Je babka agresívna k môjmu dieťaťu?
Ahojte, mam 4 rocnu dceru s ex partnerom. Mame urcenu starostlivost pre neho-kazdy druhy vikend. Dcera nerozprava o vikendoch u neho, len malicko sa dozviem. Pred tyzdnom sa rozrozpravala a povedala nieco co ma trapi. Priznala sa ze ju babka u exa capne po zadku-ona to podala ze ju bije babka. Cas kedy by mala byt s otcom travi skor s babkou. Samozrejme beriem to tak ze deti si mozu vymyslat- ale ona to zopakovala aj mojej kamoske-co je cudzia osoba. Trapi ma to aj preto lebo ona je ozaj citliva dusicka a dobre dieta. Raz za pol roka na nu dvihnem hlas ale nikdy som nemusela ruku. Raz prisla s viditelnymi modrinami (bolo vidno prsty akokeby ju silno chytili) a raz ked som jej isla pohladkat tvaricku sa uhla akokeby sa bala ze jej dam facku-to som sa pytala zevraj facku nedostala. Inak obcas povie ze nechce ist k otcovi, za 5 minut ze sa tam tesi. Trapi ma to a neviem ako to riesit? S ex partnerom ani jeho matkou zial nie je mozna ziadna komunikacia. Co mi radite?
@taktotedanie dokazy mam, fotky mam, a cca 5 zaznamov aj u lekara-skor take zanedbanie a nie modriny. Stale je to malo, v mojej pritomnosti stretavanie nie je mozne tiez lebo sa mi vyhraza a krici na mna pred dcerou a to nema tiez dobry vplyv
@anonym_autor ktorý KO..T schválil striedavku ľudom, ktorí po sebe kričia a nevedia spolu komunikovať? Základná podmienka striedavej starostlivosti je, že všetci zaintwresovaní musia vedieť spolu komunikovať a tu nie je dodržaná. Za ďalšie, dieťa má v starostlivosti otec, nie babka!!! Čiže bez mihnutia oka beriem idem čávi dovi. Zákaz stretávania sa babke s dieťaťom. Keď otec bude naďalej pohsdzovať dieťa kade kde zákaz aj jemu. Bezpečnosť a zdravie dieťaťa je prvoradé.
@anonym_autor ktorý KO..T schválil striedavku ľudom, ktorí po sebe kričia a nevedia spolu komunikovať? Základná podmienka striedavej starostlivosti je, že všetci zaintwresovaní musia vedieť spolu komunikovať a tu nie je dodržaná. Za ďalšie, dieťa má v starostlivosti otec, nie babka!!! Čiže bez mihnutia oka beriem idem čávi dovi. Zákaz stretávania sa babke s dieťaťom. Keď otec bude naďalej pohsdzovať dieťa kade kde zákaz aj jemu. Bezpečnosť a zdravie dieťaťa je prvoradé.
@anonym_6bc6f1 nemajú striedavku, dcéra chodí k nemu každý druhý víkend
@anonym_autor ty si nejaká prispata mater …..nájdi si právnika a začni bojovať
Decko má modriny, povie ti že babka bije a Ty nič 🤦🏻♀️
@pribinak fuha a keď otec vezme svoju dcéru za každú modrinu k dr...sita,ktoré sa teší k otcovi a k babke napriek tomu,že zjavne od narodenia nemali rodičia dobre vzťahy,nebude týraná. Už to stihla autorka konzultovať s koliznou,takze prispato na mňa nepôsobí.
Inak ja sa tým chlapom niekedy nečudujem ,že to vzdajú a prestanú mať záujem o dieťa. Keď sa s modrinami má bežať k dr a rieši sa pleanutoe po zadku. Kebyze začnú otcovia riešit každú prkotinu. Preboha snáď viete s kým si robíte decká?!?!?
@pribinak fuha a keď otec vezme svoju dcéru za každú modrinu k dr...sita,ktoré sa teší k otcovi a k babke napriek tomu,že zjavne od narodenia nemali rodičia dobre vzťahy,nebude týraná. Už to stihla autorka konzultovať s koliznou,takze prispato na mňa nepôsobí.
