Hľadanie zmyslu života
poslednu dobu sa zamyslam co je vlastne zmyslom zivota
umrela mi blizka osoba ktora len makala, a mala este polka zivota pred sebou
cele dni len praca a praca
co z toho, ked sa ani dochodku nedozila?
o com toto cele je
makame desiatky rokov,a vlastne ani nemame ziadne istoty, nic.
a dochodok? toho sa mozno ani nedozijeme, ked posuvaju stale tu vekovu hranicu vyssie
2 pilier sa rozkradne
a nebude na nic, rodi sa menej deti
mam dost zle myslienky, bojim sa co bude
lekar mi len sucho povie, ze moje zmyslanie je normalne
je to pravda? mam vyslovene vtierave myslienky
Nedávno som počul na YouTube jedného psychiatra vysvetľovať, aké je pre nás dôležité mať zmysel života. Jeho strata nás vrhá do depresií a úzkostí. Sú dve cesty: viera v nadprirodzeno, v Boha. Ale ten sa nedá vedecky dokázať. Čo majú potom robiť neveriaci? Zmyslom života je život sám a v ňom hľadanie svojho vlastného šťastia. Teraz si veľmi smutná. Možno nemáš depresiu keď to tvrdí tvoj psychiater. Ale si veľmi smutná a máš logické otázky, dostala si sa do bodu, kedy potrebuješ prehodnotiť doterakší život a budúci. No práve to ti spôsobuje ďalšie otázky a nedáva ti uspokojivú odpoveď. Veľmi si sa dostala vonku zo seba aj v priestore aj v čase. Myseľ máš zamestnanú minulosťou a budúcnosťou a unikä ti prítomnosť. Uniká ti ja - nevidíš ho lebo sa trápiš vonkajśkom. Je to normálne. Nerobíš nič zlé. Ale ak sa chceš cítiť lepśie a nájsť svoj vlastný zmysel života, začni tým, že sa zastavíš. STOP! Ja som tu a teraz som tu ja. Pozerám sa na izbu v ktorej stojím a pozerám sa do vnútra svojej dušičky smutnej, ale krásnej. Vnímaj ju. Tvoja dušička je presne tá istä, ako keď si bola malé dievčatko. A je rovnako čistá. Všetko to bahno na nej nie je jej ale je tvojich iných ja, nepravých ja. Ja strach, ja hnev, ja smútok, ja sklamanie, ja výkon, ja bezbečie, ja musím mať, …. Nájdeš ich v sebe keď popremýšľať ale neobviňuj sa za ne. Musia byť. A sú zdravé, keď ich máš. Patria do skupiny EGO. Posúvajú ťa ďalej. Akurát musíš vedieť, že keď sa dostanú do konfliktu s tvojím pravým ja - s tvojou dušou, tak to bolí. Duša väčšinou ticho sedí v kúte a nechá pracovať EGO. Je tichá, nezávidí, nebojuje, je čistá ako ľalia. Keď ale sa deje niečo zlé, čo už duša neznesie, vtedy má záchranné páky alebo záchrannú brzdu a zahamuje celý vlak. Preto ju počúvaj. Duša mä rada prírodu, zvieratká, oblohu, priateľov, ľudí. A má rada teba. Ty sa potrebuješ milovať. Si tá najdôležitejšia osoba v tvojom živote. Keď nájdeš pokoj a zmysel, aj keď by si zajtra umrela, bude to to dávať zmysel. Ak človek len drie ako kôň to ešte nie je problém. Problém je ak drie tak veľa, že nemá čas sa porozprávať sám so sebou a so svojou dušičkou. Veľa ľudí má čas. Rozprávajú sa s inými a majú srdce len pre druhých. Aj vtedy sa môže stať že zabudnú na seba. Maj sa rada a prijmi sa. Prijmi tento nedokonalý svet a život. Zmyslom môže byť dávanie sa iným, rodine, alebo sebarealizácia, naplnenie života dobrými skutkami, tvorbou, prácou. Pozešením sa z bonusov života. Prijímanie lásky a nehy od iných. Budovanie si pekných vzťahov a tešenie sa z nich. Pozorovanie sveta a prírody bez snahy ho hodnotiť a nálepkovať dobrý zlý a najlepší. Nekomentovať. Len kukať. Niekto si nájde zmysel života v hromadení majetku. Jeho EGO chce bezpečie. V hrade v peniazoch v známostiach v moci. My mu závidíme. Lebo keď je človeku dobre, majetok sa mu zdá najdôležitejší. Ale je to vždy tak? Je to ozaj najdôležitejšie? Určite je to dôležité. Ego je potrebné. Ale vzťahy vzťahy k ľuďom a k matke prírode sú liečivé.
