Hrubé správanie manžela k deťom

zuziqua1
10. okt 2017

Ahojte, chcela by som sa s vami poradit, ci to aj vy tak vnimate ako ja, alebo som precitlivela. Mame dve deti (3,5 a 2 roky). Manzel byva casto nervozny, je to taka povaha, cholerik. Ked starsi syn nieco vyvedie, tak mu niekedy vynada do debilov. A syn to potom aj opakuje. Mne sa to nepaci, podla mna sa to takemuto dietatu nema hovorit, ani vseobecne. Ked to manzelovi vytknem, pohadame sa, lebo on tvrdi, ze to bud "nepovedal" alebo ze to nic nie je. Okrem toho, ked je uz dost nahnevany, obcas mu da facku alebo zaucho. To sa mi tiez nepaci. On tresty tiez moc neuznava, ale tvrdi, ze v istych pripadoch je to potrebne. Syn mal manzela kedysi velmi rad, vyhladaval ho, no v poslednom case deti visia viac-menej len na mne. Podla mna za to moze toto jeho spravanie. Ako partneri tiez nemame ukazkove manzelstvo. No tieto veci mi na nom velmi vadia. Mate s tym nejake skusenosti? Dakujem za nazory.

montemotherone
10. okt 2017

@zuziqua1 nie je to dobré. Sadni si s mužom v pokoji, keď nie je nervózny a jasne mu vysvetli že to nemá robiť. Dieťa nasáva jeho správanie. Ako sa budete k nemu správať vy, to bude považovať za štandard a nechá aby sa tak k nemu správali aj iní ľudia v živote. Manžel by mal popracovať na svojej prchkosti a naučiť sa vychovávať deti. Nadávať im a byť ich, to nie je výchova... Mám takých susedov. On ziape a tlčie a ona ticho čučí, alebo tiež histericky ziape. Deti len okolo nich prežívajú, kým sa oni pachtia za peniazmi, dovolenkami, značkovým oblečením... A keď majú chvíľu voľna vkuse sú z detí nervózni... Takí ľudia si tie deti ani nezaslúžia 😒

montemotherone
10. okt 2017

Biť samozrejme s mäkkým i (!!!) 🙂

janinah
10. okt 2017

Keď chce mať hluché dieťa,tak nech ho len fackuje,robila som na krčnom,taká "dobre sadnutá" facka môže spôsobiť prasknutie bubienka v uchu...len tak ďalej,otecko! Prí de čas,že syn vyrastie,bude silný,otec zostarne a potom bežne vynadá syn otcovi do debilov a možno aj tá facka padne,prečo nie,však otec ho to v detstve naučí,že je to "normálne".
Porozprávaj sa s ním,ja by som zvažovala aj rozchod,kvôli deťom.Nie je to maličkosť sa debilovať a dať facku,takto nejako si myslím že začína týranie v rodine.

euie
10. okt 2017

Ked som bola este dieta, zhruba vo veku tvojich, obcas sa moj otec, podobna povaha ako tvoj manzel, nepekne spraval k mamine (nadavky, hadky pred nami), a ked uz bol rozbehnuty, a nebodaj som nieco “zle” spravila, dostala som facku. Teda to s tou fackou sa stalo len raz. Potom viem, ze mamina zariadila, ze jej otec, moj dedko, sa s mojim porozpraval. Odvtedy je moj otec uplne iny, resp. ja si otca pamatam a mam zafixovaneho uz slusneho, ale mam take rozmazane spomienky ze aj ine sa u nas dialo.. Ak ste sa o tom uz rozpravali a stale to nezabera, co tak skusit inu autoritu zapojit, ktorej nazor akceptuje?

warholette
10. okt 2017

@zuziqua1 tri a pol rocnemu strelit facku? Kebyze sa moj muz nevie ovladat a zlost si takto vybija na malom dietati, tak mu asi hned za tym jednu strelim aj ja. To si ako dovoluje, dospely silny muz, fackovat male trojrocne dieta? Neexistuje aby bol tak nahnevany, ze mu "ujde ruka". Nech odide z miestnosti a svoj hnev predycha v samote, ved toto je pomaly tyranie dietata, ze fackovanie.
Do debilov by tiez detom nemal nadavat, ved ten maly trojrocny rozumcek to nechape, ze co spravil zle, ze je na neho otec takyto agresivny.
Je tvojou povinnostou, ako matka, aby si svoje deti chranila pred takymto spravanim. Pises, ze ani vas vztah nie je na tom najlepsie, takze asi by som na tvojom mieste volila psychologa, poradnu alebo nejakeho ineho odbornika, ktory ti to pomoze vyriesit. Pretoze nie, nie si precitlivela, ale tvoj muz je totalny pako.

lolita555
10. okt 2017

Fackovat 3,5 rocne decko po tvari?wtf????to co je? A k tvojmu muzovi len jedno pre debila kazdy debil.prosim ta a ty mi povedz ako toto mozes dovolit tak keby mne muz treskol decko po tvari tak to by bolo u nas ine rodeo👎zas som mala co citat teraz budem na to mysliet chuda dieta

nightrover
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lavender273
10. okt 2017

To je ale chlap ked si frustracie riesi na 3.5 dietati. Klobuk dole dalsi kkt roka.

