Hadky pocas tehotenstva
Ahojte, idem si k vam pre rady. S manzelom sa pozname takmer 3 roky, sme manzelia a cakame babo. Dost sa nam poslednu dobu zhorsil vztah- ja som v tehotenstve aktualne na PN, manzel pracuje z domu - cize zrejme ponorka + moja precitlivelost z buriacich sa hormonov. Je fakt ze manzel nikdy nezacne hadku- vacsinou som ja s niecim nespokojna, zacnem do manzela hustit az on sa nastve zacneme kricat na seba obaja a hadka je na svete. Posledny tyzden ma uz 3x poslal do p*, ze aka som hrozna manzelka - ze ked budem taka hrozna mama tak mi dieta zoberie socialka- proste vysvetlil mi to tak ze za kazdym slovom si stoji a ze jeho slova su reakciou vzdy na mna ako sa spravam a ze sama si za to mozem a nikdy sa mi neospravedlni. .. proste som z toho nestastna :( viem ze vela hadok vyvolavam ja ale som casto nespokojona a ked chcem nieco riesit tak uz je ohen na streche a manzek povedal ze nechce skoncit po porode v blazinci.... nrchcem aby sme ai uplne pokazili vztah ale zaroven ani n3necham po sebe sliapat ...ako z toho von?? Vysvetlim vam napr dnesnu hadku- mali sme mat spolocny program a ist na vikend ku znamym. Manzel zacal vcera byt trosku chory, tak si dal paralen a aj rano teda lezal a liecil sa- mal trosku nadchu. Ja som vybuchla lebo som dostala nervy ze nikam nepojdeme (cely tyzden som sa tesila) a manzel po mne zacal kricat ze on je chory a ja namiesto toho aby som ho kus polutovala a doniesla mu caj len donho rypem a ze mu to uz ide na nervy... nakoniec sa akcia zrusila z dovodu ze hostitel ochorel...tak nakoniec nic... potom neskor manzel isiel na kavu posediet s ludmi ktori mali byt na tej akcii (chalani l3n) a nakoniec mi volal ze ostava spat u chalanov ( byvaju cca 80km od nas) - ze pojde k nim na noc a ze ci by som zajtra za nim neprisla - ze by sme si spravili vylet a skocili sa niekam najest... jasne ze som sa zase rozculila - jednak preto lebo soferovat v 6mesiaci tehotenstva tolko km ked niesom skuseny sofer sa mi ullne nechce + nahnevala som sa ze moj manzel isiel na noc ku kamosom - co mi on odvovodnil ze on za to nemoze ze akcia sa zrusila a ze teraz si spravili akciu len chalani tak co ze nechapem tomu...takze aom teraz sama doma a citim sa uz uplne ako debil... rozmyslam ako sa citit a ci som mimo ja ci manzel...
Nuz bohuzial samokontrola a tri krat sa nadychnut pred tym, nez nieco vypustim s ust pomaha neskutocne... aplikujem to v praxi roky rokuce a to aj pri detoch. Drviva vacsina veci za ziadnu hadku na svete nestoji... ked mas doslova ponorku - tak chodte na dovolenku... ak si PN a nemozes - tak si daj docasne miesto pobytu k vasim a chod tam na tyzden-dva-tri vypustit trosku hormony dat manzelovi dychat, hlavne proste nepokazit si vztah kvoli hormonalnej nerovnovahe (po porode to totiz bude hormonami este horsie a spankove deficity robia svoje), takze tolko ti chlap neustoji, ked sa nenaucis sama zo sebou pracovat...
Alebo napriklad - chcela som s nim prebrat nase financie, ze kolko zaraba - kedze je zivnostnik tak kazdy mesiac je to ine samozrejme - budeme mat babo + riesili sme aktualne hypoteku (manzel vsetko vybavil) tak som chcela vediet ako sme na tom - a to mi vravi ze nemusim vediet kolko zaraba, ze ci mi ni3co chyba .... nakoniec mi teda povedal kolko ma priemerne ale zas len skrz hadky... ja nemam dovod mu nieco nepovedat ked sa pyta - nerobim ziadne tajnosti .... aj toto ma vie tak nahnevat napr...
Takze: bavite sa spolu tak ze ta posiela do P, nehospodarite spolu-nemate prehlad o svojich financiach,spolocne setrenie a pod, a navyse tvoj manzel prespava niekde s chalanmi cez vikend…. a ty si tehotna sama doma. no,dobre 🤷🏽♀️ to je cele zle…
Mňa pobavilo to, že Ty začneš hádku a on sa Ti má ospravedlniť? ... skús sa kúsok viac kontrolovať, nezvaľuj svoje chovanie na tehotenstvo, hormóny atď. ... inak váš vzťah "happy endom" neskončí.
