icon

Hanba za bývanie v paneláku uprostred drahých nehnuteľností

19. máj 2025

Začínam sa dosť hanbiť, že bývame v obyčajnom panelovom byte, 3 izby - 2 menšie deti. Nemáme na dom, ceny nehnuteľnosti šli raketovo hore.
Moje kamarátky lebo známe na materskej stále len dom, dom . V každej debate - “ a čo sa nesťahujete / neplánujete do domu?”
Úplne každému šibe? Ak dom, tak by som chcela byť blízko mesta, aby som nerobila deťom neskôr len taxikárku, ale tie ceny 450-480tisíc.

Strana
z3
princezna_bosorka
20. máj 2025

mas nejake divne kamaratky....

drobec105
20. máj 2025

No fakt výhra, bývať niekde v satelite v "paneláku na ležato". 🤭🤷🏻‍♀️ To radšej v meste, kde mám všetko aj prácu aj školu/ škôlku po ruke, aj kultúru aj športoviská, obchody atď a nie kvôli každému prdu cestovať do mesta. 🙈🙈🙈

viera012345
20. máj 2025

Koľko mladých ľudí, mladých rodín by bolo šťastných, keby mali byt...neraz si ho kúpia za cenu zadlženosti na 30r.. Nevidím dôvod,aby ste sa hanbili.Zivotny štýl si vyberáme každý sám...jeden chce za každú cenu bývať v dome,iny sa cíti pohodlne v byte.Pokial Vám a Vašej rodine vyhovuje byt, môže Vám byť jedno,kto čo hovorí...

andrea2667
21. máj 2025

Áno, určite sa môžeš hanbiť...za svoje malomeštiactvo, za nevďak za to čo máš, za nenažranosť, za závisť...

lenockaaaaaa
21. máj 2025

Buď rada že máš strechu nad hlavou. V tomto drahom svete nehnuteľnosti.

luccija
21. máj 2025

Tak už si vydatá, máš dve deti tak je na rade otázka kedy do domu, kedy do práce, kam na dovolenku?My sme v dome nebol to môj sen stále som hovorila, keď to nebude dobre predáme ho a ideme spať do mesta.Na šťastie som nikdy neľutovala, ale boli pred 15 r iné ceny teraz by sme naňho nemali.Môžeš byť rada, že máš byt nerozumiem ti.To nie je životná meta mať dom.Mas to pomýlené...keď bol u nás v dedine známy z Anglicka čudoval sa, že mladé rodiny majú dom, deti, 2 auta bazén, že u nich to je nedostupné a to má výbornú prácu.Mala by si byť pokornejšia a vdacnejsis za to, čo máš.

monikak1313
21. máj 2025

Nemáte sa za čo hanbiť. Dom je výhoda aj nevýhoda tak ako všetko. Netrápte sa tým. Veľa šťastia 🍀

johanka21
21. máj 2025

Buď rada, že máš byť, asi nevieš, aké ťažké je už dnes dostať sa k bytu a asi nevieš, že nie je ani vôbec jednoduché poriešiť si dom (pozemky drahé, stavebné materiály ani nehovorím a kopu iných starostí). A ako po pandémii všetko zdraželo, tak je u nás strašne veľa rozostavaných domov na predaj, čo už to tí ľudia, ktorí to začali stavať, nedávajú, pretože nerátali, že to prevýši ich finančné možnosti, Ja som šťastná, že bývam v byte na bytovke. A Tvoje kamarátky? Veď nech si postavia domy, keď na to majú a Ty, keď im závidíš a hanbíš sa za to, že bývaš v byte, tak to je len Tvoj problém, ktorý by si mala riešiť tým, že zmeníš svoje nastavenie. Popremýšľajte s manželom, že si pekne prerobíte byt a choďte trebárs na dovolenku a užívajte si seba a rodinku. Moja sestra si totiž s mužom postavili dom, ale teraz živoria a sú pomaly na rozvod. Teš sa z toho, že ste zdraví a že máš to, čo máš.