Keby muz dal facku dcere tak taku dostane odo mna naspat ze na to dozivotne nezabudne. Detska dusa je strasne vnimava a citliva. Ked im nadava do debilov a ziape lebo velkomozny sa nevie ovladat co z tych deti vyrastie? Emocionalny kriplovia?

Ukazkove manzelstvo podla mna neexistuje, to o tom potom ale ze zjape po detoch a ta facka ... ? Ako sa da cholerika naucit ovladat? Nemozu sa s nim porozpravat tvoji rodicia alebo jeho rodicia? Vyznie to trochu komicky ale sadla by som si aj s 3.5 rocnym a nech sa muz ospravedlni za toho debila a facku!

montemotherone
11. okt 2017

😢

negymama
11. okt 2017

toto je hrozne, nebol aj muz bity ako dieta? Bohuzial to sa predava ako dedictvo...bite dieta zbiera v sebe velku vnutornu zlost, nemoze sa postavit dospelemu ktory ho bije, lebo je fyzicky slabe a materialne zavisle. To ako tvoje deti odmietaju tvojho muza a visia na tebe, tak ten proces zbierania zlosti uz nastal...
v dospelosti maju take deti velke problemy s ovladanim zlosti, s emociami, s nadvazovanim zdravych vztahov.

mojho muza aj jeho brata dvojca ich otec velmi mlatil za vsetko, sice im nedadaval, ale bitky boli. Obaja maju nasledky, moj muz ako ten povahovo slabsi ma do dospelosti neurozy, strachy, on vyskoci aj ked vidlicka spadne na kachlicky. Druhy brat silnejsi, sa obrnil voci bitke v detstve stylom, aha bili ma a tu som, som slusny clovek, takze to iste bolo potrebne... on bije svoje deti takisto, jeho syn pri jedeni cvaka priborom o tanier, ako sa mu trasu ruky.

S mojim muzom som sa dohodla ze deti bit nebude uz od zaciatku a aj to dodrziava, proste si tak zvykol deti nebit, dobre casto ich ohuci, skritizuje, poprehana do prace /vsetko bez nadavok na ich adresu/, ale maju ho radi, lepia sa na neho.

pribinak
11. okt 2017

Chod k psychologicke. Zober aj deti.

vroni
11. okt 2017

Nuz, mam tri a pol rocneho syna. Vie byt protivny ako cert, obcas nieco pokazi ci znici a je tvrdohlavy ako mulica. Niekedy musim vybehnut z miestnosti, aby som neusktila vlastne dieta 😠 Ale keby mu muz (alebo ktokolvek iny) dal facku, tak ju odo mna v tom okamihu schyta spat - idealne liatinovou panvicou. A vobec to nemyslim v prenesenom slova zmysle. Aj moj muz je samonasieraci cholerik, ale v zivote na deti nezdvihol ruku (ani na mna, aby tu nedoslo k nejakemu sumu ❤ ), obcas prezenie nejaku hlasku, ale jeho najostrejsie sa pohybuju kdesi medzi trubou (na deti) a recnickou otazkou “sibe ti?“ (to skor mne) Takze by som pana manzela velmi ostro a dorazne spacifikovala (slovne, nyslim, ze ho mas hned knockoutovat) a poslala psychiatrovi, ked sa nevie ovladat.

negymama
11. okt 2017

@vroni vsak to , aj cholerik sa vie ovladat ked chce. ten chlap by asi svojmu sefovi nevrazil facku ani nevynadal do debilov.

pri malom dietati vie, ze moze. to je na tom najhorsie. Dieta mu facku nevrati, ani ho nevysmari z roboty. Taketo typy su zbabelci, udru fyzicky ci slovne, len slabsieho.