@buduca_mamicka007 ja mam k tomuto velmi nepopularny nazor. Totiz ja som pred tehotenstvami bola presvedcena, ze ziadnym vyhovorkam typu "hormony" nedam sancu, aby nam pokazili vztah. A naozaj. Uplne vedome som sa spravala normlane, ked som bola vnutorne nervozna, nikdy som po manzelovi nestekala. Nerozumiem, preco by som mala. A to mi byvalo zle, bola s unavena, hento toto tamto, vo viacerych veciach nestandardne tehotenstva. Ale svojho manzela si vazim a lubim a nebudem snad na neho vrcat, hadat sa s nim len pre dobry pocit alebo pre co, a este sa tvarit, ze ja za nic nemozem, lebo ja chuderka som tehotna 🤔
Ak by ste mali pekny vyrovnany harmonicky vztah, ani teba by sa hormony "nedotkli". Nemas pravo na neho vrcat. Dalej ako po zrusenu chatu som nedocitala - to vazne vyvolas hadku pre to, ze si dovolil taknstrasmu vec ako ochoriet?
On sa chova k tebe absolutne neadekvatne. Neospravedlnujem ho, ale chapem. Na take spravanie zo strany zeny by som nervy nemala.
Ak si nevstupite do svedomia, vas vztah dobre nedopadne.
@buduca_mamicka007 ja som bola tiez takato. ale mozem ti povedat len tolko k tomu, ze ak sa raz tak nastve a povie ti ze kasle na teba potom by si pochopila ze ti to za to nestalo.. z tvojho popisu asi usudzujem ze on nie je ten co sa chce hadat.. to ze prespal u kamosov skor vyzera na to, ze si chcel od teba “odpocinut” a vypnut lebo ho to nebavi..
zmen to.. lebo casom sa zacne aj bat byt v tvojej pritomnosti, a nebude nic ine od teba cakat len to, ze skor ci neskor sa zacnes hadat..
@buduca_mamicka007 nestačila ti odpoveď že či ti niečo chýba? Asi sa o vás stará pekne a nič nechýba tak načo rýpať. Akoze vidím že na tebe si tu dnes ženy zgustnu 🙏🤣🤣
@amelia89 tak kazdy potrebuje psychohygienu- tak ako ja idem s kamoskami obcas na kavicku, alebo prrd svadbou som isla na nejaky vikend s kamoskami, tak aj manzel obcas potrebuje cas pre seba - s tym obaja nemame problem..akurat ze dnes to vyslo tak nahle, kedze sme mali mat spolocny program ktory sa zrusil a chalani ai narychlo vymysleli nieco vlastne.... a tie nadavky to je otazka posledneho tyzdna, doteraz sme sa ak hadali tak normalnym sposobom.... vravim ze sa to zhorsilo vsetko az poslednu dobu tak som z toho dost nestastna
@buduca_mamicka007 a to že je manžel neznamená že nemôže spať niekde inde lebo pani princezná je tehotná... Novinky ženská s tebou by som žiť nechcela. Radšej si zober dnes knihu (napr.muzi sú z Marsu a ženy z venuse) a nájdeš tam odpovede na všetko. Pochop že chlap nie je žena, má iné hormóny a nerozmýšľa ako ty
@buduca_mamicka007 myslím že nadávkami sa to unho len stupňuje... vyprovokovala si ho a už nevie ako tá ukľudniť a schladiť. Na vine si ty, rozmýšľaj nad sebou namiesto vypisovania.
@buduca_mamicka007 to iste bolo u mna. nikdy mi priatel nenadaval ale to co som aj ja predvadzala bolo vtedy skoro na dennej baze - a potom mi tiez velakrat povedal nadavku, aj ked ja som mu ju povedala prva..
neboj, casom si uvedomis ze tvoje soravanie je zle… 😃 pretoze len ty to asi zhorsujes.. nemyslim v zlom na tvoju osobu ale chapes co tym chcem povedat no
skus pre zmenu sa mu ospravedlnit a prist za nim ked ta volal. aj ked ta to stve.. bud usmiata. si tehotna nie chora 🙂 potesi sa, ked ta uvidi v pohode a ver tomu, ze aj ty budes stastnejsia..
isto ta lubi, cakate babo preboha ved to je obdobie ktore ma byt ore oboch najkrajsie 🥺
@diamond007 prva velka hadka bola v pondelok - to sme si tiez kadeco vykricali... ja som odisla z bytu, isla som do mesta na obed + citala som si knizku v aute aby som trosku vychladla a nerozpravali sme sa az do utorka...akurat aom isla varit obed a on sa zberal prec- odisiel pracovne na 2 dni- ked odisiel tak mi pisal ze pozdravuje malicku v brusku a ze uz sa nechce hadat - ked dosiel na druhy den tak vravel nech zacneme odznova a uz sa nehadame a ze sa uz o tom nechce rozpravat a hadat - tak sme zatali vojnovu sekeru a dalsie dni boli harmonicke , mali sme krasne vecere v objati, mali tu nasu pohodicku.. bohuzial az do dnes :( a sme tam kde sme boli...asi ozaj mu uz pekne leziem na nervy - aj ja sama sebe ale zaroven sa aj nanho hnevam zs to vsetko
@mec321 och a po akom case to bolo u vas zase v pohode?
