icon

Hnevám sa na Boha, lebo sa nám dejú zlé veci. Som šialená?

pellka
19. okt 2021

Ahojte mozno pre neveriacich to vyznie sialene ale tak snad sa Tu najde niekto kto ma bude vediet pochopit nechodim do kostola no som veriaca nic extra snazim sa ked si spomeniem sa pomodlit pred spanim poprosit/podakovat to je asi tak vsetko.
No posledny cas sa nam v rodine stavaju nestastia za nestastim a ked nam pred par dnami bolo oznamene ze ma ocino nador to uz bolo moc moje pocity su divne a preto som sa rozhodla sa s nimy podelit s niekym kto mozno prezival Nieco podobne
Strasne sa hnevam na Boha mam pocit ze cim viacej sa snazim byt dobrym clovekom modlit sa verit mu ze vsetko je v jeho rukach doverovat mu.. tak vsetko je cim dalej tym horsie 6 rokov sa snazime o babo nech robim co robim nejde to .. aj preto sa hnevam preco prave ja co som komu urobila zaco?? Preco?
Ved sa modlim prosim verim a ono to dopadne aj tak vzdy na hovno preco sa citim tak ako sa citim ze obvinujem boha ze sa bojim pomodlit a poprosit o nieco lebo mam pocit ze sa potom stane opak? Nehovoriac o tom ze prosikam modlim sa verim ze jedneho dna pride dieta a stale nic viem ze on vie co robi a kazdy mame svoj osud a ze to nefunguje tak ze poprosim a mam …
Mozno som sa zle vyjadrila asi clovek dufa veri dôveruje a ma nadej ak poprosi boha o nieco pocom tuzi
Pocit istoty ze ono to pride ..
atd atd … ale mam pocit ze svine sa v zivote maju dobre a ludia ktori sa snazia byt dobrymi ludmi maju zivot na pi**
Mal Niekto niekedy podobne pocity?? Je to normalne ? Ci mi uz harasi?

renesmee2
19. okt 2021

Som šokovaná koľko zloby je v niektorých užívateľkach a to len preto že niekto robí niečo navyše vo svojom vzťahu s Bohom. Čo tak viac tolerancie? Nazývate sa veriacimi a popritom prskáte všade okolo seba a do každého kto žije inak. Prečo niekomu vadí že chodí do kostola keď on sám nechodí? Prečo musí byť hneď pokrytec, farizej, falošný človek? Kto nechce nech nechodí nik ho nenúti. Poznám viacero ľudí ktorí majú fakt krásny úprimný vzťah k Bohu, radi chodia do kostola a neni to hrané. Prečo by malo byť? Žijú podľa 10 Božích prikázaní, čo na tom niekomu vadí? To nie je nadradenosť či pýcha že niekto napíše chod do kostola, prehlbuj vzťah s Bohom lebo to čo robíš je málo. Nikto autorku nenúti aby to robila. Padlo tu viacero dobrých usmernení a už je na autorke akou cestou sa vyberie.

reni1512
19. okt 2021

@pellka Moja babka hovori, Pan Boh ti nalozi na plecia len tolko, kolko unesies...mozno ti to teraz nedava zmysel ale vsetko sa pre nieco deje... mozno casom si povies, ze to tak malo byt! Ono kazdy ma nieco v zivote co musi zvladnut, mozno by si sa cudovala ze prave ti ktori vyzeraju najstastnejsie..

renesmee2
19. okt 2021

Ak nevadí dovolím si položiť otázku snáď to nikoho neurazí:

Všímam si často v diskusiách že ľudia napíšu som veriaci ale nechodím do kostola, cirkev neuznávam, nemodlím sa, nespovedám sa. Biblia je vymyslená, prikázania su výmysly. Všetci idú do neba a podobné veci. Ako sa dá Boha mať v láske a úcte a popritom nedodržiavať nič čo sám Boh ustanovil? Poprosím bez útokov ak sa dá a nech mi odpovedia len tí ktorí takto zmýšľajú. Ďakujem

fleur1111
19. okt 2021

@renesmee2 mne sa do tejto debaty naozaj nechce, ale nedá mi to. Skús si naštudovať históriu cirkvi, za čo všetko bola v minulosti zodpovedná a koľko ľudí trpelo kvôli cirkvi. Viera v Boha je o niečom úplne inom, na to nepotrebujem cirkev.

