icon

Je bezpečné bývať v bungalove s veľkými preskleniami?

26. jan 2024

Ahojte. Vopred sa ospravedlnujem za asi cudnu otazku. Ide o to, ze s priatelom zaciname riesit byvanie, chceli by sme bungalov a takmer vsetky nachadzame s takymi tymi balkonovymi oknami/dverami alebo vacsimi presklenymi priestormi na zahradu (vid. obrazok)… Asi budem zniet cudne, ale mne take nieco trocha nahana hrozu z hladiska bezpecnosti… Raz som citala o vlamani sa do domu cez taky preskleny priestor, pride mi to ako lahsi sposob pre zlodeja.. a ano, viem, ze co riesim, je cudne, ale neda mi to. Preto sa chcem spytat, ti, ktori tak byvate, nebojite sa? Som jedina, ktorej nieco take napadlo?🙈

Je bezpečné bývať v bungalove s veľkými preskleniami?
Strana
z3
thereisabear
26. jan 2024

Nebojím, zlodej si nájde cestu v hocijakom dome keď chce, toto mi ako riziko nepríde. Ale máme aj kamery, alarm a veľkého psa 🙂

egonsk
26. jan 2024

do rodinneho domu sa vchadza oknami bezne, nebudu sa predsa trapit s bezpecnostnymi dverami, ked si ich nahodou duchaplny neskuseny majitel povodne z c8nzakoveho bytu, nechal osadit. Bungalov s velkymi oknami ma skor problem sukromia a ked si nechaju osadit velke vonkajsie rolety, tak maju radosti buchania pri silnejsom vetre...

tykat
26. jan 2024

No, nechcelo by sa mi byvat vo vyklade. Bez ohladu na zlodejov. Ked zasvietis tak ta zvonku vidia a ty nevidis von, nic pre mna.

anjelicek26
26. jan 2024

Mame extra zábezpeku okien a dverí smer von také závory sa zasunu,ale jasne keď rozbiju sklo,tak nepomôže nič... ale tak sklo rozbiť sa aspoň neda potichu... plus kamera vpredu a vzadu... ú nás vykradli pár domov na ulici z posledný rok, neurobí človek nič.. nejaké cennosti doma nemáme, pozemok mame položený centrálne, z každej strany sused,podľa mňa im to za to u nás skúšať nestojí....

moonlight1210
26. jan 2024

Ked budes mat bezne okna, rozbije ti to. Navyse pri velkom riskuje, ze ak nie ste na samote, tak narobi vacsi rachot a este to moze zasiahnut aj jeho.

Vyberie si rozbitie skla pri klucke okna a dnu si uz cestu otvori a v pokoji prelezie. Ved na bungalove mas okna pohodlne kusok nad zemou.

solange7
26. jan 2024

Ale ved ti moze vliezt do domu aj cez obycajne okno...
My mame kamery a zabezpecovaci system. Len tak pre lepsi pocit. Inak doma nedrzim nic cenne. Ze by mi vzali televizor je nic oproti tomu pocitu, ze by mi tu behali nejaki zmrdi a nasilne narusili moje sukromie, moj domov.
Inak sa nemusis bat, keby ti tam mal niekto vliezt, spravi to cez den ked budes v praci. Nie v noci. 😀

lizatko1009
26. jan 2024

Synovi krstní a pod lesom, pýtala som sa, tak sa neboja

tinka_1807
26. jan 2024

Zlodej ak chce cestu si nájde. A je jedno, či je okno malé, alebo veľké. Aj preto je dobré mať kamery a alarm. Plus elektrické vonkajšie žalúzie. Keď sa zatiahnu do vnútra nemá šancu vidieť nikto. A takisto dostať sa cez zatvorené zaluzie dnu je teda fasa, pretože sú dosť ťažké. Každopádne veľké okná sú neoceniteľné počas dňa kvôli slnku. Ja ich milujem. Máme ich len v obývačke ale je to super. Každopádne ak sa necítis dobre, tak si ich nedávaj 🙂

nikpa
26. jan 2024

Na každom dome sú okná zo skla rovnakého ako keby si mala dom s takýmito veľkými sklenenými tabuľami. A aj cez obyčajne malé okno predsa vojde zlodej. Takže nechápem čo riešis.

