icon

Hľadám kamarátku na pokec

nika898
11. aug 2017

Ahojte zienky. Viem velmi sa to sem nehodi ale som uz zufala. Hladam kamaratku na pokec pripadne kocikovanie ktorej sa budem moct vyrozpravat bez toho aby sudila mna alebo moje manzelstvo. S manzelom mame krasneho 15 mesacneho synceka ktory nam robi nesmiernu radost no problem je v tom ze som sama. Nemam ziadne kamaratky s ktorymi by som chodila kocikovat a tak sa sama prechadzam po meste a obzeram vyklady. Manzel ma casovo narocnu pracu a v poslednej dobe ma toho vela takze je zo vsetkeho nervozny a vsetku zlost si ventiluje na mne. Nieco je zle moja chyba, nieco sa pokazi moja chyba proste vsetko co spravim poviem navrhnem je zle. A najhorsie na tom je to ze som z toho potom nervozna a niekedy kricim na synceka co ma potom nesmierne mrzi a manzel vtedy len pride z pracovne a povie mi ze co kricim vsak som chcela dve deti, ved ty sa uz uplne zblaznis ked sa narodi druhe. Niekedy by som bola rada keby synceka zobral na ihrisko sa pohrat alebo na kupalisko no jemu sa nikdy nechce a ked pocujem od inych ako beru svoje deti von aby si ich partnerky odychli tak ma to este vacsmi rozculi. Syncek je na mna naviazany, vzdy ked nieco chce vola mna a ked je pri nom manzel a poda mu ruku ze on s nim pojde tak maly nie stale len za mnou a aj to je samozrejme moja chyba ze som si ho tak naucila, ale chudacik maly za kym inym mal ist ked on stale pracoval a poriadne sa mu nevenoval. Nemozem povedat ze je to stale ale proste su tyzdne kedy ho poriadne nevidime a potom ked ma na nas cas a chce sa s malym blaznit tak syn nato nema naladu a muz si povie ze ho nechce a sadne si na gauc. Dokonca ani na tom gauci sa mu s nami nechce sediet radsej si ide lahnut. Ospravedlnujem sa slohovu pracu ale ja iz fakt neviem ako dalej.

Strana
z3
nika898
autor
12. aug 2017

@tetapetra jaj 😀

janickacrazy
12. aug 2017

@nika898 No neviem ako to budeš riešiť, ked sa ti narodí druhé bábo, lebo to prvé vtedy bude ešte stále drobec, ja mám teraz 21mesačného a ked si predstavím, že teraz by som prišla z porodnice s druhým a mala by som takého "úžasného" manžela ako ty, tak dakujem pekne. Keby si bývala bližšie, prišla by som ti pomocť, lebo aj mne chýba kamarátka, tiež sme sa sťahovali, takže tu žiadnu nemám a viem aké to je. Dúfam, že sa ti narodí aspon kludnučké a dobré bábo, nech to nemáš také ťažké. Ale priklánam sa k názoru, že tvoj manžel je riadny sebec. ☹

katarinaina
12. aug 2017

@nika898 vôbec som ťa nechcela kritizovať... Ale viem, že doba je momentálne taká, že aby si ľudia mohli dovoliť určitý životný štandard, sú muži často tí, od ktorých sa čaká že ho zabezpečia. Ale táto situácia ich núti pracovať veľa a tým pádom im zostáva menej času na rodinu. Je veľa rodín, kde sú muži na týždňovkách aby rodina prežila. Sama hovoríš, že tvoj manžel pracoval tento týždeň 14h denne. Nemyslím že je od neho sebecké chcieť si oddýchnuť a ležať na sedačke. Často sú práve ženy tie frustrované, lebo sú izolované doma s deťmi a točia sa v kolotoči dieťa-domácnosť-samota... a ty máš k tomu ešte druhé tehotenstvo... je to smutné ale Vy ste si vybrali súčasnú situáciu. Myslím si že ty máš nutkanie nechať si pomáhať rodičmi. Ale potom nechápem prečo ste sa s manželom brali, zakladali rodinu. Myslím že vzhľadom na tvoj vek, by sa nič nestalo, keby ste 4-5 rokov počkali s prvým dieťaťom a radšej trošku zabezpečili rodičovstvo a bývanie. Čo mi nejde do hlavy je to že tebe rodičia radia ako sa má tvoj manžel starať o rodinu. Mám z toho pocit, že často využívaš pomoc rodičov /možno aj finančnú/ a že si na nich dosť viazaná. Najhoršie čo môžu tvoji rodičia urobiť je kritizovať tvojho muža za to že zabezpečuje rodinu. Opisuješ manžela ako sebca... ale porozmýšľaj či je fééér, že on pracuje celé dni aby tebe zabezpečil chlieb a bývanie a ty si tá, ktorá má zabezpečiť domov a deti. Tiež by bolo alternatívou aby si sa vrátila o rok/dva do práce a deti dať do jaslí/škôlky... Veľa žien tak musí urobiť aby mohli prežiť. Poznám aj veľa žien, ktoré ešte popri materskej pracujú z domu. Myslím že ty si bola iniciátorom materstva, daň je tvoja momentálna frustrácia a samota. Určite si nájdi kamarátku na pokec a úľavu od starostí ale nemyslím si že to vyrieši problémy, ktoré máte. To môžete riešiť iba spoločne. Moja rada je: zariaď TY svoje šťastie... nie je na nikom /ani na tvojom manželovi, ani rodičoch/ aby zabezpečovali tvoju pohodu a šťastie.