renesmee2
19. okt 2021

@fleur1111 - No ale Ježiš je zakladateľom tejto cirkvi on nie je zodpovedný za omyly jednotlivcov. Prečo trestať Boha za hriechy iných? Boh im to neprikazal konali z vlastnej slobodnej voľe. To je fakt jediný dôvod u teba? Dobre beriem.

fleur1111
19. okt 2021

@renesmee2 Ježiš je zakladateľ, ľudia časom cirkev zmenili a zneužívali Boha ako im to prišlo vhod.A to už o Bohu nie je. Takúto cirkev nemám prečo uctievať.

anaj_janka
19. okt 2021

@pellka ja som od detstva vedela,že Boh je,snažila som sa byť dobrým človekom. Avšak v živote prišla kríza a vtedy práve tá kríza a všetky tie otázky sa vynoria a môžme skúsiť,či naša viera stojí na Skale,ktorou je osoba Ježiša Krista alebo je to pekné náboženstvo, tradícia.
Moja otázka je: máš osobný vzťah s Bohom? Je iné "poznať" amerického prezidenta a iné poznať človeka vedľa seba. Viera je o vzťahu,kde obaja počujú a vzájomná dôvera rastie....ak nepočuješ,možno si nikdy necinila pokánie z hriechov,nikdy si mu nepovedala buď Pánom môjho života. Môžem povedať,On si ma v kríze našiel,vedela som ze je,ale teraz ho počujem,poznam a poviem ti,že tiež som čakala na bábätko a On mi odpovedal, že "Hodpodinovi nie je nič nemožné" a tak sa stalo. Neboj sa otázok,s dôverou si čítaj Písmo "On sa má k úprimným úprimne"
"Tedy nebojte sa, vy ste drahsi nad mnoho vrabcov."
"To som vam hovoril nato, aby ste mali vo mne pokoj. Na svete budete mat suzenie, ale dufajte, ja som premohol svet."Jan 16/33
A Bohu ide o záchranu našej duše na vecnost, nie o najlepší život v tejto casnosti. Duša ma večnú hodnotu ❤️,to vieš, tak ti prajem všetko dobré.

rubinka
19. okt 2021

@renesmee2 - Snáď nevadí keď sa zapojím.

@fleur1111
Mne akosi nejde Boh bez Cirkvi dokopy. Je jeho neoddeliteľnou súčasťou bez nej by nebolo Eucharistie. Prečo sa zaoberať tým čo robia iní veriaci a duchovní? Tebe nechýba že neprijimaš Eucharistiu?

jarmillka
19. okt 2021

@renesmee2 prečítaj si tu moj príspevok...ak je Boh laska, ako mohol dat PRIKAZANIA? a na ich zaklade ludí trestat ak to nespravia? čo ak to boli len odporúčania ako byt bližšie k Bohu a na prikazania si to zmenili ludia? cirkev? aby udržiavali v ludoch strach? Cirkev má vlastný štat, peniaze o akých ani netušíš..a oni kážu o Ježišovi? prečo? ako možu ludia bozkávat ruky nohy pápežovi? prečo? cirkev a viera sú dve diametrálne odlišne veci..biblia sa prepisovala milionkrát.. a láska k Bohu nemá nič spoločne s tým, či niekto do kostola chodí alebo nie.. 🙂

anaj_janka
19. okt 2021

@jarmillka Ježiš Kristus je a nikdy neprestal byť hlavou svojej cirkvi,kto.si pozná On sám,určite to nie je organizácia,hierarchia dôležitých,dôležitejších...to je ľudské.On sám sa stal sluhom ľudí, nevladol ako cezar.

