Ja vidím zradu a ostatní snahu
Ahojte. Som tu aj pod inym nickom, ale nechcem to pod nim rozoberat. Tento som si zalozila uz davnejsie, lebo ako inak, si neviem spravit sama poriadok a usporiadat myslienky.
Mam priatela(nie sme manzelia). Uz sme si presli kadecim, ale ako to mame teraz, to nebyva ani v tej najprepracovanejsej telenovele alebo v najhorsom sne. A JA NEVIEM UZ CO ROBIT!!!
Takze ja som bola rozvedena a s dcerou, on bezdetny-pracuje v zahranici(mesiac vonku, tyzden doma). Sme spolu viac ako 3 roky, po 1r zacala tema byvanie a babo. Bavili sme sa o spolocnom byvani, ako by sme to spravili, aby sme boli na LV spolocne, kedze nie sme manzelia a zacali sme sa snazit o babo.. Vtedy sa to zacalo. Zacal byt hnusny, robil veci, ktore ma vytacali(problemom boli len hadky, tvrdohlavost). Snazila som sa byt kludna, ale... Pri jednej z hadok som potratila, vtedy som si povedala dost a ziadne dieta, kym sa nedame dokopy a nevyriesime si vztah. Navrhovala som poradnu, nech nas objedna, aby som videla, ze o nas bojuje. Nestalo sa. Fungovali sme ako-tak dalej, len bez planovania babatka. Otehotnela som a zase rovnaky kolotoc. Mala sa narodila(nedali sme ho na RL, kvoli hypo) a zdalo sa, ze sa vsetko ukludnilo. Asi po 1,5 mesiaci vybral spolocne uspory(mojich penazi tam bolo menej ako jeho), vyplatil si uver, ktory mal este z byvaleho vztahu, aby mal cisty uverovy register a mohol si vziat hypoteku na ten planovany spolocny byt. Zislila som to az neskor: 1-2 mesiace po vybrati. Nechapala som ako si to mohol dovolit, ani mi to len neoznamit. Odpoved: Ved to bolo pre nas a boli sme pohadani, potom som zabudol.. Vysvetlila som mu, ze toto sa v rodine nerobi, aj ked to bolo s dobrym umyslom. Zase o nejaky mesiac sme zacali preberat ako sa moj ex nedostane k bytu v pripade mojej smrti. Chceli sme to nejak osetrit. No cim viac sme sa o tom bavili, tym viac vychadzali na povrch nezhody a veta: Ty sa dostanes k bytu ako slepe kura k zrnu a cez teba tvoja dcera. Lebo moja dcera v pripade smrti nas vsetkych dostane polovicu priatelovho majetku cez svoju matku(mna) a este aj decstvo po svojom otcovi. To sa mu zdalo byt neferove voci biologickej dcere. Ale vraj mu to nevadi, len na to poukazal. Darmo som mu vysvetlovala, ze kazda dostane 100% po svojom otcovi a po mne 50%. Na vysvetlenie, financne sme mali ist do bytu 50:50. Po tychto veciach sa to vo mne zlomilo a trvala som na poradni. Bud poradna alebo nebude poradna, ale ani nebude byt. Volal ma na obhliadky, nesla som. Trvam na poradni!!!
Cely tyzden lietal kade-tade, obcas aj s mojou dcerou. Ta za mnou nadsene dobehla, ze moj uzasny priatel ide kupovat auto. Velke a rodinne, uz ho boli pozriet.. Nevadi, nezaujima ma ziadne auto. PORADNA!!!!