mandarinka555
21. máj 2025

A takéto hlúpe stvorenia sa rozmnožujú🙈

nikoletah
22. máj 2025
@slovakboy

Vôbec sa za to nemusíš hanbiť. Nie si menejcenná mama, len preto že nemáš dom so záhradou. Si mama, ktorá myslí dopredu. Ľudia veľmi preceňujú bývanie. Samozrejme, že dom je lepší lebo je väčší a samostatný a má záhradu. Ale dôležitejšie je pokojné bývanie a miesto. Byt blízko centra hocijakého okresného mesta je lepší ako dom na dedine. Aspoň pre mňa by bol. Ak veľmi chceš dom, tak malý. Existuje taká kniha od jedného českého architekta: Chvála malého domu. Ak máte ten byt s dobrými susedmi, tak je to na nezaplatenie. Ten pocit hanby je kvôli porovnávaniu sa. Ony sa ťa provokačné vypytujú aby vyzdvihli svoje ego. Nehraj túto hru. bývate vo vlastnom, v rozumnej lokalite, a zrejme nemáte na krku extrémne náklady, ktoré dnes domy prinášajú (vysoké úvery, energie, dojazdy, údržba).Mnohé mamy, čo prešli do domu, neskôr zistili, že: sú izolovanejšie, deti musia voziť autom všade, a s domom sú neustále nejaké starosti (opravy, záhrada, financie).Možno niektoré kamarátky dostali pozemok od rodičov, možno bývajú 30 km od mesta, možno majú dlh po krk. To, čo je „vidieť“, je len časť príbehu. Cena domu je obrovská. Chcete byt zadĺžení do 70 tky kvôli trávniku? Nebudete si môcť dovoliť dovolenky atd. Skús kamarátkam povedať aj takto: Momentálne sme veľmi radi, že bývame tam, kde to má zmysel pre deti aj pre nás. Akebo: Zatiaľ nie. Sme spokojní, kde sme.

@slovakboy 😅že extremne náklady. Novostavba dom ma nižsie náklady ako 50 ročny panelák so spoločním kúrenim

alicazazracna
22. máj 2025

ahoj, my mame dom krasny obrovsky v mestskej casti a zvazujem prestahovanie do bytu....musime nonstop robit okolo domu, stoji to MAJLAND vsetko, deti nemaju kamaratov lebo vsetci su zavreti vo dvoroch....grilovacky a kava na zahrade su super to je pravda aj ten klud....ale byvanie v byte nie je o nic horsie su tam uplne iné vyhody....kasli na ostatnych rob si svoje 🙂

wiwi28
22. máj 2025

Ja som panelakove dieta, moj muz vyrastal na dedinách v RD. A pri výbere sme sa obaja zhodli, ze do domu nechceme ísť. Mame veľký byt, vybornych susedov, vsetko na pesi do 10min a hlavne sme tu výborná komunita. Ta kvalita života je to co najviac ocenujem. Upravené ihriska a zelen za každým domom. Zijeme v zatracovanej casti Bratislavy. Dom nie je pre každého..

autor
27. máj 2025
@margitaf

Keď pozeráš 5izbove ,so 700m pozemkom .....10km od ba v Malinove,súčasť dvojdomu 3izb 265 000,menší pozemok ,parkovanie pre dve autá ....načo pozeráš domy za pol mega?

@margitaf to sú bežné ceny pod Tatrami

margitaf
27. máj 2025

Pred nedávnom mi vyhodilo na FB nejaký projekt ,bytovka v Žiline 2izb nejakých 50m a niečo cez 200 000,veď za 200 000 v bytovke je 4izb v Bratislave v okrajových častiach

andrea2667
29. máj 2025
@margitaf

Pred nedávnom mi vyhodilo na FB nejaký projekt ,bytovka v Žiline 2izb nejakých 50m a niečo cez 200 000,veď za 200 000 v bytovke je 4izb v Bratislave v okrajových častiach

@margitaf neexistuje 4 izbový byt v Bratislave za 200 000.

margitaf
29. máj 2025
@andrea2667

@margitaf neexistuje 4 izbový byt v Bratislave za 200 000.

@andrea2667 máte prejdene všetky byty ?jasné že existuje a dokonca nie len jeden ,napríklad https://www.nehnutelnosti.sk/detail/JuZJoqMFA_l...

Strana
z3