Ak ty miluješ svojho manžela,však ho nebudeš podvádzať? Boh to nazýva cudzolozit? Je to nelogické?
Práveže,sú to prikázania lásky,uvaz teraz "A Bôh stvoril človeka na svoj obraz, na obraz Boží ho stvoril, mužské a ženské pohlavie ich stvoril." Je logické,že ty budeš vnútorné rast v krásnu ženu a napĺňať tú ženskú úlohu nehy,jemnosti,krásy a muž zasa aby bol ten ochranca manželky. Je to prirodzené,ale čomu dnes veria ľudia.....? Práveže,kto by povedal,že človek dokáže takéto myšlienky prijať a proti prikázaniam lásky sa búriť? On je Stvoriteľ,tak vie čo človeku prospeje a čo ublíži. Či ako ty rozmýšľaš o Bohu?

renesmee2
19. okt 2021

@jarmillka - Prikázania su práveže dôkazom lásky. Boh nám dal návod ako sa dostať do neba. Neviem či máš deti ale ak áno nevychovavaš ich podľa nejakých pravidiel toto môžeš, toto nesmieš? Boh je náš milujúci otec a takto i otcovia tuto na Zemi odmeňuju i trestajú však? Výchova bez akýchkoľvek trestov bez znašania následkov svojich zlých činov by dopadla ako? Asi nie veľmi dobre. Druhá vec je Božia spravodlivosť. Myslíš že by bolo správne aby Vrah a trebárs mučeník bol odmenený rovnako? Bolo by to fér? Nie nebolo. Aj otec ma dobrého syna odmeniť pochváliť a neposlušného pokarhať. Bolo by fér keby dostal i neposlušný syn pochvalu a odmenu? Bola by to láska? Odkedy su pravidlá a tresty dôkazom nelásky? Nie je to práve naopak? Môj názor je že áno a takto to hovorím i deťom a oni tomu rozumejú vedia že zákaz či trest je preto aby z nich vyrástli dobrý ľudia.

miskaradko
19. okt 2021

Boj je verny...on pocuva vzdy je s nami. Zivot na Zemi je boj o vecny zivot v nebi pri nom. V kazdom krizi je pri nas. Preto nezufaj,on nikdy nechce cloveku ublizit,to robi diabol,ktory nici ludi,dava krize,bolesti,choroby a preto nas chce zufalstvom dostat on viery. Nedaj sa oklamat,pros o milost prijat veci ako su a on sa postara. Vsetci predsa budeme raz spolu a to nech nas tesi uz tu na Zemi. Preto verme...🙏

miskaradko
19. okt 2021
jarmillka
19. okt 2021

@renesmee2 Boh je BEZPODMIENEčNA LASKA.. to by malo hovorit za všetko 🙂 to že ludia davajú tresty, príkazy rozkazy ešte zdaleka neznamená že to robí Boh 🙂 každý to vníma inak..to je jasne 🙂

@anaj_janka boh miluje všetkych rovnako tak? ludia miluju jedneho muža/ženu..tak? to je rozdiel medzi Bohom a ludmi.. myslíš že ked sa niekto mimo manželstva zamiluje do niekoho ineho, je cudzoložník, bude horiet v pekle alebo do konca života má ostat neštastný v manželstve lebo Boh to tak chce? 🙂 mne cirkev nechela pokrstit syna..ako slobodnej matke...hriešne dieta, hriešnej matky.. ak je toto dokaz lásky - teda že ma potrestali na pokyn Bozích príkazaní tak dakujem pekne 🙂 ono to je tažka debata.. v podstate by stačilo aby každý robil to, čo ho robí štastným a to isté prial aj iným a hned by bolo krajšie na svete nie? 🙂

zuzuliatko18
19. okt 2021

Kedysi som pocula, ze je rozdiel verit v Boja a verit Bohu. Nemusi byt pre nas.peospesne alebo dobre vsetko, o co Boha prosime. Podstatou viery a velmi tazkou sucastou je doverovat, ze to co nam Boh posiela do cesty je to, co nam nejakym sposobom ma byt na osoh, hoci my to nechapeme.
My mame tiez tazky rok, prisli sme o dvojicky, co vyrazne zasiahlo aj nase manzelstvo, v rodine mame zavazne zdravotne problemy. Napriek tomu SA snazim budovat svoj vztah s Bohom a vsetko co sa deje prijat. Vera nie je Len o tom, ze.prosim a dakujem..ale aj v hladani zmyslu toho, co SA v zivote deje. V prijimani toho, co vnimame ako zle.
Kedysi, ked som ako dieta citala knihy o Pollyanne, chcela som hrat hru radosti. Nedari SA mi to, velakrat bolesti a zial to nedovolili, no verim, ze kazde trapenie ma svoj zmysel. A ze zivot Bez trapenia SA ani neda prezit.

