icon

Ja nemôžem ísť nikam, ale priateľ môže

7. okt 2023

Baby váš názor ? Priateľ pracuje v zahraničí ja sa starám o dcéru a stále som doma len s malou idem von na ihrisko inak nič. Chcela som ísť minule aj s malou spat ku kamoske že si otvoríme večer vínko, jasne že mu to vadilo tak som nešla lebo nemu vadí aj keby poviem že mi mama postráži malu a chceli by sme si ísť niekam večer sadnúť s babami. Nikam nechodím keď viem že je ďaleko a vadí mu to, ale on mi dnes povie, že idem s chalanmi na festival včera bol opitý ako doga tak ani mi nezavolal hneď zaspal. Dva týždne dozadu boli na nejakej slávnosti tam sa zase zoťal, a teraz on ide na festival mne by to ale nevadilo nech ide ale on mne zakazuje a vadí mu každá prkotina ale pánko môže ? Keby mi aspoň povie urob si na dnes plán s babami alebo niečo chcem ísť na festival, ale on čaká že ja budem slušne spinkať a on si bude čavargovat. Úplne ma týmto nasral s prepáčením a tak som mu vynadala že mu zle muselo dôjsť, akože je to podľa vás normálne ?

Strana
z2
dota6
7. okt 2023

Si svojprávna a dospelá? Áno? Tak sa rozhoduj sama. Viem, zdá sa ti to ťažké ale je to tak, máš nárok rozhodovať sa sama. To ti hovorím ako osoba, ktorá je doteraz poznačená predošlým vzťahom, kde pánko rozhodoval o všetkom.
Uvediem príklad. Mám už roky nového partnera a je zo mňa zúfalý, lebo stále sa ho na všetko pýtam. 😢 Ostala som poznačená. Ideme na svadbu a ja sa ho pýtam, či môžem take šaty, lebo majú výstrih a jemu je to jedno. Doslova povedal. Vyber si šaty sama, ja sa do toho nevyznám. :D Vidíš kde je chyba? Nie v tebe ale v tvojom panovačnom, hlúpom, sebestrednom chlapovi. Pretože ty si svojprávna, ži život, nenechaj sa manipulovať druhou osobou.

medda_beda
7. okt 2023

Nie je to normálne, zažila som si to a netolerujem už takéto správanie.Som svojprávny človek a budem si robiť čo ja uznám za vhodné.A hlavne vtedy ak si druhá strana myslí, že môže a ja nie.

laurita285
7. okt 2023

On sa na festivaloch ožratý šťúra v inej žene a ty nemôžeš ísť ku kamoške, nj. taká klasika.

0kristina0
7. okt 2023

Preco si pytas povolenie, iba mu to oznam. Keby mal namietky tak by som mu povedala, ze ked nemozes nikam chodit ty tak nepojde ani on a nech sa strci do riti. On ta nevlastni. Trosku asertivity z tvojej strany by nezaskodilo.

mane01
7. okt 2023

A on je svaty Peter, ze robis vsetko tak, ako si to zažela? Prečo skačeš, ako on píska? Nabuduce mu oznam, ze ides ku kamoske a ked sa mu to nebude pacit, tak mu povedz, ze ma na svoje emocie pravo, ale ty mas zas pravo ist ku kamoske. A nech si zvyka, ze to tak bude… si snad dospela svojpravna osoba, tak sa tak spravaj! Nepotrebujes od neho dovolenie, nie je tvoja mama a ty nemas 13!

retatka
Autor odpoveď zmazal
katulkagajdos
7. okt 2023

Informaciu, ktorú mu máš podať znie takto- Idem s malou ku kamarátke, prespime tam- dáme si s kamoskou trocha vina a oddýchneme, resp. mama bude strážiť malú- idem večer von s kamarátkami. A on Ti má napísať- jasne, oddychni si… odpoveď typu- nepaci sa mi to, alebo nesúhlasím by som okomentovala, ze ti je to ľúto, ale len mu to oznamujes, nepytas si povolenie 😉

ahhola
7. okt 2023

Nemôžeš ísť nikam, ale niekam predsa.... Za nim.
Šoférujes? 🚖
Sadnúť do vlaku, do lietadla a tradaaaa za ním.
A možno už nezakaze nič, co zistíš v jeho plechu lotrovskom💅🍾🎰♦️

viera27
7. okt 2023

Mrkni do penazenky,ci tam mas obciansky preukaz. Ak ano,tak to znamena,ze si svojpravna. Mozes ist kam sa ti len zachce.

