Hnedookým sa narodilo modrooké dieťa. Poradíte?
Chcela by som sa opitat som hnedovlaska hnedookaa moj muz tak isto narodilo sa nam dieta dcerka zo zaciatku bola tmava a teraz po roku je snej blondave modrooke dievcatko menom Nelka.V cera mi partner povedal ze nieje jeho polozilo ma to neviem ako sa mam zachovat mam ho rada a viem ze by som mu nikdy neublizila nicim a ani tym ze by som ho podviedla a je mi zle ked vidim ze teraz nema onu dako zaujem.
Ja s muzom mame zelene a obe deti modre oci. Modre oci ma manzelov otec.
samozrejme, že sa to môže stať 🙂 moji rodičia majú obaja tmavé vlasy, mamina hnedé oči, ocino hnedo-zelené, keď som sa narodila mala som tmavé vlasy, neskôr som mala úplne svetlé blond a modré oči, no a potom mi postupne začali tmavnúť a teraz mám tmavohnedé vlasy a zeleno-hnedé oči 🙂 ja ti radím daj toto prečítať tvojmu manželovi, a ak to nepomôže investujte do DNA testov nech sa tvoj manžel presvedčí, držím ti palce nech sa spamätá a nejako ti vynahradí to ako ti ublížil 🙂
obycajna genetika - hneda farba je dominantna crta - ak su heterozygoti pre hnede oci, dieta ma 25% pravdepodobnost modrych oci.
Jeden zo zakonov dedicnosti hovori, ze v F1 generacii (tvoja dcera) sa prejavia znaky obidvoch prarodicov. Staci, ak teda babky alebo dedkovia nesu alelu pre modre oci, ktora sa ani nemusela ich predosle generacie prejavit. Dokonca zelene oci ani neexistuju, ale je to kombinacia modrej a hnedej, takze sa obzrite dozadu a ak mate v rodine niekoho s modrymi alebo zelenymi ocami, tak je to jasne. Dalej netreba zabudnut na crossing over, co je proces pri deleni buniek, pri ktorom vznikaju uplne nove znaky, typicke len pre toho jedinca. To je ked ma niekto typ nosa, ktory nikto v rodine nema, alebo blond vlasy, novu farbu oci, krive zuby, geneticku chorobu, ktora v rodine nikdy nebola, atd. Tak to muzickovi vysvetli. Pripadne nechaj nech si da urobit test otcovstva. I ked to uz potom nieje o dovere. Ja si skor myslim, ze ho kamosi alebo ktosi podichuju, ze nieje jeho.
ahoj,...genetika sa dedi az 7generacii do zadu!!! takze tvoja mudra polovicka nech si zacvaka geneticke testy a potom sa uvidi ze ci je jeho alebo nie.
Muži dakedy vypustia hocijaku blbosť, ale vôbec si neuvedomia, ako to môže ženu zasiahnuť. Možno Ta chcel umyselne zraniť, ale daj mu pocitiť, že to dosť prehnal.
Môj manžel aj ja máme zelené oči, náš syn má tmavohnedé.
To je blbec. Já a manžel sme hnedovlasy so zelenou hnedými ocami a narodila sa nám plavovlása modrooka bambulka. A vie ze je jeho.
fu este ze matka je vzdy ista moje deti maju vsetky od narodenia tmave vlasy ja som v ich veku bola bielovlase zelenooke dievca po kom neviem lebo blond v rodine mami ani otca nebol nik ale dufam ze aspon vnucat sa dozijem blondatych 😀
muzovi povedz ze je idiot a ked nema co na robote nech si da spravit testy ked pride s výsledkami dobre ho potiahni panvicou po lopatkach a nech sa plazi este aspon rok 😉
zistite si niečo o genetike... deti môjho chlapa majú úplne svetlomodré oči a ani jeden z rodičov, ani môj chlap, ani jeho bývalá, nemajú modré oči, a určite je môj chlap ich biologický otec, pretože inak vyzerajú ako on :D
To je uplne normalne,dvaja hnedooky mozu mat v pohode modrooke dieta,ak by to bolo opacne,ze by ste boli obaja modrooky a dieta hnedooke,to uz by mohol byt problem
jaj Bože, základy genetiky sa preberajú ešte na základnej škole... nech sa chlap nad sebou zamyslí...
