Hambím sa za manželov krik na verejnosti. Čo ďalej?
neviem ci je tu podobna tema...ale nic som nenasla...s manzelom sme spolu tri roky...odkedy sme sa vzali zmenil spravanie...nechcem tym povedat, ze zmenil osobnost...problem je, ze nevie kontrolovat svoje spravanie /nervy/...vzdy reagoval prudko...ale odkedy sme manzelia...ked sa rozculi krici na mna aj na verejnosti..ludia sa za nami otacaju a jemu je to jedno....a ja sa za jeho spravanie hambim...rovnako aj pred susedmi ked pocuvaju tie jeho vybuchy doma...este musim podotknut, ze sa rozculi kvoli uplnym blbostiam...ja som skro flegmaticka povaha...takze sa s nim nezvyknem hadat...skor sa zakazdym rozplacem a lutujem, ze som sa vydavala...rozmyslame o detoch...ale po kazdej hadke...si poviem, ze s nim deti nechcem...pretoze ked sa ma k nim spravat rovnako alebo maju zit v takejto domacnosti...uz sme sa o jeho spravani rozpravali...ale on sa to snazi uhrat na mna..ze hadky su kvoli mne...a zamiesava do toho ine problemy, ktore s hadkou ani nesuviseli..snazila som sa ho dostat k psychologovi...ale takisto len vybuchol a vravel nech sa idem liecit ja....casto rozmyslam o rozchode...prosim poradte co by ste robili
@tanyja ani ja nelutujem ze som odisla do CH je to prave 7rokov a ten krok odvahy si sama na sebe cenim 😀 ale ked mi bude raz moja dcera robit to co som ja robila nasim tak jej asi hlavu odtrhnem...
takze nevera to nieje zostava potom asi ten problem ohladom prace 😒 inak tie slova ze ,,no co ved po rozvode maleho aj tak neuvidim...juj to by po nom asi nieco uz letelo.. Boze oni si neuvedomuju co vypustaju z ust aj moj dokaze takto sprosto perlit ale ja ho hned uzemnim a on potom bud vybehne na poschodie do spalne alebo von na cigaretu a o chvilu sa vrati ako keby sa nic nestalo akokeby nic nepovedal 😠 😠 alebo potom sa vsetky tie veci co povedal presunu pomalicky do mozgovej sustavy a spocita si kolko by stratil keby som tu nebola a pride nazad a ospravedlni sa 😀
Fakt radim posadit sa a povedat drahy takto to dalej nejde co ta trapi alebo v com je problem alebo ako budeme existovat dalej a uvidis.
@mirka414 ja by som sa rada s ním porozprávala, ale ma stále odpinponguje 😠 , proste nereaguje, je strašne tvrdá nátura, predtým som sa ja pchala , keď sme sa pochytili, ale už ma to prestalo baviť, pretože doslovne čakal na to, že ja sa prvá doplazím a s tým je už koniec 😉
no a postupne roztápa, veď na to príde vhodná chvíľa a hodíme reč 😵
7 rokov je dosť dlhá doba, gratulujem k takému kroku 😉 a môj nefajčí, tak sa nemôže cigaretkou odreagovať 😀 a určite aj drahý potom rozmýšľa, že čo to zase trepol za hlúposť a nebola len jedna ...
@tanyja nie je nič horšie ako mať chlapa tvrdohlavého a ešte aj zdutého 😝 taký vztah je potom len o strachu, aby si sa náhodou tej druhej polovičky nejako nedotkla, lebo sa s tebou nebude rozprávať neviem kolko a ešte ak si od manžela finančne závislá (spomínaš, že by si nemala kam ísť), tak to mu ešte nahráva, aby sa správal ako decko...
Myslím že ženy robia velkú chybu, ked si samé ešte za slobodna nič nevybudujú, potom sa vydajú, bez ničoho a sú zavíslé na chlapovi.... Ani nevedia ako obmedzujú samé seba, a to niekedy po celý život.... Musia sa prispôsobovať vrtochom chlapa, ved ak nie, tak kam pôjdu??
