icon

Hnevá sa manžel bezdôvodne na televíziu pre syna?

19. jún 2024

Ahojte, máme 2 ročného syna, ktorý už cez deň nespava a silno vyžaduje pozornosť- dokáže sa aj zahrať sam, ale musím pri ňom sedieť. Keď potrebujem nachystať jedlo alebo sa sama najesť, tak mu pustím telku s tým, že on ,,musí,, pri Tom piť vodu lebo inak mi cez deň vôbec nechce piť a aj ho pri telke musím kŕmiť, pretože je nejedak. Občas, keď sa inak nedá, tak mu telku pustím, aby som si vypila kávu. Ale dokopy na ňu cez deň pozerá cca 30minut, max hodinu a púšťam mu detské videá a pesničky, ktoré sú náučné. Manžel sa na to hnevá a rozpráva aj svojim podotýkam bezdetnym kamošom, že mu púšťam telku a všetci to riešia, že sa mi s ním nechce hrať a tak ho odbavim telkou. Minule som bola skoro celý deň mimo domu, manžel sa o syna staral a urobil aj nejaké domáce práce a povedal mi, že mu ani raz telku nepustil, tak, že keď to on dokáže, prečo ja nie. Syn ma proste pred mužom oveľa väčší rešpekt ako predo mnou a on to nedokáže pochopiť, že keď ja niečo robím, tak ma vkuse ťahá za nohavice, vešia sa na mňa alebo naschvál robí neplechu. Synovi sa pritom naplno venujem, pozná už aj všetky pismenka abecedy, farby, čísla atď.lebo ho to baví, tak ho to hravo učím, preto má hnevá, že zo mňa pomaly robí najhoršiu mater za to, že mu pustím občas aj telku. Aký máte na to názor? Nepúšťate takýmto malým deťom TV vôbec?

barbie2023
20. jún 2024

Chápem ta,ale dávam za pravdu manželovi. Telku mu absolutne nemusíš púšťať a to ,že dieťa "musí" pozerať inak sa nenapije...no skús to niekde pár h kde tv nie je a neboj ako bude piť keď bude smädný. To sú také mazny... Na druhej strane ,matka sa má dieťaťu venovať ,ukázať mu ako sa hrá s hračkami ,ale nemusis sa s ním hrať . To je neprirodzene pre dospelého. Venovať sa dieťaťu treba napr spoločným ukladaním hračiek, ukazovanim vo sa ako používa , spievaním ,riekankami či čítanie/listovanie knižky, prechádzkou a pod...

barbie2023
20. jún 2024

Ešte aby som nebola za dokonalú.. pri prvom dieťati som dokázala,aby nepozeralo tv vôbec. Teraz keď mam deti viac a aj staršie tak je to náročné pretože tá tv je zapnutá a nemôžem zabrániť v jednom dome,aby aj bábätko nepozeralo tv. Ale sama doma jej ho nepustím.

jajanka31
20. jún 2024

@gribka1 ticho lieci, ale lieci sa chory clovek. Ja som zdrava ja ticho nepotrebujem na liecenie.

kristinka92
20. jún 2024

@nevenka toto presneeee. prečo po nich hukam🙌🏼 (po celom dni, dve malinké deti, buď place jedno,druhé,alebo oboje naraz a do toho domácnosť), muž príde a po hodine už pocut hukat jeho 😂😂😂

jajanka31
20. jún 2024

@blonde_bella a? Koho zaujimaju tvoji rodicia?

gribka1
20. jún 2024

@jajanka31 Ako chceš počuť seba a svoje myšlienky, keď ti v kuse miečo hučí.

blonde_bella
20. jún 2024

@jajanka31 Píšeš, ako keby už vtedy všetci pozerali tv, tak ťa informujem, že je to vždy o rodičoch.to, že tebe sa nevytvoril iný program okrem telenoviel neznamená, že to tak mali všetci.

