icon

Hľadám radu v ťažkej situácii ohľadom manželstva

21. nov 2025

Ahojte s odstupom casu si sem idem pre radu ohľadom manželstva a vopred prosím zeny ktoré si tu prisli zgustnut na mojej situacii aby radšej odisli lebo som už teraz na tom psychicky dosť zle…
Na druhu stranu budem rada ak ma niektoré zeny pochopia a nápisu mi niečo pozitívne
S manželom sme spolu iba rok predtým ako sme sa vzali sme sa sem tam poskriepili ale vždy sme sa udobrili buď sa ospravedlnil on mne alebo ja jemu. Mame 9m dieta a bývame v byte ktorý nadobudol pred manželstvom čiže je jeho. Od kedy sa narodila malá sme sa začali oveľa viac vadit a to až tak že ma odtialto začal vyhadzovat s vetami vypadni z môjho bytu a už sa mi za to ako sa správa ani neospravedlní….

Všetko to začalo ešte cez leto keď mi začal zrazu vykrikovať že som stále na telefone (pozrela som dennú spotrebu a večer mi ukázalo 40 minút) a do toho začal piť. Ja som mu na to pitie už dlhšie snažila najst nejakú zámienku aby toľko nepil no stupňovalo sa to a na pobyte s vtedy 5 mesačnou dcérou vypil za deň aj 10 piv takze krasny rodinný pobyt. Odvtedy sa to vlečie a nebavíme sa skoro vobec komunikacia nulová, samozrejme pit neprestal a čo je horšie celu situaciu sa pred každým snaží otočiť že aký je on dokonalý otec a ja som semetrika…. Zamkol si telefon, našla som mu správy ako si vypisuje s druhými ženami a dokonca som od jeho ex zistila prečo od neho odišla a teda že ju rovnako vyhadzoval z bytu a že ju aj fyzicky napadol. Bola som v soku že s takým človekom žijem schudla som 15 kil za 2 mesiace od stresu čo s nami s malou bude….
Potom som zistila že okrem dieťaťa čo ma s ex ma ešte jedno dieta ktoré spravil opity na chate a nepriznáva sa za to dieta a on mi na to povedal že čo sa do mna staras, žiadna ľútosť žiadne priznanie si chyby proste nič. Samozrejme som mu to vykricala že sa môže hanbit aby mu dieta chodilo po svete a on ani nevie ako sa volá a že ho nenavidim. Spomenula som mu aj že načo si robí deti keď sa o ne nechce starat, a načo si hľadá ženy keď ich vyhadzuje z bytu. Neodpovedal. Jeho brat sa pred mesiacom rozviedol a dnes som zistila od švagrinej že si chodí ku nej pýtať rady že ako to spravila že z toho rozvodu vyšla tak dobre že aj on to tak chce. Tak chlap ktorý vyhadzuje svoju rodinu, nadáva mi, vypisuje si so zenami, chlasta a boh vie čo vserko chce vyjsť z rozvodu čo najlepšie.
Povedala som mu že keď sa chce rozviesť tak kam mám s malou ist (nemám rodinu kam by som mohla) tak som mu povedala že ja mu tie papiere nepodpíšem kým nebudem mat zabezpečené bývanie, jasle pre malú a pracu pre mna. On sa nasral že nebude mat svoje pohodlie bez nás a išiel sa rodičom vyplakať a boh vie čo zo mna spravit za monštrum tak mu otec vybavil luxusného právnika ktorý mu s tým vraj pomôže. A teda mne povedal že další týždeň pôjde za ním a že si predvola aj mna a budem tam musieť prísť ak nepridem tak ma budú pokutovať. Viem že je to hlúposť pretože ja mám povinnost prísť iba na súdne pojednávanie….

Na záver doplním že aj keď byt nie je môj tak som do bytu dala veľmi veľa peňazí a takisto všetku výbavu pre dieťa a všetky potraviny platím ja, on si platí len svoj byt a svoje auto. Nikdy som nemyslela že ja budem v tejto situacii a je mi to strašne luto a nie kvôli sebe ale kvôli malej lebo je to moje vysnívané dieťa a placem kvôli tomu že vyrastá v tomto prostredí

Strana
z2
terezia74
21. nov 2025

@anonym_autor neviem poradiť, ale držím Ti palce aby si našla správne riešenie a čo najskôr to ukončila v Tvoj prospech

enmery
21. nov 2025

Koľko si s ním bola pred svadbou a dieťaťom?

autor
21. nov 2025
@enmery

Koľko si s ním bola pred svadbou a dieťaťom?