nika898
autor
12. aug 2017

@janickacrazy dakujem velmi krasne. Dnes rano sme sa zase pohadali ked som chcela aby sme zmenili nas vztah a ked som mu povedala ze aj ked ho lubim moje city voci nemu ohladli tak mi povedal v podstate to iste a ze som pre neho len zena ktora sa stara o jeho syna ale ze sa mu stale pacim. Dostal ma uplne do kolien a skoncila som aj na pohotovosti lebo som necitila pohyby drobceka od piatku ale nastastie je vsetko v poriadku. Dozvedela som sa ze budeme mat druheho chlapceka a nastie som doma pri svojom syncekovi 🙂

nika898
autor
12. aug 2017

@katarinaina ja mojmu muzovi nezazlievam ze ked ma tazky tyzden alebo aj dva potrebuje odychovat. Snazim sa mu vo vsetkom vyhoviet jest mu nosim do pracovne on ide iba na zachod a fajcit vsetko ostatne robim ja. Ano mohli sme pockat ale bolo to riziko kedze moja mamina mala nezhubne nadory na maternici a prisla o nu. Ja som uz mala pozitivny HPV virus no nastastie som sa z toho dostala. Toto su dovody co ma viedli mat skorej babo a nelutujem a viem ze to lutovat nikdy nebudem. Ano s muzom mame krizu a velmi ma to boli no na vztah su vzdy dvaja. Ja znesiem od neho velmi vela buzeraciu, urazky a niekedy aj nadavky ale ked poviem svojmu muzovi ze mam depresiu a on mi mikne len plecom velmi mi to nepomoze. Nevravim ze ma kritizujes mas v niecom pravdu.

lienqa
12. aug 2017

@nika898 a on ti v čom vyhovie? Ja rozumiem, že nie každý vzťah je ideálny, a v každom manželstve sú aj tmavé chvíľky, ale podľa opisovaného mám pocit, že v konečnom dôsledku to len celé prežívaš..ako nadávky? To myslíš vážne? Možno len treba uviesť na pravu mieru, aké nadávky, aby to všetci pochopili, pretože ak ti povie, že si sibnuta, ešte by som brala ale ak ti nadáva do ku*iev a podobne, no mala by si sa zamyslieť,či chceš takto fungovať stále alebo sa pokúsiť o nejakú zmenu uňho. Muž si má ženu vážiť, tak ako aj žena si má vážiť muža, prešla som si niečím podobným a dobre viem, že človek toto nevydrží tolerovať donekonečna. Predsa aj ty potrebuješ od neho podporu.
Btw niesom priamo zo ZA, ale chodím tam často 🙂

nika898
autor
13. aug 2017

@lienqa dakedy boli nadavky v pravom slova zmysle ale v tomto sa zmenil a prestal vtedy mal tiez vela stresu viem neospravedlnuje ho to. Ako sa hovori ja som mu odpustila ale nezabudla. Viem ze je cholerik a vtedy sa proste neovladal a povedal veci ktore nemyslel vazne len aby mi ublizil aj to sam priznal. Teraz uz sa seba ani nekricime ked sa hadame jednak aj kvoli malemu ale aj kvoli tomu ze sa snazime riesit hadky konstruktivne. Nechcem aby to vyzeralo ze ho len ociernujem snazi sa pre nas robit maximum aj v jeho praci a lubi nas teda dufam ze este aj mna uvidime ako sa to bude vyvyjat dalej. Verim ze sa to rychlo utrasie.

