icon

Je 23 rokov skoro na prvé dieta?

16. apr 2023

Ahojte, chcela by som vedieť vás nazor - je 23-24 rokov skoro na prvé dieta?

Strana
z3
marisoul17
17. apr 2023

@saxana000 len jedna poznámka k tomu: to, že telo je "pripravene" ešte neznamená, že je pripravený aj dotyčný/dotyčná to zvládnuť. Veď keď sa to tak vezme, dieťa môže splodiť hoc kto, ale výchovu a starostlivosť už nezvládne každý.

biibiana
17. apr 2023

Tu ti nikto neporadi. Toto je tak velmi individualne. Ja som so svojim muzom chodila od 17tich a vedela som, ze je to posledny vztah. Bolo to obojstranne. Akosi sme to citili obaja. Pred narodenim prvej dcerky sme spolu byvali v podnajme 2 roky. To ma utvrdilo v tom, ze je super muz a clovek. Prve dieta sme mali ked som mala 24r. Urcite to nelutujem, teraz uz je pomaly v puberte a ja stale mlada a krasna 😀
Skuste spolu najprv byvat tu sa toho ukaze vela. Na dietatko mate este trosku casu, nechajte tomu volny priebeh nesurte to.

drahomirrra
17. apr 2023

Velmi, velmi skoro.

galganka
17. apr 2023

@drahomirrra nie. 😆

drahomirrra
17. apr 2023

@galganka Ja som sa v tom veku ucila na statnice, mala absolutne ine zaujmy nez plodit a rodit.

galganka
17. apr 2023

@drahomirrra ja, ja, ja. Ja som v tom veku bola dva roky vydatá a tlačila kočík s novorodencom. A nie, nechystala som sa iba plodiť a rodiť. Občas aj dačo popracujem.

veronicka88
17. apr 2023

@galganka ja rok🙂a potom sme si dali 6.5 ročnú pauzu od plodenia🤣🤣🤣tiež som dačo popracovala potom zas plodila a zas pracujem🤣🤣🤣🤣bože ja som taká spokojná že má už Silvo 10rokov,🐥💪💪💪

galganka
17. apr 2023

@veronicka88 slabé plodné jablone by z nás boli... málo detí... 🤣

drahomirrra
18. apr 2023

@galganka Ano, ja. Za koho mam rozpravat? Za susedu? Vsak mozem jedine za seba.

Ved autorka sa pyta na nazor. Ja som jej ho povedala. Fakt, ze sa to dotyka zrovna zien, co mali deti mladucke, je vypovedny sam o sebe.

kvetinka75
18. apr 2023

autorka - u každého je to inak. Ja som sa v 23 vydávala ale zariaďovali sme bývanie, aj keď sme už nejaký čas spolu bývali , sťahovanie, tak sme si povedali, že ešte počkáme. Nechceli sme všetko riešiť naraz. Ale poznali sme sa pomaly 3 roky a nie rok. To je podľa mňa krátka doba, môže a nemusí to vísť. Na tvojom mieste by som sa do toho tak nehrnula. Ale v prvom rade by som sa zamerala na to, ako bývate. Je bývanie spoločné? Aby sa nestalo, že sa rozídete a zostaneš bez bývania a sama s dieťaťom. To je dosť podstatné v dnešnej dobe. A určite by som si nerobila dieťa s priateľom ale už s manželom. Keď dieťa a rodinu, tak komplet so všetkým

galganka
18. apr 2023

@drahomirrra ty si ju rovno odbavila s tým, že je to "veľmi, veľmi skoro". Lebo pre teba by to bolo veľmi, veľmi skoro. A pritom tam je milión vecí, ktoré závažia. A milión ľudí, u ktorých je to rôzne. Dostala kopu fajn podotázok, o byvaní, o práci, o manželstve, partnerovi... a to všetko to ovplyvňuje. Niekto v 23 vymetá ako nezamestnaný a na podpore diskotéky, niekto štátnicuje, niekto už má vlastnú rodinu. A nie, nemusí myslieť iba na plodenie a rodenie, ako si mimochodom podotkla.

kvetinka75
18. apr 2023

@deti95060810 naše mamy áno. Lenže vtedy bola úplne iná situácia. ženy toľko neštudovali. Väčšinou si našli priateľa ešte na strednej a po maturite sa vydávali. Mali prácu, začali stavať dom, príp. dostali byt + boli rôzne aj nenávratné pôžičky. Takže sa ľahšie začínalo. Po fyzickej stránke je žena pripravená mať deti, lenže v dnešnej dobe to nestačí. A hlavne keď sa tak pozerám okolo seba, aké sú teraz tie vzťahy. Také sebecké, nikto sa nechce prispôsobovať, nejaký problém? - rozchod. Veď vždy sa nájde niekto druhý. Rôzne flirty, zoznamky. Zrazu muž zistí, že lepšie mu je s inou. Potom neistota v práci, zohnať si vlastné bývanie, pôžičky.

drahomirrra
18. apr 2023

@galganka Ok, ved zbytocne sa tu budeme dotahovat, za mna skoro, lebo som mala koniec skoly a statnice, za teba nie skoro, asi si uz v 23. Rokoch mala vlastne byvanie, vzdelanie a zarobene vlastne peniaze, ked si zakladala rodinu. Okej, vec vybavena.

drahomirrra
18. apr 2023

@kvetinka75 Teraz je najma absolutne ina doba. Dnes sa musi zena spolahnut najma na seba. Laska je krasna, ale aj najlepsie manzelstva koncia. Nase mamy boli mlade v uplne inej dobe, lahsej pre mlade rodiny.

kvetinka75
18. apr 2023

@drahomirrra veď som to isté napísala.

wayway
18. apr 2023

V mojom pripade to bolo zle, lebo manzel mi vobec nebol oporou a to mal o par rokov viac. Pred detmi by som nepovedala, ze taky bude. Dieta bolo velmi uplakane, do toho prislo neskor druhe aj tretie dieta. Nebola som natolko vyspela a asertivna, ze by som veci riesila, a tou izolaciou na MD v novom meste mi to posahalo psychiku. Okruh znamych boli starsie mamicky, teraz uz by som medzi ne zapadla, oni ma vtedy akosi neprijali, akoze stretavali sme sa, boli priatelske, ja som sa snazila ale nepustili si ma k telu. Takze dolezite je mat dobreho partnera a okruh znamych. Z biologickeho hladiska je to vhodny vek.

orta
18. apr 2023

mat dieta osobne nie je pre mna o veku, ale o tom ci sa clovek na to citi, ake ma moznosti, u kazdeho je to ine, proste kazdy sme iny, individualny a tak to treba aj tak brat 🙂

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Strana
z3