icon

Hnedookým sa narodilo modrooké dieťa. Poradíte?

nelendelina
15. jún 2015

Chcela by som sa opitat som hnedovlaska hnedookaa moj muz tak isto narodilo sa nam dieta dcerka zo zaciatku bola tmava a teraz po roku je snej blondave modrooke dievcatko menom Nelka.V cera mi partner povedal ze nieje jeho polozilo ma to neviem ako sa mam zachovat mam ho rada a viem ze by som mu nikdy neublizila nicim a ani tym ze by som ho podviedla a je mi zle ked vidim ze teraz nema onu dako zaujem.

cajka_j
15. jún 2015

gen pre hnedu farbu oci je dominantny, pre modru recesivny. vzdy sa ale pri dedicnosti deti jedna cast z matkinej strany a druha z otcovej, co v praxi znamena, ze mas dve info o farbe oci vo svojom
genome. ked ma clovek oci hnede, moze to byt ze podedil hnedu od oboch rodicov (HH) alebo od jedneho hnedu a od druheho napr tu modru (Hm) modra ale kedze je recesivna sa v realnej farbe oci neprejavi,kedze ju prevalcuje dominantna hneda. led sa stretnu takito dvaja partneri (Hm + Hm), je 25% sanca, ze sa im narodi modrooke dieta, kedze geny sa vedia skombinovat nasledovne HH, Hm, mH, mm. a takto nejako to funguje aj s farbou vlasov.

saskia24
15. jún 2015

Ja som tiež tmavohnedá, oči nejaké pomiešané sivé a zelené, manžel má tiež hnedé vlasy a hnedé oči a máme Spolu, krásnu modrookú dcérku. a je určite naša. po kom má tie očká? Po svokre, tá ma tiež také modré oči. 🙂

strociatka
15. jún 2015

Mooooja, klud, takych nas je tu viac 😀 a nasa mala je zarucene manzelova, tak strasne sa podoba na jeho mamu, ze s tym ani na geneticke testy ist nemusi. No tazko by som ju mala s jeho mamou nie?

Ja hnedovlasa hnedooka, mm uplne rovnako a nasa slecna je kucerava blondinka s modrymi ocami 😀 😀 😀 Nuz cela svokra, s tym nic nenarobim, ibaze by som sa manzela spytala s kym ju ma on?

mirka49
15. jún 2015

Prepac to je iny kkt? Mna takyto dementi drb....ti max.seru.mne toto urobil ex.....vsak geny sa dedia.....my mame modrookeho a my mame hnedozelene oci.moj dedo aj otec mali modre.....a starsi syn je blondak.my sme tmavovlasi obaja.moj otec aj moja mama ked bola maa bola blond.....jednu tresnut debil tupy

siusinocka
15. jún 2015

môj muž má modré, ja hnedé, syn jeden má hnedé a druhý zelené - po starkej 🙂

marissenka
15. jún 2015

pokial si pamatam,tak 7 generacii sa dedia geny...takze ked bol tvoj pra pra dedo cernoch... 😀 😀 😀

lusi24
15. jún 2015

bože ja som hnedovlasá moj tiež a malá je blond a oči?ja mám hnedá a moj ma zelené a malá ma modre genny su po babke... aj u brala a aj u netery všetky naše eti su po babke 😀 😀

dahra
15. jún 2015

Môj otec a mama = zelené oči, ja tiež zelené a segra = modré 🙂

digysa
15. jún 2015

@nelendelina Tvoj muz je obycajny nevzdelanec. Jediny pripad, kde si muz moze zistit podla oci, ci je dieta jeho, je len ten, ked obaja rodicia maju MODRE oci- dvom modrookym sa moze narodit LEN a LEN modrooke dieta.

Moja sestra ma modre oci a blond vlasy a moji rodicia ? Tmavohnede vlasy, tmavohnede oci- Obaja.