@terezia74 ďakujem
@enmery boli sme spolu 3 roky ale poznáme sa od malička

pribinak
21. nov 2025

Takto, rozvodové papiere mu podpísať nemusíš. Rozvedu aj Vás aj bez toho

Čo sa týka peňazí, tak majetok-právne vysporiadanie je až po rozvode

Ak spolu nehospodarite tak môžeš žiadať výživné na dieťa a aj na seba. Ale treba to riadne zvážiť (to pre teba) lebo žiješ “pod jeho strechou”

Ja by som možno hľadala nejaký krizak alwbo azylak. Ale byt s ním asi nie

olimuc
21. nov 2025

Co musis urobit ako prve, je najst si pravnika, ktory bude zastupovat tvoje zaujmy. Ono to nefunguje tak, ja mu nedam rozvod … nerozvedu nas. Ziadost moze podat jednostranne … neplac, ale hladaj pomoc. Ak sa do toho obuje pravnik ste rozvedeni na prvy sup. Zacni hladat riesenie a zacni s pravnou pomocou, to bude najlepsie.

betulinka1
21. nov 2025

@anonym_autor je nimi to luto. Skusila by som si s nim sadnut na temu, ze Ano teraz je to narocne pre oboch, lebo dieta a tak. Ale to nie je dovod aby ste zahodili tie roky spolu. Ze ked chce, nech ten rozvod poda alebo este rok vydrzi, najdete jasle a ty pracu. V klude odídeš.

autor
21. nov 2025
@betulinka1

@anonym_autor je nimi to luto. Skusila by som si s nim sadnut na temu, ze Ano teraz je to narocne pre oboch, lebo dieta a tak. Ale to nie je dovod aby ste zahodili tie roky spolu. Ze ked chce, nech ten rozvod poda alebo este rok vydrzi, najdete jasle a ty pracu. V klude odídeš.

@pribinak ako nás rozvedu keď nepracujem a nemám kam dať dieta? A po druhé aký dá dôvod on na moju osobu na rozvod keď som mu nikdy nič nespravila?
@betulinka1 S ním sa nedá, naozaj ja neviem prečo možno ma už nejakú druhu a chce žiť s ňou nebiem…

soniakowac
21. nov 2025

@anonym_autor Ahoj,

Veľmi ma mrzí, že prechádzaš takto ťažkým obdobím. Z toho, čo píšeš, to vyzerá, že situácia je veľmi náročná a bolestivá, ale chcem ti pripomenúť, že aj v týchto ťažkých chvíľach môžeš nájsť spôsob, ako získať späť svoju vnútornú rovnováhu.
Nie je jednoduché žiť v takomto prostredí, kde sa negatívne emócie a manipulácia prelínajú so stresom a neistotou, ale je veľmi dôležité, aby si sa zamerala na svoje vlastné psychické a emocionálne zdravie.

Odporúčam ti prečítať si tento článok: Spýtaj sa kyvadla a počúvaj, čo ti šepká duša
, ktorý môže ponúknuť iný pohľad na to, ako sa vyporiadať s negatívnou energiou a manipuláciou, a ako si nájsť cestu k osobnej rovnováhe a rozhodnutiam, ktoré ti môžu pomôcť posunúť sa ďalej. Tento článok ti môže ukázať, ako sa naučiť vnímať signály, ktoré ti tvoja duša posiela, a možno ti pomôže rozhodnúť sa, čo je pre teba a tvoju dcéru najlepšie.

Chápem, že teraz je to všetko veľmi zmätené a bolestivé, ale verím, že ak sa zameriaš na seba a svoje potreby, nájdeš v sebe silu urobiť rozhodnutia, ktoré ti prinesú pokoj a šťastie do budúcnosti. Tvoja dcéra si zaslúži vidieť svoju mamu šťastnú a silnú, aj keď je cesta pred tebou náročná.