Najskôr by som sa zamyslela, čo ti najviac vadí, to že nemá stabilnú prácu? Ano treba niekedy opatrne, lebo s prácou to nie je nikde jednoduché ale zas pokial má človek zdravé ruky a nohy, tak si myslím, že práca sa dá nájsť všade, len treba chcieť.. Alebo to, že sa urazí a dokáže nerozprávať dlhú dobu pre hocijakú blbosť, prípadne že kričí na synčeka?
Píšeš že sa to stáva v poslednej dobe. Predtým sa to nikdy nestalo?
Aj kvôli iným veciam sa vie manžel uraziť a nerozprávať sa? Ak áno, tak je to v jeho povahe a bude riešit týmto spôsobom všetko, ale v tom prípade toto musel robiť už dávno, to sa muselo prejaviť. Chlapi nie sú takí dokonalí, že by svoj pravý charakter vedeli dlho udržať v tajnosti 😀
Sama si písala, že si nevieš predstaviť, že by si s ním žila do konca života, kedže na vás nemá cez víkendy čas. A čo robí cez tie víkendy?
Myslím že máš čo riešiť, treba si s ním pohovoriť, nie si predsa nikto, aby ta ignoroval. Ak si ta neváži a takto sa správa, tak sa treba zamyslieť nad spoločnou budúcnosťou. Otec pre dieťa, to je veĺmi dôležité, ale to by malo zaujímať aj jeho. Rozvodom by som sa mu nevyhrážala, pretože to bude po čase brať ako otrepanú frázu, ked si na neho nahnevaná a neskôr sa s tou myšlinkou aj zmieri. Chlapi sú už proste takí.
Ruku na srdce, ak by si bola finančne zabezpečená, mala by si kam so synom odísť a vedela by si sa sama uživiť, neodišla by si od neho? Aj ked len na čas, ako protest proti jeho správaniu? Myslím že áno, a toto je ten problém našich žien, chlapi s nimi mávajú a po čase ženy rezignujú a ich správanie ticho trpia.
Každopádne prajem vašej rodinke, aby sa všetko utriaslo a aby tvojmu manželovi zaplo v hlavičke, že má doma milujúcu manželku a synčeka a môže byť rád, že ste všetci zdraví.
@sharmana ono je to hlavne výchovou a vzorom v rodine .. jeho rodičia sú komplikovaní , v mnohých veciach som ho zmenila, posnažil sa, už len teraz ako keby zastal na istom leveli
ruky nohy má zdravé, robotu si stále hľadá a doma je za tých 9 rokov, čo sme spolu, len teraz a stále mu niekto sľúbi robotu a potom z toho vzíde, tak asi to ho doráža do kolien ... 😉
vie, že má synčeka, proste sa ventiloval na ňom a ja som zasiahla, už je to v pohode, bez malého by veru dlho nevydržal, to mal len tvrdé reči 😵
za tie financie, nie každý má to šťastie a dostane alebo zarobí si na vlastné bývanie, nie každý má tú možnosť mať niečo len moje, ty sa vydáš s tým, že vieš, že o niekoľko rokov a rozvedieš, tak kúpiš si byt, aby si mala kam odísť?
odišla by som na pár dní, oddýchnuť si, ale s manželom a nie sama 😉
@tanyja vidím, že ty si už vlastne rozhodnutá s manželom zotrvať, veď sama si ho poznáš najlepšie... respektíve vidím, že ten vzťah vlastne ani nechceš ukončiť, máš na to viacej dôvodov:
1. máš svojho muža rada, inak by si tu nerozpisovala, čo ti na nom vadí a čo ťa zranuje a jednoducho by si ho nechala...
2. potom nie si finančne samostatná, čo komplikuje tvoj odchod, pretože nesieš zodpodevnosť aj za dieťa....
