Hnevá sa manžel bezdôvodne na televíziu pre syna?
Ahojte, máme 2 ročného syna, ktorý už cez deň nespava a silno vyžaduje pozornosť- dokáže sa aj zahrať sam, ale musím pri ňom sedieť. Keď potrebujem nachystať jedlo alebo sa sama najesť, tak mu pustím telku s tým, že on ,,musí,, pri Tom piť vodu lebo inak mi cez deň vôbec nechce piť a aj ho pri telke musím kŕmiť, pretože je nejedak. Občas, keď sa inak nedá, tak mu telku pustím, aby som si vypila kávu. Ale dokopy na ňu cez deň pozerá cca 30minut, max hodinu a púšťam mu detské videá a pesničky, ktoré sú náučné. Manžel sa na to hnevá a rozpráva aj svojim podotýkam bezdetnym kamošom, že mu púšťam telku a všetci to riešia, že sa mi s ním nechce hrať a tak ho odbavim telkou. Minule som bola skoro celý deň mimo domu, manžel sa o syna staral a urobil aj nejaké domáce práce a povedal mi, že mu ani raz telku nepustil, tak, že keď to on dokáže, prečo ja nie. Syn ma proste pred mužom oveľa väčší rešpekt ako predo mnou a on to nedokáže pochopiť, že keď ja niečo robím, tak ma vkuse ťahá za nohavice, vešia sa na mňa alebo naschvál robí neplechu. Synovi sa pritom naplno venujem, pozná už aj všetky pismenka abecedy, farby, čísla atď.lebo ho to baví, tak ho to hravo učím, preto má hnevá, že zo mňa pomaly robí najhoršiu mater za to, že mu pustím občas aj telku. Aký máte na to názor? Nepúšťate takýmto malým deťom TV vôbec?
@hederamonstera ani ja sa nemam s kym socializovat. Len s maminou a sestrou som. Ale to ma uz tiez nebavi kazdy den.
@sjun nechcem rýpať len ma zaujíma - to si ráno stihnú pred škôlkou a školou pustiť tv hneď zrána?
@cookie29 "A telka "vynervuje", a toto pri narocnych detoch plati xnasobne."
100% pravda. Moj 4 rocny je neustale v pohybe, velky extrovert. Az poslednych par mesiacov sa zacal zaujimat o rozpravky v TV a po 20 minutach pozerania zacne byt nervozny, otraveny a stazuje sa ze je unaveny. Zda sa ze je to na hlavu, ved predsa 20 minut v klude sedel, ako moze byt unaveny? Ale on ako aktivny extrovert si dobija baterky pohybom a interakciou s ludmi. Ta necinnost pred TV z neho doslova vycucne vsetku energiu. Ak pozera viac ako pol hodinu taha sa s nim ta otravena nalada velmi dlho.
@andreatytler vycucne veď si vybije dopamin a samozrejme kým sa telo znova dostane do formy je dieťa rozhodené.
@andreatytler skôr ,mozog je preťažený a vystresovaný s tým,že spracováva tie podnety ,ktoré sú pre detsky mozog veľmi rýchle a náročné. Rýchle akčné situácie v rozprávkach sú zaťažujúce. Dieťa je vyčerpané psychicky a často extrémne nervózne.
@barbie2023 Ano, moze byt. Pozera jedine Pepa Pig. Mne to pride velmi pomale a jednoduche. Az prilis jednoduche pre 4 rocneho. Jeho spoluziaci pozeraju labkovu patrolu a to mne pride ovela rychlepsie a narocnejsie. Jeho to vobec nezaujima. Myslim ze preto ze to vobec nedokaze vnimat.
@barbie2023 Ale to ze je unaveny a otraveny ho nezastavi. On sam si tu TV nevypne. Bude tam mrncat a stazovat sa kazdu minutu aky je unaveny, ale stale chce pozerat viac a viac. Minule mi vecer pred spanim vravel ze on nema rad vela casti Pepa Pig, lebo ho to unavuje. On si to normalne uvedomuje, ale ked to pozera tak nie je schopny to sam vypnut, ze mam uz dost, uz nechcem. TV je velmi navykova.
Vôbec si s neho nič nerob mma dcéru 2,5r a prestne viem o com píšeš vždy lepšie telka ako mobil muž očividne syna dobre nepozná môj manžel býva s dcérkou doma sam keď potrebujem ísť ku lekárovi alebo do mesta si niečo vybaviť a prestne vie aka dcérka je náročná občas telka nieje nič hrozné keby som svojej dcérke nepustila telku nemám doma ani navarene ani upratané ani požehnanie no jednoducho nič.
on je on a ty si ty... kazdy si spravite po svojom. ja som tiez toho nazoru ze telku netreba, ani dokonca nemusim sediet pri malej, proste som povedala, ze nieco idem urobit a vybavena vec, pohrala sa sama a ked nechcela tak sa porozculovala, a svet sa nezrutil. Ale kopa deti telku pozera, napr. moja ked bola chora, tak sme lahli do postele ap ozerali rozpravky, alebo ked bolo fakt otras pocasie tak pozerala svoje rozpravky detske atd... kazdy nech si urobi ako chce a ako vie...
U nas niekedy tv ide cely den od rana
@andreatytler samozrejme,že si to nevypne. To máš ako s dospelým a napr s gamblerstvom - vieš, že ťa to ničí ,ale nevieš prestať. Nie je to síce presne to isté len pre predstavu. A najmä u dieťaťa je to o to horšie ,že dieťa nemá také sebazaprenie,aby to vyplo a tiez mozog sa len vyvíja. Pepa je inak super ,ale úplne stačí 1-2 časti denne. Žiaľ,aj my kukame aj viac občas ,proste to starším babám nevadí 9 a13 ,ale ročná sa s nimi vezie 🙄
@jakubrianka toto ja viem, veď o Tom píšem
Priznavam, ze syn dostal tablet do ruky hned ako ho vedel udrzat lebo by mi z neho preskocilo. Nespal cez den od 1,5r a bol v porovnani s dcerou o 100% narocnejsi. Uvrestany nervak.
Buduci rok konci bilingvalny gympel.
@jakubrianka samozrejme ked su hotovi umyte zuby najedeni obleceni... stihnu na 10 min zalezi aki su rano rýchli.

@rivini moja vstava o 7 a spat chodi o 22. Akoze tolko hodin ju nezabavim ani keby som ako chcela. Cez obed uz nespi.