icon

Interupcia pre vážny dôvod

mommynick
29. okt 2016

Dobry vecer.Ani neviem kde mam zacat.Pise sa mi o tom strasne..Dokonca mam depresie z mojej situacie,tak prosim, nesudte ma.
Som na Konikovi uz dlhe roky,no pre moju otazku som si zalozila novy nick,nakolko je to pre mna velmi tazke.K veci.V july tohto roku som podstupila UPT.Situacia ma k tomu donutila,nakolko sme mali s teraz uz byvalym muzom vazne problemy..(alkohol,drogy,milenky,automaty,no skratka vsetko zle,co si len bo vztahu mozete predstavit).Ja hlupana som sa snazila situaciu zachranit kvoli nasej 3rocnej dcerke,mali sme sex.Samozrjeme som brala antikoncepciu,ale na teste som si nasla dve ciarky a skratka mi situacia ani pri najmensom nedovolovala si babo nechat.Bolo to pre mna strasne tazke,ale moj muz sa mi smial do oci,ze je to moja vec,ale on druhe dieta nechce a mam sa zariadit tak,ako chcem,ale on sa na vychove podielat nebude.Tak som sla na interupciu.Uz sme aj rozvedeni vdakabohu,ale mam jeden obrovsky proboem,s ktorym sa po psychickej stranke nikdy nevyrovnam.Po rozvode mu samozrejme ostal byt,kedze ho nadobudol este pred sobasom,tak som nemala pravo na vyrovnanie a ani som necakala,ze by mi ho kvoli dcerke ten chudak nechal.Odstahovala som sa do podnajmu,ktory zvladam platit len tak tak,pri jeho 150€ vyzivnom.Ale uz zacnem o probleme,ktory ma zoziera.Koncom minuleho mesiaca som si bola v byte byvaleho pre posledne veci,ktore nam s dcerkou v byte ostali.A tam sa to stalo.Och,strasne sa mi o tom pise..Znasilnil ma..Samozrejme som po rozvode vysadila antikoncepciu,kedze ani v najhorsom sne som vztah a chlapa nechcela vidiet blizsie ako na 500metrov.A meskala mi ms,ja som si ani nevedela predstavit,ze po tomto strasnom zazitku ostanem este aj tehotna..a ono sa to vazne stalo.Test ukazal 2ciarky.Psychicky som sa zrutila.Moja otazka je...Na internete som citala,ze moznost podstupit interupciu je iba v dobe 6mesiacov od seba,cize dva krat do roka,ale ja som jednu podstupila v july..Niec je tam spomenute,ze obet trestneho cinu znailnenia moze toto 6mesacne obdobie porusit a ist na interupciu po znasilneni,ak si dietatko nemoze nechat.Som v takej situacii,ze len tak tak stihnem zaplatit najom a uzivit dcerku,druhe babo neprichadza do uvahy a ked si spomenie za akych okolnosti a s akym clovekom baby :( som na dne....Nemate s tymto niekto skusenost?Som rozhodnuta interupciu podstupit,ak sa to bude dat.Vela preplakanych noci,ale inak sa neda.Prosim poradte kde to mam riesit.Trestne oznamenie som nepodala,on je hajzel schopny ma aj zmlatit,keby sa dozvedel,ze som ho udala..Dakujem za kazdu pomoc...Pekny vecer :(

nakupy11
29. okt 2016

@daness nech sa paci,moze ti ho vynosit a doniest pred dvere,aby si ho zivila

pribinak
29. okt 2016

@nakupy11 tabletky kúpené z internetu? Fakt skvely napad.

Co jej poradis, ak sa vyskytne nejaka komplikácia?
Pokial viem u nas nie su legálne

nakupy11
29. okt 2016

@zuzu1104 ponuknu na adopciu...a ked si ho nikto nevezme,tak bude vyrastat v DD,ze.Super vyhliadky pre dieta

daness
29. okt 2016

@nakupy11 beriem vsetkymi! skutocne a bez srandy. nech ho porodi, nech sa mi ozve, som ochotna vsetko pozistovat a zacat vybavovat, aby som si to dietatko mohla s manzelom adoptovat.

nakupy11
29. okt 2016

@pribinak Precitaj si diskusie na tej stranke,doteraz ziadna komplikacia sa u zien nevyskytla,ani u mna

volterra
29. okt 2016

@zuzu1104 si chorá, alebo v nejakej sekte?

nakupy11
29. okt 2016

@daness ked myslis.Preco si si doteraz neadoptovala...?

pribinak
29. okt 2016

@nakupy11 ty o problematike detských domovov asi vela nevies, vsak?
Ak sa dieta neumiestni vramci Slovenska, čomu neverim, lebo vacsina rodicov caka na novorodenca ci dieta do roka, tsk taketo dieta je ponúknuté na medzinárodnú adopciu

pribinak
29. okt 2016

@nakupy11 iste, hned by taky prispevok vymazali

nakupy11
29. okt 2016

@pribinak neviem,ale viem,ake je byt nechcene tehotna.

daness
29. okt 2016

@nakupy11 myslim, ze tych ,,nechcenych,, deti a odmietnutych je z istej narodnostnej mensiny... a o male novorodeniatka je naozaj ,,velky zaujem,, .... ani nevies kolko parov je uchadzanych o jendo dietatko, a idu pohovory za pohovorm. a ide len o to, koho vyberu, kto ,,prejde,,. takze myslim si,ze v pripade adopcie ma toto dietatko naozaj pekne sance na dobry zivot

nakupy11
29. okt 2016

@pribinak U nas su nelegalne,a napr.vo Francuzsku su legalne.Vsetko je to o politike.

