Je 23 rokov skoro na prvé dieta?
Ahojte, chcela by som vedieť vás nazor - je 23-24 rokov skoro na prvé dieta?
Pre mňa by to bolo veľmi skoro. Každý nech si to zariadi podľa seba, ako to cíti.
Mojou prvou podmienkou by bola svadba.mam dieťa prvé v 24 ale skoro presne rok po svadbe.bez svadby by som do dieťaťa nešla...ale to som ja☝️
Aj keď musím dodať, katkazocele nám tu vymýšľa dosť pribehov, kedy aj po rokoch šťastného manželstva sa manžel vykašlal na tehotnú ženu, alebo na rodinu s malými deťmi (samozrejme, stáva sa to aj naozaj)
Takže je super byť opatrný, ale naozaj nikdy nevieme ako to dopadne. Je veľmi ťažké tipovať a hádať, či áno alebo nie. Možno budete spolu celý život a mat 3 deti.
@autorka, 24 je ideálny vek, ak sa na to cítiš, si finančne zabezpečená a nemusíš sa spoliehať resp. byť závislá na partnerovi. V tomto prípade teda súhlasím s tým, čo napísali @ls56, @maminkadeticiek a @t1nusa.
Ste spolu len rok, nie ste manželia, z vyššie uvedeného súdim, že Ty nevlastníš žiadnu nehnuteľnosť. Neviem, ako je na tom partner. Má vlastný byt? Ak aj áno, v prípade rozchodu nemáš naň žiadne právo, odchádzaš "s jednou igelitkou" a dieťaťom do podnájmu a všetka starostlivosť je na Tebe. Príchod dieťaťa vie "zamávať" aj skvelým partnerským vzťahom. Vie partner, čo znamená starať sa o dieťa? Že sa bude musieť o Teba a dieťa postarať nielen finančne? Si pripravená na to, že Ti kľudne môže povedať, keďže nezarábaš a si doma na materskej, tak môžeš byť rada, že máš strechu nad hlavou a čo jesť? Lebo je tu plno diskusií, kde sú ženy ekonomicky týrané. Manžel/partner uhradí nevyhnutné a žena si veľakrát nemá za čo kúpiť niečo na seba, ísť ku kaderníčke, o nejakých svojich hobby, kávičkách s kamoškami alebo dovolenkách môže len snívať...
Otázku spoločných financií, spoločnej nehnuteľnosti, Tvojej kariéry, deľby práce v domácnosti, starania sa o dieťa atď., to by ste mali prebrať ako prvé, kým sa rozhodnete mať spoločné dieťa.
Ja som mala prvé dieťa v 20 tich rokoch.A nemenila by som
Po roku známosti nie a ešte s frajerom
kdeže skoro... naše mamy mali bežne v tomto veku už aj dve deti...
@deti95060810 doba je inde ako vtedy
Za mna ano. Ja by som tak skoro dieta nechcela. Prve som mala az v 29. rokoch a za mna ideal.
A chceš ho už aj ty? Ja by som nešla do dieťaťa, keby ho chce len partner.
Nie, budes mat viac energie a ked budu velke, tak ty budes mat 40r a budete si moct este uzit cas bez deti. A vnucata mozno budu skor a budete mat energiu ich niekam brat.
Zmanej tak trochu zavidim, ze jej rodicia syna zoberu na vylet atd.lebo vladzu v pohode.
Skoro pre niekoho pre inu idealne. Pre mna skoro. V tom veku som cestovala spoznavala svet. Ale vek u vas nie je problem .. skor ten rok je kratka doba sniekym len tak ist do toho urobit si dieta. Ved sa najprv zoberte a potom majte o rok dva babo. Prvy rok vztahu si Bohyna na piedestali. Nechces zistit kde budes o rok dva s dietatom ked zalubenost vyprcha. Single matiek je kopec preco?Lebo sa ponahlali rodit deti chlapom ktorych neoveril čas. A aj Keby ste uz boli manzelia a ty sa na to necitis lenze on uz by chcel .. stale to je skoro lebo na dieta by si mala byt emocionalne pripravena ze ho chces koli sebe nie koli druhemu. Potom mas zeny co tvrdia ze muzi a okolie ich ukecalo aby sli do dietata. A oni sa stym nevedia vyrovnat necitia k dietatu take puto ako by mali nevedia si uzit materstvo. Takze ked sa pytas ano je skoro pre teba .
Len ten 1rok spolu je este malo, z tohto ohladu by som rok pockala.
No mám kamošky čo majú 23 a riešia len to kde je aký koncert a kde sa opiť sú v 3 ročníku na Vš živia ich rodičia a ich život sa od puberty teda od 14-rokov nijak nezmenil stále majú večierku keď niesu na intraku a správaju sa k nim rodičia ako k malým deťom ...a druhá kategória sú baby ktoré sú vyspelé a majú už 3 ročne detičky v 23 rokoch takže sama musíš vedieť 😊 ja som mala tento rok 23 a mám rok a pol staru dcérku a v živote by som nemenila ❤️❤️❤️❤️
Sesternica má 24 a 2.5 ročného syna a pol ročnú dcéru ☺️ ak sa na to cítiš, si zabezpečená a máš partnera na ktorého sa môžeš spoľahnúť, tak je to ideálny vek
Pre mna by bolo kritériom, či som zabezpečená dostatočne ak by som bola slobodná matka. Je fajn, že spolu bývate skoro rok, ale predpokladam, že si sa prisťahovala ty za ním. Takých už bolo, čo si mysleli, že nejaký papier a dobre zarábajúci chlap je niečoho záruka … nie je…
V 23 som rodila, skončila VS, mala promócie, štátnice, urobila skúšky na vodicak a presťahovala sa 400km z domova. Vôbec mi to neprišlo divne a bol to super rok 🙂 teraz mám 38, 15 ročnú kocku vedľa seba a je to super!