pininka
11. okt 2017

Poznam v okoli este takych chlapov,ktori boli takto vychovavani a sami to doma aj robia a povazuju to za normalne. Moj muz da po zadku ozaj ked uz je pricina,ale facku isto nie. Skor mne ujde ruka, ale som s nimi viac. Ale ta druha vec vadi doma strasne aj mne. Muz hned detom do debilkov, dilinov, magorov a pod. On to ma zial z roboty, tam su sami chlapi a aj ked su vysokoskolsky vzdelani,maju take vztahy. Stale mu vravim,aby robotu nechal pred dverami,ale zial uz to ma v sebe. Casto sa preto hadame. Detom to samozrejme hrozne vadi a znizuje to ich sebavedomie. Pochybujem ze tvoj muz sa zmeni, je to taky typ.

lolita555
11. okt 2017

Ako stale sa k tejto teme vraciam ale sam dobre po zadku ok obcas i ked u nas by nepomohlo ani to len vysvetlovat a vysvetlovat ale takto male dieta sa nema co trieskat po tej krasnej anjelskej tvaricke.musi s tym prestat.si matka zakaz to prosim ta a ked sa manzela bojis tak potom odit lebo nikdy nebudes stastna a poznacis tym deti na cely zivot

zuzik307
11. okt 2017

A ako sa sprava manzel voci tebe? Ked pises, ze nemate ukazkove manzelstvo...je hruby aj k tebe?

namornicka
11. okt 2017

Mám známych (inak v pohode rodinka, nebijú deti), ktorí tiež stále debil sem, debil tam od malička. Potom to ale vyzerá tak, že 5-6 ročné dieťa to zoberie ako štandard a nie je to nič príjemné, keď príde na návštevu a častuje tvoje deti ako debilov. A tak isto v škole. Vyzerá akože nevychovaný, ale pre neho je to štandardné oslovenie, keď sa mu trochu niečo nepáči. Tú latku čo je normál a čo už cez čiaru si vytvoríš v rodine.

smesmesmejko
11. okt 2017

Ak by bol ochotny muz ist ku psychologicke,tak to treba riesit touto cestou,od ineho prijme inak rovnaky nazor ako ten vas....

juliciz
11. okt 2017

Mať doma skoro štvoročné a dvojročné deti je veľmi náročné, sú to čertíci a rodičia sú z toho väčšinou veľmi unavení, k tomu pribúda nejednotný názor na výchovu a poznačí to aj ich vzťahy. Z toho, čo píšeš si myslím, že nie ste na tom až tak zle, manžel si uvedomuje, že ak mu uletí ruka, nie je to správne, pretože tvrdí že tresty neuznáva, určite sa s ním bude dať dohodnúť, buď tvrdá, neexistuje, aby udrel dieťa, ak to znova spraví, musíš byť rázna, buď ísť za psychológom, respektíve niekým, kto má autoritu. Asi nie jeho rodičia, pretože, ak toto robí, bol aj on bitý a možno si myslí,podľa vzoru svojich rodičov, že je to správne. Ťažko povedať, aké sú medzi vami vzťahy, možno by si mu mohla skúsiť povedať ,,toto si neurobil dobre, ty debil,, a potom sa ho spýtaj, ako sa cíti, držím ti palce, myslím však, že to zvládneš.

deti95060810
11. okt 2017

1. manžel nech sa ovláda, alebo nech si vo svojom vlastnom záujme kúpi niečo na nervy....
2. fackovať syna - tak malého, by som jednoducho nedovolila. to by som so starým spravila iný randál....Sem tam po zadku, ale nie facka.
3. v MŠ, resp. v nižších ročníkoch ZŠ sa vždy ukáže ktoré dieťa má akú výchovu - dieťa napodobňuje rodičov, nezriedka používa aj nadávky...

tanickalab
11. okt 2017

Treba sa s manželom porozprávať, nemyslím, že fackovať a nadávať takémuto malému dieťaťu je v poriadku, oni si to všetko bude niesť so sebou.. Je teraz taká doba, že chodíme z práce vystresovaný a nervózny ale treba mu vysvetliť, že si to nemôže vybíjať na vás, nech si nájde nejaký koníček, možno šport kde si to vybije a doma potom bude kľudný..

lilyianka
11. okt 2017

@zuziqua1 to by som ani ja nezniesla aby muz hovoril dietatu debil a ani bitky,teda zaucha a facky...v tomto veku po zadku ok.....
Ak muz hovori,ze si nic nepamata,natoc mu to
Ale toto by som si s nim riadne vybavila!
Ps: pisem to ako zena co este deti nema

kllamarka
11. okt 2017

@zuziqua1 Pokial ti to pride neadekvatne a neprimerane k situacii, tak manzelovi struhni zakazdym taku istu.