maranta_leuconeura
7. okt 2023

Ty si pytas povolenie a on ani nie je doma? 🤣 nebud blba, ked uz si si nasla blba. Za normalnych okolnosti by som sa s nim dohodla ci sa vtedy moze starat o dieta, ale kedze panko si uziva slobodny zivot v zahranici a mysli si, ze rodinu z vas robi to ze ti posiela peniaze a strazi kazdy tvoj krok... tak by som mu to len oznamila a este poslala vyuctovanie 😉

januska12323
7. okt 2023

Povolenie na prespávačky si nepýtam ani od rodičov asi od strednej školy. Prečo ty áno? A ešte aj poslúchneš keď sa mu niečo nepáči. Mala si ísť a na celý večer si vypnúť telefón. Na druhý deň popremýšľať či ti tento vzťah dáva aj niečo pozitívne.

sasa1310
7. okt 2023

je to iba priateľ a maximálne otec dieťaťa. Ja by som mu nemala potrebu ani oznamovať, že niekde idem, keby sa takto choval. Tak ale ty ho asi s radosťou poslúchaš

aurora33
7. okt 2023

To nemá s prácou v zahraničí nič spoločne. Vždy bol magor, len si to nevidela alebo nechcela vidieť. Si dospela, rob si či chceš. Nie si jeho majetok. On je iba priateľ.

stanulienkat
7. okt 2023

Gratulujem k výberu partnera a otca svojho dieťaťa.

mikadooo
7. okt 2023

Ty si súhlasila s touto rolou "žienky domácej" 🤷. Tebe to fest vadí keď on si behá po festíkoch a on dlabe na to, že ti to vadí. Jemu vadí, že chcete ísť s kamoškami a ty teda poslušne ostávaš sama doma s dcérou. Vidíš ten rozdiel? Je len na tebe, ako si to zariadiš a nakoľko ti on bude môcť zo zahraničia do týchto vecí kecať 🤷🤷🤷. Skús mu len povedať, že nech sa nehnevá, ale za seba si budeš rozhodovať sama, presne tak isto, ako to robí on...

veselo_neveselo
7. okt 2023

Normalne to nie je, a nechapem preco ho pocuvas ako taky psik. On ti nie je panom. Ale samozrejme mu to vyhovuje, zienku ma doma, postara sa, poslusna je, a on da nemusi ani snazit, a ani bat ze mu odide, lebo ona nic ine nepozna a z domu ani nespozna.

Priprav sa na to, ze ta bude oznacovat za konfliktnu, problemovu, ked toto prestanes tolerovat a budes si chciet zivot zit tak, ako uznas sama za vhodne.

kataleya
7. okt 2023

Mám malé dieťa, ale chodím občas čavargovať 🙂 či už sama alebo aj s manželom. Neviem si predstaviť stále sedieť len doma.

alickapusinka
7. okt 2023

TY sa jeho nemáš čo pýtať že idem tam a tam ani by som mu o tom nepovedala. Ak by TI mama vzala dcérku postrážiť normálne chod s kamarátkou vonku. Absolútne nech ťa nezaujíma ON čo si myslí a TY sa mu nič nemusíš pýtať. Aký chytrí TY máš byť doma len okolo dcéry a ON bude mať super život disko, krčmy bary. Podľa mňa ON si tam žije ako kráľ a TY čo. Aký čas robí vonku a na aký čas chodí domov. Ani sa nenazdáš a zistíš že si si bez jeho pomoci vychovala dieťa sama. Peniaze že dá nie je žiadna starostlivosť. Starostlivosť vyzerá úplne ináč nie len dať peniaze a staraj sa .Nie je to normálne lepšie by vám bolo dvom samým podľa mňa. Nič mu nevešaj na nos že kam ideš kedy prídeš nič chápeš nič. Si svojprávna zodpovedná 18 rokov máš OP tiež tak načo mu rozprávať také veci.