3.a je tu samozrejme syn a nechceš stratiť pre malého otca...
tak ja vlastne ani neviem, čo si chcela tuto riešiť, ked si už rozhodnutá, že s ním zostaneš? 🙂
myslím, že tu nenájdeš radu, ako zmeniť manžela, pretože to sa proste nedá... chlapov si totiž už berieme ako "hotových" a prerobiť sa nedajú... možno sa niečomu vedia priučiť, ale velkú zmenu nemôže žiadna ženuška očakávať.. 😉
samozrejme, že do vztahu sa nedá ísť s tým, že budeš čakať rozvod a preto sa predtým pripravuješ nejako finančne zabezpečiť... to ale neznamená, že by slobodné dievčatá nemali rozmýšlať aj nad finančným zabezpečením a nejakým tým bývaním, bez ohľadu na to či sa neskôr vydajú... 🙂 skôr som to myslela na dievčence, ktoré nechcú na svoje zabezpečenie myslieť a je im pohodlnejšie, ak si vezmú partnera, ktorý je zabezpečený, ale potom sú na nom aj závislé... nechcela som tým ale povedať, že je to tvoj prípad..
neviem odkial si, tak nemôžem hodnotit, či je tam u vás problém s prácou a tým aj s možnosťou vziať si hypo a osamostatniť sa, či zabezpečiť.... ja tiež nie som bankárovou dcérou, ale hypo som si vzala ešte ako slobodná, pretože som chcela mať svoje bývanie... ešte som ani len netušila, že sa neskôr vydám 😉
keby mna manžel ignoroval, ako si vyššie písala, tak by som si s ním neoddýchla asi nikde a určite by som potrebovala niekam vypadnúť a porozprávať sa trebárs s kamoškou 😉 ved keby ma manžel ignoroval, asi sa s ním neporozprávam, či nie? 🙂
@sharmana ja som túto tému našla náhodou a len som chcela počuť názor, nič iné... a je jedno odkiaľ pochádzam, proste s prácou je okrem bratislavy a jej okolia poväčšine všade...
neviem, či by si kvôli jednej hádke opustila manžela, predsa každý sa raz z manželom poháda , či nie ?
ja som nepísala, že odchádzam od muža, skôr v tej zlosti zo mňa vypadlo, že by som bola bez neho, ale to je predsa detské nemyslíš?
a dovolenka vždy dobre padne, človek príde na iné myšlienky ako stály kolobeh doma, ved už sme z toho zunovaní....
@mirka414 už ho to prešlo, ja ho poznám ako vlastnú dlaň, už viem čo od neho očakávať a moja mlčanlivosť zabrala.. 😵
a ja som celé dni sama s malým, takže nám to s drobcom klape na 100% 😉
a napísala som mu ešte hned ako sme sa chytili, jeden papierik , a dosť veľkým písmom 😉
@tanyja ja vám držím palce, nech si to urovnáte 😉
moja reakcia ale bola kvôli tvojim slovám:
"som už zúfalá, neviem čo robiť" "ignoruje ma" "neviem si s ním predstaviť zvyšok života" "nerobí, iba na dohodu"...
ty sama si naznačila nespokojnosť... a asi to nebolo kvôli jednej hádke, ked si s ním nevieš predstaviť zvyšok života... asi sa takto správa pri každej hádke... lebo kvôli jednej by som ja teda nenapísala, že si s mužom neviem predstaviť zvyšok života.. to sú už slová rezignácie..... ale zároven tu všetko neguješ a píšeš mne, že či by som hned od muža odišla atd.... ja tento problém nemám, my ked sa s mm pohádame, tak o 5 minút akoby sa nič nestalo.. máme také povahy proste.. ale viem aké tažké je mať muža, ktorý sa zatne a ignoruje.. to je dost zúfalé, lebo vtedy žena nevie čo má robiť... a vlastne chlap tým ženu nepriamo núti, aby donho tlačila, vybuchla alebo sa prišla líškať.... prípadne vznikne tichá domácnosť..... ale to už je "kto z koho" a viem že to funguje len zopár krát... potom vždy príde jeden na to, že ten druhý to nevydrží.. a nakoniec rezignácia a rozchod.... ved čo už s chlapom s ktorým neni ani reči...
