Ja vidím zradu a ostatní snahu
Ahojte. Som tu aj pod inym nickom, ale nechcem to pod nim rozoberat. Tento som si zalozila uz davnejsie, lebo ako inak, si neviem spravit sama poriadok a usporiadat myslienky.
Mam priatela(nie sme manzelia). Uz sme si presli kadecim, ale ako to mame teraz, to nebyva ani v tej najprepracovanejsej telenovele alebo v najhorsom sne. A JA NEVIEM UZ CO ROBIT!!!
Takze ja som bola rozvedena a s dcerou, on bezdetny-pracuje v zahranici(mesiac vonku, tyzden doma). Sme spolu viac ako 3 roky, po 1r zacala tema byvanie a babo. Bavili sme sa o spolocnom byvani, ako by sme to spravili, aby sme boli na LV spolocne, kedze nie sme manzelia a zacali sme sa snazit o babo.. Vtedy sa to zacalo. Zacal byt hnusny, robil veci, ktore ma vytacali(problemom boli len hadky, tvrdohlavost). Snazila som sa byt kludna, ale... Pri jednej z hadok som potratila, vtedy som si povedala dost a ziadne dieta, kym sa nedame dokopy a nevyriesime si vztah. Navrhovala som poradnu, nech nas objedna, aby som videla, ze o nas bojuje. Nestalo sa. Fungovali sme ako-tak dalej, len bez planovania babatka. Otehotnela som a zase rovnaky kolotoc. Mala sa narodila(nedali sme ho na RL, kvoli hypo) a zdalo sa, ze sa vsetko ukludnilo. Asi po 1,5 mesiaci vybral spolocne uspory(mojich penazi tam bolo menej ako jeho), vyplatil si uver, ktory mal este z byvaleho vztahu, aby mal cisty uverovy register a mohol si vziat hypoteku na ten planovany spolocny byt. Zislila som to az neskor: 1-2 mesiace po vybrati. Nechapala som ako si to mohol dovolit, ani mi to len neoznamit. Odpoved: Ved to bolo pre nas a boli sme pohadani, potom som zabudol.. Vysvetlila som mu, ze toto sa v rodine nerobi, aj ked to bolo s dobrym umyslom. Zase o nejaky mesiac sme zacali preberat ako sa moj ex nedostane k bytu v pripade mojej smrti. Chceli sme to nejak osetrit. No cim viac sme sa o tom bavili, tym viac vychadzali na povrch nezhody a veta: Ty sa dostanes k bytu ako slepe kura k zrnu a cez teba tvoja dcera. Lebo moja dcera v pripade smrti nas vsetkych dostane polovicu priatelovho majetku cez svoju matku(mna) a este aj decstvo po svojom otcovi. To sa mu zdalo byt neferove voci biologickej dcere. Ale vraj mu to nevadi, len na to poukazal. Darmo som mu vysvetlovala, ze kazda dostane 100% po svojom otcovi a po mne 50%. Na vysvetlenie, financne sme mali ist do bytu 50:50. Po tychto veciach sa to vo mne zlomilo a trvala som na poradni. Bud poradna alebo nebude poradna, ale ani nebude byt. Volal ma na obhliadky, nesla som. Trvam na poradni!!!
Cely tyzden lietal kade-tade, obcas aj s mojou dcerou. Ta za mnou nadsene dobehla, ze moj uzasny priatel ide kupovat auto. Velke a rodinne, uz ho boli pozriet.. Nevadi, nezaujima ma ziadne auto. PORADNA!!!!
Odisiel na mesiac do zahranicia a po mesiaci mi oznamil "krasnu" novinku. On kupil nove auto a byt, este par formalit a mozeme sa stahovat. Ja ani neviem ako pokracovat, jedine tak, ze sme mali spolu kupovat garzonku(kedze tam byvam len ja s detmi, tak nam to vyhovovalo a on je stale prec) a miesto toho kupil on byt 4 izbovy o 3x drahsi ako bolo v plane bez upozornenia a sam. Nechcela som tam ist byvat, bola som nestastna ako toto mohol spravit. Obist ma a este cakat, ze to bude medzi nami OK. Nevedela som mu vysvetlit, ze v tom byte som cudzia, nemam uspory, nemam istotu vo vztahu a ked sa k nemu nastahujem, nebudem sa mat uz kam vratit(mali sme prenajom u znamej“takmer zadarmo“)!!! Nevedel to pochopit, tak sme "zbuchali" problem a poslali na MK, nech mu to baby vysvetlia. Tam sa to otocilo proti mne a vsetky sa na mna vrhli ako osy. Aka som zlatokopka, riesim len peniaze a ked som chcela vacsi byt, mam byt spokojna a drzat hubu, ved on nas zabezpecil, on sa snazil, ja som mu len vsetko kazila. To som sice neuznala, lebo zabezpecil byvanie, nie buducnost, ale aj byvanie, ktore sme nechceli. Naco su nam 4 izby? Kde je moj nazor a rozhodnutie, ci chcem? A ako zabezpecil, ked ani jeho biodcera by nic nedostala- stale nebol na RL a bla bla bla, ale zacala som o sebe pochybovat, ved mozno maju baby na MK pravdu a pozeram sa len na financie. Pojdeme do bytu a uz konecne dosiahnem co chcem. POKOJ VO VZTAHU! Nastahovali sme sa s tym, ze uz v novom byte sa budu riesit problemy vo vztahu..