Uvedené skutočnosti sa dajú aplikovať aj na túto dobu. Záleží vždy od rodičov. Každý dáva dieťaťu čo chce .... Ja vždy hovorím, čo zasejes, to znes

jajanka31
20. jún 2024

@blonde_bella ok.. moji rodicia teda znu velmi uspesne deti. A po druhr aj telefon, pc a tablet skodi tak ho zahod a nevypisuj..este si poskodis zdravie.

blonde_bella
20. jún 2024

@gribka1 ona je zvyknutá od detstva. Je to zlozvyk, ktorý už nejde potom nejak extra preucit.

blonde_bella
20. jún 2024

@jajanka31 spôsob akým komunikujes, sa mi už od začiatku zdal spôsob komunikácie úspešných ľudí.
Sú tam fakty, žiadne invektiva, necítim pasívnu agresiu, výborný spôsob argumentácie......

jajanka31
20. jún 2024

@gribka1 ? Co? Ja som psychicky zdrav nepotrebujem pocuvat svoje myslienky a tiez nemam okolo seba duchov.. aby som mala koho pocuvat.. ja zijem bez televizora ale synovi rozpravky pustame a pacia sa mu. Vobec nepotrebujem ticho v zivote.

merrysa
20. jún 2024

@nevenka kto nezažil, nepochopí. Nie každý má decko, ktoré sa vie v kľude pohrať, môj je schopný si tu urobiť improvizovanu telocvičňu a prizabit sa 😀 takže áno, telka ide bez výčitiek, keď si potrebujem oddýchnuť alebo niečo rychlo porobiť

jajanka31
20. jún 2024

@merrysa presne tak kto nezazil nepochopi.

jajanka31
20. jún 2024

@blonde_bella ty vies ze sa nam nevytvoril iny program. Ty vsetko vies a vsade si bola. V kazdej domacnosti v kazdej hlave. Ako ked autorka chce pustit nech pusti co koho do toho. Nikto jej topanky nenosi. Ked je stastnejsia ze ma chvilu pre seba ked jej dieta pozera tv nech mu pusti a nech si to uziva.

gribka1
20. jún 2024

@jajanka31 Dnes sú skoro všetky deti hyperaktívne a telka ozaj nie je riešenie. Ale každý robí ako zvláda. Keď vychováte slušných ľudí, je to úplne jedno ako s telkou či bez.

gribka1
20. jún 2024

@jajanka31 Myslím, že by sa ti zišlo ticho.

blonde_bella
20. jún 2024

@gribka1 súhlasím avšak ticho dokáže zvládnuť len vyrovnaný človek, ktorý dokáže byť sám so sebou a svojimi myšlienkami. Ono je to v skutočnosti ťažšie ako sa zdá.

jajanka31
20. jún 2024

@blonde_bella je mi uplne jedno co sa tebe zda ja tu nepotrebujem nikomu dokazovat ako som uspesna a uz vobec nie tebe. Staci mi ze si zijem svoj uspesny zivot a moje bankove konto je moje nie tvoje..

kofolala
20. jún 2024

U nás to isté. Nič si z toho nerob tiež male torpedo od narodenia. Manžela si pošli oddýchnuť na materskú 😁

jajanka31
20. jún 2024

@blonde_bella kto povedal?

jajanka31
20. jún 2024

@gribka1 a tebe odhodit vsetku elektroniku ved je skodliva nie?

gribka1
20. jún 2024

@blonde_bella To ja viem, nie je to pre každého.

gribka1
20. jún 2024

@jajanka31 A už si skočila niekde inam.

blonde_bella
20. jún 2024

@jajanka31 v poriadku. Drž sa.

cookie29
20. jún 2024

Ja som minule decku pustila telku, lebo som sa potrebovala chvilku so starsim ucit a mladsie otravovalo, napriek vsetkej snahe. Vysledok (ciastocny) je na foto. A podobne vyzerali aj steny, podlaha, nabytok, postel...