ak mám teda poradiť do budúcna, začni pozorovať, čo funguje na tvojho muža ked sa pohádate..... možno by si mala začať ty ignorovať aspon načas terajšiu situáciu a zamerať sa na svoje potreby a záujmy... proste postarať sa o malého a potom niekam odbehnúť, trebárs si zacvičiť, alebo za kamoškou... možno to mužovi zdvihne obočie a predsa len sa začne aj on zaujímať o teba a tvoje potreby... a preberie ho to... 🙂
všetko dobré a nech to vašu rodinku len posilní 🙂
@sharmana díky za radu, cvičiť chodím a muž je bez problémov s malým, aj ho okúpe aj papať dá,
ja som vtedy bola zúfalá, ked som to písala a to bolo v momente toho veľkého hnevu, zlosti... ja viem tiež vybuchnúť, priznám si a niekedy aj neoprávnene a ten môj chlap sa nechce hádať, ale keď už začne, tak to stojí za to...
budúci víkend plánujem babskú jazdu s deťmi - vypadnúť ku kamoške na víkend, uvidíme, či do toho nič nevojde a či sa nič nezmení...
tak ja len dúfam, že nás všetko to zlé posilní...
Kazda jedna z Vas je morka..... veci sa riesia priamo s polovickou a nesedim ako hus za pc a nerozoberam taku temu s osobami, ktore som nikdy nevidel/a.... v pripade navstivim odbornu pomoc a nie nejaku morku, ktora sa za mala pocurovala a teraz sa tu hra za svojim nickom na velku sefku a pri tom v beznom zivote si neotvori hubu ``ani v predajni ked kupuje mlieko``....
Spamatajte sa a rychlo a radcej taketo veci rozoberte so svojou polovickou, alebo vyhladajte odbornu pomoc....
Len tolko som chcel napisat.... nechcel som sa dotknut ziadnej z vas....
Majte sa
Lukas....
@marshallpepo tak morka alebo hus? 😀 😀 😀 😀 😀 😀
ahojko..ja by som odisla, uz dneska od neho, ja som takeho manzela mala 7 rokou a to bola velka chyba, ze som sa vtedy bala aj usta otvorit... ☹
poviem ti nar ovinu, úprimne a zo skúsenosti. PRESNE viem o čom hovoríš (nie z môjho manželstva chvala Bohu). ale takéto veci a správanie sa pri deťoch len zhoršujú. čím dlhšie s ním budeš, tým viac na ňom budeš závislá a pripútaná k nemu. ver mi, že si zaslúžiš viac. niekde inde je chlap, či by ti zniesol modré z neba a nerobil hanbu na verejnosti. to predsa nechceš na celý život! alebo snáď veríš, že sa zmení? 😒
@marshallpepo radi by sme take veci riesili so svojimi polovickami, len keby ste vy chlapi boli trochu ochotni komunikovat, nielen sediet s blbym pohladom a recami stylu "skoncila si?"... myslim, ze tie ktore su ochotne veci riesit a niekam s tym ist su skor zeny ako chlapi. ved ti su dokonali... :D
@janka_pn podla mna myslel sliepku 😀
@marshallpepo len tak pre zaujimavost, ty ma poznas? Lebo mne ked predaju skysnute mlieko, tak by si bol prekvapeny keby si ma videl v predajni... rozhodne by som usta zavrete nemala :- 😀 😀 😀
@marshallpepo máš pravdu, súhlasím s tebou, ale ja si skôr myslím, že tu je skôr potreba sa s niekym o tom aj porozprávať a vyliať si svoje nešťastné srdce.. vieš, ľahko sa povie porozprávať sa s polovičkou, ale nie každá polovička to počúva čo jej hovoríš.. a odborná pomoc? Veď keď nepočúva, tak aká odborná pomoc? By pozerala ta tzv. polovička, že či si takto v poriadku.. Vďaka Bohu ja zatiaľ takéto problémy riešiť nemusím.. ale človek a naozaj nevie čo ho čaká a čo ho naozaj neminie.. kiežby každý mal le tú správnu cestu pred sebou.. 😎
ok.... aj muz ma niekedy svoj den.... som tu zrejma sam, tak sa obuvajte... nech sa paci.... moj nazor poznate a nehadzte nas do jedneho vreca... su muzi a muzi a su zeny a zeny.... to znamena... ak muz niekedy vybuchne, neznamena to, ze je to stale.... ale ze mal proste zly den a uz musi, lebo by ho asi porazilo, keby nie.... ale ako sa vravi... 1.000 000 ludi, 1. 000 000 chuti.... a mozme tuna pisat, ze tento, hento, ono, toto.... ale kazdy z nas ma zmyslanie inac.... a INTERNET A WEB zvelicuje.....