Zeny, ja som taka blba... V auguste sa kupil byt, teraz je skoro marec a boli sme na poradni? Neboli! Necitim sa tu vobec doma, nenavidim to tu. Hrame sa na to, ze sa nic nedeje.
Jedine pozitivum je, ze uz nedavam vsetky peniaze jemu ako niekedy. Po tomto vsetkom si setrim sama a ziadnu spolocnu kasu neakceptujem. Ked uz budem mat za ritou vlastny byt, hadam budem schopna odpustit tento podraz. Ale co so vztahom? To je priorita. Od vtedy sa stale hadame, chvilu je pokoj a potom zase peklo. Casto sa rozoberal aj rozchod. Boli sme na sedeni- nieco ako poradna, ktoru som objednala ja, ale kazdy sam, potom sme mali ist spolu. Nesli sme, ked chcem, nech tam idem este ja a on postrazi deti. A aj tam chodim sama. Toto vsetko su pre mna znaky, ze ma nema rad, ze kasle na vztah a pred par dnami(po dalsej hadke) som sa s nim rozisla. Teraz prosi, ze uz vsetko vie ako som to myslela, ze uz chape co som celu tu dobu chcela, ze to mame este urovnat a nemoze to takto skoncit. Priznal si vsetky chyby a keby vedel, ze to takto dopadne, nikdy by to nespravil. On je v podstate dobry clovek a keby nebolo tej jeho blbej panovacnej povahy a "schopnosti" rozhodovat sa sam, je super muz.. A hlavne super otec. Mam pravo ho odstavit od deti a jednoducho odist?
Financie uz neriesim, baby uz zabezpecene mam a jedine co ma tazi je, ze sa nenaplnila moja tuzba po spolocnej rodine. Rodine, ktora spolu rozhoduje, ktora sa respektuje, ktora sa lubi a chrani a ktora sa nepodraza. Ako sa da zit s takymito rozdielnymi povahami? Ako sa da zit s pocitom, ze co vyvedie nabuduce? Preco tam ja vidim znaky, ze nas podviedol a ostatni vidia jeho snahu?
Ja ani neviem, ci cakam, ze mi date nejaku iskierku nadeje, ze on je ten dobry alebo mi zlozite ruzove okuliare aka som sprosta... Len som sa musela uz konecne vykecat, aby to so mna opadlo.
Ospravedlnuje sa, ze je toho tak vela, ale ten naval myslienook musel ist von. ☹
Dalsi skryti tromf 🙂
@vymysleny_nick pytam sa vecne a k veci. Ty odpovedas vyhyvavo, stavias tak veci aby vyhovovali tebe...
@vymysleny_nick ja ťa úplne chápem. Vzal VAŠE SPOLOČNÉ úspory a kúpil si (sebe) byt, na ktorom nemáš žiadny podiel. Podraz ako delo. On sa nepostaral o vás, ale o seba. Keby sa mu niečo stalo, ostaneš s deťmi bez strechy nad hlavou.
@vymysleny_nick presne :D:D:D:D jedine
@lubkavargova1 ked dakto povie, ze vyzije z 200 eur, tak predpokladam, ze mysli aj naklady na byvanie a na vsetko, samozrejme, bolo to postavene, ze sama s dvomi detmi vyzije z 200 eur
s milodarmi, zaplatene ubytko, skoly ucty....bez internetu a este stale neverim
@rebellefleur podme radsej spat :D:D:D:D
Baby...ale fakt kus preháňate !
Nerýpte do nej - pokojne môže slušne žiť - má rodičák a výživné na 2 deti od 2 mužov...brigádu a je šetrná... 😉
Celkove táto diskusia ide do múky a všetko podstatné tu už bolo povedané.