lienqa
14. aug 2017

@nika898 no hlavne držím prsty 😉

nika898
autor
14. aug 2017

@lienqa dakujem velmi pekne. Budem to potrebovat.

l3yla
14. aug 2017

@nika898 tak to ma mrzí, prípadne na FB nemáte nejakú skupinu z vášho mesta?

waikikiijuri
14. aug 2017

@nika898 toto je upkne ale ze uplne opisany moj zivot akurat medzi mnou a chlapom je 13r.rozdiel kt.zacinam pocitovat.niekedy si vrvaim ze sa ani neoplati zit ale preto dieta sa oplati ale tiez mavam presne taketo stavy hladat kamaratky butlavu vrbu.

nika898
autor
14. aug 2017

@waikikiijuri tak tak. Jedine kvoli synovi to dokazem vydrzat a on a babo ktore cakam ma drzia nad vodou. Ale ak mam pravdu povedat chystam sa naucit programovat a aj zdokonalit anglictinu ak by sa nahodou nieco stalo aby som dokazala uzivit svoje dve deti. Lebo momentalne mame hadky na dennom poriadku. Jedno mile slovo a potom nieco poviem alebo spravim/nespravim a uz je ohen na streche. Uz ani plakat nevladzem.

missdiva
14. aug 2017

@nika898 nechcem byt necitliva, no ak mam byt uprimna myslim, ze nova kamaratka tvoj problem nevyriesi ☹ . Dlhorocne kamosky su aj na to aby ta v tazsich chvilach podrzali, no myslim, ze nikto novy nebude chciet od prvej chvile ako ta stretne pocuvat tvoje problemy a staznosti na manzela. Je uponahlana doba, cas je vzacny, ked uz si niekto najde konecne cas na stretnutie nechce sa mu odtial odchadzat totalne zdeptany. Mozno sa najdete dve rovnake ale robenie si psychologa navzajom by som nepovazovala za skutocne priatelstvo. Nehladaj kamaratku ako butlavu vrbu, hladaj kamosku, s ktorou si uzijes zabavu a zaroven oddychnes pri nejakej cinnosti co mas rada: napr. plavanie, turistika, detske ihrisko a pod.

K vztahu medzi vami sa nevyjadrujem lebo ja by som s takym muzom nezila, neprekonatelne by mi vadilo, ze sa nevenuje malemu a je cholerik (ja som pokojnej povahy a prekazalo by mi narusanie prijemnej rodinnej pohody).

nika898
autor
14. aug 2017

@missdiva vystihla si to presne. Nehladam kamaratku aby som sa jej zakazdym stazovala ale aby som prisla na ine myslienky. Viem ze je to pre mnohych ludi otravne pocuvat o problemoch tych druhych ked svojich maju dost. Ked sa chcem vyrozpravat z tychto problemov idem za svokrov ona je v tomto ako aj vo vsetkom inom uzasna a som rada ze ju mam 🙂

janickacrazy
14. aug 2017

@nika898 No nemyslím si, že rozprávať sa so svokrou o vašich problémoch s mužom je dobrý nápad, ani odborníci to neodporúčajú a z vlastnej skúsenosti ti tiež hovorím, že tadiaľ cesta určite nevedie. To ozaj radšej sa vyrozprávať nejakej kamoške. Sú aj empatické ženy, ktorým nevadí, že sa potrebuješ trochu posťažovať.

nika898
autor
14. aug 2017

@janickacrazy v tomto mam uplne inu svokru, ona ma nektizuje a pozna si syna najlepsie a vie aky je. Dokonca ma aj odhovarala aby som si ho brala ze s nim budem mat tazky zivot 😀 viem ze ona je jedina osoba ktora ma podpori a nestrane vypocuje a aj pochopi 🙂

nika898
autor
14. aug 2017

@janickacrazy a este samozrejme ze sa jej nestazujem zakazdym ked sa pohadame. Je to len vtedy ked uz neviem ako z toho kolotaca vecnych hadok von.

janickacrazy
14. aug 2017

@nika898 No o to naozaj nejde, či ťa svokra kritizuje alebo nie, ide o to, že do vzťahu dvoch ľudí by sa nemali miešať príbuzní, je úplne jedno, či je to svokra, mama, sestra, babka, jednoducho to nerobí dobrotu, to je celé. Tiež som to robila a sama som prišla neskor na to, že to nie je dobré. Ked si prečítaš nejakú knihu o vzťahoch, tak tam to určite nájdeš vysvetlené. Ale samozrejme, je to na tebe.

Strana
z3