nebudem.
@lavender94 Pitbuo je nebezpecny co je na tom skarede?A skaredy je,to naozaj si moze kupit clovek bez vkusu takeho psa,😀
A inak to nienje o hlupom majitelovi ale o hlupom psovi,inak by ten oes nedokazal len tak usmrtit psa s ktorym vyrastal.Tieto psy su v skratke skrative a schopne ublizit,nedavno bolo ze takyto pes zabil male dieta a ty tu pises o tom ake su to krasne psy.Snad ich uz konecne takazu v eu.
a nechovas zakazane psy?Pitbul je zakazany v 24 krajinach,tu posielam pripad kde napadl majitelku
https://www.teraz.sk/regiony/pitbul-napadol-cho...
@ktochytavzite co mi tu vypisujes o pravach sliepok atd. Absolutne mimo misu.
A v 4x4 zijes mozno ty, ja nie a ani moj pes nie 😉 ma k dispozicii dom, velku zahradu. Ak ty zijes v 4x4 tak len dobre ze tam nemas aj psa.
Ale skoda s tebou diskutovat, nema to ani hlavu ani patu tie tvoje reakcie.
@ktochytavzite Nie je to tvrdenie. Koncim tuto diskusiu 🙂
@ktochytavzite pane bože ale uvedomuješ si, že malé dieťa môže zabiť a aj zabilo ďalšich xy psov, ale nie su to plemena spoločnosťou vnímané ako bojové? Štatisticky to plemeno ublížilo podstatne menej ľudom ako iné plemena. Má svoje povahové špecifiká, s ktorými treba počítať a prispôsobiť na to podmienky, ale to je tak u každého psa. Bohužial iné plemena toľko mediálneho priestoru nedostávajú, chápem, titulok “Huskey roztrhal susedovho psa” alebo “jazvečík pohrýzol dieťa, stratilo veľa krvi” nie je taký príťažlivý. Alergická som na to, keď niekto dokola omieľa o nebezpečenstve, ale nezistí si absolútne nič, pritom ten pes vôbec nie je nadpriemerne nebezpečný. A zopakujem to ešte raz, aby ťa aj po*ebalo. Pitbully, stafordšírske bulteriery, stafordšírske teriéry a ďalšie plemena tohoto typu su najkrajšie na svete a ich láska je nekonečná. A týmto končím s tebou, lebo dookola tu píšeš tie iste veci, často uplne z cesty a naozaj nerozumiem tomu, prečo máš takú potrebu pretláčať svoj názor. Teba musia mať ľudia fest radi .
Stačí slovo a dá ich preč? To ty tam nemáš žiadne slovo? Si len do počtu a na starostlivosť?
@ktochytavzite Niesú zakázané...teba by mali zakázať, lebo toľko "empatie", čo z teba ide, sa len tak nevidí🙈 Normálne mi z teba prišlo zle 🤮
@lavender94 dobre skonci,si ako obohrana platna,bla bla bla hlavne ze su zakazane v 24 krajinach ano su krasne ako moj zadok a este k nim mozme prihodit buldocky a anglicke buldogy a podobne invidua.
@mandarinka555 nie su?Tak potvrd tvoje tvrdenie mandarinka.
@lavender94 a este pisem nech ta jeb.e ja na rozdiel od teba mam krajsieho psa a absolutnie nie agresora.A ty prijmes nejaky nazor?Ty si ta ktora mi prva napisala,lebo co lebo si nesuhlasila s mojim postojim k psom?Nuz zda sa ze vobec nie si schopna tolerovat iny nazor len ten svoj,teba isto maju vsetci radi😂😂
@mandarinka555 keď sa buďem sťažovať, v podstate tie psi sú tu kvôli mne, že zostávajú, hoci aj vy chcel on , a veľa ďalších zvierat tiež je tu kvôli mne 😅
Ako nebudem z neho robiť volá, veľa ústupkov robí kvôli mne, aj keď ma nasral ,musím mu to uznať, keď sa hlbšie zamyslím
nie rozved sa ako ti tu niektore radili,isto ti bude lepsie bez manzela alw so psami😅😅😅Prepac nejdem ti tu spamovat uz diskusii ale zda sa ze si si poradila sama.
@ktochytavzite Ano, ty mas vsetko naj, aj najkrajsieho psa 🙈

@ktochytavzite tak sa maznaj so sliepkou, odsudila som to niekde ? nikde som nenapisala ze si bezcitna iba som napisala ze pokial tvoj pes robi zle detom tak to je tvoja chyba.. predstav si ze videla, ako vies ze neprejavujem ? ako vies ze sa nestaram aj o chore deti napriklad? 🤷🏻♀️ty mas nejaky komplex vyzdvihovat seba nad ostatnych lebo si vegetarianka co spasi svet vsak ? takych uz bolo.. ty budes lepsim clovekom vtedy ked prestanes svoje nazory nutit ostatnym a vdaka nim sa pasovat za niekoho lepsieho, a stale plati ze pochopenie treba hladat u ludi s rovnakymi nazormi, tie nase su diametralne odlisne a nikdy sa nezhodneme😊