@lapalma ja jej nahodou fandim :D nie je lahke vychovat sama dve deti, nezavidim ani jednej babe, ani ked vychovava len jedno sama, to musi byt naozaj narocne psychicky minimalne
a uplne rozumiem, preco sa na neho nastvala
Necitala som od zaciatku a financie ma ani tak nezarazili, ved nech si to manazuju, ako chcu, ale ja by som nebola s partnerom, ktory by taketo rozhodnutia urobil bezo mna
Nechapem preco sa vysmievate. Spatne si pozrite, ci som niekde pisala o plateni za byvanie. Necelych 100e davam na ucty- poistky, net a skola. Na oblecenie som si nasla baby, ktore maju o 2 cisla vacsie deti a od nich kupujem velke baliky oblecenia(ako nove) 1e/ks a menej. Takze oblecenie kazdy 2-3mesiac 30e. To je na mesiac 10. Plenky kupujem kvalitne, tiez cez bazar(zatvorene balenia) alebo v net obchodoch. Tym padom nepotrebujem kremiky na zapareniny. Kozmetiku ako sampony, mydla a zubne pasty, tie nam vydrzia sakra dlho. Vlasy si umyvam s kvapkou husteho samponu, po tehotenstve mavam divne pachute v ustach, ale aj si ich umyvam aspon 5x denne, nemozem mat plnu hubu pasty(davam si mnozstvo asi 1/4 hrasku), takze ta tiez vydrzi. Cistiace pristriedky pouzivam ocot a sodu bicarbonu, co su smiesne polozky. Takze v podstate takmer vsetko ostava na jedlo. Napr tento tyzden: kuracie stehna 1kg- 1.80e. Mame cca 2kg na tyzden, aj to som premrstila. Zelenila mrazena 1kg 2e, smotana 1e a to je tiez na tyzden. Priloha cestoviny ryza, to dcera moc nemusi ale tiez zanedbatelne polozky. Ked chce mala langose 1kg muky 0.30e, drozdie 0.20e, vodu a sol nemam ako vypocitat. Olej 5l nam vydrzi pol roka. Ovocie mi dava kamoska ked maju akciu. Ranajky a desiata 2 rohliky+ nitran(iny nezje) 1kg 5e v lidli. Mrazeny vydrzi aj 2 tyzdne. 1rohlik 0.09e a koliecka salamu netusim. 😀 Nenapada ma teraz nic, beham okolo deti, tak ked mate otazky...
Toto som napisala ako zijem ja a ako mi to vyhovuje. Nikomu to nenutim.
A nenam prijem len 200e ako tu podaktore pisete... ale bez byvania to na vyzitie staci. Este to zariadenie priatelovi. Teraz mu kupujem veci do kuchyne atd. Termomisy, ktore chcel, misky do prace. Kto pozna tupperware vie, ze to nie je smiesna polozka. A lakoma nie som, setrim len tam kde sa oplati.
* mi dava jamoska avizo. Nedava mi ich zadarmo. 😀
Napadlo ma obuv, nekupujem pouzivanu, ale smer lidl a tam nakupime. Botasky, cizmy do 10e a este sa ziadne nerozpadli, takze kvalita ok.
@vymysleny_nick ja sa ti nevysmievam, zjavne sa vieš zariadiť, aj keď skromne, ale vieš. To je hlavné. A nechápem prístup väčšiny žien v tejto diskusii. Naozaj by väčšina bola tíško a šúchala nôžkami, keby partner bez ich vedomia kupoval byty a autá aj za ich usporené peniaze?! Musím ale podotknúť, že to máš podivne zariadené. Prečo si vlastne nemala tie peniaze na vlastnom účte? Asi najvyšší čas urobiť si v živote aj vo financiách poriadok.
@vymysleny_nick inak to si mala svojich fakt 15 tis eur? ako si písala? a to sa ti zdá zanedbateľná suma na to, aby si ju pýtala späť? on vybral tvoje prachy a poriešil svoje veci?
no zdá sa mi to minimálne čudné, aby som mávla rukou nad takými peniazmi. pre mňa to nie je málo.
a zvlášť, ak žiješ, ako žiješ - šetríš každý cent...
@vymysleny_nick skus si uvedomit, ze vztah, kde neziskas respekt a partner ta berie skor ako protivníka v suboji, nez partnerku, nema buudcnost, nech by ste obja ako velmi chceli spolu zit.
laska casom vyprcha a tam, kde mal ostat uzky vztah na baze najblizsieho priatelstva a dovery, ostane suboj. pojde to do kytiek.
tak sa zamysli, kde aj ty robis chybu v komunikacii. nezriedka je to o tom, ze vety formulujes tak, ze zneju ako utok.
popravde - aj tu sice odpovedas (postupne a lezie to z teba ako z chlaptej deky bodliaky, ale odpovedas), ale spôsobom, ktory znie akoby si nam hadzala mudrosti, ktore su predsa nad slnko jasne, tak co si ich nejak nevycucame sami zpomedzi riadkov.