Jóga je náročná, ale začať treba. Stačí aj tréning jôgovych dychov. Rôzne cvičenia myšlienkové. To všetko pomáha.
Podľa mňa každý zdravý človek, keď sa začne zamýšľať nad zbytocnostou svojej existencie v širšom merítku, tak ma depresivnu naladu.Takisto aj smrť netreba veľmi precitovat, sú to zbytočné negatívne myšlienky , co ti väčšinou nič dobré neprinesu. Sme tu ,tak sa s tým treba popasovať najlepšie ako vieme, aby nás život bol co najkrajší.
@sidicek mozno to naozaj ide aj vekom, cim starneme, tym viac je nasa schranka chrabrejsia, aj mysel
@slovakboy precitam vsetky pripevky neskor dakujem vsetkym
@sidicek dobre hovoríš a teraz by sa smrťou nemala zaoberať. Ale keď je človek zdravý a v pohode, smrť si je dobré premyslieť. Existoval jeden mníšsky rád, v ktorom mali na stole mnísi vždy položenú lebku. Aby si neustále uvedomovali a zmierovali sa so svojou konečnosťou na tomto svete. Autorka teraz práve toto prežíva. Zaskočila ju tá nečakaná smrteľnosť blízkych. Rovnako ako by bolestivo prekvapila aj mňa aj väčšinu ľudí. Ak nemá depresiu a zvláda to, je dobré sa tým zaoberať. Ale ak tie myšlienky bolia, radšej by som sa teraz venoval živým ľuďom aj bytostiam.
@sidicek ja si nepripadam depresívna, ale tiež niekedy rozmýšľam kto určil, že bežný človek na tpp má pracovať 8,5 hodiny, že celý život sa človek naháňa za známkami, povysenim, certifikátom atď...tie najkrajšie veci sú najjednoduchšie.Kolko by bolo menej hádok rozvratenych rodín, keby ľudia toľko nepracovali z toho sú unavení, lebo veľa ľudí robí čo nechcú nemajú na to psychicky atď...každy človek čo prešiel ťažkých ochorením smrťou v rodine začne premýšľať inak
@luccija asi mas pravdu, ze ma to velmi zmenilo. uz nikdy nebude ako predtym
Ešte prešlo malo času, potrebuješ pracovať zo svojim smutkom, má to viac etap, ale bolieť to bude velmi dlho, alebo navždy. Potrebuješ plakať a dávať to zo seba von, ako vieš.Ak máš dieta to môže byt teraz motivaciou. Nikto od teba nechce aby si skrývala bolesť, ale zasa sa neopúštaj. ❤️
@lion777 mam a ano, kvoli nemu musim
8,5 hodiny a potrebu platit za to ze existujeme bolo vymyslene na to, aby sme zabudli kto sme. Takyto clovek, v podstate patril do systemu a nemal cas zistit kto je. To je cielom, aby ludia moc nepremyslali, ale zili v nizkych frekvenciach, konzumno materislistickej spolocnosti s obrazovkami. Mozno je cas, nabehnut do kniznic a nabrat vedomosti, precestovat čo sa da a zvysit povedomie o sebe, aj o svete. Nie sme uniformne stroje s cislom, ale niekto iny.
Užívaj viac Magnézia a užívaj si život. 🙂 🌹