Odisiel na mesiac do zahranicia a po mesiaci mi oznamil "krasnu" novinku. On kupil nove auto a byt, este par formalit a mozeme sa stahovat. Ja ani neviem ako pokracovat, jedine tak, ze sme mali spolu kupovat garzonku(kedze tam byvam len ja s detmi, tak nam to vyhovovalo a on je stale prec) a miesto toho kupil on byt 4 izbovy o 3x drahsi ako bolo v plane bez upozornenia a sam. Nechcela som tam ist byvat, bola som nestastna ako toto mohol spravit. Obist ma a este cakat, ze to bude medzi nami OK. Nevedela som mu vysvetlit, ze v tom byte som cudzia, nemam uspory, nemam istotu vo vztahu a ked sa k nemu nastahujem, nebudem sa mat uz kam vratit(mali sme prenajom u znamej“takmer zadarmo“)!!! Nevedel to pochopit, tak sme "zbuchali" problem a poslali na MK, nech mu to baby vysvetlia. Tam sa to otocilo proti mne a vsetky sa na mna vrhli ako osy. Aka som zlatokopka, riesim len peniaze a ked som chcela vacsi byt, mam byt spokojna a drzat hubu, ved on nas zabezpecil, on sa snazil, ja som mu len vsetko kazila. To som sice neuznala, lebo zabezpecil byvanie, nie buducnost, ale aj byvanie, ktore sme nechceli. Naco su nam 4 izby? Kde je moj nazor a rozhodnutie, ci chcem? A ako zabezpecil, ked ani jeho biodcera by nic nedostala- stale nebol na RL a bla bla bla, ale zacala som o sebe pochybovat, ved mozno maju baby na MK pravdu a pozeram sa len na financie. Pojdeme do bytu a uz konecne dosiahnem co chcem. POKOJ VO VZTAHU! Nastahovali sme sa s tym, ze uz v novom byte sa budu riesit problemy vo vztahu..
Zeny, ja som taka blba... V auguste sa kupil byt, teraz je skoro marec a boli sme na poradni? Neboli! Necitim sa tu vobec doma, nenavidim to tu. Hrame sa na to, ze sa nic nedeje.
Jedine pozitivum je, ze uz nedavam vsetky peniaze jemu ako niekedy. Po tomto vsetkom si setrim sama a ziadnu spolocnu kasu neakceptujem. Ked uz budem mat za ritou vlastny byt, hadam budem schopna odpustit tento podraz. Ale co so vztahom? To je priorita. Od vtedy sa stale hadame, chvilu je pokoj a potom zase peklo. Casto sa rozoberal aj rozchod. Boli sme na sedeni- nieco ako poradna, ktoru som objednala ja, ale kazdy sam, potom sme mali ist spolu. Nesli sme, ked chcem, nech tam idem este ja a on postrazi deti. A aj tam chodim sama. Toto vsetko su pre mna znaky, ze ma nema rad, ze kasle na vztah a pred par dnami(po dalsej hadke) som sa s nim rozisla. Teraz prosi, ze uz vsetko vie ako som to myslela, ze uz chape co som celu tu dobu chcela, ze to mame este urovnat a nemoze to takto skoncit. Priznal si vsetky chyby a keby vedel, ze to takto dopadne, nikdy by to nespravil. On je v podstate dobry clovek a keby nebolo tej jeho blbej panovacnej povahy a "schopnosti" rozhodovat sa sam, je super muz.. A hlavne super otec. Mam pravo ho odstavit od deti a jednoducho odist?
Financie uz neriesim, baby uz zabezpecene mam a jedine co ma tazi je, ze sa nenaplnila moja tuzba po spolocnej rodine. Rodine, ktora spolu rozhoduje, ktora sa respektuje, ktora sa lubi a chrani a ktora sa nepodraza. Ako sa da zit s takymito rozdielnymi povahami? Ako sa da zit s pocitom, ze co vyvedie nabuduce? Preco tam ja vidim znaky, ze nas podviedol a ostatni vidia jeho snahu?
Ja ani neviem, ci cakam, ze mi date nejaku iskierku nadeje, ze on je ten dobry alebo mi zlozite ruzove okuliare aka som sprosta... Len som sa musela uz konecne vykecat, aby to so mna opadlo.
Ospravedlnuje sa, ze je toho tak vela, ale ten naval myslienook musel ist von. ☹
@vymysleny_nick, chápem ťa.. žiješ v neistote, vzťah speje niekam ku koncu, sama vieš, že takto žiť nechceš.. on je spokojný, veď zabezpečil bývanie, auto, váš vzťah nerieši.. keby sa mu niečo zajtra stalo, ostaneš na ulici s deťmi, lebo nemáte nič spoločné.... ale máte.. máte spoločné dieťa.. to musíš vyriešiť, v prvom rade zapísať ho ako otca v RL.. to takto chcete fungovať do kedy?.. keď pôjde do jaslí, do škôlky, všade sa zapisujú rodičia, tam bude kolónka prázdna?.. potom môžeš riešiť výživné, ak spolu nebudete a v konečnom dôsledku, ak by sa aj niečo stalo, všetko bude patriť vášmu dieťaťu.. či už spolu ostanete alebo nie..