Prajem ti veľa síl a odvahy!

pribinak
21. nov 2025
@anonym_autor

@pribinak ako nás rozvedu keď nepracujem a nemám kam dať dieta? A po druhé aký dá dôvod on na moju osobu na rozvod keď som mu nikdy nič nespravila?
@betulinka1 S ním sa nedá, naozaj ja neviem prečo možno ma už nejakú druhu a chce žiť s ňou nebiem…

@anonym_autor dôvod? Odcudzenie. Uolne to stačí

To je jedno že nepracuješ. Máš dieťa kam dať, napr striedavka, jasle, ….
Ja neviem kto ti radi, ale tu osovú nepocuvaj

anonym_504e4e
21. nov 2025

@anonym_autor prepáč, ale neverím tomu, čo píšeš. Si s ním tri roky, poznáte sa od malička, ale nevieš o tom, že má ďalšie dieťa. Ani si si nevšimla jeho kladný vzťah k alkoholu. Schudla si za dva mesiace 15 kg. Iste. A klasika, nemáš žiadnu rodinu, ani peniaze a on ťa vyhodzuje z bytu. Sorry, ale toto je už na MK otrepané

autor
21. nov 2025
@pribinak

@anonym_autor dôvod? Odcudzenie. Uolne to stačí

To je jedno že nepracuješ. Máš dieťa kam dať, napr striedavka, jasle, ….
Ja neviem kto ti radi, ale tu osovú nepocuvaj

@pribinak a to si mám najst pracu zo dna na deň? Aj bývanie a aj jasle vybaviť? To takto naozaj funguje? Myslela som že sa prihliada na dieta a nie na otca ktorý chce mat svoje pohodlie

anonym_c0fd32
21. nov 2025
@anonym_autor

@pribinak a to si mám najst pracu zo dna na deň? Aj bývanie a aj jasle vybaviť? To takto naozaj funguje? Myslela som že sa prihliada na dieta a nie na otca ktorý chce mat svoje pohodlie

@anonym_autor este som nepocula, ze muz musi zene zabezpecovat pracu🧐

draik
21. nov 2025

Nemusíte si nájsť prácu, ani bývanie, nemusíte nič. Len potom sa nečudujte, ak maloleté dieťa bude v rozvodovom konaní zverené do osobnej starostlivosti otca a Vám určená povinnosť platiť výživné z obvyklého platu. A hneď po právoplatnosti rozvodu vymenený zámok.
Rozvod je dosť zaťažkávacia skúška pre rodiča, ktorý nemá finančné zázemie a má sa starať o potomkov. Je potrebné sa na to pripraviť. Najmä, ak ide o toho rodiča, ktorý naposledy nemohol/nemusel sa starať o vlastné živobytie.

anonym_2d2cd5
21. nov 2025

načo si sa dávala dokopy s rozvedeným chlapom. si myslela že ho spasíš svojou láskou?
vyzerá že to je poriadny blbec . s čistým svedomím ho prenechaj inej dáme. porieš bývanie - asi nejaké krízové centrum a pre seba prácu.
na mk je felinda - tiež pod chvíľou hľadá pre takéto matky a ich deti rôzne veci. aspoň sa jej popýtaj ako to tam chodí.

pribinak
21. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor zbytočne na mna vrcis. Veci sa majú proste takto. Ty sa musíš začať riadne obracat, niekto nie je povinný nič. Ty keď sa chceš rozvádzať tak musíš mat plán, ty zatiaľ plán nemáš

enmery
21. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Ako dôvod mu môže stačiť, že proste Ťa už nechce, sudkyňa vás posle na terapiu a tam to potvrdí aj forenzna psychologička, že vaše manželstvo je trvalé rozvratene a budeš rozvedená. Prečo nechceš?

tenerifka
22. nov 2025

@anonym_autor najdi si pravnika co najskor. Mas narok na polovicu splatok hypoteky a auta, ktore sa splacali pocas manzelstva, teda za ten 1 rok. Aspoñ nejake peniaze budes mat na zaciatok

bielasovicka
22. nov 2025

@anonym_autor a kde si bývala predtým, keď nemáš rodinu?

sova7
22. nov 2025
@betulinka1

@betulinka1 toto myslíš vážne? Veď to je alkoholik s poruchou osobnosti alebo niečím takým s tym sa dohodnúť nedá a k ženám sa správa ako k spotrebnej veci pouzijem nebavi ma použijem druhu. Radšej na ubytovni alebo v azylovom dome ako s takýmto chrapunom. A ešte investovať do cudzej veci pane bože zeny veď nebuďte také naivné. Ešte aj rodičia ho podporujú v každom vzťahu rovnake správanie kade chodí deti robí toto je chyba v povahe vadna osobnosť on sa nezmení. Od takého len utekať

pribinak
22. nov 2025
@tenerifka

@anonym_autor najdi si pravnika co najskor. Mas narok na polovicu splatok hypoteky a auta, ktore sa splacali pocas manzelstva, teda za ten 1 rok. Aspoñ nejake peniaze budes mat na zaciatok

