Psychické týranie

7. júl 2021

Ahojte, počas tejto krízy eskaloval náš vzťah do veľkých hrotov. Začala som navštevovať psychologičku, ktorá mi povedala, že som psychicky týraná, ja som si to vôbec neuvedomovala... Ako ukážková obeť som prišla ku nej, že ja som problém v našom vzťahu. Pracujeme na odchode, ale keďže mám dieťa, nemôžem sa zobrať a odísť len tak, som aj ekonomicky závislá na ňom. Dávam sa psychicky do poriadku, aby som to zvládla. Mám stále problém nejaké veci psychologičke povedať a to je sexuálne násilie. Mám za sebou pár sexuálnych zážitkov z ktorých mám traumu a niektoré by sa dali považovať aj za znásilnenie... Problém je že už len slovo sex vo mne vyvoláva nepríjemné pocity... Tým, že sa zatiaľ musím tváriť, že sa nič nedeje a neplánujem odchod, musíme nejak žiť v spoločnej domácnosti. Partner si sex vyžaduje, už nedokážem mať ani sex, že urob čo máš a daj mi pokoj. A ďalšia vec je, že sa obávam, že si kvôli tomuto nenájdem nového partnera. Že budem trvalo asexualna. Ak ste niečo také zažili, ako ste s tým bojovali? Čo ste robili? Ako ste sa s tým vysporiadali?

janka_23
7. júl 2021

Nezažila som nic podobne, ale psychologicku som navštevovala preto viem, že aby ti skutočne pomohla je dôležité aby si bola uprimna a povedala jej všetko. Viem, že sa o takych veciach ťažko hovorí, ale skus jej to aspoň nejako naznačiť. Každý dobrý psychológ nájde spôsob ako to z teba dostane. Keď o tom budeš hovorit určite svoj problém vyriešis a asexuálna nebudeš. Len to chce veľa prace na sebe aj s pomocou psychológa. Pripadne časom môžeš vyhľadať aj sexuológa, ale myslím ze zatiaľ to stačí riešiť s psychológom. Držím ti palce, zvládneš to 😊

cacianka
7. júl 2021

Trosku ma zarazilo - odchod a rozvod este iba planujes a uz riešiš partnera a sex v buducnosti.
Nerieš, netrap sa. Najprv sa daj do poriadku, s psychologičkou časom otvor pomali aj tuto tému, ked budes pripravená. Myslím si že ona aj tuší ze problém je aj v tomto aspekte, ale čaká na tvoj podnet. Postupne krôčik po krôčiku, krok za krokom si plánuj, pripravuj, lieč sa a naberaj odvahu, šetri € potajme odkladaj s dokladmi na bezpecne miesto. Časom keď budeš voľna a samostatná, prejdes liecebnym postprocesom, nakdes si normalneho vyrovnaneho partnera a vsetky tvoje strachy zmiznu a ty budes uplne v pohode fungovať. Aj v intimnostiach.
Drž sa 🍀🍀🍀

ivanizna
7. júl 2021

@cacianka Prečo ťa to zarazilo? To sa možno ľahšie hovorí, ako robí, že nerieš to. Mňa to neprekvapuje vôbec, že aj napriek tomu, že ešte len plánuje ťažký odchod aj s dieťaťom, prechádza si kadejakým týraním, tak uvažuje o budúcnosti, aj o budúcom partnerovi, keď je zo sexu taká straumatizovaná, že ako to bude, myslí, či v budúcnosti ešte nájde lásku, dobrého muža. Ostatné veci už rieši s psychologičkou. Podľa mňa to je úplne prirodzené.
Pre teba, drahá autorka, už ako bolo spomenuté, keď máš dobrú psychologičku, skús to s ňou riešiť, pomoc pre teba existuje. Drž sa, prajem veľa šťastia a síl, robíš správnu vec pre seba, svoje dieťa a vašu budúcnosť a zdravie ❤

makova333
7. júl 2021

Treba odist. Z psychického nedajboze sexualneho tyrania sa nedostanes, ak budes pri tyranovi.

eeffka
7. júl 2021

normalne zasnem ze zena co je doma udajne tyrana ma najvacsi problem, ci si najde noveho partnera 🙄 nemyslis vazne toto, sa najprv zbav jedneho, spamataj sa a nasledne ries taketo absurdity.

danielahamar
7. júl 2021

ale dievčence, zas sa chytáte slovíčok, tu ide o niečo iné ak ste si nevšimli

a dalšia vec, musíš o tom rozprávať psycho, inak sa z toho nedostaneš, takže hanbiť sa tu nie je na mieste a hor sa jej to povedať, zato tam aj chodíš a ona určite vie, že si jej nepovedala všekto

lucks6
7. júl 2021

jednine, co ti proste pomoze je odchod. tak na to vsetko proste najlepsie a najrychlejsie zabudnes. cim skor to spravis, tym sa tvoj zivot lahsie a rychlejsie moze dostat do normalu. mysliet teraz na vztah do buducna je podla mna zbytocne, nie si zahojena z tohto

katkati
7. júl 2021

Práveže to si mala psychologičke povedať. Ako má podchytiť a vyhodnotiť tvoj problém a pomôcť ti, keď nie si k nej úprimná. Potom chodíš zbytočne. Chrániš tyrana, alebo čo?