ja neviem. ty sa bojis, alebo co? alebo hanbis? alebo nejak vopred predpokladas, ze ti vsetci idu po krku?
lebo to cele jednoducho formulujes od zaciatku so skrytym utokom. takym tym posobom: seriete ma vsetky, aby ste vedeli, ale poviem vam to teda, ked musim.
ak podobne komunikujes doma, tak sa nediv, ze ti on sluchu nepopraje, ale vopred vlastne hlada, odkial pride skryty utok a musi tasit do protiobrany. takze nepocuva, co hovoris, ale ako to hovoris.
kto vie, ci mu to cele s bytom nehovrois tak, ako by si hovorila: si totalne neschopny sa postarat o byvanie. co si ty za chlapa! co urobis, vsetko zle urobis. aby som aj zenska musela hladat riesenia! hanba ti!
(nie ze to takto hovoris, ale takto z tvojich slov v podtone znie).
@alaguema rozmysla som nad tym preco. Moj ex bol alkoholik a nic mi neostavalo, len obracat kazde euro. Toto som naucila aj mojho terajsieho, bol mi za to moc vdacny a stale mi to opakoval, ze konecne nieco usetril. A tym padom som si myslela, ze si peniaze vazi a aj mna. Nuz... ale uz som pisala, nebolo tam vela. On mi tiez pomahal a tie peniaze ma vobec nestvu. V podstate co mi dal, si aj odniesol, nemame si co vycitat. 🙂
@alaguema 😀 😀
ja tomu tiež nerozumiem.
a tri autá, keď on je na SR pár týždňov v roku a dve im stoja a strácajú hodnotu...to je investícia 😅
chlapec nemá poriešenú finančnú gramotnosť, príde mi v tomto hrrr systém a mierne negramotný
to, že vybral byt sám aj za jej prachy, to už nekomentujem
tiež by som sa necítila dobre hocikde, len nech som, keď teda už aj moje nejaké prašule sú v tom.
divný systém....kúpiť byt len tak, ako nejakú vec...to sú vážne rozhodnutia v živote...čo už
@macamac nieeeeee. On nevzal tych 15tis!!! To by som ho v momente zastrelila. :D
@vymysleny_nick od koho mas neobmedzeny internet za 5 eur? Potrebujem najst nejaky lacny lebo rusim stary.
@vymysleny_nick ale písala si túto sumu
tak o aké peniaze išlo? aby sme boli v obraze
o 500, 1000e?
@moonlight1210 je mi trapne vytahovat veci z nasho vztahu. Mozno preto to lezie postupne. Ani rodicia a priatelia nevedia vsetko. Proste sa hanbim ako som dopadla, ako som naletela a bola naivna.
Utocit viem a riadne,,ale v 98% som submisivny clovek.
@vymysleny_nick swan tu nie je. Ale dik za odpoved. A na margo tvojho problemu v tom ze priatel kupuje byt a podobne veci bez teba zdielam tvoj nazor. Tiez by sa mi to nepacilo. Ale zas 4izbak by mi viac vonal ako garzonka.
@vymysleny_nick Ty nevieš? No teraz si ma dostala. A 100 alebo 10 to nebolo? To máš fakt taký neporiadok vo financiách?
Vážne, to je suma ktorá pri zaobstaraní auta+bytu je skôr symbolická. Zaobstaral to z vlastných prostriedkov, toto ti iste vie rýchlo vrátiť.
baby, ja neviem usetrit vobec, ja som otrasna :D
@oldman50plus nie, neviem. Nepocitala som to a vkladali sme ich postupne. Citaj pozorne: tie peniaze boli spolocne uspory za dobu co sme boli spolu. Vyplatil si z nich uver, ktory mal este v minulom vztahu, aby mal cisty
@oldman50plus pokracujem. Usla mi sprava. :D aby ...mall cisty register. Zistila som to nahodne po 2 mesiacoch. Nepovedal mi to!
@celasapremenim neboj, ani ja 😀 😀 😉
nikdy som si neviedla zoznamy, čo som kde minula, čo nás vyjde strava, oblečko,...by ma piclo 😀 😉
a bez mučenia priznám, nie som sporovlivý a ani lakomý typ 😀

Ja neviem baby, ale tu je podla mna tolko polopravd a zatajenych veci, ze konec.
Najprv nas tu necha vypisovat o zapisani otca do RL dcery, pritom tam už zapísaný je. Velmi vypráva ako našetrí pre dcéry, aby boli zabezpečené a pritom dostáva iba rodičák. Cela ich vzajomna komunikacia je vlastne totalna nekomunikacia a obrovsky chaos a ja osobne som sa uz totalne stratila, ze co vlastne autorka temy riesi 😲