andrea901
26. jan 2024

Uplne ta chapem. Moji stary rodicia maju take velke okna + dvere, hoci sa z ulice do dvora nevidi, ja som ako mala mavala kvoli tomu nocne mory, ze zlodeji tie okna rozbili a vosli dnu, chytali nas, chceli nas zabit atd...

liv1
26. jan 2024

Nie nebojime. Zlodeji sa dostanu hocikade. Francuzske okna su nadherne, ten pocit ze si priamo v zahrade, vyhlad, vzdy som po tom tuzila. Dovnutra nam nikto nevidi, hoci mame susedov zo vsetkych stran. Jedine ak tak vecer ak este nemame zatiahnute zavesy a susedia by boli na zahrade v tme.

vanilkovazmrzka
26. jan 2024

A co chces radsej dom bez okien? Divna uvaha, dost.

elanor
26. jan 2024

moj muz by z takeho vykladu dostal infart na mieste. On ma strasnu fobiu z takychto okien. U nas doma, kade chodi, tade zastiera aj ten posledny milimeter okna, a to sme na 5tom, z druhej strany na 8mom, lebo barak je do kopca.

lucia147852
26. jan 2024

Nebála, ale vadil by mi ten výklad. Musela by som tam mat rolety alebo niečo, čo by prekrývalo výhľad do vnútra

ninusa221
26. jan 2024

No ak si videla film šťastný nový rok 1 tak tam boli ako vo výklade 😀

mamamasama
26. jan 2024

Máme to presne takto zo zadnej strany domu. Nik nám tam nevidí, plus máme vonkajšie rolety, ktoré večer sťahujeme. Najprv by sa zlodeji museli dostať cez ne a to by nás teda určite zobudilo.

betulinka1
26. jan 2024

Mame vonkajšie zaslúžie a nie vzdy ich zatvárame ale mame velku chlpatu strážkyňu cez ktoru neprejde ani myš 😉😉😉. Ak by sme ju nemali, tak by som ich asi zatvárala cele aj na noc + kamery, ktore ta upozornia na pohyb. Nezabranis zlodejom ani psom, ani kamerov ani žalúziami ale aspon vies reagovat lebo vsetko z toho urobi hluk.

evaachesa
26. jan 2024

Áno aj na mňa to presne tak isto pôsobí. Jednak si úplne ako vo výklade, súkromie nula bodov pokiaľ nemáš obrovský plot alebo vysadené tuje. 😄 A za druhé bála by som sa že si ma takto vymáknu zlodeji. Mám totiž skúsenosť z jednej chaty kde síce neboli takto veľké okná, ale večer sme si nezatiahli žalúzie takže sme boli ako vo vyklade.. zlodeji nás museli sledovať kedy sme sa potom rozliezli do izieb. Počas noci nás vykradli. V pohode si otvorili plastové okno (ľahký návod na YT) a zvnútra otvorili dvere aby mali voľnú cestu. Mám zimomriavky keď si na to spomeniem.

majamat
27. jan 2024

ja to spojim. nebala by som sa ze zlodej vojde cez to okno,a le skor to, ze ma cez to okno uvidi a pekne si moze naplanovat, co urobi. teda nielen mna,a le celu rodinu.

jedoducho nemam dobry pocit z takych okien a obzvlast ked su tak nizko.

dota6
27. jan 2024

Moji susedia nemajú ani jedno také okno. Zlodeji si jednoducho doniesli rebrík, rozbili okno na technickej miestnosti (okno bežnej veľkosti) a vykradli ich aj tak.
Pre kradochov je to jedno 😢😢😢
Máme veľké okná, ale orientáciu tak, že nevidno z hlavnej cesty a dostatočne ďaleko od ďalších susedov. No nechcela by som také okná v husto zastavanej oblasti s malými pozemkami, kde si doslova vidno do tanierov.