čiže v prvom rade vyrieš otcovstvo v RL
@simcika Mam len k tomu vyhrady, ze tych "zlyhani" bolo viac a ja uz nevladzem. A aj ked vie, ze uz prestrelil, nesnazi sa s tym nic robit, ani plnit co mi slubil. Skor naopak. Zacal rozhodovat aj o mensich veciach o ktorych som chcela rozhodnut ja. Zacinam mat pocit, ze si nemozem ani "prdnut" bez toho, aby sa do toho nemontoval. Ale s tym ako mam byt tvrda mas pravdu. Pri poslednom rozhovore som mu uz bez servitky vykricala vsetko a vraj uz pochopil. Treba s nim jednat povysenecky a bez citov, az potom pochopi. Urcite to je ako pises. Len toto uz pre mna nie je rodina. Stale mu nieco vycitat, vysvetlovat... Preto som to ukoncila a zrazu uz ma zaujem riesit. Neverim tomu, ze by to aj dodrzal. Takych slubov uz bolo a stale je to rovnake... ☹
Ked nechce byt uvedeny v RL dobrovolne, dat si to vysporiadat cez sud . To kde sme. Kazdy den je riziko ze sa moze nieco stat a potom dcera nebude mat narok na nic. S druhym dietatkom su to len vyhovorky. Kolko muzov vychovava aj cudzie deti a neriesia ci po nich budu dedit. Ved druha bude dedit po vlastnom otcovi.
@vymysleny_nick ked uz ma hypoteku tak si myslim,ze mu banka nemoze zakazat ozenit sa alebo mat dieta. To akoze mu odrazu zrusia hypoteku lebo sa ozeni? To je smiesne
@vymysleny_nick ja viem, o com vravis.. je to unavne. Najhorsie je, ze to nemysli zle. A preto je skutocne najlepsie riesenie dat si od neho citovy odstup, lebo on vyuziva tvoju doveru. ja som na to doplatila. A tiez posuvame vztah dopredu, ale to ja uz viac rokov rozhodujem skoro o vsetkom, tiez nic moc... 😒 Ale ja to beriem tak, ze vztaj je o dvoch. A vzdy zacine od seba a vidim, ze muz sa snazi. No minule ma volal, ze ide kupit auto. Ja ze, ja nejdem. Volal mi a vsetko komentoval, pytal sa ma, ci moze. No na zaciatku to tak nebolo... Ma to v sebe, take individualisticke, ale priznava, ze to nieje dobre. A je skvely otec a muz, len tie jeho rozhodnutia... Byt sme kupili tak, ze on je spoludlznik, lebo keby bolo tak ako chcel on, sme v podnajme stale. Podla mna si, si zariad tie veci okolo bytu a RL, urob si poriadok a nech si zvyka. Neviem, ci ho teda milujes. Milujes partnera?
@sissmiss ano, lebo on mal v plane dat obidvom babam rovnako. Na tom sme sa dohodli.
Aby som to vysvetlila, ked mas malolete dieta, nemozes spisat zavet a tym padom vydedit alebo v tomto pripade "polovydedit" vlastne dieta a dat druhemu aj ked len polovicu.
To by som mu verila, keby si zistoval, ci to tak fakt je a aj napisal zavet. Lenze on sa k nicomu nemal, tak nastala hadka.
@vymysleny_nick Priprav mu dokumenty na pidpis: zavet, prevod vlastnickeho podielu bytu na Teba alebo aspin potvrdenie o pozicke ze vzal z Tvojich uspor. A budes vediet na com si, ak nepodpise.
Zeny, tych uspor, ktore boli na spolocnom ucte nebolo vela. Preto ich ani nevypytujem. Ja uz teraz mam nejaku rezervu a setrim dalej. Nemam o ne zaujem. Staral sa o mna, bola som bez penazi, nech si to zoberie ako vratenu investiciu.
