Hodnotový rebríček manžela
Ahojte mamičky, tie ktoré máte harmonicky fungujúce manželstvo, cítite od svojho manžela, že ste na prvom mieste v jeho hodnotovom rebríčku? U nás je to tak, že u manžela sú na prvom mieste deti a kým sme nemali deti tiež som sa tam nenachádzala ale všetky varovné signály som si odôvodňovala tak, že keď už budeme mať svoju rodinu tak si ma bude viac vážiť,lebo po nich veľmi túžil. Teraz mám tak akurát oči pre plač.
nečítala som diskusiu, len ma zarazilo, prečo riešiš, či si na prvom mieste u manžela ty alebo deti, nikdy ma nenapadlo porovnávať tieto dva vzťahy, to sa podľa mňa ani nedá. A ďalej nerozumiem tomu, prečo by si mala manžela "púšťať" alebo "nepúšťať" von. Čo je pes? Asi u vás pokrivkáva komunikácia, rozhovory na tému ako si predstavujete manželstvo jeden a ako druhý. Ste rovnocennými partnermi, každý z vás by mal mať priestor na svoje koníčky, záľuby bez ohľadu na počet a vek detí. Samozrejme, že ak sú deti maličké, ťažko to bude 50:50, to nie je ani cieľom. Nezabúdať na čas, ktorý budete tráviť len vy dvaja bez detí, to je nesmierne dôležité. Písala si, že prerába chatu, prečo tam nie ste s ním? Nedá sa? Ak bude jeden víkend na chate, ďalší u jedných rodičov, nasledujúci u druhých, na spoločné chvíle - myslím celej rodiny zostáva žalostne málo času. Ak odmieta rozhovor, skús mu to napísať, alebo by možno počúval niekoho, na koho on dá. A čakať, že budeš u neho na prvom mieste, keď sa narodia deti, keď tomu tak nebolo nikdy, je veľmi naivné.

Ja mam tiez na prvom mieste deti, potom manzela a myslím, že aj on to tak ma, ze ma na 1 mieste deti, ale teda nepytam sa ho, koho ma radsej, alebo kto je na prvom mieste. Ale myslím, ze to ma rovnako ako ja.
No pripustam, ze v manzelstve, v rodine, kde su si partneri navzajom na prvom mieste, moze vsetko lepsie fungovať...