icon

Hrajú sa vaši partneri online hry?

13. feb 2022

Nedávno som tu čítala príspevok, v ktorom sa mamička sťažovala že jej partner sa hrá každý deň na počítači.
Môj muž je taký istý, bolo kvôli tomu veľa hádok. Keď sme sa spoznali mal 25, teraz má 45 a hrá stále. Normálne chodí do práce, keď je teplo na výlety, turistiku ale keď sme doma tak je schopný celý deň prehrať na počítači. Občas uvarí, urobí nákupy. Máme dve deti, ktoré to berú normálne že tato hrá každý deň hry. Áno, pred svadbou som vedela že sa zahrá. Vtedy sa viac venoval mne a menej hral, teraz naopak, chodili sme veľa na výlety, dovolenky.
Brala som to tak, že aj moji bratia sa hrali hry keď boli slobodní a po svadbe s tým prestali. Urobila som chybu, viem. Hrajú sa vaši partneri, manželia na počítači a koľko hodín denne? Ste s tým v pohode? On mi hovorí, že lepšie ako keby sedel v krčme.

ivkazba
13. feb 2022

Nie nehrá. S takým chlapom by som si ani nezačala vzťah. Ja nechápem tomu, ako sa tu ženy sťažujú, že ich muži sa nevenujú domácnosti, partnerke, deťom, že sedia za počítačom, pred telkou, v krčme atď. Sakra veď čo ste si vybrali, to máte.

ajka0207
13. feb 2022

Ženy určite pindaju, ale je pravda že 90% informatikov sa hráva celý život. A tebe vadí že netravi čas s vami alebo že nemá nejakú inú záľubu, ktorú by aj tak robil sám?

ajka0207
13. feb 2022

@ivkazba zas nie každý človek čo sa hra hry je nezodpovedný povalac. A zas to že niekto vo voľnom čase radšej chodí do fitka napr. neznamená že nemôže byť nezodpovedný povalac.

autor
13. feb 2022

@ivkazba nehovorím, že ide o tento konkrétny prípad ale niektoré veci nevieš predvídať. Ľudia sa menia rokmi, rokmi, krízou stredného veku, chorobami a niekedy nespoznavas partnera, ktorého si si zobrala. Napríklad manipulátori sa dokážu rok, dva pretvarovat a po svadbe sa ukážu. Myslím, že žiadna žena nevstúpi dobrovoľne do vzťahu, či manželstva s alkoholikom, narkomanom, tyranom, žiarlivcom. Aj keď sú také mentalne atlétky. Veď to poznáš, keď vtacka lapaju, pekne mu spievajú. Inak by neuznavala cirkev anulacie sobášov, kedy uzná, že sú neplatné.

autor
13. feb 2022

@ajka0207 vadí mi, že s nami trávi oveľa menej času ako pri hraní. Nech si ma koníčky aké chce ale nie na úkor rodiny.

autor
13. feb 2022

@ajka0207 a myslím, že keď sedí v práci za počítačom aj doma a má nadváhu, bolo by vhodné medzi koníčky pridať aj posilňovňu.

nevenka
13. feb 2022

Moj hrava, vacsinou s bratmi a bratrancami, ale maju niektori uz tiez deti. Nikdy to nie je na ukor rodiny, starostlivosti. Vacsinou vecer, ked deti spia, ja si bud citam alebo sijem.

ivkazba
13. feb 2022

@ajka0207 ja nikde nepíšem, že kto hrá hry, je povalač, neviem kde si toto vyčítala. Môj brat hrá hry, ale cez deň pracuje, po práci sa venuje domácnosti a žene, hrá sa keď je doma sám alebo v noci. Ja píšem o ženách, ktoré sa na to sťažujú, pretože muži sa hrajú na úkor rodiny a žien.

ingush616
13. feb 2022

Niektorí chlapi jednoducho radi hrajú hry Xbox, Playstation. Kým to nie je celodenná voľnočasova rutina tak je to ok myslim. Moj si zahrá na xboxe sem tam hodinku za týždeň, chvalabohu to nepreháňa. Do roboty chodí, dieťaťu sa každý deň venuje v domácich prácach pomôže, na dvore porobi, hobby má, hrá futbal. Takže myslim že vrámci noriem.
Musis sa snim ty porozprávať, keď on nevie stavaniu nejakú normu musíš ty, nech si uvedomí sú aj iné činnosti ktoré sú dôležité nielen premarneny čas pred obrazovkou.

katren
13. feb 2022

Nie, nehra, nechodi do krcmy, nepije alkohol, nefajci, nechodi len-tak s kamosmi von....