@mamulka211
@lenbea on to neprepise, vlastnikom je banka a ta to nedovoli. Ale uz sme sa tu o tom bavili, ze to by som aj tak nechcela. Mne nejde o ten byt.
@vymysleny_nick Takže ti ide iba o princíp? Či?
@arwen88 ako to teda ide? Ja si neviem predstavit zit s niekym, komu uz neverim. Pre mna je to nieco nove. Takyto pocit som do teraz nemala. Spavat s nim v jednej posteli, usmievat sa na neho...
@liaka nie zrusia hypoteku. To som nepisala. On ma hypoteku a my problemy vo vztahu. Vztah sa za chvilu rozpadne, teda vlastne uz je a co nam vyriesi svadba?
@vymysleny_nick šetríš babám a sebe na bývanie. Prosím ťa a to dokedy chceš šetriť? Do dôchodku?
A že máte byt na hypotéku a čo keď sa mu niečo stane? No 90% nehnuteľností na Slovensku je zaťažených hypotékou. Ak sa bojíš, že čo keď sa mu niečo stane, tak si s ním ani to dieťa nemala mať.
Plačeš nad niečím nad čím vôbec nemusíš. Že ste bývali v garsonke a bolo ti dobre? Prepáč, ale garsonka je malá pre dvoch a nie ešte kde sú dve deti. A okrem toho píšeš, že ani tá nebola tvoja. Nebolo ti blbé vykorisťovať rodinu, ktorá ti dala bývanie zadarmo? To ti nie je blbé, že mohla na tom byte trebárs zarobiť? Mňa by skôr to sralo.
Jeden normálny chlap, ktorý nenechá svoju rodinu u svojej mamičky
Nechápem inak, keď máte vzťah naprd, na čo ste si dieťa robili? Dve deti - každé s iným a nešťastná vo vzťahu....Hm, ktovie kde bude chyba
@simcika ja uz ani neviem. ☹ Mam ho rada, ale uz to ani z daleka nie je co to byvalo. Neverim mu, bojim sa ho. Nie fyzicky, ale psychicky. Co dalsie vyvedie? Ake poleno pod nohy bude dalsie? Niekto mi radil, ze si mam spomenut preco sme spolu. Spomenula som si a mozem ti povedat, ze uz je iny. Skor presny opak ako ked sme sa zoznamili.
@juhseverzapad Ide mi o vztah a doveru. Nie o peniaze, byt ani auto. A uz vobec nie tieto konkretne, ktore mi pokazili moju predstavu o rodine. ☹
@vymysleny_nick mno, zavet...to sa mozes spytat pravnika aj ty.
K tomu ze aby dal kazdej rovnako a predtym hovoril ze (ty a ) tvoja dcera prisla k bytu ako slepe kura k zrnu, to mi dokopy az tak velmi nesedi. Podla mna jemu by vyhovovala submisivnejsia partnerka, ktora by nic neriesila, lebo toto prespekuloval (ktory chlap zaprie svoje decko len kvoli vyske hypo???) a uz nevie co a ako riesit, alebo ako kazdy chlap nema rad komplikacie, a toto komplikacie su, chodit, hladat, riesit, urady, a hlavne komunikacia= nocna mora vacsiny chlapov...
A co sa tyka toho ze sa hadate pre malichernosti...to tak byva, tzv zastupne problemy, neriesite ten hlavny problem, ty si v neistote a frustrovana, nervozna a podrazdena a on tiez asi nebude uplne nadseny tym ako to cele je a potom ste ako dva sudky pusneho prachu, stale mate nejake trecie plochy a dennodenne hadky na vymyslene temy a pritom hlavny problem sa nielenze neriesi, ale aj nabaluje, pretoze vasa podrazdenost rastie.
Ak by som bola v takej situacii ja, tak klasika poradna, a snazila by som sa izolovat tie problemy, aby som zistila co je naozaj problem a co je len zo nervov a hnevu. A ak sa da, tak muza vytiahnut niekam na nejake pobyty ak to mate radi, pohodicka, klud, a skusit ho spracovat tak.