Inak ja sa tým chlapom niekedy nečudujem ,že to vzdajú a prestanú mať záujem o dieťa. Keď sa s modrinami má bežať k dr a rieši sa pleanutoe po zadku. Kebyze začnú otcovia riešit každú prkotinu. Preboha snáď viete s kým si robíte decká?!?!?
@maciatkolulu ty odkiaľ vieš ako sa človek ukáže po deťoch, znení vplyvom choroby, veku, okolnostiam? Vieš ako dieťa prežíva capnutie zvlášť v cudzej domácnosti a od ocinka ktorého vidí raz za dva týždne? Dúfam, že nemáš deti.
Prepáč, ale ex partner býva s mamičkou, alebo sa len postarať o vlastne dieťa?
@maciatkolulu ty odkiaľ vieš ako sa človek ukáže po deťoch, znení vplyvom choroby, veku, okolnostiam? Vieš ako dieťa prežíva capnutie zvlášť v cudzej domácnosti a od ocinka ktorého vidí raz za dva týždne? Dúfam, že nemáš deti.
@anonym_6bc6f1 mam tri,z toho dve s ex, akokoľvek bol náš vzťah zly,neriešila som modriny,ked sa vrátili,pretože som vedela,že nech čokoľvek,svojim deťom by fyzicky nikdy neublížil a ani jeho rodina. No a teda zmenil sa parádne. Dievčatá sú dospelé a sú ok. Za to poznám prípady,kde matka doslova vkladá dieťaťu do úst ,že ocko je zlý a ocko je to a babka tamto. Že sa dieťa pomaly boji povedať,že u tatina bolo fajn. Mladšie deti vedia prikrášliť a aj väčšie,tie zase vedia z toho profitovať. Záver môže byť,že c puberte sa ti k nemu presťahuje a ty budeš cumiet.
Súdis sa od narodenia. Evidentne má záujem o svoje dieťa,otec a zjavne aj dieťa. Takže pokiaľ si si urobila decko s psychopatom s psychopatickou matkou,ktorí sú schopní robiť modriny dieťaťu. Tak rieš. Ale silno pochybujem,že sa človek stane psychopatom až po narodení vlastného dieťaťa,prejavujuc oňho záujem,aby mu mohol ubližovať. A do narodenia bol romantický rojko.
@maciatkolulu ako fakt? Tak je rozdiel keď je modrina na kolene z pádu a rozdiel otlačok prstov na zadku ….ako fakt? Mala si silnú potrebu toto napísať ?
Ani lekár nie je padnuty na hlavu
- zaznamenávaj v denníku - výpovede dieťaťa (presne), stav v akom sa vrátilo, správanie, fotky
- pediater zhodnotí a zdokumentuje modriny či sú bezne alebo môže ísť o znak násilia - oficiálny zdravotný záznam
- psychológ dieťa vyšetrí, či ma úzkosť z návštevy otca alebo jeho rodiny,
- podnet na UPSVAR odd.soc-práv.ochrany deti, aj anonymne, preveria prostredie či je pre dieťa bezpečne
- návrh na súd - zmena úpravy styku pod dohľadom či v prítomnosti inej osoby, obmedzenie otca zverovať ho inym osobám, alebo len v jeho pritomnosti
alebo dočasne prerušenie styku, kým sa situácia nepreverí
alebo dočasne opatrenie ak je to vážne a akútne; požiadať o dohľad nad výkonom rodič.práv
- sama môžeš obmedziť styk len v prípade bezprostredného ohrozenia zdravia či života
- v prípade podozrenia na tyranie - trestne oznámenie
Tresty najmä v predškolskom veku do 6 rokov môžu byt posúdené ako nevhodne zaobchádzanie pri neprimer.dôvodoch, intenzite, najmä opakovane, ponižujúce, výhražne, ak spôsobuje strach, stres, úzkosti, nechcenie ísť k otcovi
@anonym_autor ty si nejaká prispata mater …..nájdi si právnika a začni bojovať
Decko má modriny, povie ti že babka bije a Ty nič 🤦🏻♀️
@pribinak a? Aj keby jej dali po zadku, čo by sa akože stalo? Či matka môže dať po zadku ale otec už nie? 🫢
Ja obdivujem, ze si za pol roka nemusela na ňu zvýšiť hlas. Ja môžem tisickrat pekne povedať, vždy spraví presne opačne. Napríklad mu hovorím v bazéne, nefrkaj mi prosím vodu do tváre, nemám to rada. A čo spraví dieťa? Naberie plnú pištoľ vody a celú ju vystrelí mne do očí. Takých situácii denne desať. Takže takéto dieťa je pre mňa sen. V dobrom závidím.
