icon

Idem k priateľovi a doma má mačku

20. júl 2023

Ahojte žienky 🙂
idem dnes prvýkrát k priateľovi domov a on zopár mačiek a aj iné zvieratká (ale tie niesu “problémom”)…neviem ako sa správať k takej mačke,kde a ako pohladkat,hrať sa,ako sa ozvať…

tosomja
•
20. júl 2023

K mačke? Keď k tebe sama príde, ...to nie je pes. Mačka má vlastný rozum.

cocolino234
•
20. júl 2023

@autorka to nie je dieťa, že ideš pozdraviť a vystískať na návštevu. Keď prídeš a stretnete sa (nehľadaj ju, nenaháňaj), tak jej daj ruku k nosu, počkaj kým si ťa ovonia a potom ju nechaj na pokoji. Keď za tebou sama od seba príde, určite má doma nejaké paličky s pierkom alebo iné hračky, tak sa s ňou pohraj alebo daj pamlsku. Ale určite ju nasilu nevyhľadávať a neobťažovať, nechaj nech za tebou príde sama. Takto si vytvoríte najdôveryhodnejší vzťah. A o hladkaní sa spýtaj priateľa, že čo má rada, to ti tu my nepovieme. V podstate by ti mal všetko v povedať on, spýtaj sa ho.

jaskolka
•
20. júl 2023

A musíš sa nejako špeciálne k nej správať? Podľa mňa ju vôbec nemusíš hladkať, ani prihovárať sa, hlavne ak nie si milovník maciek, a robila by si to nasilu.
Ak ti to pôjde prirodzene proste sa jej prihovor a uvidíš. Mačky nie sú psy, nemajú extra potrebu dat sa mojkat ci hladkať hlavne od cudzích ľudí.

katrin21
•
20. júl 2023

Macke niekedy trva kym sa zblizi ale castokrat si to taki mojkaci, ze hned sa smajchluju...macky su uzasne a inteligentne stvorenie, na rozdiel od psa si ich len tak nekupis ,citia energiu z cloveka a odoberaju tu negativnu.. mame psa aj macku a macka u mna vyhrava aj v starostlivosti - menej sa treba starat o macku.

ckocka
•
20. júl 2023

Etiketa vraví nesadnúť si na ňu a neprivrieť jej chvost do dverí, to úplne stačí.

kitycat
•
20. júl 2023

To ti aj frajer povie

liusa82
•
20. júl 2023

to záleží od povahy mačky.áno najlepšie ak sama príde a začne sa o teba obtierať🙂 my máme dve na dvore jeden kocúr a druhá mačka.Nie sú síce moje ale susedove, lenže už nám prischli a furt sú len tu.No a ten kocúr bol odjakživa mazel a tá druhá cica už je to rok čo sme tu a furt sa nedá pohladkať je bojazlivá a syčí a aj uteká.Občas sa síce obtrie ale to len ak má náladu.Takže čo mačka to iná povaha.To sa nedá takto povedať ako sa bude správať

tosomja
•
20. júl 2023

@ckocka 😃

rebellefleur
•
20. júl 2023

Mam dve macky.. urcite nic nepokazis tym, ked sa jej prihovoris, ale s dakym hladkanim pockaj,kym sama macka pride. Macky si najprv cloveka "ocheckuju", oni vedia brutalne vycitit energiu z cloveka, popr to, ci dotycny ma alebo nema rad macky a ked macka usudi, ze si okey 😁, sama za tebou pride 😊

sheila121
•
Odpoveď bola odstránená
•
anavixy
•
20. júl 2023

Toto je strasne zlata otazka 😁😁☺️

ma77
•
20. júl 2023

Moje nervy🙊keby si sa opytala ako a spravat napr. k jeho rodičom ale k mačke😉

hugger
•
20. júl 2023

Mačky su ako ženy, ak ju budeš nahaňat bude pred tebou utekat, ak ju budeš ignorovať sama za tebou pride.

Mačky maju rady maškrty, ( v tom by som ich na MK urcite k zenam neprirovnaval 😁), mozes jej skusit kupit drobnu maskrtu. Nebud sklamana ak odmietne, je to skor gesto voci priatelovi ze vnimas jeho hodnoty.

rebellefleur
•
20. júl 2023

@hugger toto je top koment 😁

gabym
•
20. júl 2023

Slušne pozdraviť, predstaviť sa. Hlavne buď uvoľnená, buď sama sebou. Ja osobne by som zobrala aj nejakú pozornosť na zoznámenie. Držím palce 👍

domkakvet
•
20. júl 2023

Ona pride za tebou a bude sa o teba otierat.

hladamematku
•
20. júl 2023

to ti musi povedat majitel ona pozna ich povahu, na zvierata neexistuje navod kedze su to zive tvory, konecne uz aj podla SK legislativy

autor
•
23. júl 2023

Rozišli sme sa lebo mačky sú pre neho dôležitejšie a ja k ním nemám primeraný vzťah 🙂

cocolino234
•
23. júl 2023

@autorka ako sú dôležitejšie? Čo si od neho chcela, aby s nimi urobil? Či sa zrazu rozhodol, že sa rozchádzate a keď si sa spýtala prečo, tak jednoslovne odpovedal “mačky“? Alebo nerozumiem, prečo by si mal vyberať medzi tebou a mačkami a rozhodovať sa, kto je pre neho dôležitejší? Ty si mu dala nejaké ultimátum alebo?