@olimuc napíšem to pod teba, nehnevaj sa 🙂
Ako som v 23 rokoch mohla mat byt? Dom? Nie, bola som na VS a užívala si život. Prešla som Ameriku - 3 roky a tak som s chlapom splodila dieta 🤷♀️ Ale bol to chlap, ktorého som poznala od 15tich, ani jeden z nás nemal na vlastne bývanie! Odkiaľ!? Či som mala čakať kým na to bude niekto mat? Vážne ide už len o nehnuteľnosti? Nechápem to. Sme spolu 15rokov manželia. Mame domisko a záhradu, že by to nikdy nikto nechcel kosiť. Ale nikto z nás níž z toho neplánoval. Mali sme sa “len” radi a postupne sme prisli aj k domu.
Pre mňa by to bolo v tom veku skoro. Pre mňa bolo tých 30 akurát 🙂
Mám 33 a 10 ročnú slečnu. Takže, moja odpoved na otázku veku, nie je to skoro, bolo to tak akurát. Pre nás. Tak akurát odpracované, tak akurát sme spolu bývali, tak akurát po svadbe...
@laura07 ok vám to vyslo gratulujem, ale autorka pozná svojho priateľa rok, nie od 15tich, prisťahovala sa k nemu … trochu iný základ ako u teba. Nikto nečaká, že bude mat hypo splatenu a 10 rokov praxe .. keď majú 2 ja nic a spolu “starnú” je to vyrovnane u autorky je určitý nepomer … a ak čítaš tie diskusie na MK … tak je skupina čo ma xxx na konte a vsetko, co si praje, veľa strednej triedy a spokojných ale aj veľa, ktoré nemali šťastnú ruku pri výbere partnera … nie nejde len o nehnutelnosti, ale rok je veľmi malo v tejto zostave. Tak radšej viac rozmýšľať ako skončiť v 3tej skupine
Ja som mala 24 ked sa mi narodila prva dcera. Trosku hekticke, lebo som bola v 5 rocniku vysokej skoly, statnice atd..ale zvladli sme, manzel bol s malou ked som sa ucila. Ja si pochvalujem, nechala som si vacsi vekovy rozdiel medzi detmi a teraz ked mame druhe babatko, niesom ako vyzmykany pes. Starsia pomaha, vsetko chape, uzasne sa stara, je to velmi dojimave..ja si to neskutocne uzivam. No ale toto je moj pripad a ty mozes byt uplne iny, v otazke dietata nezohrava rolu ani tak vek, ako skor spravny vyber otca dietata, zazemie a dalsie atributy. Niekto tu dobre napisal, ci s partnerom byvas..to je velmi dolezite. Nerobila by som si dieta s niekym, s kym som nikdy nezila…vtedy najviac spoznas partnera.
Úplne normálny vek, ide skôr o to ako si pripravená a vhodný partner
Zamilovanosť trvá 2 roky a potom začíname vidieť trochu reálnejšie, jeho dobre aj horšie stránky a prichádza prava láska 😍.
Počkaj ešte chvíľu, aspoň ten rok, vezmite sa. Prever si chlapa aj v krízových situáciách, ako sa k tebe správa keď si chorá? Aký je ked je v strese? Co financie, idete presne napoly aj keď máte takéto rozdielne platy? Aké sú plány do budúcna co sa týka bývania (a vlastníctva nehnuteľnosti) Co domácnosť, ako mate podelené domáce práce? Aký su jeho rodicia, ako sa k sebe správajú?
S bábätkom a malým dieťatkom budeš veľmi zraniteľná a odkázaná na muža, je super mat dieťa s človekom ktorý si ta váži, naopak pokiaľ je egoista pre ženu začína čisté peklo.
Co sa týka teba, tvojho veku pokiaľ si to vieš predstaviť tak prečo nie. Dôležité je aby si mala prácu do ktorej sa môžeš vrátiť (s normálnou pracovnou dobou), tak isto je fajn mať vodicak, vlastne auto a nejaké menšie úspory.
Ja som mala dieťa v 25 ke, na dnešnú dobu skoro, ale ja som spokojná. Da sa povedať ze som "karieristka" respektíve je pre mňa moja práca dôležitá a tým ze som mala dieťa skôr mohla som sa aj skôr venovať sama sebe. Veľa mojich kamosiek otehotnelo okolo 30 - 35, kým oni riešili plienky, sopliky ja už som mala veľkú samostatnú slečnu.
pred svadbou by som dieťa nechcela. ale to som ja, každému vyhovuje niečo iné
Ziadny vek nie je priskoro telo zacne produkovat hormony a spusti menstruaciu ked vie ze je pripravene..to iba v nasich koncinach a kulture je nastaveny urcity plodny vek ktory je daleko za inymi kultarami sveta.. ak sa na dieta citis vies ho financne a materialne zabezpecit nazor ostatnych ti moze byt ukradnuty..

Tak ak vám to klape, tak prečo nie? Aj si ta vezme?
Ja by som sa len obávala, že ostanem slobodná matka. V 24r máš zivot pred sebou a milión iných možnosti. Musíš si ním byť istá na 140%, ...na 100% nestačí.