icon

Ja a mama

28. feb 2022

Mám taký pocit,že z toho bude sloh,ale pokúsim sa to skrátiť. Mojich rodičov mám veľmi rada,ale správajú sa ku mne aj k bratovi ako k malému decko. Ja mám po 30,brat 30 čoskoro...Je mi jasné,že každý považuje hoc aj 50r ,,dieťa,, za svoje malé decko,ale odtiaľ potiaľ. Posledné mesiace som obmedzila kontakt s našimi lebo už nevládzem. S otcom ako tak, s mamou je to zložité vzhľadom na to,že už od môjho útleho detstva bojujem s tým,že mi doslova nedá dýchať. Abnormálne sa do všetkého stará,keď som u nich bývalá bolo jedno či som mala 10,15,alebo 18rokov prehľadávala mi izbu,pozerala batoh,neskôr kabelky,sacovala v skrinkách. V 19tich som doslova utiekla lebo to sa nedalo vydržať. Chodila mi aj do mojich zložiek v PC,keď už som bola staršia a pozerala fotky s kamošmi a býv priateľom,keď sme sa s bratom o niečom bavili bolo nám jasné,že počúva za dverami. Čím som bola staršia tým som bola na ňu nevrlejsie a veľakrát sme sa pohádali.Nepomoze prosba ani zvýšený hlas ide si svoje.Ako tam nebývam

Strana
z3
guudy
28. feb 2022

@jana_eyre_2 suhlasim s tym, ze zakladatelka je podrazdena, citit to z kazdeho jedneho prispevku.
Zakladatelka, toho psychologa som ti navrhla nie preto, aby si zmenila mamu, ale aby si sa ty naucila zvladat mamine utoky. Zvaz to, reagujes velmi podrazdene aj na nas, co s tebou sucitime a pripadne sa ti tu snazime poradit…

autor
28. feb 2022

@guudy Ďakujem,ale takú dobrú prácu nebudem kvôli nej meniť,teta aj tak pôjde do dôchodku krátko potom ako mi skončí materská. A vzdať sa krásneho domu v dobrej lokalite kvôli nej by bolo čisté šialenstvo. Nechápem,prečo by mi malo sťahovanie pomôcť. Ako som písala, bez ohlásenia si tu nedovolí dôjsť. Vlastne nik,ja sa s tým neserkam. Pustím psov a neriešim.

autor
28. feb 2022

@kristinka92 no to prehľadávanie veci som dodnes nepochopila🤦vždy akože išla napríklad pozrieť či veci netreba dať oprať,alebo periny vyvetrať..použiť môj PC,lebo na druhom bol oco..a taaak

autor
28. feb 2022

@guudy prepáč,ak máš pocit že reagujem na teba ale iných podráždené. Práveže už som o dosť kludnejsia ako som sa ,,vykrucala,,inak by som tu nedala aj smejú ich sa smajlov. Aj keď téma je sama o sebe vážna. Je mi jasné,že psychológ mi bol odporúčaný kvôli tomu aby mi poradil ako na ňu. Som rada za každú reakciu,ale ako som už písala,napr meniť prácu alebo predať dom je moc.

autor
28. feb 2022

@jana_eyre_2 čítala som si môj príspevok a áno mala som to napísať inak,resp vysvetliť. Brat mi volal so smiechom že mama špión zasahuje.. citát: Volala mi mama,že čo ti je keď behas po doktoroch,,
Ja: piiip piiip 😂 to sa mi snáď sníva. Diky za info dôjdem k tebe cez víkend.
Brat: ok čau.
Blbo som to napísala uznávam,neuvedomila som si to.Prepac..No a krátko na to keď som usúdila,že zas presiahla medzi som jej volala a sprdla ju..a riadne.

autor
28. feb 2022

@monuska112 ako som už uviedla možno komplexy,alebo nespokojnosť so svojím životom ale vždy povie,že ona je spokojná.
Aj keď neraz poucovala mňa,alebo iných členov rodiny už som sa jej opýtala či sa teraz cíti lepšie. Neviem či pochopila,ale možno aj toto je dôvod správania. Že chce mať navrch. Ale tento prístup majú viaceré ženy okolo 50-60rokov čo som si všimla u mojich kolegýň,tiež radi poucuju. Možno si myslí(a),že kto je mladší potrebuje rady a návody na život😏

guudy
28. feb 2022

Samozrejme je to tvoja vec, az cas ukaze, ci to bolo spravne rozhodnutie… 🙂

autor
28. feb 2022

@guudy uvidím veru...Hlavne o pár mesiacov keď bude malý na svete. Dúfam,že bude vsetko ako má byť.