simonahra
11. okt 2017

hej, to aj ja súhlasím, že facky a nadávanie v takomto veku a podľa mňa ani vo vyššom nie je dobré. teraz ho to naučí a potom bude deti v škôlke a v škole biť a nadávať im do debilov. treba mu to aj takto vysvetliť, že ten malý z toho berie príklad, on si bude myslieť, že to takto jednoducho funguje. možno keby mu skúsil dohovoriť aj niekto iný, niekto od koho berie aj kritiku tak by si to trochu zobral k srdcu.

violet1609
11. okt 2017

To nemozes mysliet vazne, ze male 3,5 rocne dieta dostane facku od vlastneho otca- dospeleho chlapa !!!!!!! Len raz by to urobil!!!! To nesmies dopustit, a ako matka svoje deti chran!!!!!! Dve male deti daju zabrat, ale su este male. Ak ma nervy ,tak nech radsej odide z miestnosti. Da sa to riesit aj inak ako fackou. A nadavat malemu dietatu do debilov......... fakt nemam slov. To musis stopnut a hned.
A treba sa asi zamysliet aj nad vasim vztahom. Skus sa poradit s rodinou, nejakou blizkou kamaratkou, ale treba to riesit.
Drzim palce.

bellabell
11. okt 2017

Ahoj, už to nikdy nedovoľ, treba sa porozprávať. Treba to hneď a zaraz stopnúť! Debil?? To sme kde?? Facka?? Tak to by bolo prvý a dovolím si tvrdiť, že aj poslednýkrát!

janinamojka
11. okt 2017

@zuziqua1 mala.som takeho..rozviedla som sa..tvaril sa ako velky inteligent,ale ja som ho nazvala inteligentne prasa!Bol totalne prisny na deti a vrchol bolo ked moju,dceru,jeho nevlastnu udrel..prvy krat mala asi 6 rokov ked isla s fackou na licku do skoly.Neskor zacal bliakat aj po synovi,hoci mali.dobry vztah,aj toho bol sotil.o postel v zlosti..vrcholom.vsetkeho bolo,ked pred rokom dceru ,,zdrapil,,za krk a smaril ju az padla o stenu a udrela sa o kohutik na stene..vtedy som skocila uz ja.Mala vtedy modrinu cez cele stehno,ciernu ako zem..Neskor som si vsimla ze mala aj modrinu na cielku pod vlaskami,ani sama mi nechcela povedat ze od kedy to ma...a az potom som sa dozvedela ze predtym ked si nechcela robit ulohy,ju sotil zo schodov a spadla ...a aj napriek tomu ho tie deti lubili..Ironia.Chcem ti len tolko tym povedat,aby si davala velky pozor na dieta,lebo deti rodicov budu chranit ale takemu chlapovi nehodno iba ruky dolamat!!!!

moonlight1210
11. okt 2017

@zuziqua1 dieta ho bude zaroven bat, aj sa snazit si jeho lasku a pekne chovanie zasluzit.

takze v otcovi bude vlastne to sproste chovanie podporovat. otec sa bude citit ako ten, co rozhodne komu, kedy a kolko lasky da a kedy si na nom vyleje zlost za cokolvek (aj za to, ze sa mu trebárs vzpriecil kluc v zamke, ked sa ponahlal).

v dospelosti si v sebe moze dieta niest agresivne jednanie a malu toleranciu k druhym (naucene spravanie od otca), alebo podriadene spravanie, ked sa snazi si uznanie a priatelstvo druhych zasluzit, kupit (nizke sebavedomie).

tak sa s nim porozpravaj, ze sa musi viac ovladat. lebo aj ked su jeho vybuchy mozno obcasne, byvaju necakane a posobi to na dieta velmi sokujuco a zanechava to preto hlbsiu stopu v jeho pamati.
takze on si povie, ze coze je tam jedna facka, ci obcas povrieskanie si.
ale tazko sa mu bude potom pozerat na to, ze jeho deti kazdy prevalcuje, lebo budu skor ustupcive a nepriebojne. alebo ked potom bude riesit ich priestupky kvôli zlemu spravaniu. mat dieta "znamu firmu" v skole, ci v meste nie je nic prijemne.
mal by sa nad tym zamysliet.

povedz mu, ze pre neschopnost sa ovladnut teraz, sa potom uz moze kludne do vole nervacit cely zivot. bude mat dovod. co si teraz zaseje, si potom bude zat.

lucinocka
11. okt 2017

@janinamojka to sa hrozne aj cita, nieto este prezit :( vobec si to neviem ani predstavit, moj aj muchu zoskrabe na papier a odnesie na balkon a nezapuci :-/

nelinka2009
11. okt 2017

@euie co si mala?