pribinak
29. okt 2016

@nakupy11 pozeram, hm, nie je ti ani vidiet dátum registrácie, hm ved ked tak velmi odporucam potratovu tabletku, mozno by bolo fajn, keby sme videli tvoju fotku
Mozno by bolo potom dôveryhodnejšie to co tu propaguješ

daness
29. okt 2016

@nakupy11 pretoze nejde o moju tuzbu adopotvat si nejake dieta, aby som sa pochvalila... ja deti mam, a verim budem mat. ale preco by som si toto adoptovala?-aby sa mohlo narodit, a mohlo zit. nie pre moju potrebu a tuzbu mat dalsie..ale pre neho. aby zilo

zuzu1104
29. okt 2016

@volterra mozno som chora len o tom este neviem. Krestania v tomto svete su za blaznov a ja sa rada k nim priradim. Laska nikomu uz nic nehovori, led vsede vladne len sebectvo. Dakujem za tento pluvanec.

nakupy11
29. okt 2016

@daness moze byt,nehadam sa.Je na autorke,co bude dalej.Ale aspon vie,ze su rozne moznosti UPT

malasandrika
29. okt 2016

Ak by som bola v rovnakej situácií, tiež uvažujem nad interupciou, je to osobná vec každej ženy, celé tehotenstvo má nosiť dieťa, ktoré nechce? A za to, že iné páry deti mať nemôžu, tak to nie je jej problém.

nakupy11
29. okt 2016

@pribinak co sem pleties registraciu a fotku.Tu nejde o mna

nakupy11
29. okt 2016

@pribinak a vies co,precitaj si www.ru-486.eu

p_z
29. okt 2016

@pribinak Aj ja mám úctu ku každému novému životu. Je mi skôr ľúto, že môže vzniknúť práve takýmto spôsobom a v zložitej životnej situácii. Ťažká téma... Ak mám povedať pravdu, sama by som nebola schopná vzdať sa po pôrode dieťaťa. Myslím, že aj autorka sa už rozhodla a našla pre ňu jediné schodné riešenie, a vlastne som jej chcela týmto trochu neohrabaným spôsobom vyjadriť podporu.

volterra
29. okt 2016

@malasandrika konečne normálny realistický názor

pribinak
29. okt 2016

@nakupy11 hm, ale zaujimave to je, este som nevidela, ze by niekto nemal aspon dátum registrácie

nakupy11
29. okt 2016

@daness ked ti ide o nejaku blbu registraciu,pozri si moje najstarsie hodnotenie v bazari

nakupy11
29. okt 2016

@pribinak oktober 2012

nakupy11
29. okt 2016

Uz to tam vidis???
@pribinak

alana1
29. okt 2016

Dalsi osud dvoch ľudí...matky a dieťaťa...ktory usvedcuje že Boh neexistuje

zuzulik280
29. okt 2016

aho, ano si v tazkej situacii, ale VSETKO V ZIVOTA SA DEJE PRE NIECO....nemala si ist ani na prvy potrat, dieta je dar, ale to ze si otehotnela zasa za takychto okolnosti, jednoducho znamena, ze to dieta prijat musis...urcite to nieco znamena, co ak to bude najvacsia podpora v Tvojom zivote? Ke dpojdes teraz na interupciu a bola si v juli aj, hrozi Ti riziko trvalej neplodnosti....nechaj si to dieta, zvladnes to, a ak nie das ho radsejna asopciu...nezabijaj ho , ono za to nemoze....mozno bude Tvojou najvacsou zivotnou vyhrou a ked budes stara, chora babka, mozno bude jedine, ktor Ti poda pomocnu ruku..

nakupy11
29. okt 2016

@p_z vobec nevies,ako sa rozhodla,len odisla z netu

daness
29. okt 2016

@malasandrika ale ved my neriesime pary,ktore deti mat nemozu... my riesime uz zacaty zivot, v brusku, za ktoreho narodenie bojujeme,prosime.. ze ma sance, a dobre sance na dobry zivot. ze mamka ho nemusi dat zabit.. ze je tu aj taka moznost

zuzanka.zuzu
29. okt 2016

@mommynick to je hrozné!!!! to sa ani nedá čítať.... normálne mi je smutno a zároveň som nahnevaná koľká nespravodlivosť a krutosť ☹ 😠 určite ťa nebudem odsudzovať, takže len zopár rád:

1) @volterra dobre radí, žiadni pofidérni šarlatáni alebo neoverené lieky, treba vybrať súkromnú kliniku (platíš to tak či tak aj v štátnej nemocnici tak čo už) a pri otázke o UPT povedať, že pred 7 mesiacmi (oni si nič zisťovať nebudú a keď ti zákrok už aj vykonajú a potom by sa na niečo prišlo, tak ti to už môže byť jedno)

2) ak by si predsa len z nejakých dôvodov musela doložiť, že si bola znásilnená, tak ktosi tu spomínal, že nevie či policajti prijmú trestné oznámenie, lebo už nie sú žiadne dôkazy - takže aby som to upresnila - pokiaľ neprešla premlčacia doba, tak policajti MUSIA prijať takéto trestné oznámenie (aj keď dnes tam niekde robia úplní tupci, preto moja rada - ak neprijmu na jednom pracovisku, tak choď na iné alebo do iného mesta) a HLAVNE tebe predsa nejde o tom, aby mu to dokázali (to sa aj priprav, že nedokážu, oni to zastavia), ale o to, aby si išla na potrat, čiže svoj účel by to splnilo... takže to len nahlás, oni začnú šetriť (nič nevyšetria), medzitým choď na UPT a potom nech si šetria čo chcú 😉