guudy
28. feb 2022

Ja som v pohode, len poukazujem na to, ako velmi si vytocena…zijes v strese. To je jasne a pochopitelne. Pre teba ani tvoju rodinku to kazdopadne nie je dobre, to vies. Ci chces alebo nie, prenasas to na svoje okolie. Vase dieta to ovplyvni tiez…tym sa vraciame na zaciatok. Zvaz, ci s tym nechces nieco spravit. Ty, mama sa nezmeni.

guudy
28. feb 2022

Ozaj ti nechcem pridavat stresy, ake vidis u brata ako sa mama montuje do vychovy. Asi sa neda ocakavat, ze sa bude spravat inak vo vztahu k vasmu dietatku…

autor
28. feb 2022

@guudy s tým počítam,preto bude kontakt naďalej obmedzený. Všetko ukáže čas. Môj muž je už teraz tiež rozhodnutý,že dieťa nedáme nikomu strážiť a keď bude stretko tak tam bude aj on. Pred ním si ona nedovolí filozofovať..dúfam🙏

dilino
28. feb 2022

Katastrofa nič v zlom nieje tvoja mama nahodou toxicka lebo toto sa mi nezda normálne.

autor
28. feb 2022

@dilino je to toxická osoba,aj vlastné ten náš vzťah keďže má to oberá o energiu. Preto ten obmedzený kontakt.

kristinka92
28. feb 2022

no hlavne sa drž keď bude male na svete 🙏🏽 ono už aj pri normálnych príbuzných a tých hormónoch po pôrode sú “nevyžiadané rady” dost na nervy, nie to ešte pri niekom kto si furt musí dokazovať že robí všetko najlepšie a neni nad neho….odporúčam rázne zaraziť akékoľvek navstevy a kľudne sa vyhovor na sestonedelie že si neželáte žiadne navstevy

autor
28. feb 2022

@kristinka92 to s tým šestonedelim mám v pláne. No bud alebo. Keď si nebude dať povedať a bude skúšat naše nervy smer dvere...Ďakujem🍀

eeffka
28. feb 2022

Ty venujes svojej mame privela casu a energie, rozpitvavas,pises na forum, prezivas to. Ja vy som sa proste nebavila, mam obdobnu svokru, moje odpivede su ano/nie/neviem a hmm. Nedas vodu na mlyn nebude mat z coho zit. Neriesim a nestaram sa . So svokrom sa porozpravam ale jej nepoviem nic, a nielen ja, aj moje deti radsej cusia nez by jej cokolvek povedali. Pochopili rychlo. Ty si ako ta zaba v hrnci s teplou vodou. Ani si neuvedomunes ze ste mimo uz vsetci, reakciami na nu.

autor
28. feb 2022

@eeffka Diky za názor 👍 prvýkrát v živote niečo riešim na fóre, som si dovolila. Svokru a matku myslím že nemôžeš porovnávať. Ja jej nič nehovorím nevie ani len to,že som tehotná atď..ale však to som už písala. Niekto áno pochopí rýchlo a niekto nikdy..Zvedavá bude tak či tak,či jej niečo poviem alebo nie. Zamyslela som sa nad touto témou vzhľadom práve na to moje tehotenstvo,atď.Nezda sa mi,že by tu bol niekto mimo, všetci mi tu písali normálne názory, žiadne absurdnosti.