@anonym_6bc6f1 mam tri,z toho dve s ex, akokoľvek bol náš vzťah zly,neriešila som modriny,ked sa vrátili,pretože som vedela,že nech čokoľvek,svojim deťom by fyzicky nikdy neublížil a ani jeho rodina. No a teda zmenil sa parádne. Dievčatá sú dospelé a sú ok. Za to poznám prípady,kde matka doslova vkladá dieťaťu do úst ,že ocko je zlý a ocko je to a babka tamto. Že sa dieťa pomaly boji povedať,že u tatina bolo fajn. Mladšie deti vedia prikrášliť a aj väčšie,tie zase vedia z toho profitovať. Záver môže byť,že c puberte sa ti k nemu presťahuje a ty budeš cumiet.
Súdis sa od narodenia. Evidentne má záujem o svoje dieťa,otec a zjavne aj dieťa. Takže pokiaľ si si urobila decko s psychopatom s psychopatickou matkou,ktorí sú schopní robiť modriny dieťaťu. Tak rieš. Ale silno pochybujem,že sa človek stane psychopatom až po narodení vlastného dieťaťa,prejavujuc oňho záujem,aby mu mohol ubližovať. A do narodenia bol romantický rojko.
@maciatkolulu žena zlatá, o mužoch a ich mamičkach po rozchode nevieš nič. Slovom nič. Že ty si dôverovala rodine tvojho ex a jemu, asi si nemala podozrenia a dôvody neveriť. Nepaušalizuj všetko na základe tvojho prípadu. Že tebe boli tvoje deti možno u riti a dovolila si ich capať po zadku je o vašej rodine a o tvojej hlave. Sú ženy, ktoré odišli od zavislákov a svojim ex a ich rodinám neveria, lebo majú dôvody neveriť. Keď rodina jej ex s ňou nekomunikuje, dokonca na ňu kričía vyhrážajú sa jej dokonca pred malou, len blbá žena by takým ľudom verila. Možno patríš medzi blbé ženy keď ti to treba takto vysvetľovať. A dám ti jednu radu: staraj sa o tvoji rodínu a nie o iné ženy ktorých situáciu vôbec nepoznáš!
Dievcata zalozila som tuto diskusiu aby som sa poradila. Fyzicke nasilie/tapnutie nepoznam, nepraktizujem neviem posudit zial aka miera uz nie je v poriadku. Prosim neurazajte sa navzajom a nebudte arogantne k sebe ani ku mne. Samozrejme jednat budem, zial kto si zazil slovenske sudy tak vie ze obcas nie su spravodlive. Predtym nez by som zmenila sudne rozhodnutie pojdeme k psychologicke ona ma uz nasmeruje podla zavaznosti alebo naopak ukludni.