Ako písali kočky vyššie.
Mama má modré oči, otec hnedé a ja mám zelené. A krv detto to isté. Úplne sa vymykám a som predsa len ich 🙂 Daj mu naštudovať aspoň základy genetiky a bude kľud. 😉
neboj my mame presne to iste ja uplne hnedovlasa, tmave hnede oci, manzel tiez total tmave vlasy a skoro cierne oci. krpec sa narodil mal hnede vlasky a teraz ma rok a pol a totalny Hainz blondacik s modrymi ocami. absolutne sa nepodoba ani na mna ani na manzela vyzorovo. genetika. moj starky bol zevraj blondak takze musi mat nieco odtial. neriesime to. je nas 🙂
Kriste pane!!! to fakt este v dnesnej dobe moze niekto polozit takuto otazku??? 😕 😕 😅 😅 😅 🙄 kam tento svet speje! Amen tma, ked takito ludia vychovavaju nasu buducu generaciu 🙄 🙄 🙄 😝
Je mi ta luto, ze mas doma takeho bula. Kamoska su s muzom hnedooki, hnedovlasi. Prvy syn je ich kopia, dalsi syn a dcera su modrooki blondaci. Ja aj muz mame vlasy takmer cierne, dcerka sa narodila ako modrooka blondinka a az ked mala vyse 3 roky sa jej zacali farbit ocka do zelena. Ja mam zelene do modra, dcerka ma raz zelene, raz modre, muz ma tmavohnede. Vo sne by mu nenapadlo, ze by nebola jeho. A inak vsetky deti, aj steniatka aj maciatka sa rodia s modrymi ocami, pretoze este nemaju vyvinuty pigment. NIelen ze je blbec, este je aj tupy.
ach jaj...... 😒
tak ako píšu ostatné kočky, prečítajte si niečo o genetike
môj bratranec sa nepodobá na svojich rodičov, farbu vlasov a očí zdedil po prababke
nikto si nerobil testy DNA
vo vašom vzťahu nie je žiadna dôvera
keby mi toto manžel povedal tak mu buď jednu pleštím, alebo s ním vyrazím dvere
mal by čo robiť ak by si to u mňa chcel vyžehliť, ak by sa to vôbec dalo
môj mladší syn má hnedé vlasy s blond " mapkami" a tiež som nešla do pôrodnice že mi ho vymenili, že mi dali kríženca 😀
svokra, svokor a 2 synovia sú všetci hnedooký a hnedovlasý a tretí syn je modrooký blonďák. nie je od poštára, podobá sa na svokrinu mamu
môj názor: treba váš vzťah prehodnotiť
obaja s muzom sme hnedovlasi a hnedooki a nasa dcera blondinka s modrymi ocami, ma sice len dva aj ja som do troch rokov bola modrooka blondina ale niekedy to tak zostane zrejme geny po predkoch, a nic v zlom ale keby moj muz( inak ako zo srandy) povrdal ze dieta nie je jeho tak by som ho za otca svojho dietata ani nechcela... pouvazujte a hlavne on nech sa nad sebou zamysli!!! pekny den vsetkym čo sa na nich deti podobaju aj tim ostatnym:(
Strýko aj teta majú hnedé očí, tmavé vlasy. Dcéru majú modrookú, špinavý blond, črty tváre má otcove, malá je skôr na starú mamu, tá je modrooká. Gény majú vlastné pravidlá.

pre zaujímavosť, ja mám hnedé oči, môj muž modré a náš syn zelené....ako moja mamina... 🙂