bmuller
28. feb 2022

Podla mna sa tvoja mama citi v zivote akoby nedocenena, alebo chce vyzniet ako najlepsia, a preto zhadzuje okolie, dokonca aj vlastne deti, aby to nejak kompenzovala a dala im pocitit, ze ani oni nie su dost dobri. Zrejme si to neuvedomuje ani za to nemoze, ale je to strasne toxicke pre vztahy 🙁

eeffka
28. feb 2022

Nez clovek zacne nieco riesit verejne venuje tomu naozaj vela casu vnutorne, sama pises ze t oja mama si toto nedovoli inde, len voci vam. Preco? Lebo jej to dovolis. To je vsetko. Tebe to pride hadam aj mile, ze spionka, haha, nie spionka ale pani s vaznym problemom. Chapem ze je to tvoja mama ale moj nazor je ze akonahle zacne niemto zasahovat do mojho zivota mne obmedzujucim sposobom ,tak nu v tom zabranim. A mylis sa ak myslis, ze so svokrou je to ine. Je to matka mojho muza a on ako jej dieta sa sprava rovnako, v podstate skoro nulovy kontakt a informacie.

autor
28. feb 2022

@bmuller môže byť aj to by dávalo logiku, možno ju nik nechválil v detstve tak teraz si to kompenzuje. Ale to už je asi piata konšpirácia. To len ona musí vedieť o čo ide,ale to by sa musela chcieť zamyslieť nad sebou či už u psychológa,alebo u niekoho z nás v rámci rodiny. Možno o 10-20rokov precitne,no to už bude passe.

autor
28. feb 2022

@eeffka jasné,že jej správanie vnútorné riešim..už od detstva,veď to som aj písala. To špiónka haha,tak môj brat s otcom volajú mamu. Ja ten smiech mám taký cez slzy,ale aj oni neboj sa majú nervy.
Písala som,že si nedovolí niekomu do očí povedať. Napr svojej sestre, sesterke,krstnej proste to len poza chrbát kritizuje od vzhľadu až po ich život. Ona si nájde vždy nejaký objekt,aj keď bol nejaký hluk u susedov tak išla kukať cez kukátko že či neuvidí kto tam ide,poprípade odchádza. Proste chce vedieť a vidieť všetko. Preto jej s bratom nehovoríme nič v čom by sa mohla rýpať,ale kto chce nájde dôvod. Aj on jej s dráhou oznámil vo veľmi pokročilom štádiu tehu,že bude babka. Myslím,že to hovorí za všetko. Ale viem ako to bolo myslené..sú ľudia čo si radi domyslia aj keď prd vedia. Od rodiny až po napr ženské kolektívy. Bohuzial

elizabet173
1. mar 2022

či sa ti to páči, alebo nie, @eeffka má pravdu, mama si k tebe dovolí toľko, koľko jej dovolíš ty. Robíš dobre, že s ňou svoje tehotenstvo neriešiš, no nechala si to zájsť v minulosti priďaleko

evita11223
1. mar 2022

lebo nezijes tak akoby oni chceli, ale teda nerob si z toho tazku hlavu, tak ako tu zaznelo kazdy si dovoli kolko mu je dovolene, tak to prehodnot, mozno by bolo dobre si sadnut a otvorene sa pozhovarat

ailiba
1. mar 2022

Je to ťažké. Niektoré vzťahy sú veľmi náročné. Skôr ide o to, aby si sa tým netrápia a nedávala do toho priveľa zbytočnej energie. Je to čierna diera.

silvia_pekna
1. mar 2022

tak niektore vztahy su narocne hlavne co sa rodiny tyka, clovek ani nechce byt zly ked ide o jeho rodicov ale ako niekedy sa neda a ked to takto nevedia tolerovat nejake sukromie tak zrejme by som aj ja vybuchla

autor
1. mar 2022

@silvia_pekna máte pravdu všetky. Otvorené rozhovory boli. Všetko v utajení,aj tehu aj pohlavie dieťaťa ..však ono to bude na mne čoskoro vidieť,ale dobre oblecko to zamaskuje. A prosím tiež na tajnasa. Ak jej toto neotvorí oči,jej smola. A presne keďže ide o rodiča je to o to ťažšie.

bettie
1. mar 2022

@autorka mozno by ti ten psycholog vedel ozaj poradit, ako na nu, ako jej "zobrat vietor z plachiet". Mala by ona popracovat na svojom spravani, ale podla vsetkeho si vobec neuvedomuje, ze okoliu je spravanie skodi. A nie som si ista, ak by ste vsetko otocili na srandu (mami, ani ta radsej neponuknem, zasa som navarila to jedlo bez chuti), ci by to zas nebrala ako provokaciu.

Strana
z3