Hanbili ste sa niekedy za vlastné dieťa?
Ahojte.
Toto sa mi píše veľmi ťažko. Mám tínedžera a posledné roky máme veľmi komplikovaný vzťah. Je drzý, odmieta rešpektovať akékoľvek pravidlá, má problémy v škole a ja sa pristihnem pri tom, že sa vyhýbam stretnutiam s rodinou alebo známymi, lebo sa bojím, čo zase bude.
Mám svoje dieťa rada a urobila by som preň všetko, ale zároveň sa niekedy cítim sklamaná a hanbím sa za jeho správanie. Potom mám výčitky, že ako mama by som sa takto cítiť nemala.
Zažili ste niekto niečo podobné? Je to normálne? Iba obdobie?
Bude to lepšie časom?
Ďakujem za úprimné odpovede.
@anonym_ffe5b7 ja tebe zlý
@katarinka963 zabudla si zafajknut anonym 😏
Mám autistu a áno, niekedy bojujem s touto emóciou. Pôsobí ako bežný chlapec ale niekedy ma prejavy a viem, že za nich nemôže ale svojim pocitom nerozkazem. Najmä keď vidím odsudzujúce pohľady okolia. Nič s tým však nenarobím
@katarinka963 zabudla si zafajknut anonym 😏
@anonym_ffe5b7 mam u riti anonym... no co vies o mne pani negramotna
Mám autistu a áno, niekedy bojujem s touto emóciou. Pôsobí ako bežný chlapec ale niekedy ma prejavy a viem, že za nich nemôže ale svojim pocitom nerozkazem. Najmä keď vidím odsudzujúce pohľady okolia. Nič s tým však nenarobím
@ria_sprout vies co, ja si myslim ze ludi co maju autizmus alebo akukolvek PAS je teraz uz dost aby si ludia vedeli dat dva a dva dokopy ze to ten clovek nerobi narocky. Tiez si mylsim ze je rozoznatelny teeneger co sa nevie vpratat do koze a clovek co ma evidentne zdravotny problem a v tom pripade sa absolutne nemas za co hanbit. Aj ked chapem ze vela ludi tomu nerozumie, skorej by sa mali hanbit oni ze to nedokazu rozlisit.
@ria_sprout vies co, ja si myslim ze ludi co maju autizmus alebo akukolvek PAS je teraz uz dost aby si ludia vedeli dat dva a dva dokopy ze to ten clovek nerobi narocky. Tiez si mylsim ze je rozoznatelny teeneger co sa nevie vpratat do koze a clovek co ma evidentne zdravotny problem a v tom pripade sa absolutne nemas za co hanbit. Aj ked chapem ze vela ludi tomu nerozumie, skorej by sa mali hanbit oni ze to nedokazu rozlisit.
@lusilla na vysokofunkčných autistoch toto naozaj rozoznať tak ľahko nejde. To je práve ten problém, nastavenie spoločnosti keď súdi len na základe toho čo vidí.
Nie je to len o vychove, to je aj povahou, okolim, kamosmi, pripadne partnerstvom, manzelstvom..x aspektov….moja neboha babka by ti vedela hovorit, kolko sa so strykom natrapila…sa moze clovek aj rozkrajat…podla mna pokym sa clovek neuvedomi sam nula bodov

@anonym_2be9b3 prajem krasny den 🫡
@anonym_ffe5b7 ja tebe zlý