Je bezpečné zveriť dieťa starým rodičom na výlet?
Ahojte myslite ze je v poriadku báť sa dat 20 mesačne dieta do auta starým rodicom? Chcú s nou ist niekam von na výlet, doteraz s nou boli iba dva krat sami na ihrisku inak žiadne stráženie kocikovanie sa nekonalo. Velmi im nedôverujem, mame na výchovu uplne odlišne názory, obmedzila som trochu aj kontakt kvoli nevhodným poznámkam a urážkam na moju výchovu. Su fajčiari, fajcia doma aj v aute, prítomnosť deti im v tomto neprekáža preto nechodíme na navstevy. Velmi neviem ako im to povedat aby sli radsej autobusom alebo niekam bližšie k domu nechcem zase spory, oni sa na vsetko urazia a ja som unavena z dotahovaciek. Nevravim ze su zlí starí rodicia s vnucatom maju dobry vzťah vzdy sa na nich vnuca tesi no predsa sa bojim. Mal to niekto podobne?
Dakujem za názory
Neznásam fajčiarov a povedala by som aj mojim rodičom, že kým nebudú rešpektovať to, že my nefajčíme a vadí nám cigaretový dym a zápach, tak k nim nepôjdem, ani deti nepustím. Vonku, oni k nám áno, ale tam, kde fajčia, nie.
Vek? Rozdiel 60 a rozdiel 75
škoda že fajčia pre mňa je to prekážka
Hm, veď v tomto veku sú to ľudia v produktívnom veku….ziadni starci
No ale museli by rešpektovať nefajcienie, lebo to dieťaťu škodí a je to problém
Neznásam fajčiarov a povedala by som aj mojim rodičom, že kým nebudú rešpektovať to, že my nefajčíme a vadí nám cigaretový dym a zápach, tak k nim nepôjdem, ani deti nepustím. Vonku, oni k nám áno, ale tam, kde fajčia, nie.
@kavasmliekom ved jasne mam rovnaký názor niekoľko mesiacov sme neboli na navsteve kym sa neoteplilo a nefajčili vonku. Mne ten dym tiez velmi vadi. Ale ako to povedat? Nedám vam dieta lebo sa bojim ho dat k vam do auta? Nechodíme k vam lebo je u vas smrad ako v krčme? Ja nie som velmi asertívna neviem to dobre podať tak sa radsej vyhýbam konfliktom a stretnutiam.
@pribinak mama fajčila obe tehotenstva, ked sme boli deti az doteraz, sestra detto pri oboch deťoch v tehotenstve fajčila podla nich je to ok. Ked da sestra staršiu dcéru na vikend rodicom smrdí ako popolník sťažuje sa ze jej nevie vlasy umyť a cela musi ist do pračky. Za mna by toto nešlo ani tam deti nedám same
@pribinak problem je ze sa s rodicmi nezhodneme na tom co dieťaťu skodi
aspoň pri deťoch by nemuseli fajčiť, ale to sú zrejme silní fajčiari nevydržia
Nedala by som. Už len to, že dieťa na nich nie je naučené, o tom fajčení ani nehovorím. Ak nie si dostatočne asertívna odkomunikovať to, vymysli si niečo, chorobu, hocičo.
A to sú svokrovci ci tvoji rodičia?
Ja nechcem byt nejaka precitlivelá ale som na malu naviazaná tým ze sme nemali žiadnu pomoc a bola stale iba so mnou a mužom a proste sa bojim im ju dat do auta. Viem ze stat sa môže hocico aj s nami aj v mhd no predsa ked je pri nas rodičoch som pokojnejšia
aspoň pri deťoch by nemuseli fajčiť, ale to sú zrejme silní fajčiari nevydržia
@alenka58 nevydržia, hlavne otec je u nas 5 min na navsteve a uz uteká na balkon
Nedala by som. Už len to, že dieťa na nich nie je naučené, o tom fajčení ani nehovorím. Ak nie si dostatočne asertívna odkomunikovať to, vymysli si niečo, chorobu, hocičo.
@denisa_deniska ano tak fungujem stale si nieco vymýšľam snazim sa ani neotvarat take témy lebo viem ako by to dopadlo a ja by som bola ta zlá. Len som rozmýšľala ze raz ma to dobehne a budem nútená im povedat priamo co mi vadi
Ďalšia vec ze nie su velmi aktívni, ked sa môžu odviezť autom aj 2km tak nejdú peši. Mam az kŕče v žalúdku ked si predstavím konverzáciu ako sa ich pýtam ci nemôžu ist radsej mhd
Velmi som rada, ze pocuvas na svoji intuiciu. Robis to spravne a tvoje dieta moze byt stastne, ze ma taku mamu. Ja tiez nemam rada ked sa deti maju vozit s inymi v aute a to je jedno aky vek. A keby niekto nerespektoval, ze ja tie cigarety nechcem v pritomnosti dietata tak ma smolu. Kto nerespektuje moje pravidla tomu nezdvoverim dieta.
