icon

Je bývanie s rodičmi prekážkou vo vzťahu?

6. jan 2024

Mam 30 r a 5 rocneho syna. Po 4 rokoch som spoznala muza, ktory je mi sympaticky. Boli sme spolu 6x na rande, volame si, piseme si. Mame dva spolocne konicky, takze casto riesime aj tie.

Ja som vsak nadobudla pocit, ze mu vadi moje byvanie s rodicmi. Dava mi take divne otazky, ze ci sa zmestime spolu s mamou do kuchyne, ci mame poradovnik na kupelnu, on si to nevie predstavit, lebo v dospelosti takto nikdy nebyval...

On ma vlastny byt, bola som uz u neho. Ja nechapem, preco mu to akoze vadi. To mam akoze vyhadzovat peniaze na podnajom?

zuzanockamt
7. jan 2024

@zuzanka.zuzu Veď tu každá má dobrý plat, dobre zarábajúceho muža a dom.

kate211
7. jan 2024

@zuzanockamt No tak nech setri (lebo podla jej slov vela toho nema) a chlapov zhana neskor, ked bude pripravena na rodinny zivot aj po financnej stranke.

zuzanka.zuzu
7. jan 2024

@zuzanockamt áno, len zabudnú doplniť, že ten dobrý plat aj dom sú manželove 😀 táto je tiež ten prípad, s holou riťou sa vrátila do svojej detskej izby... čo by až taký problém zase nebol, len OPAKUJE TÚ ISTÚ CHYBU bez toho aby sa vedela postarať sama o seba, tak sa hrnie do ďalšieho vzťahu kde sa zase bude o ňu a teraz už aj o jej syna niekto iný starať

kate211
7. jan 2024

@romi0310 Co s tym maju statistiky? Podla stastistik ak zena nedokaze zit samostatne pred vztahom, nezvladne to ani po nom. Co do toho pleties statistiku?

kristiii
7. jan 2024

@martina21 s väčšinou tvojho príspevku súhlasím, ale dve veci vypichnem, s ktorými nie, teda s jednou čiastočne. A to, že utiahnuť hypo a domácnosť je pre jedného človeka nedosiahnuteľné - áno, v dnešnej dobe začína byť, ale pár rokov dozadu sa to dalo zvládnuť. A nie, nie som z BA, podľa mňa skôr tam to bol aj predtým väčší problém než v menších mestách.
A druhá vec, s ktorou nesúhlasím vôbec, je tvoja posledná veta. Akože čakať a spoliehať sa na to, že ma raz niekto prichýli alebo budeme budovať spolu, obzvlášť, keď ja mám navyše dieťa, neviem, toto mi moc rozumné nepríde. Čo keď ešte 10 rokov nikoho takého nestretne? Rozumiem autorke, že majú v rodinnom dome pohodlie, ale ak by bolo možné, šla by som aspoň do kúpy nejakého menšieho bytu (nevravím, že hneď teraz) a ak im súčasné bývanie tak vyhovuje, môže ho prenajímať. Nie sa spoliehať na niekoho ďalšieho, ktorý ani nemusí prísť.

romi0310
7. jan 2024

@kate211 lebo ty si napisala, ze zena, ktora nezaraba tolko, abybsi mohla dovolit vlastne byvanie, tak s takou maju muzi problem :D praveze muzi velakrat opustaju svoje uspesne manzelky kboli chodobnym studentkam 🙂 moj manzel ma vysoku skolu, ja nie a v zivote som od neho nepocitila, ze som nieco menej, ani vtedy, ked som sa s nim zoznamila a bola som momentalne bez prace. Takze nemas pravdu v tom, ze ked zena nema vlastne byvanie, tak je nieco menej a aj ju tak muzi beru

beronsche
7. jan 2024

@kate211 Kto sudny by s dietatom isiel do zdielaneho bytu s cudzou osobou, ked moze byvat s rodicmi?

kate211
7. jan 2024

@romi0310 Akykolvek muz, ktory opusti rodinu koli studentke (je jedno ci chudobnej alebo bohatej) je idiot. Sa divim, ze to podporujes.

Tu nejde o to, dat zene pocitit, ze je nieco menej. Ale mat istotu, ze v pripade rozchodu (a ano, to je v dnesnej dobe caste - bohuzial alebo v pripade vazneho zranenia manzela) sa ta zena taktiez dokaze postarat a jej jediny napad nebude ist byvat k rodicom za podiel na energiach - lebo je to tak pohodlnejsie.

lenka2232
7. jan 2024

Chcela by som jeho hrdinu vidiet keby bol v takej situacii ako ty,ze by nemal vlastny byt,5r dieta co by robil on..urcite by isiel k rodicom,je to aj o vzajomnej pomoci a hlavne financne..

kate211
7. jan 2024

@beronsche Ale ved nech ide k rodicom. Ale aj sama dopredu sa treba pohnut. Nech kupi garzonku a tu nech prenajima (hypoteku zaplatia najomci). Nasetrene nema a caka, ze pride princ, ktory jej zabezpeci byvanie alebo pojde s nou do podnajmu, na ktory ona sama nema.

judar
7. jan 2024

@kate211 a to si ma podla teba ist zobrat hypoteku na byt ktoru jej aj tak nedaju pri dnesnych podmienkach a platch ty inteligentka....

beronsche
7. jan 2024

@mircalla pointa bola niekde inde, nie o tom, coho si sa chytila..
Nedovolila by som si tvrdit, ze "vacsina to robi zo zistnych dovodov". Zistne = vydrbat so situaciou.
Ak maju rodiny viac generacne byvanie, lebo to obom (!) stranam vyhovuje, neda sa hovorit o zistnych dovodoch a nie je na tom nic zle.
Ze by to tebe nevyhovovalo je tiez ok. tiez tak nevyvam... Kazdemu vyhovuje nieco ine.

kate211
7. jan 2024

@judar Tak netreba robit nic a cakat? Za pracou a platom sa v dnesnej dobe ludia stahuju. Ked je u rodicov nech aspon setri (to sa akosi ani nedeje a to pracovala este aj pred dietatom), skusi kupit lacny byt a ten prenajat.