janka1011
13. feb 2022

Nehral, nehrá a som si istá, že ani nezačne. Nie je ten typ. A popravde, ani si to neviem predstaviť. Taký muž nie je muž, ale večné decko. Tieto veci sa dajú tolerovať u mladých chalanov, ale určite nie u zrelého muža, ktorý má rodinu. Akým príkladom ide svojím deťom? Mňa udivuje keď koĺkokrát čítam v diskusiách ako ženy kupujú svojim mužom k vianociam či sviatku hry na pc či xbox. Mne to príde choré...

aurora33
13. feb 2022

Môj sa hral keď sme spolu chodili aj teraz sa hráva. Máme deti a zvykli mu sedieť na kolenách tak teraz sa hra až keď zaspia :D

ladycat2021
13. feb 2022

Moj priatel teraz hra hry .. uz asi 2 hodiny na PS 😀

autor
13. feb 2022

@janka1011 ja som si tiež kedysi myslela, že PC hry hrajú iba pubertiaci. Ako som spomínala moji bratia do 25 tky hrali, po svadbe, narodení deti už nie. Môj muž hrá aj v 45 tke. Mne to príde divné v jeho veku. Myslím si, že to nie je ani dobrý príklad pre deti. Obidve už hrajú hry na mobile. Keď boli menšie a kým som bola napríklad na nákupe ony stáli pri ňom a pozerali ako sa hrá miesto toho aby zmysluplnejšie trávili spolu čas.

autor
13. feb 2022

@aurora33 môj muž tak úžasne strazieval deti, že posadil ročné dieťa na kolená a hral.

simca06022011
13. feb 2022

tak zalezi aka je to hra, vacsina sa nehra "hodinku", popravde, moj je za PC stale, pracovne... nevidim v tom ziaden rozdiel. Aj ja som hrala hry, a proste to neprezivam vobec, ak je vsetko ostatne urobene a ok, tak co ma robit pozerat sa mi do oci ?
Myslim, ze tu ide skor o to co vyhovuje vam ako paru.. inak hry su casto uz zavislost, budu ludia obhajovat ze nie, ale su. Mna az povinnosti a dcera nejak "prsvedcili", ze teda na case vsetko odinstalovat a koniec. Ale stale nejaku tukacku v telefone mam, len uz s nou nesedim hodiny :DD ale len ak sa niekde nudim a cakam 🙂
Prisiel cez lockdown na man moment, ze idem instalovat hry a teda prisla som na to ze musim vymenit PC, cize som to vzdala :DDD
a inak moja mala s otcom tiez hrala nejake hry, aj teraz starsia, ale ju to velmi neberie. Ja som tiez s otcom hry hravala... nic na tom nevidim.

judar
13. feb 2022

Tak toto zenskym vadi ze im chlap po veceroch sa odreagovava po praci hranim...ale to ze niektore drbnu deti chlapovi na nos alebo rodicom a utrkaju na aj na pol dna tady tudy tudy tady z jedneho obchodu do druheho, od jednej kamaratky k druhej po kavickach, od nechtarky ku kadernicke, od jedneho handroveho obchodu k druhemu ...tak to uz je v poriadku ze ano a to nie este aby boli radsej spokojne za to ze im chlapi hrali doma na pc nez aby hrali dakde v herni pred*bavali vyplaty, utekali na pivo, napity-nenapity im doma do p*c, ku*iev nadavali, vyhladavali volnoprilezitostny sex po praci vikend na pokeci ci inde na zoznamkach ...

janka1011
13. feb 2022

@autorka to je všetko pravda. Skúsila si sa s ním o tom rozprávať? Vysvetliť mu jasne, že sa ti to nepáči a či aj ty máš sadnúť k mobilu a hrať, či sa mu to bude páčiť. A čo potom tie deti. Ja by som to určite netolerovala, ale keď to robí celý život, je to už ako zavislosť a bude to ťažké...na začiatok určite aspoň obmedziť čas a postupne to znižovať..

slovakboy
13. feb 2022

@ivkazba Ivka, ty sa čuduješ ženám, že sa sťažujú na svojich mužov a že si zle vybrali. Možno ty si sebavedomá kráska a vybrala si si toho najlepšieho. Lenže v živote to tak chodí. Ešte sa ti nestalo že si bola sklamaná z nejakeho svojho výberu? Máš pravdu, je to často aj ich chyba, ale to neznamená, že preto majú teraz mlčať a nesťažovať sa. Nič v zlom, si milá, len tu som cítil potrebu ti vstúpiť do tvojho odsudzovania a poprosiť o pochopenie za tie nešťastnice čo si toto pri svojom nevšimli. A aj keby si všimli, laska je mocná a slepá.