Ta povodna tema co si pisala, nechces to vytiahnut aj tu? Mozno sa ta dokola pytame veci ktore su uz tam popisane a bolo by to cele jasnejsie
@vymysleny_nick Každý vzťah sa vyvíja a nikdy nebude ako na začiatku.
@vymysleny_nick hovori sa, ze na zaciatku sa do partnera zamiljeme do niecoho, co nam potom zacne vadit a je to aj poslednou bodkou. Mozno si len nevidela,aky je v skutocnosti. A nevidis to ani teraz zrejme velmi jasne. Ale tu ide o teba! Tvoje videnie, tvoje sny, tvoje presvedcenia. Uz neries, preco to robi, a ak chces byt s nim, urob preventivne opatrenia, aby sa opat neurobil nieco bez teba! Ale to len v prípade, ak sa na to das.... A aky je? Vie ti urobit aj radost? Alebo je to fakt cisty egoista
@vymysleny_nick ak s nim.chces.ostat a mat.nejake istoty,zbehni.za.pravnikom,vysvetli mu situaciu,nech ti.poradi...budes mat pravne info s prvej ruky..ale.ak uz.partnerovi.neveris a ani nemas v plane.mu verit,tak.nechapem,co tu.riesis..rozid sa s nim,pories otcovstvo,vyzivne a dovidenia
@sasa1310 nechapem tu tvoju utocnu spravu. Uz som to tu pisala, ze o 5r mozem zobrat hypoteku a nou uz len doplatit ten vysnivany byt.
Preco plieties hypoteku a strach ci sa mu nieco stane, co to ma spolocne? Ja som len pisala, ze keby teraz umrie, ten byt nedostane jeho dcera, ale jeho rodicia ci surodenci. A on to proste neriesi.
Garzonka by pre mna a 2 male deti uplne stacila. On chodi domov len na tyzden a vtedy sa chodime domov len vyspat. Stale sme niekam lietali, vybavovali.
To mas odkial, ze sme tam byvali zadarmo??????? Oni na tom zarabali, nebolo to len za energie a bolo to prospesne pre obidve strany, lebo cudzieho si do toho bytu nepustili a bolo to vyse roka prazdne. Nechali sme im tam pracku, zariadenie, zaplatili aj mesiac navyse, ale jasne, ze lepsie je utocit ako si zistit a potom hodnotit. Vsak? Napisala som AKO zadarmo, lebo nasi maju naklady na byvanie vyssie a z toho pohladu je to ako zadarmo.
Dakujem za hodnotenie. Asi o mne vies viac ako ja sama, hlavne preco mam 2 deti s dvomi muzmi. Dufam, ze si si pohladkala ego. Pekny vecer.
@vymysleny_nick ak sa mu niečo stane, tak všetko po ňom dostane jeho dcéra. Ona bude jediná dedička. Jeho rodičia a súrodenci dedičmi nie sú. Boli by iba v prípade, ak by nemal dieťa a nebol ženatý. Takže v tomto si trošku mimo. Vaša spoločná dcéra je jediný jeho priamy dedič
Neviem preco riesis dookola, co bude..Co ked sa mu nieco stane, co ked ostaneme na ulici, co ked..etc., etc.,.
Da sa to aj otocit..co keby sa stalo nieco tebe, (bozechran), postara sa o deti?..o obe?..ak je tato otazka zodpovedana kladne, tak mas aj odpoved na ostatne otazky.
A to, ze kupil byt, auto, ako ti tu uz pisali, asi je to chlap, ktory radsej nieco robi ako by o tom pol roka kecal.A preco to urobil sam?..nuz asi preto, ze ty si stale chcela poradnu..naozaj mi to trochu pripada, ze keby si to urobila ty, tak by vsetko bolo v poriadku.Akurat ze by si ho zase (mozno) oznacila za malo akcneho a ze vsetko je na tvojej hlave.Ono vzdy sa da na vsetko pozerat z dvoch stran.

@sissy27 toto viem urcite 😉
@sissmiss nikdy som sa takto nad tym nezamyslala, my sme mali Vub- ku a v pohode takto hypo dali vtedy len priatelovi... a ja som bola a aj som na liste vlastnictva.
mozno ak tu je nejaka baba z banky...moze to viac objasnit...