icon

Je babka agresívna k môjmu dieťaťu?

19. júl 2025

Ahojte, mam 4 rocnu dceru s ex partnerom. Mame urcenu starostlivost pre neho-kazdy druhy vikend. Dcera nerozprava o vikendoch u neho, len malicko sa dozviem. Pred tyzdnom sa rozrozpravala a povedala nieco co ma trapi. Priznala sa ze ju babka u exa capne po zadku-ona to podala ze ju bije babka. Cas kedy by mala byt s otcom travi skor s babkou. Samozrejme beriem to tak ze deti si mozu vymyslat- ale ona to zopakovala aj mojej kamoske-co je cudzia osoba. Trapi ma to aj preto lebo ona je ozaj citliva dusicka a dobre dieta. Raz za pol roka na nu dvihnem hlas ale nikdy som nemusela ruku. Raz prisla s viditelnymi modrinami (bolo vidno prsty akokeby ju silno chytili) a raz ked som jej isla pohladkat tvaricku sa uhla akokeby sa bala ze jej dam facku-to som sa pytala zevraj facku nedostala. Inak obcas povie ze nechce ist k otcovi, za 5 minut ze sa tam tesi. Trapi ma to a neviem ako to riesit? S ex partnerom ani jeho matkou zial nie je mozna ziadna komunikacia. Co mi radite?

Strana
z2
taktotedanie
20. júl 2025
@anonym_autor

@taktotedanie dokazy mam, fotky mam, a cca 5 zaznamov aj u lekara-skor take zanedbanie a nie modriny. Stale je to malo, v mojej pritomnosti stretavanie nie je mozne tiez lebo sa mi vyhraza a krici na mna pred dcerou a to nema tiez dobry vplyv

@anonym_autor vyhrazat a keicat moze, nedaj sa zastrasit a chran si dieta

anonym_6bc6f1
20. júl 2025
@anonym_autor

@taktotedanie dokazy mam, fotky mam, a cca 5 zaznamov aj u lekara-skor take zanedbanie a nie modriny. Stale je to malo, v mojej pritomnosti stretavanie nie je mozne tiez lebo sa mi vyhraza a krici na mna pred dcerou a to nema tiez dobry vplyv

@anonym_autor ktorý KO..T schválil striedavku ľudom, ktorí po sebe kričia a nevedia spolu komunikovať? Základná podmienka striedavej starostlivosti je, že všetci zaintwresovaní musia vedieť spolu komunikovať a tu nie je dodržaná. Za ďalšie, dieťa má v starostlivosti otec, nie babka!!! Čiže bez mihnutia oka beriem idem čávi dovi. Zákaz stretávania sa babke s dieťaťom. Keď otec bude naďalej pohsdzovať dieťa kade kde zákaz aj jemu. Bezpečnosť a zdravie dieťaťa je prvoradé.

marsmykkok
20. júl 2025
@anonym_6bc6f1

@anonym_autor ktorý KO..T schválil striedavku ľudom, ktorí po sebe kričia a nevedia spolu komunikovať? Základná podmienka striedavej starostlivosti je, že všetci zaintwresovaní musia vedieť spolu komunikovať a tu nie je dodržaná. Za ďalšie, dieťa má v starostlivosti otec, nie babka!!! Čiže bez mihnutia oka beriem idem čávi dovi. Zákaz stretávania sa babke s dieťaťom. Keď otec bude naďalej pohsdzovať dieťa kade kde zákaz aj jemu. Bezpečnosť a zdravie dieťaťa je prvoradé.

@anonym_6bc6f1 nemajú striedavku, dcéra chodí k nemu každý druhý víkend

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
anonym_6bc6f1
20. júl 2025
@maciatkolulu
Odpoveď bola zmazaná

@maciatkolulu ty odkiaľ vieš ako sa človek ukáže po deťoch, znení vplyvom choroby, veku, okolnostiam? Vieš ako dieťa prežíva capnutie zvlášť v cudzej domácnosti a od ocinka ktorého vidí raz za dva týždne? Dúfam, že nemáš deti.

juliana1033
20. júl 2025

Prepáč, ale ex partner býva s mamičkou, alebo sa len postarať o vlastne dieťa?