Nepáči sa mi keď fajčíte pri dieťati. Nepôjde s vami hneď samé, môžem ísť s vami inak ostane doma.
Ty si matka ty rozhoduješ a nemusíš to nijak extra vysvetľovať.
Moje deti chodia na vylety so starymi rodicme,nevadi mi to,som za to rada,ale... Moji rodicia a svokor nefajcia,svokra sice fajci ale len von a nie pri detoch.
Si mama. Je to tvoja povinnost sa “zastat” dietata kym to nevie spravit same. Nedoverujes im? Intuicia ri hovoei ze to nie je ok? Ziadny vylet sa nekona. Vybavene.
Ty si rodic, tvoje pravidla,tvoja vychova, tvoj rezim s dietatom a hlavne tvoja zodpovednost.
Ja nemám problém dať aj 4 mesačného, lebo moji rodičia (57 a 62) sa vedia postarať. No ak by boli ako píšeš, nedala by som. Keď už si pri dieťati niekto nevie odpustiť cigarety 🤦 Nehovoriac o tom aute ako musí byť napachnute - mám auto po fajčiarovi, vytepovane a stále to cítiť.
Ja nemám problém dať aj 4 mesačného, lebo moji rodičia (57 a 62) sa vedia postarať. No ak by boli ako píšeš, nedala by som. Keď už si pri dieťati niekto nevie odpustiť cigarety 🤦 Nehovoriac o tom aute ako musí byť napachnute - mám auto po fajčiarovi, vytepovane a stále to cítiť.
@michaela329 no hlavne 4 mesacne lezi. 20 mesacne skace, beha, vymysla, clovek musi byt nonstop v strehu. A ten kto uz sice svoje deti odchoval rychlo zabudne ake vedia byt batolata vynaliezave 🥹
@michaela329 no hlavne 4 mesacne lezi. 20 mesacne skace, beha, vymysla, clovek musi byt nonstop v strehu. A ten kto uz sice svoje deti odchoval rychlo zabudne ake vedia byt batolata vynaliezave 🥹
@ella1234 to 4 mesačné treba kŕmiť, prebalovat, polohovať - na čo sa napríklad moja svokra už necíti, ale 3 ročné pobaví. Toto je ich piate vnúča, chodia k nim aj dvaja 7, 5, 4 - úplne od narodenia. Tie skúsenosti tam teda sú celkom veľké a čerstvé.
Nedala by som im tak malé dieťa.
Dakujem vam za reakcie a podporu. S rodicmi je to dost komplikovane. Ja som 5 dni po porode a povedala som im ze by sme chceli počas 600nedelia klud ze sa potrebujeme aklimatizovať a byt vela so staršou aby sa necítila odstrcena keďže je este velmi mala a nerozumie tomu. Ja som z nich velmi unavena, stale nieco riešia neuvedomujú si veci. Kym sme boli s malym v pôrodnici chceli vziať dcéru na detskú oslavu a ked som odmietla lebo nechcem aby ochorela tak sa urazili. Ano je to moja výchova moje deti a moja zodpovednosť ale tieto nekonečne natlaky co by som mala a nemala su na hlavu. A kiežby im stacilo povedat raz, o dva dni pridu s ďalším skvelým vymyslom.
Velmi som rada, ze pocuvas na svoji intuiciu. Robis to spravne a tvoje dieta moze byt stastne, ze ma taku mamu. Ja tiez nemam rada ked sa deti maju vozit s inymi v aute a to je jedno aky vek. A keby niekto nerespektoval, ze ja tie cigarety nechcem v pritomnosti dietata tak ma smolu. Kto nerespektuje moje pravidla tomu nezdvoverim dieta.
@dari226 dakujem 🙂
To je velmi citlive obdobie ani neotvaraj dvere ked neakceptuju a keby pisali, volali tak povedz tieto tyzdne chces klud.
To je velmi citlive obdobie ani neotvaraj dvere ked neakceptuju a keby pisali, volali tak povedz tieto tyzdne chces klud.
@dari226 ano dakujem 🙂
Podla mna prehanas...poziadaj ich aby nefajcili,ale inak im nebran. Vztah so starymi rodicmi je pre dieta nenahraditelny a to aj preto,ze u nich platia ine pravidla! A je to tak ok..
Neboj, tvoju vychovu to nijako nenarusi, je to len obcas. Vychovali ti muza., alebo su to tvoji rodicia.. maju 55r su totalne mladi..

Za takýchto okolností by som im dieťa nedala