banderaska29
19. okt 2021

len Ti chcem povedať, že veriaca nie si. Viera v Boha je ničím nekončiaca, nepodmienečná. aj mne ochorel syn, - vtedy som si povedala: Ty vieš, Bože, prečo. on nie je charita - nie je pri tebe len keď je dobre ale aj vtedy, keď je zle. chápem tvoju zlosť, ale opakujem sa, veriaca nie si. viera nie je o chodení do kostola, ani o tom že mu "občas podakuješ" ... ja mu ďakujem 24 hodín už len za to, že existujem, že vidím, počujem, chodím. a keby sa niektorí z mojich zmyslov porušil, keby sa čokoľvek stalo, aj keď som potratila a prišla o dieťa - aj vtedy som vedela, že Boh je pri mne stále a pomáha mi zvládnuť všetko, čo prišlo do môjho života.

anaj_janka
19. okt 2021

@jarmillka chápem tvoju bolesť a sklamanie,nehovorím to ako frázu.

Dobre si to napísala a tam je ten hlavný problém: hriech a preto je nad nami akoby železná opona a Boha nepočujem Rim3:23  "Lebo nieto rozdielu, lebo všetci zhrešili a postrádajú slávy Božej" ....každý jeden človek je hriešny, jeho srdce pozná dobro a zlo, ale človek nemá moc žiť podľa Božieho poriadku.
Vedomosť máme,ale potrebujeme niekoho,kto sa nás zastane,kto nám rozumie,neublíži nám a ešte nas z toho dostane a zaplatí za naše zlo,čo sme Bohu,sebe i druhým ublížili.
A tým záchrancom nie je žiadny človek,hoc i rúcho môže mať,ale jedine Kristus, to je jediné meno,cez kt.sa dovolas v pravde do neba a kto tebe i synčekovi pomôže. "Nikto kto verí vo mňa nebude zahanbeni"

Boh nevychovovala tých,čo mu nepatria.
On vychováva tých,kto.mu uverili,odovzdali sa mu a všetko na seba povedali Pánu Ježišovi.
On prišiel umyť srdce i svedomie človeka a byť On tou silou,žiť dobre,spravodlivo a prospešne. Ak ťa On prijme viac nepotrebuješ, v srdci sa stane niečo nadprirodzené,tak ako sa stalo so samaritankou,zacheom .... Ježiš Kristus žije a mocné zachraňuje i dnes. 🌻

nevenka
19. okt 2021

@rubinka tvrda rec, ale pravdiva. Aj ja sa casto spravam ako taky zobrak. Myslim, ze kazdy z nas, v niecom, mozno nie vzdy vo vsetkom. Ale nie sme dokonali. Normalne sa uz viem diagnostikovat. Ked sa mi deju veci zle, tak si uvedomim, ze veruze som zanedbala vztah s Bohom. A jeho paka na mna je, aby prisla nejaka skuska. A ja sa vratim spat.

nevenka
19. okt 2021

@jarmillka prikazania su ako dopravne znacky na ceste. Pre Tvoje dobro a dobro inych. Aj nase pravo ako take je zalozene na tychto prikazaniach, v zasade. Mozes dopravne znacky ignorovat, ale sposobis havariu, zabijes niekoho alebo seba a budes sa hnevat na toho, kto tam tie znacky dal? To ma aku logiku?