By som mu treskla a dala nejaku knihu do ruky, aby netliachal voloviny. Nieto, ze Ta urazil, ale sa aj dobre strapnil, ake zakladne vedomosti ma 🙄 🤐 🙄 😝

emma_932
15. jún 2015

hm, aj my mame s muzom hnede oci, syn modre 😉
a mame postarku. Chodi sice kurier, ale ten je tiez tmavy 😀

nini1010
15. jún 2015

Priatel je blbec.my s muzom sme obaja tmavi-tmave vlasy,tmave oci.dcerka je blondina so zeleno modrymi ocami.

rebeka7501
15. jún 2015

prepáč, ale tvoj manžel zaspal v ktorom storočí ? nemá prístup na internet ? žeby si niečo prečítal o genetike ? nech si zaplatí testy DNA mimo rodinného rozpočtu, a v tom prípade by letel z domácnosti ako suchý list.

katyt
15. jún 2015

My sme s mužom tiež obaja tmavovlasý, ja mám hnedé oči, muž zelené a z troch detí máme dve deti s modrými očami a plavými vlasmi. Tiež sa nad tým veľa ľudí pozastavuje, že aké majú krásne modré oči a po kom, ale máme to v rodine, lebo obidve babky majú modré oči, môj brat takisto, takže čo je na tom. Keď Ti muž neverí, tak mu povedz nech si dá spraviť testy otcovstva a máš pokoj. 🙂

kristinka86
15. jún 2015

Jemine! Ani nejdem čítať reakcie!!! Obe deti sa narodili s tmavými očami. Neskôr ich mali dlhodobo modré. Dcérka ich má ešte vždy modré, syn ich už má hnedo-zelené ako ja. Ale jemu sa farba očí zmenila už 3x. Veď to je úplne normálne! Aj vlásky mal blond a teraz ich má úplne tmavohnedé. Farba pleti, očí, vlasov, znamienka, krvná skupina, atď. sa môžu dediť do niekoľkých generácii. Nebodaj nemal v rodine nikoho s blond vlasmi a modrými očami???

mareccek
15. jún 2015

Tvoj partner je fakt blb .Moj manžel mal do 10roku uplne blond vlasy až biele a modre oči . A teraz ? Tmavé vlasy a skoro uplne zelene oči .Ale takeho blond som ho ja nepoznala ,no a náš syn je modroočko a má tmavé vlasy.Tak terayź neviem som asi na pochybach ja či je moj syn moj. Nech si preberie či pozná farbu očí svojich rodičou a prarodič. Podotýkam že naša staršia dcéra nema po otcovi ani chlp ako sa hovorý ale je jeho.Priroda si robý čo chce :(

tinika
15. jún 2015

a čo je na tom divne? ja ani neviem kto v rodine u nas mohol mat modre oči, ja muz, moja mamca, svokrovic mame hnede otec s bratom sivo zeleno modre chalani maju hnede a hnedo zelene a moja dcerka ma nebesky modre a čo mi teraz muz ma povedat ze nie je jeho? snad by som o tom mala niečo vediet ak by nie či? :D tiez som sa tesila na čokoladove dievčatko s hnedymi očami a čo mam robit? pritom sme obaja tmavy resp. manzel ja som bola ako dieta ako ciganča a osud to zariadil tak ako zariadil :D mozno babka moja mala modre oči neviem zomrela davno pradavno mozno nejaky predok geny su geny nikto nevie ako sa pomiesaju. este je mala ale hnede z toho asi tazko budu :D a ja mam hnede lvasy muz čierne a mala je blondynka :D a ani ho nenapadlo povedat ze nie je jeho :D to aj ja potom mozem povedat nie? :D ze mi ju vymenili :D:D

jolly84
15. jún 2015

Niekto tu malo pije.......

lauricka
15. jún 2015

a v rodine mate niekoho blondaveho s modrymi ocami? Babka, dedko....niektori clenovia rodin...ved to mozete mat v genoch, nemusi to byt na vas vidno? manzel nemal v skole biologiu? Alebo si o tom nevie nieco precitat? V dnesnej dobe internetovej? Sa mu divim. Ked je paranoidny, nech si da urobit testy. Ale ak mate v rodine aj blondakov, moze byt aj predosle generacie, tak co sa divi?