@tenerifka na začiatok? Najskôr musí byt rozvedena

eleanor2510
22. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ja nerozumiem, kde sa berie toto presvedcenie, ze ked nepodpisem rozvod, tak nas nerozvedu. Preboha, pozri si aspon jednu Sudnu sien, kde sa riesi rozvod, ked uz nemas ani ponatia, ako to chodi. Sud nezaujima, ci mas kam ist, ci mas pracu, nemusia dieta nutne zverit tebe. Lenze to su veci, na ktore treba mysliet este predtym, nez sa nastahujes k chlapovi, kde ti nic nepatri. Kde si byvala predtym? Pracovala si, mas uspory?

eleanor2510
Autor odpoveď zmazal
tenerifka
22. nov 2025
@pribinak

@tenerifka na začiatok? Najskôr musí byt rozvedena

@pribinak myslela som na zaciatok po rozvode

pribinak
22. nov 2025
@tenerifka

@pribinak myslela som na zaciatok po rozvode

@tenerifka jaaaaj, rozvod môže byt aj za rok a kým príde k vysporiadanie tak to ešte potrvá. Toľko čakať ?

Ona potrebuje reálny plán. Nájsť si strechu nad hlavou (nechce sa mi veriť že nemá mamu ani otca, či babku a dedka) a nájsť si aspoň nejakú brigádu.
Toto sú hlavne veci.

Mala by mat bojovu poradu s právnikom, lebo tie nezmysly čo tu popisala …..ani to nejdem komentovať
Je na rodicaku, čiže CPP jej urobí poradenstvo za symbolickú sumu.

betulinka1
22. nov 2025
@sova7

@betulinka1 toto myslíš vážne? Veď to je alkoholik s poruchou osobnosti alebo niečím takým s tym sa dohodnúť nedá a k ženám sa správa ako k spotrebnej veci pouzijem nebavi ma použijem druhu. Radšej na ubytovni alebo v azylovom dome ako s takýmto chrapunom. A ešte investovať do cudzej veci pane bože zeny veď nebuďte také naivné. Ešte aj rodičia ho podporujú v každom vzťahu rovnake správanie kade chodí deti robí toto je chyba v povahe vadna osobnosť on sa nezmení. Od takého len utekať

@sova7 ale lahko sa povie utekat. Ona potrebuje cas aby si to zorganizovala. Myslis si, ze v azylaku je to uplne super, tiez tam nie je neviem aky konfort. Preto sa dohodnut, daj mi rok.

anonym_b860fc
22. nov 2025

Ženy musia pochopiť, že sa musia postarať o seba a dieťa samé. Mám manžela, ktorý zarába nadpriemerne, ale JA mám svoju prácu a plus podnikám práve preto, lebo sa musím vedieť o seba postarať sama. Žijem v šťastnom manželstve uz 25 rokov, ale ja tu potrebu v sebe mám. Človek niky nevie….

anonym_1c95c6
22. nov 2025

@anonym_autor Nepracovala si v pred materskou? Z akého pracovného pomeru si na rodičovskej dovolenke?

betulinka1
22. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor pozri vies ziskat cas. Ked aj poda rozvod, tak to nebude, ze za dva mesiace dostanes termin na pojednavanie. Tiez to bude trvat. Získavas nejaky cas. Vies sa z pojednavania aj ospravedlnit, ze dieta je chore, ty si chora a tak. To to dava cas na pripravu, najst si niekde byvanie, ked aj zdieľané. Budes sa musiet vela pytat a vela hladat. A samozrejme, vyzivne na dieta a na seba. Skus ist na mestský urad a podat ziadost o socialny byt, popytaj sa na moznosti, popytaj sa na OZ. Skoc na UPSVaR, tam ti pomozu s tym výživným, neodkladným opatrenim. Ze ti nic neprispieva na dieta a ani na teba. Vsetko ti vysvetlia. Neboj sa, to zvladnes. Majetok a tvoje investície, vies riesit az po rozvode. Ale vsetky dôkazy si odloz a nafot, spis.

minenkaa
22. nov 2025

Zial musíš zacat už v pondelok hľadať si prácu ,bývanie a aj jasle
Hneď podať žiadosť o vyzivne na vás obe a zacat riesit aj ten rozvod
Nikoho nezaujima,že ty sa rozviesť nechceš ,materstvo a ani svadba niesu povinne

alickapusinka
22. nov 2025

ked nemáš bývanie ON áno môže mu súd zveriť dieťa do opaterí aj ked do dočasnej ON bývanie ma TY nie.

Strana
z2