jarmillka
19. okt 2021

@nevenka 🙂 ja som toho isteho nazoru - akurat by som to premenovala z prikazania na odporucenie..Zachytne body aby si sa priblizila k Bohu.. ak robis opak, pritahujes co davas.. Len si nemyslim, ze ked ten opak robis tak nad tebou stoji rozzureny Boh s prstom a zacne ta trestat a po smrti sa odvrati a skoncis v pekle alebo sa na teba bude pozerat ako trpis v ocistci.. To by sa potom Boh nemohol nazyvat bezpodmienecnou laskou nemyslis? “zhresis”-zhoris a budes trpiet 🙂

karolinakr
19. okt 2021

Človek može byť aj prekliaty aj požehnany... ked sa mu dari, predchadza ho uspech, je zdravy atd niekto ide z neuspechu do neuspechu, z bolesti do bolesti..je pod nejakou prisahou , kliatbou,, može dediť aj zly dlh po predkoch. a možu byť prekliate cele pokolenia...strašne sa mi to sice nepači, ale bohužial aj take veci funguju a treba vyzistiť, či s tym nemaš niečo spoločne...ja som mala kamošku, ktora nebola ani veiraca a sama sa priznala, že sa narodila pod šťastnou hviezdou, ani sa vela nesnažila a všetko jej vychadzalo, raz mi to povedala sama od seba

rubinka
Autor odpoveď zmazal
mariska1989
19. okt 2021

Poznám to tieto slová som si hovorila po prvom potrate prečo ja de bol prečo zobral život tomu najmenšiemu stvoreniu a prečo práve ja . zanevrela som , po druhom potrate som neverila že niekto ,niečo ako Boch existuje alebo existoval .a čo sa týka tvojho otca je mi to ľúto no viem čo to je môj otec mal nádor v ladvine . ladvina šla preč .aby bolo málo tak tá druhá nefunguje naporiadok v tele sa mu zbiera draslík a to aby bolo ešte málo tak ďalší nádor je v nohe v kĺbe a ďalší v ruke .chemoterapie odmieta že on chce umrieť normálne a nie trpieť po chemoterapiach .koľko tu bude je otázne kade všade sa mu to dostane 🙈

jarmillka
19. okt 2021

@rubinka samozrejme.. mozno tam pochopia co robili “zle”, mozno si vyberu iny dalsi zivot ak existuje reinkarnacia.. mozno aby zili potom inak.. mala si uz niekedy sen v ktorom si vedela ze spis a ze si v sne? a teda si mozes robit co chces? ak nie, tak myslienkou v priebehu sekundy mas to na co pomyslis.. A takto nejako si to predstavujem aj po “smrti”.. zmenis formu a mozno ked ludia umieraju s myslienkou na peklo tak tam aj skutocne skoncia.. na chvilku 🙂

faustinocka
19. okt 2021

@pellka každý má kríž aký unesie, mám kamoša jeho rodičia sa snažili oňho 20 rokov!!!!20 vieš čo to je? Modliť sa prosiť, snažiť ….išla robiť dobrovoľníčku do Lúrd a potom bol on! Za takú krásnu malú vec je niečo krasne veľké!
Ak nebudeš mať deti bude to z nejakého dôvodu, nejaké znamenie že si máš napríklad adoptovať alebo pomáhať rodinám čo ich majú viac❤️Dobre skutky robiť, snaž sa modliť a ďakovať lebo len o niečo prosiť nieje vyhra, asi si nevážiš veľmi veci ale skús ❤️Ver !

madeline1
19. okt 2021

@pellka ani som si to neprecitala cele, len zbezne...na jednej strane pises, ze si veriaca, na druhej sa hnevas...je to tazky hriech...za to, ze sa ti deje nieco tazke nikto nemoze....

k Bohu sa modli, pros a dakuj za to dobre, co mas...

A ak nemozes 6 rokov otehotniet, ries to s lekarom.

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
spadnutaslivka
19. okt 2021

@karolinakr to je zvláštne. Ja práveže poznám pár ľudí, ktorí majú postihnuté dieťatko a nedovolím si povedať, že by boli nepožehnaní. Skôr naopak, až mi rozum nechápe, koľko lásky a sily dostávajú každý deň, aby sa o takéto dieťatko dokázali starať a milovať ho. Toto nedokáže hocikto.

rubinka
Autor odpoveď zmazal