lulula12
7. júl 2021

Zver sa s tym psychologicke, osobne si myslim, ze potom novemu partnerovi sa postupne otvoris, ale to vsetko chce cas, chce to postupnost, tym co bude sa este netrap.

autor
7. júl 2021

Hej máte pravdu, musím nabrať odvahu jej to povedať. Je mi nepríjemné niekedy hovoriť aj o veciach čo sa mi dejú mimo postele... Je pre mňa ťažké odísť aj preto, že neviem ako zvládnem pocit samoty, či to dokážem a či práve toto nebude problém pri hľadaní budúceho partnera. Tiež mi psychologička povedala, že tento vzťah mám už uzavretý, preto nechápem niektoré poznámky. Predstava peknej budúcnosti je tiež jedna z veci, ktorá má poháňa vpred a nemyslím na to, že je jednoduchšie zbaviť sa seba, poprípade si vziať zo sebou aj dieťa a nenechávať ho na pospas tohto psychopata.

janka_23
7. júl 2021

Hlavne sa hneď po odchode nevrhaj do ďalšieho vzťahu lebo to nedopadne dobre. Dopraj si aj byť sama, s dieťaťom. Daj sa dokopy, vyries si veci, začni sa mat rada, zvys si sebavedomie, ale určite za každú cenu nehľadaj nového muža iba preto ze sa bojíš samoty.

autor
7. júl 2021

@janka_23 to nie, už som sa poučila... Ale aj tak je to pre mňa nepríjemná myšlienka, žeby som si už nikdy nikoho nenašla. Len som chcela mať nejakú nádej, že sa to dá vyriešiť a aspoň štipku pekne vyhliadky do budúcnosti...

janka_23
7. júl 2021

Určite si niekoho nájdeš, to sa neboj. Hlavne si pories všetky veci, daj sa do poriadku a uvidíš, že nájdeš aj lásku. Hlavne bud k psychologickéle úprimná aj keď sa ti o tom hovorí tazko. Iba tak to vyriešis. Budem ti držať palce, zvládneš to 😉

kassandra25
7. júl 2021

Treba ti odist od neho

cacianka
7. júl 2021

Ja som si nasla partnera ovela staršia ako ty....
Ked si das vsetko do poriadku, budes tak nejak ľudsky stabilizovaná, stretnes novych ľudí, nových kamaratov priateľov aj sebe blizkeho človeka.
Keby si to uponahlala, nebudes mať tu spravnu optiku.bud by si bola prehnane opatrná vystrašená, alebo doverciva.
Najviac sa sústred na to co ta najviac trapi,ostatne uz zvladnes lepsie.
A buducnost ? Bude lepsia, o rok o dva , ci o 5, ale bude.

jankapepe
7. júl 2021

Ak sa chceš dať dokopy tak sa postav a choď preč! Hneď! Nie že možno raz......tak budeš len viac a viac trpieť, viac a viac psychicky klesať a viac a viac odchod odďaľovať.
Ešte raz: prečo nejdeš preč hneď?
Dieťa má koľko rokov?

janickacrazy
7. júl 2021

Rodičia by ti nepomohli, keby si odišla hneď? Lebo čím skôr odídeš, tým rýchlejšie sa dáš dokopy. Ked on ťa núti do sexu, ktorý ty nechceš a nedokážeš ho odmietnuť, tak sa z toho veľmi ťažko vyhrabes. Existujú aj azylove domy pre týrané ženy, ale ak by si mala oporu v rodine, bolo by to lepšie.

andreatytler
8. júl 2021

Myslim ze sa snazis riesit nemozne.... Uvazujes o novom sexualnom vztahu v momente kedy myslienka na sex v tebe vyvolava odpor.
Tiez, fakt nie som ziadny odbornik, ale nezda sa mi ze by si mala terajsi vztah uzavrety. Mozno to psychologicka myslela tak ze uz muza nemilujes a nic k nemu necitis, ale stale si na neho velmi silno naviazana (pises, ze si nevies predstavit byt sama). A hlavne, dokial sa fyzicky neodstahujes a nebudes pravne rozvedena, tak ten vztah nemas uzavrety.
Sustred sa teraz najma na to. Myslim ze budes svoju buducnost a hlavne seba samu vidiet v uplne inom svetle, ked budes z tohto pekla uplne vonku. Teraz to nie si este ty. Je to hlavne tvoja bolest, strach a hnev. Uzavri tuto kapitolu svojho zivota, vyrovnaj sa s nou tak ako sa len da a nova kapitola sa zacne pisat sama od seba. Mozno tvoj buduci sexualny zivot nebude taky bezstarostny a nevizany a vasnivy ako si mala na uplnom zaciatku, ale to nevadi. Clovek pocas zivota straca vela veci a nauci sa s tym zit.
Vela stastia.❤