Ja si dokazem predstavit zit u rodicov v nutnom pripade. Ale s jedinou viziou do buducna, ze pride niekto, kto mi zaplati byvanie alebo pojde do podnajmu?

kikus7
7. jan 2024

@zuzanka.zuzu chceš mi povedať, že byt je lepší než dom so záhradou? Ona má kde bývať. Očividne niekoho tu dobre hnevá, že má kde bývať. A polovica koňa sa v tejto diskusii nerieši. 😉 Nerozumiem, prečo sa ľudia nestarajú o seba, ale majú potrebu urážať niekoho, kto žije inak.

kate211
7. jan 2024

@kikus7 Tu nikto neriesi, ze ma kde byvat. Predmetom tejto diskusie je autorke vysvetlit preco to muzom vadi - na to sa aj pytala.

beronsche
7. jan 2024

@kate211 Ako vies, ze sa raz neplanuje pohnut dopredu?
Tak lahko sa vynasaniu sudy a mudruje od mobilu, ze?

kate211
7. jan 2024

@beronsche Ved nech sa pohne. Ale v tejto fazi (este nepohnuta) to jej napadnikovi zjavne vadi. A ona nechape, ze preco.

ankare
7. jan 2024

Nechápem,čo to riesi, čo ho to trápi. Je to Tvoja vec.

mabenn
7. jan 2024

Byvanie s rodicmi nie je problem pre muzov - je to problem pre kazdeho samostatneho dospeleho cloveka, ktory hlada samostatneho dospeleho partnera

kikus7
7. jan 2024

@kate211 Napísala tu, že sa vyjadril, že mu to nevadí. A ak mu to vadí, tak nech si ide hľadať nejakú inú a ona raz stretne takého, kto nebude riešiť takéto somariny. Dôležité je, že ona pracuje, nepovaľuje sa doma, nie je lenivá, nepýta prachy od iných a podstatné by vo vzťahu malo byť to, aký má charakter, nie to, či spláca byt na hypo.

kate211
7. jan 2024

@kikus7 Ved ja tiez nechapem, preco to riesi, nech ho posle doprdele. A nech dufa, ze najde takeho, co to nebude riesit.

babulkomale
7. jan 2024

Uvedomila som si, ze aj ja som asi znela zacudovane, ked sme sa prestahovali na nove miesto do domu a jedna znama tiez spomenula, ze byvaju z rodicmi - tiez som si to nevedela predstavit, dedko, babka, dcera, zat a dve deti, jedna kupelna, jedna kuchyna.
Tiez som asi polozila par nechapavych otazok.
Lebo mali sme tu moznost aj my, ale uplne samostatne na poschodi s kuchynou, kupelnou, co sme si prerobili.
Ale nezostali sme, samostatnost je priorita, nech to stoji co to stoji.

autor
7. jan 2024

@kikus7 Mne to pripada,ze to vadi kazdemu muzovi 30+. Jeden mi ani neodpisal,ked som povedala o byvani u rodicov. Mladsi maju zasa problem s dietatom.

aurora33
7. jan 2024

Autorka a čo tak sa susedit na dieťa a na seba a kašlať na chlapov?

evica8370
7. jan 2024

Ako ja sa úprimne čudujem čo ti tu niektoré radia.... Ja osobne nevidim na tom nič zle ked bývaš s rodičmi.... Nie si sama ale uz s dieťaťom a určite je to takto lepšie, neviem prečo píšu že vyzieras alebo je vas veľa v domácnosti, To akože všade sa ma bývať po 2? Lebo 3,4,5 je už veľa a nezmestia sa do bytu??? Poznamky typu ako v kuchyni ,v kúpeľni tiež veľmi nerozumiem... My sme byvali 5 v byte a mali sme jednu kúpeľňu a wc a fungovalo sa.. skôr by som to brala keby bola sama a byvala s rodičmi... Ale keď má dieťa je to určite ľahšie a to čo by davala druhym za najom môže odkladať a šetriť..
Ja som skôr znechutena z neho že sa takto blbo pýta, evidentne nevie nič o zodpovednosti a starani sa o dieťa....

autor
7. jan 2024

@aurora33 Clovek nechce byt cely zivot sam.A tiez uz by som od rodicov odisla.

terezka1947
7. jan 2024

Vieš,ono jasné,človek nechce byť celý život sám. Na druhej strane,máš už dieťa. Netreba silou mocou byt s niekým,keď už...tak nech ten dotyčný stojí za to.
Daj si čas na hľadanie a aj dlhší čas na zoznámenie so synom. To,že niekto vymyslí jeden výlet s dieťaťom je ešte málo.

mircalla
7. jan 2024

@beronsche Dost pochybujem, ze je niekoho sen zit so svokrovcami napriklad

kate211
7. jan 2024

Autorka, ved ty sama pises, ze uz by si aj od rodicov odisla. Tak preco jedinu moznost vidis v chlapovi?

terezka1947
7. jan 2024

@mircalla sen možno nie úplne,ale výsostná potreba(z oboch strán)byť môže. A nakoniec,vôbec to nemusí byť zlé.