@maciatkolulu žena zlatá, o mužoch a ich mamičkach po rozchode nevieš nič. Slovom nič. Že ty si dôverovala rodine tvojho ex a jemu, asi si nemala podozrenia a dôvody neveriť. Nepaušalizuj všetko na základe tvojho prípadu. Že tebe boli tvoje deti možno u riti a dovolila si ich capať po zadku je o vašej rodine a o tvojej hlave. Sú ženy, ktoré odišli od zavislákov a svojim ex a ich rodinám neveria, lebo majú dôvody neveriť. Keď rodina jej ex s ňou nekomunikuje, dokonca na ňu kričía vyhrážajú sa jej dokonca pred malou, len blbá žena by takým ľudom verila. Možno patríš medzi blbé ženy keď ti to treba takto vysvetľovať. A dám ti jednu radu: staraj sa o tvoji rodínu a nie o iné ženy ktorých situáciu vôbec nepoznáš!
@anonym_6bc6f1 veľmi pekne a inteligentné píšeš....fakt. nuž,tak robiť si dieťa so zavislakom,ja ti neviem. Ja som toto nezazila,jaaaaj,pan otec sa stal zavislakom a agrasorom na malé dieťa až po pôrode,dovtedy to bol proste dokonalý muž a aj jeho rodina. Súd mu odklepol stretávanie jaaaj,lebo je zabislak,pardon,stal sa až po.... Dobre,no. Nie,zo ženy sa nestane po rozchode maniakalna,pomstou zmietaná osôbka(možno tvoj prípad)🤷,ale z chlapa,ktorým sa dá žena dobrovoľne oplodniť sa vykľuje poväčšine agresívny psychous a samozrejme ženská to nevedela,lebo....dobre no. Našťastie môj ex nepatril do tejto kategórie. Celkom som rada. Deti mi nikto nemlatik,ale teda teraz mám výčitky,že som ich zakaždým nepovyzliekala hneď po návšteve,nehladala modriny a odtlačky,nebezala hneď za dr,že fotte a spisujtw zápisnice,nesondovala,že, čo ,kto a kde povedal,zvýšil hlas nezaviedla denník týrania. Baby sú dospelé a bez ujmy,ako fyzickej,tak aj psychickej. Veď autorka môže,ak má skutočne dôvody riešiť a predpokladám,že keď je to psychopat a zavislak,že jej to prejde,ak nie,ubližuje aj vlastnému dieťaťu a môže sa to škaredo otočiť proti nej.
Dievcata zalozila som tuto diskusiu aby som sa poradila. Fyzicke nasilie/tapnutie nepoznam, nepraktizujem neviem posudit zial aka miera uz nie je v poriadku. Prosim neurazajte sa navzajom a nebudte arogantne k sebe ani ku mne. Samozrejme jednat budem, zial kto si zazil slovenske sudy tak vie ze obcas nie su spravodlive. Predtym nez by som zmenila sudne rozhodnutie pojdeme k psychologicke ona ma uz nasmeruje podla zavaznosti alebo naopak ukludni.
@anonym_autor ak mas podozrenie,dôvod,ries. Bez mihnutia oka. Mám skúsenosti so súdmi a viem...ale pokiaľ by malo ísť o bezpečnosť tak malého dieťaťa,išla by som nekomrposmisne. Príspevok hore,nebol miereny na teba. Je strašné vvla žien,ktoré hľadajú na ex len to zle a nemajú dôvod velak x. Ak to je naozaj zle,tak nečakaj! Choď aj cez mŕtvoly. Držím palce.
@anonym_autor komunikácia? Ak by som tam nabehla tak rodeo by videli..prepáč ale ako matka si zlyhala na plnej čiare....viac by ju nevideli a plus by som im vyčistila žalúdky...je to tvoje dieťa tvoje dievčatko a ty sa sťažujes na MK?? Nemáš ďaleko od zmýšľania maleho dieťaťa...musíš riadne reagovať.. dat najavo,že už junneuvidia a nech sa aj na hlavu postavia..

@taktotedanie dokazy mam, fotky mam, a cca 5 zaznamov aj u lekara-skor take zanedbanie a nie modriny. Stale je to malo, v mojej pritomnosti stretavanie nie je mozne tiez lebo sa mi vyhraza a krici na mna pred dcerou a to nema tiez dobry vplyv
@anonym_autor vyhrazat a keicat moze, nedaj sa zastrasit a chran si dieta