Ja, môj priateľ a jeho ex
Viem, že sa toho tu už popísalo veľa na tému ex... ale rada by som vedela Váš názor na moju situáciu.
Som s priateľom tri roky, mám dcéru 14 rokov a priateľ syna 10 rokov. Dva roky žijeme spolu v domácnosti. Všetko je fajn, nehádame sa, pomáhame si, všetko robíme spolu, všadiaľ chodíme spolu - baví nás to. Akurát mám problém s jeho ex. Pokiaľ sme ešte nebývali spolu tak priateľ všetko robil na povel, čo mu ex prikázala. Vozil ju 100 km do iného mesta aby mohla nastúpiť na bus, pretože pracuje turnusovo v zahraničí, keď chcela ísť ku kamarátke na návštevu tak ju odviezol a potom priviezol a podobne. Zmenilo sa to až keď sme začali bývať spolu, od vtedy mu nehovorila aby ju odvážal. Dosť ma to vtedy mrzelo, aj sme sa o tom rozprávali. jeho reakcia na to bola, že je to matka jeho syna a keď ho o niečo požiada tak to urobí. Dva roky bolo všetko v pohode, až teraz, keď sa po štyroch mesiacoch vrátila zo zahraničia, tak sa točí svet len okolo nej. Volá ho aby jej namontoval internet, ďalší deň aby jej opravil prívod vody, ďalší deň si zmyslela že chce ísť na nákup do iného mesta pre syna kúpiť darček. A mne to už začalo poriadne vadiť. Ja som vedela že je rozvedený a že ma dieťa , to aj ja, ale že mu bude ustavične vyvolávať a niečo potrebovať tak to mi už prekáža. Mám pocit že bude stáť stále medzi nami. že stále sa bude obracať na svojho ex. Pritom on sa rozviedol s ňou, lebo nemohol zniesť tie jej nálady, nervozitu a rozkazovačnosť.
Budem rada ak mi napíšete vaše názory.
@maciatkolulu Asi máš pravdu, neviem to posúdiť , pretože nemám ex, ja len pocitovo, že aj pre to dieťa je niekedy veľmi smutné, keď ide s rodičmi nakupovať, otec s mamom trávia kvôli nemu veľa času spolu, ale potom sa rozdelia a otec ide za priateľkou. Neviem, podľa mňa by tam mali byť nejaké hranice. Kamarátsky vzťah, ale aj syn musí vedieť, že otcovi záleží aj na pocitoch ženy, s ktorou teraz žije.
@katkati a to si už musí zariadiť otec a matka, nevidíme tam, je to zložite. Ale ver tomu, že dieťa je rozumný tvor a vie, že otec a mama nie sú spolu, sa hádali, nerozumeli atď, ale dokážu spolu komunikovať, ist nakúpiť, pomôžu si, nie je medzi nimi nevraživosť, nehľadajú, že je tomu dieťaťu lepšie a akceptujú všetko, nových partnerov atď... Ľahšie a kludnejsie
Ja by som to zabalila. Vždy bude medzi vami. Nikdy mu nedá pokoj. A nakoniec sa s ním vyspí a on to ospravedlní tým, že veď to bola moja manželka. Prežila som to ...a nikdy viac,žiť v takom strese a neistote. Nemá uzatvorenú minulosť chlapec.

@katkati to vedia iba oni a ver tomu, že každé jedno decko je rado, keď sa jeho rodičia stretnú a vedia sa porozprávať, pretože pre to dieta rodí ou sú a to obaja