nwnw
27. jan 2024

Aj zlodeji nie su vsetci uplni idioti. Naco by robil ramus s tymi mega oknami, ked staci vypajsrovat okno. Zas bez vetra sa ani listok nepohne. K beznym ludom moc nechodia, to musia mat tip (upratovacka napr). No ked uz si posrata, tak si daj bezpecnostne folie na skla minimalne.
No a dolezity je vyber lokality pozemku, orientacia domu na pozemku a podobne. Potom velke okna su plus a nie vyklad.
U nas napr. Total bezpecno. Cez kovid chodili okolo osadnici na prechadzky aj 3x denne, potom sused zacal castejsie na terase od ulice flinty cistit. Od vtedy si mozem nechat kabelku na streche auta 😂

liv1
27. jan 2024

@majamat este som nevidela dom, ktory by mal taketo okna otocene do ulice. To mam celkom dost rokov 😁. No ale fakt je, ze som este vsetky domy na svete nevidela …
@mamamasama jj tie zaluzie su maximalny rachot, podla mna ovela horsie sa dostat cez nich ako cez okno

majamat
27. jan 2024

@liv1 neviem, ako u nas, lebo vsak toto je asi skor vydobytok poslednej doby. stare domy take nie su. no pozeram na youtube videa, kde to sice do ulice natocene nie je, ale z kopca, kopce sa casto zatacaju, cize staci ist mozno aj niekde na bok, dalekohladom a pod.
tam maju este aj vanu pred takym oknom.

inak paradne domy, popozeraj. mna to celkom bavi, su krasne
https://www.youtube.com/@LuxuryHousesAmericanHomes

trema
27. jan 2024

Tak existuju aj vyssie ploty okolo domov..

mk1111111111
27. jan 2024

@majamat akej poslednej doby? Ved take okna sa davaju na domy na Slovensku cca 25 rokov, pred tym boli strasne drahe, tak si ich mohli dovolit len bohatsi. Zvacsa su smerom do zahrady. Asi si nebola v zahranici, napr.v Holansku su take okna aj do ulice a nemaju ani len zaclony a za oknom normalne vecer svietia. Kultivovani ludia si nenakukaju do domov. Tonlen tu na Slovensku su Kelisove a spol

simsalabim
27. jan 2024

@egonsk mame take presklenie v obyvacke a sukromie nemame narusene, ved mame plot a zaclony... susedia maju tiez okna a aj taketo presklene a teda necumime si do okien cez ten kusok v plote, co by sa dalo. Plot mame z tej stran obycajny, pleteny, pri nom zivy plot a vselijake ine kriky, vyska tych rastlin tak do 160cm a plot 170 (zavazne nariadenie). Do okna nam cumi jediny tvor a to macka.... A vonkajsie zaluzie nam zatial nebuchaju, skor by som ich odporucala kvoli letnym palavam, lepsie ako vonkajsie rolety a vnutorne uz ani nehovorim. Dom mame poschodovy, spalne su hore - ja by som sa skor bala splane dolu, lebo vacsiu cast roka spavame pri dokoran otvorenom okne.

majamat
27. jan 2024

@mk1111111111 ja som nepovedala, te nie su do ulice.
a ani som nepisala o kultivovanych ludoch, ved prave o to ide, o tych nekultivovanych, äa ja som nepisala o zahranici.
a 25 je akoze dlho? neviem ako ty, ale pred 25r som uz bola dospela. a teda ked sa nieco zavzadza, nema to kazdy, ide to postupne a ani teraz to nevidis na kazdom druhom dome, hoci ubehlo 25r. stale je toho malo, hoci je to beznejsie.

minutka
27. jan 2024

@tykat logicky sa velke okna davaju smerom do zahrady, nie do ulice. Takze nema kto okukat

lienka.7
27. jan 2024

@autorka uprimne? Mne vadi skôr pocit straty súkromia ako to, ze sa ti tam niekdo vlame. Naco by prosím ta rozbíjal takú veľkú tabuľu, keď môže vojsť malým oknom?
Inak kamoska ma čosi podobné, ako si dala obrázok... a až na pár výnimiek ma permanentne spustené vonkajšie žalúzie. Jednak kvôli tomu súkromiu a v lete napr.kvoli slnku.

minutka
27. jan 2024

@lienka.7 my mame velke okna z obyvacky a jedalne na vychod. Cize slnko je len doobeda. A zaluzie mame roky uplne vytiahnute. Vobec ich nepouzivame. V izbe je stale dostatok svetla. Co mam rada. A krasny vyhlad na zahradu

Strana
z3