majlo1234
7. okt 2023

Nie je to normalne, tak si to nenechaj. On mozno len skusa, a vidi, ze mu spravis po voli. Ale ty si dospela, nepotrebujes jejo povolenie, tak si kludne chod vyrazit.

ruxandra
7. okt 2023

Nenašla som tu od teba taku odpoved, tak sa pytam.. to ty ked chces ist vecer s dieťaťom kamoske a on je v zahraničí, to mu normalne napises a spýtaš sa ho, ci mozes? A ked ho neposluchnes tak urobí co? Ako sa vobec dozvie, ze nie si doma?
Preboha ale preco si od neho mas pytat povolenie? Si svojprávna?

A este, to kamoske potom napises, ze “prepac, nepridem, muz ktory je v zahraničí mi nedovolil”? 😂😂😂😂

Si dospela osoba (si, vsak?!) mozes si robit co chces! Preco si necháš rozkazovať a vobec, preco posluchas? Najma ked vidis, ze su to bludy a on s tebou len manipuluje..

katkazocele
7. okt 2023

@marca12 nezastávam sa ho, len výmenme úlohy. On ti píše že ona môže chodiť kde chce ale jemu ona zakazuje. Niečo mi hovorí, že by tunajšie baby držlai opäť stranu babe s tým, že chlap nemá chodiť von ak si to jeho žena neželá 🤔

marca12
7. okt 2023

@katkazocele Nesuhlasim aj chlap moze chodit von. Pokial ide von s kamosmi a len obcas,nezanedbava rodinu,preco by nemohol ist? To,ze mam vztah,neznamena,ze sa odstrihnem od sveta,kamaratov a prestanem zit.

jesenzima
7. okt 2023

Tak keď je v zahraničí, tak mu to napríklad nepovedz a urob si, ako chces ... keď je blb, nevesaj mu to na nos a uži si večer 🙂

mysicka36
10. okt 2023

Takéto veci sa manžela nepýtajú. To sa proste oznámi že idem a hotovo. Alebo ty začni tým, že choď a potom mu v rámci telefonátu len povedz, že kde si bola a ako vám bolo 😎

sense
10. okt 2023

A prečo mu vesiai na nos. Ze ideš spať ku kamoške?
Pokiaľ si nebola zbavená svojpravnosti môžeš ísť kam chce, a kľudne môže dieťa po strážiť aj tvoja mama a ty ísť do kina ci kdekoľvek.... To ze si sa stala matkou, neznamená ze si. Prestala by osobou ktorá má svoje potreby a tuzby

kamatopo
13. okt 2023

Nie je to normálne. Byť vo vzťahu neznamená niekoho gniavit a dusiť. V rámci slušnosti a vernosti má každý právo na svoju chvíľku,vyventilovat sa inak sa sama doma v myšlienkach udusiš. Tomu sa hovorí duševná hygiena. A keď tvoj partner nechápe aké su vo vzťahu práve hodnoty tak nie je na vzťah pripravený. Takýmto správaním medzi sebou robíte len obrovský múr smiešnej žiarlivosti,neprajnosti a obmedzovania, ktorý môže vyvrcholiť až agresiou a rozchodom.

karolinakovac
13. okt 2023

Tvoj chlap má narcistickú poruchu. A čím ďalej to bude ešte horšie, ver mi. A čo by robil keby nie je v zahraničí ale ste spolu?🤷‍♀️To by Ťa zamkol doma? Čím ďalej preč od tohto majetnickeho chlapa. Časom Ťa to zničí.

akiana
13. okt 2023

Generator prispevkov na MK: sprava sa ako psychopat - mam s nim dieta - baby co mam robit?

Strana
z2