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
pribinak
20. júl 2025
@maciatkolulu
Odpoveď bola zmazaná

@maciatkolulu ako fakt? Tak je rozdiel keď je modrina na kolene z pádu a rozdiel otlačok prstov na zadku ….ako fakt? Mala si silnú potrebu toto napísať ?
Ani lekár nie je padnuty na hlavu

tiika
20. júl 2025

- zaznamenávaj v denníku - výpovede dieťaťa (presne), stav v akom sa vrátilo, správanie, fotky
- pediater zhodnotí a zdokumentuje modriny či sú bezne alebo môže ísť o znak násilia - oficiálny zdravotný záznam
- psychológ dieťa vyšetrí, či ma úzkosť z návštevy otca alebo jeho rodiny,
- podnet na UPSVAR odd.soc-práv.ochrany deti, aj anonymne, preveria prostredie či je pre dieťa bezpečne
- návrh na súd - zmena úpravy styku pod dohľadom či v prítomnosti inej osoby, obmedzenie otca zverovať ho inym osobám, alebo len v jeho pritomnosti
alebo dočasne prerušenie styku, kým sa situácia nepreverí
alebo dočasne opatrenie ak je to vážne a akútne; požiadať o dohľad nad výkonom rodič.práv
- sama môžeš obmedziť styk len v prípade bezprostredného ohrozenia zdravia či života
- v prípade podozrenia na tyranie - trestne oznámenie
Tresty najmä v predškolskom veku do 6 rokov môžu byt posúdené ako nevhodne zaobchádzanie pri neprimer.dôvodoch, intenzite, najmä opakovane, ponižujúce, výhražne, ak spôsobuje strach, stres, úzkosti, nechcenie ísť k otcovi

anonym_454481
20. júl 2025
@pribinak

@anonym_autor ty si nejaká prispata mater …..nájdi si právnika a začni bojovať
Decko má modriny, povie ti že babka bije a Ty nič 🤦🏻‍♀️

@pribinak a? Aj keby jej dali po zadku, čo by sa akože stalo? Či matka môže dať po zadku ale otec už nie? 🫢

pribinak
20. júl 2025
@anonym_454481

@pribinak a? Aj keby jej dali po zadku, čo by sa akože stalo? Či matka môže dať po zadku ale otec už nie? 🫢

@anonym_454481 Mein Gott 🤦🏻‍♀️

anonym_409013
20. júl 2025

Ja obdivujem, ze si za pol roka nemusela na ňu zvýšiť hlas. Ja môžem tisickrat pekne povedať, vždy spraví presne opačne. Napríklad mu hovorím v bazéne, nefrkaj mi prosím vodu do tváre, nemám to rada. A čo spraví dieťa? Naberie plnú pištoľ vody a celú ju vystrelí mne do očí. Takých situácii denne desať. Takže takéto dieťa je pre mňa sen. V dobrom závidím.

anonym_6bc6f1
20. júl 2025
@maciatkolulu
Odpoveď bola zmazaná

@maciatkolulu žena zlatá, o mužoch a ich mamičkach po rozchode nevieš nič. Slovom nič. Že ty si dôverovala rodine tvojho ex a jemu, asi si nemala podozrenia a dôvody neveriť. Nepaušalizuj všetko na základe tvojho prípadu. Že tebe boli tvoje deti možno u riti a dovolila si ich capať po zadku je o vašej rodine a o tvojej hlave. Sú ženy, ktoré odišli od zavislákov a svojim ex a ich rodinám neveria, lebo majú dôvody neveriť. Keď rodina jej ex s ňou nekomunikuje, dokonca na ňu kričía vyhrážajú sa jej dokonca pred malou, len blbá žena by takým ľudom verila. Možno patríš medzi blbé ženy keď ti to treba takto vysvetľovať. A dám ti jednu radu: staraj sa o tvoji rodínu a nie o iné ženy ktorých situáciu vôbec nepoznáš!

autor
20. júl 2025

Dievcata zalozila som tuto diskusiu aby som sa poradila. Fyzicke nasilie/tapnutie nepoznam, nepraktizujem neviem posudit zial aka miera uz nie je v poriadku. Prosim neurazajte sa navzajom a nebudte arogantne k sebe ani ku mne. Samozrejme jednat budem, zial kto si zazil slovenske sudy tak vie ze obcas nie su spravodlive. Predtym nez by som zmenila sudne rozhodnutie pojdeme k psychologicke ona ma uz nasmeruje podla zavaznosti alebo naopak ukludni.

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
meg91
20. júl 2025

@anonym_autor komunikácia? Ak by som tam nabehla tak rodeo by videli..prepáč ale ako matka si zlyhala na plnej čiare....viac by ju nevideli a plus by som im vyčistila žalúdky...je to tvoje dieťa tvoje dievčatko a ty sa sťažujes na MK?? Nemáš ďaleko od zmýšľania maleho dieťaťa...musíš riadne reagovať.. dat najavo,že už junneuvidia a nech sa aj na hlavu postavia..

Strana
z2