@buduca_mamicka007 môže to byť spôsobené u teba aj nedostatkom sexu... Môže/nemusí. Neviem ako to v tehotenstve máte dovolené/nastavene
@buduca_mamicka007 ked som si uvedomila aka som bola p..a 😃 fakt proste, ja som riesila hovadiny.. chudak sa snazil za vsetko som ho spindala.. presne tak ako ty pises… ako keby som seba videla… trvalo to u mna 2 roky.. stale problem som s niecim mala.. sa cudujem, ze to vydrzal. len preto, ze ma naozaj lubil, aj ked som bola totalna hlupana
@mec321 ako ja by som aj prisla ale ozaj som tu trasu isla len 1x a rozmyslam ci mi to za tie stresy stoji, kedze ja soferujem len u nas po meste..manzel vravel ze ved je nedela, bude malo aut + mame automat a akoze aj by som si trufla + chcem mat pekny den ale zaroven si vravim ze ci sa akurat neponizim- ze kn z nicoho nic odisiel na noc prec a ja za nim "pobezim" za vidinou "vyletu"..
@buduca_mamicka007 za čo všetko? Ja nič zle z jeho strany nevidím 😑
Nehnevaj sa, jemu bolo zle, naseres sa naňho jak malé decko rozmaznané tak jasné že radšej vypadol z domu aby nemusel byť s tebou a hádať sa zas.... Úplne mu to chápem a schvalujem aj že tam ostal. A namiesto toho aby si mu napísala že si rada že už mu je fajn, že nech si užije večer s chalanmi a dobre pokeca že zajtra sa vidíte (prípadne šla za ním) tak sa opäť urazas, hadas a nervacis.
@mec321 akoze ja ho nechxem uplne od seba odrovnat.... stale mi vravi ze si nic nevazim co pre mna robi, ze len stale sa s nim hadam a pritom on sa hadat nechce....och a to ozaj az po 2 rokoch sa ti otvorili oci? Klobuk dole pred tvojim muzom 🙂 a na com ste sa vy zvykli pochytit? Som rada ze "niesom sama " asi kto to takto prehana
@diamond007 vies on si nastavil budik na 3 ze kym pojdeme prec to vylezi a bude fit... lenze ja som sa nahnevala lebo poslednu dobu je casto chory - a posielala som ho k lekarovi a nechcel ist - nakoniec bol na preventivku min tyzden - ale skrz krize a lekarke nepovedal ze akosi ma zlu imunitu alebo neviem lebo z casu na cas chyti nadchu/ ho to odrovna a potom musi lezat.... a toto lekarke jasne ze nepovedal..cize preto som sa nahnevala ze zas mu nieco je
@buduca_mamicka007 neuspokuju sa hlavne tým že nie si sama kto preháňa... To nie je výhovorka 😀
Tak buď chod ak chce aby si došla alebo dojdi zajtra doobeda. Ty nesoferujes nie preto že sa ,,bojíš,, ale preto že si v 6mes? Haló a v 9mes ťa všade musí vyvážať ? Doprdele tváris sa jak keby si umierala... Normálne ženy do 8mes aj šoférujú aj pracujú, nie to v šiestom. Ešte len prídu tehotenské problémy s bruchom 😒
@buduca_mamicka007 on je dospelý hádam nie? Vie čo chce riešiť u lekára a čo nie. Nerob si z neho decko ktoré ťa ma počúvať :-O
@diamond007 no ja soferujem len posledny rok- a po nasom meste + do prace atd... takto by som musela ist 80km niekam sama kde som bola raz - a proste mam predtym respekt, kedze niesom zvyknuta take trasy soferovat sama..tak ci mi to stoji za take stresy vies...
@buduca_mamicka007 nie, napísala si ako prvé že šoférovať toľko v 6mesoaci sa ti nechce.... To je prvé ako si zaujala postoj... Zajtra cez deň to zvládneš. Ak bude muž preč a s dieťaťom niečo bude, nemáš na výber. Inak sa v šoférovani ani nezlepšia ak nebudeš jazdiť.
@buduca_mamicka007
Kto chces, hľadá dôvody ako to spraviť.
Kto nechce, hľadá priciny ako to nespraviť.
jednoznacne odporucam, nech si prenajme kancelariu...typicka ponorka u vas
@buduca_mamicka007 pokial ti nie je zle, 80km music dat s prehladom aj ked to nemas naucene... ked tak si zapni navigaciu, pozri si mapy na internete... mas automat, sa ani o spojku a rychlosti nestaras... ved to nie je ani hodina za volantom...

@buduca_mamicka007 súhlasím s ním. Ak doňho hustis, tak si môžeš za to sama. Nemá nervy zo železa.
Nauč sa ovládať, predtým jak mu za niečo ideš vynadať si premysli či hádka za to stoji. Nevyhovaraj sa na tehotenstvo.
To len začnú hádky po pôrode 🤦🤦🤦
Skrot sa, nikto by nechcel žiť s človekom čo len husti do druhého.
Ako budeš vychovávať dieťa keď sa nevieš ovládať? Dieťa ťa rýchlo nauci trpezlivosti, hlavne keď bude väčšie a vedieť rozprávať 🤣