Majte sa husky moje 😀
BUD ZDRAF a rieste svoje problemy doma a nie za netom.... lebo tuna tak akurat vysedite vajcia ako sliepky na tej stolicke a naopak ak budete riesit svoje problemy doma, tak sa dozviete aka je naozaj pravda.....
CUSSSSSSSSSSSS...
@marshallpepo ...ty si presne ukážka takého chlapa akého tu rozoberáme...
...mačo, čo sedí na nete namiesto aby so svojou ženou komunikoval...
...málo inteligentný, lebo všetkým ženám nadávaš ešte len prídeš...
...alebo máš zlý deň a len si vybuchol ?
...ved ty ani nechápeš o čom sú ženské "debatné krúžky", tak ako môžeš chápať ich obsah ?
...ak dosiahneš našu úroveň, o čom silno pochybujem, môžeš sa zapojiť do diskusie...
...zatiaľ si chod liečiť svoje ego za kamošmi k pivu...
no v prvom rade
@marshallpepo si totalny idiot a lutujem tvoju zenu ak este nejaku mas
ak sa chlap nedokaze ovladat uz to asi lepsie nebude skor by som ocakavala opak je pravda ze po svadbe sa zmeni kazdy nie len chlapi ale priznajme si aj zeny
moja rada znie bud si tvoj manzel prizna ze nie je v poriadku ked stale vyraba sceny pre hluposti a zacne navstevovat odbornika alebo chod od neho kym si neprizna svoju chybu nikam sa nepohnete
uz som tu dlho nevidela sarzana...nepresedlal? 😀
Ahojte čítala som len čosi,ja len chcem povedať že začať od nuly sa vždy dá a aj keď je to ťažké všetko sa vyrieši tak aby bolo dobre....som živým príkladom nechala som chlapa (tiež bol zdútel a nerozrpával sa so mnou za hovadiny+tam boli ešte oveľa horšie veci) už som to viac nemohla trieť a kola som ho do r............ a som sama s roma malými deťmi už pol roka a je nám super,konečne majú moje deti spokojnúa a usmiatu maminku
Povahu cloveka nezmenis. bud si on sam uvedomi, ze sa sprava nevhodne a bude sa snazit ovladat sa, alebo ostane rovnaky a vekom a starostami sa to bude len prehlbovat. ak spolu este nemate deti, ani si ziadne neplanuj. A odid z jednoduchsej cesty.Urcite na teba caka niekto nezny a prijemny. Nenic si zivot.

@mirka414 nie, to by ani nemal kedy 😀 😀 😀 každý deň do večera v robote a kto by chcel špinavého "voňavučkého", určite nie, v tomto si veríme a príležitostí mal dosť: chodila som opatrovať do AT a on chodil za prácou do CZ, nevideli sme sa aj 3 mesiace a ani ja a ani on sme nepodviedli, nebol dôvod
ja som v SCH bola pri kamoške na dovolenke, už to bolo dávnejšie, ale do Rheinecku som chodila na nákupy s AT babkou... vraj lepšia ryža ako tá naša rakúska 😀 😀
a tiež som opatrovala aj deti, ale to ešte v DE , no obehla som toho dosť a neľutujem 😎