elzu
15. jún 2015

Já a můj muž na první fotce. Náš syn Jáchym s mým bráchou na druhé fotce 😀 Můj muž je napůl cigán, já jsem tmavovlasá tmavooká, Jáša je modrooký blonďák (po mužově tátovi má oči, po mojí mamce vlasy). Doporučuji tvému partnerovi, otci tvého dítěte, aby si trochu nastudoval genetiku, než tě začne soudit!!!

liv1
15. jún 2015

Dievcata, uz to tu tusic krat vysvetlili autorke otazky. Fakt este mate potrebu vysvetlovat, pripadne ponizovat partnera? No "chudak" chybal vtedy asi v skole. Ale aj vy poniektore na slovencine ked sa preberala gramatika🙂. Pamatate si ten pripad z Ciech? Jemu sa vtedy smiali kamarati z krcmy ze to dieta urcite nie je jeho. A nakoniec zistili ze deti vymenili v porodnici...

sany90
15. jún 2015

Genetika 🙂

zuzanale
16. jún 2015

ja som tiež modrooká a rodičia hnedooký 😀 proste preskočili gény a mám oči po dedovi nás je 15 bratrancov a sesterníc a veru sme pomixovaný všelijako napr ja nízka brat zas vysoký ..... a naše deti tiež niesu ani jedna na manžela či mňa podaté a sú skôr po starých a prastarých rodičoch mladšia si najviac niekto by povedal že ani naše niesú 😀 takže jednoznačne sa genetika vie pohrať

ivett1
16. jún 2015

@nelendelina nóóó ...buď genetika ...alebóóó ...ti zamenili dieťa pri pôrode ... 😕 (ale to by si musela mať pochybnosti hlavne ty 😉 ...)

sviezost
16. jún 2015

Kazde dieta ked sa narodi ma modre oci. Potom po niakich mesiacoch sa im ocka menia.

luslus
16. jún 2015

@sviezost nie je pravda, ze kazde dieta ma modre oci ked sa narodi. moja sa narodila s tmavohnedymi a ma take stale

oddrobceka
16. jún 2015

S manzelom sme obaja hnedooki, mame dve deti - modrooke. Modre oci maju silny gen, dedia sa aj obgeneraciu, hlavne ich mame v rodine z oboch stran strasne vela, takze deti mali po kom podedit, starsi je inak vernou kopiou manzela a svokra hovori, ze ocka ma ako maval jej tato, aj ja si myslim podla toho, co som fotografiu videla a dcerka sa zas velmi podoba na moju sestru, uplne ako cez kopirak a zaroven sa deturence podobaju na seba, ze je hned vidno, ze su surodenci... mame to velmi pekne pomixovane 🙂 vid moj fotoalbum. Ak ti neveri, dajte spravit dna testy

jajka257
17. jún 2015

Chi chi chi. Moja mamka blond a modre oci, otec cierne vlasy, zelene oci. Ja? Rysave vlasy a hnede oci......hahaha po kom to dieta je? Po dedovi rysava a po babke mam zas oci. Alebo nasa krpata. Manzel hnede vlasy sive oci a mala spinavy blond a modrosive oci. Po kom je? Po babe a dedovi. Crty tvare po mne a usta po manzelovi. Posli ho nazad do skoly....zaklady genetiky sa tomu hovori.....

moniciak
17. jún 2015

Aj my sme obidvaja hnedovlasí, hnedookí a naša dcéra je modrooká blondína 😀 Inak je to čistý tatík 🙂

marika39
17. jún 2015

my tiež s mužom hnedovlasí hnedookí , a naša mladšia dcéra má modré oči a svetlé vlásky, našťastie je to celý ocino 😉

petulos
17. jún 2015

podľa genetiky je to možné. ale myslím, že dvaja modrookí nemôžu mať hnedooké dieťa.