simca06022011
13. feb 2022

a inak nie hry hravaju aj dospeli, aj uspesni chlapi. Hry hrava hocikto.

janka1011
13. feb 2022

@judar miešaš hrušky s jablkami. Podĺa teba je ok, keď chlap má doma na starosti sám deti a on hrá hry a tie deti stoja pri ňom a pozerajú??? Toto je akože v poriadku? Tu nejde o to sem tam si chviĺu zahrať napr.keď deti spia, ale že hrá na úkor tých detí.

autor
13. feb 2022

@slovakboy múdro píšeš, ja som tiež kedysi nechápala akých možných chlapov si ženy berú alebo opačne. Ale ako píšeš, láska je slepá a ja dodám, že niektorí ľudia sa vyfarbia alebo zmenia až po svadbe, či narodení dieťaťa.

autor
13. feb 2022

@janka1011 dohodli sme sa na obmedzení času a keď je pekné počasie, ťahám ho čo najviac s deťmi von, na výlety, do lesa

autor
13. feb 2022

@judar si ma pobavila 😁 ja som neušla kaderníčke, kozmeticke alebo tri hodiny do obchodného centra ale do potravín na suroviny aby som mohla obed uvariť. Vlastne mám byť vďačná, že nechodí po krčmách, nehádže do automatov, nechodí po bordeloch. Len ja som si také typy nehľadala, myslím, že mám na viac.

minutka
13. feb 2022

@judar drbnu deti chlapovi? Ved to su rovnako muzove deti ako zenine 🤦🏼‍♀️ Je prirodzene ze ked idem kadernicke, synovi sa venuje otec. A ked ide muz napr hrat futbal s kamosmi, venujem sa dietatu ja. Ale aby na ukor casu s rodinou, venoval chlap kopec casu hram je chore. A to pisem ako zena muza ktory si tiez v ramci normy denne zahra

aurora33
13. feb 2022

Jaj to nie môj si vtedy práve uvedomil že to asi nie je dobrý nápad tak hrá keď ho nevidia, čiže v noci 🙂

bennn
13. feb 2022

Čiže posudzujeme tu či sa ti páči jeho hobby alebo nie. Keby čítal knihy miesto toho, bolo by to isté, ale nesralo by to nikoho.
A ešte generácia 40tnikov toho veľa nenahrala v detstve, až dnešných 25 a menej väčšinou, to je úplne normálne. Akurát na to máš väčšinou vo vzťahu menej času. Ale každý podľa preferencií a priorít.

autor
13. feb 2022

@bennn nepáči sa mi jeho hobby a ani to že je na úkor rodiny

cherry_cherry
13. feb 2022

Nie nehrava. Je programator a vecer po celom dni v robote nechce pocitac ani vidiet, nie ze sa este hrat. Ale vsimla som si, ze sa strasne vela dospelych chlapov hrava hry. Mne to pride ako utek z reality a casom asi aj zavislost (ak to je fakt na ukor rodiny a niekolko hodin kazdy den. Ono to na tom cloveku aj casom vidiet, ze cely den len presedi za pocitacom, taky ten klasicky nerd). Asi to chce vazny rozhovor s manzelom, nech si trochu ujasni priority a uvedomi si, ze mu deti rastu pred ocami a asi nechce aby na neho spominali ako na tata, co cely den hral videohru.
@judar takze podla teba je to bud, ze zena chodi kazdy den na 6 hodin prec na kavu s kamaratkami, alebo ak chlap chudatko nemoze hrat pocitacove hry xy hodin denne ako 15 rocny pubertiak, tak pojde do herne, bude sa ozierat alebo bude neverny.. zaujimave videnie sveta a vztahov 🤦‍♀️ take trochu ciernobiele

bennn
13. feb 2022

podľa mňa vo svojom voľnom čase môže robiť čo len chce, rodina ho v tom predsa obmedzovať nemá. Kríž s takou ženou čo neznesie, že má niekto zábavu vo forme hier. Iste nie na ukor rodiny, ale je kopec chlapov, ktori aj kvoli tomu su nuteny predať svoj počítač... a že by chlapovi niekto diktoval, koľko môže a nemôže robiť to čo chce robiť, to už je fakt neprijateľné. A je to aplikovatelne aj na ženy aj na mužov a na všetky druhy travenia volneho času.
To čo s tym urobiš to je na tebe, hovorim, že nie na ukor rodiny.