Telku pustam obcas, vacsinou veci stylu Octonauts a podobne. Som na ne vacsinou sama a obcas si potrebujem vydychnut. Ale je par veci istych, nejedavat pred TV. Nikdy. A vyhovorka inak sa nenaje neplati. Raz to zaplatis a zarabas detom na velke problemy. A telka "vynervuje", a toto pri narocnych detoch plati xnasobne. Cize za tych 10-15min kludu potom vecer kruto zaplatis, lebo mas pocit, ze maju jadrovu elektraren ...
Nehovorim, ze pustat nemas vobec, len si byt vedomy. Ja mam s deckami "dohodu", jasne stanovene pravidla. Mozu rano pozriet rozpravku 10min a potom sa ide von...

autor
20. jún 2024

@elenkaba Nad opatrovateľkou aspon doobeda raz týždenne som aj ja rozmýšľala, keďže nemám inak žiadnu pomoc od rodiny a potrebujem si už konečne vybaviť aj nejaké veci pred skončením rodicaku a nástupom do práce, ale mala som trochu obavy nechať dieťa s cudzou osobou. Môžem sa opýtať ako si si našla opatrovateľku? Ja som tiež už trochu na prášky z toho, že by som si rada aj zacvicila aj skrz psychohygienu a nedá sa. Tiež len zväčša rýchlo do seba nahadzem somariny lebo syn ma nenechá sa v kľude najesť a len vrieska a ťahá má a čo je to mať súkromie aspoň na wc už od jeho narodenia nepoznám:D

rivini
20. jún 2024

@11bodka11 vstaneme, blaznime sa v posteli, naranajkujeme sa spolu, vyriesime rannu hygienu, oblecieme sa a ideme na nakup, detske ihrisko, hrame sa v zahrade….okolo jedenastej rychlo navarim, o dvanastej obed, o pol jednej spanok alebo oddych. Od druhej navsteva, alebo sme s niekym dohodnuti na ihrisku, alebo nieco robime v zahrade, sportujeme (kolobezka, puky wutsch), raz do tyzdna mame muzikalny krizok a raz plavanie. Od piatej do siedmej sme s detmi a susedmi na ulici pred domom. O siedmej rychla vecera, o osmej dieta v posteli. Netusim, kde by som do toho mala telku riesit. Niektore matky su podla mna fakt pohodlne…podotykam, mam narocne dieta, nespi dobre v noci, nespi dobre cez den, emocne je to tiez zahul. Ale neurobila som si ho preto, aby som pila kavicku, kym ono sedi pred telkou. A to hovorime o detoch do troch rokov. Ja som sama v tomto veku telku este nepozerala…chapem, ked posadi mama v Homeoffice pred telku 5 rocne dieta. Ale ze toto robia zeny na materskej…

hederamonstera
20. jún 2024

@rivini vidis, od 2, od 5-7 ste s ludmi v okoli, ja som sama ako prst aj ked sa snazim, takze psychohygiena nula bodov a teda znacne mi z toho preskakuje. Takze ano, raz za den chcem mat klud od dietata a ked to nejde inak, tak ide pred tv. Za pohodlnu sa teda vobec nepovazujem

majlo1234
20. jún 2024

@hederamonstera socialna izolacia zabija aj mna😒 a tiez pustim telku, u nas ale viac dovoli muz, ten je zvyknuty z domu mat pustenu cely den. A moja mama na to pinda😂 kazdy mame svoje trapenia

sjun
20. jún 2024

Mam 3 deti...najmladsie pol roka...😂😂😂😂😂ked starsie odidu do školy a skolky telku vypinam...nie preto ze som proti pozeraniu ale preto ze chcem byt v tichu 😂😂😂😂. Normalne decka pozerali aj pozeraju telku. Samozrejme som za korigovanie casu aj programu. Ale nezijeme v jaskyni takze vsetky technologie co mame doma pouzivame.