Je bývanie so svokrovcami dobrou voľbou?
Ahojte tie, ktoré takto žijete (myslím rovnaký dom ale rozdielny vchod nie priamo bývanie v jednom byte s nimi) keby ste to mali rokmi zhodnotiť tak ste spokojné? My musíme urobiť rozhodnutie samozrejme z finančného hľadiska je pre nás výhodnejšie s nimi ostať ale ja neviem či to časom zvládnem z tých ostatných hľadísk ktoré takéto spolužitie prináša.
Určite nie vlastná skúsenosť ✌️✌️teraz už máme pokoj stačilo
radsej cely zivot sami v garsonke ako so svokrovcami
bývame u mojich rodičov, máme svoje poschodie, keď nechceme ani sa nevidíme, mať znova 20 už by som to neurobila a to si vychádzame výborne, ale predsa svoje je svoje urobíš si ako chceš, kedy chceš bez kompromisov, isto by sme nemali čo máme, som im nesmierne vďačná, ale stále je tam to ale 🙂 asi ma pochopíš
Mám svoju svokru rada aj ona mňa. Ale žiť spolu, resp. Vedľa seba by sme asi nedokázali. Teda ja určite nie :D ... Moja mamka bývala vo vedľajšom dome vedľa svokrovcov. A do dnes mi vraví, že ani to nie. Že minimálne kilometer od rodičov treba byť 😀 Ja som sa toho držala a dnes viem povedať, že asi ani s vlastnou mamkou by som už nevedela spolu žiť 🙈
Z vlastnej skusenosti - nikdy viac, a pritom mame dobry vztah.
Nie, nie a nie. A to mam zlatú svokru. Svokor - nevyjadrujem sa.
Moja znama byvala na spolocnom pozemku so svokrovcami a veru to mala velmi tazke, cely zivot, musela toho vela predychat. Svokra sa dozila 90 a ona sa vtedy uz pomaly blizila k 70 - nakoniec zostala uplne sama na velky pozemok a dva domy, lebo aj manzel jej zomrel a to je tiez tazke...
Nie, nie, nie. Utekajte ak je možnosť. Vlastná skúsenosť.
@martinusik91 ano moznost je taka ze hypoteka a ist prec... neda sa to zrealizovat za par dni ale da sa
Je to zly napad z kazdeho hladiska.
Pokazi to vztahy a cela investicia do byvania, ktoru do toho date je k nicomu. Ak si casom polepsite financne a budete moct ist do samostatnho domu, kto kupi to vase byvanie u svokrovcov? To uz radsej mini garsonku a vsetko co do nej date v podobe splatok hypoteky sa vam vrati pri predaji.
Pozri keď sú oni aj vy taký že sa do seba nestarate, ak máte všetko zvlášť aj vchod tak možno by to mohlo fungovať. Aj tak je tam strata súkromia, na dvore a v záhrade budú mať oni hlavné slovo. Ale zas je to výhoda keď máte malé deti a svokrovci sú ochotný pomáhať s nimi
a ešte dodám treba myslieť aj na to, aby si raz niekoho nevyplácala aj z toho čo si tam vrazila ty, myslím ak má manžel súrodencov
My tak bývame a za mňa super. (Aspoň teda zatial) pomáhajú mi s malým, od malého babatka. Svokra miluje svojho vnučika a jej doprajem. Koľkokrát ani varit nemusím, zavolá prídi sa najesť...potrebuješ si poriadit? Daj vezmem malého...ako za mňa fajn...keď neviem dačo s ním, mam sa s kým poradit...takže nemôžem povedať nič zlé...potrebujem sa vyspať, vezme malého na noc...proste pomoc uzastna
@pribinak tomuto ja nechápem, milion päťsto diskusií, spokojní nie je nik a niekto ešte nad tým aj uvažuje a pýta sa.
Nie nie a nie.
Toto ešte niekto zvažuje?
My sme jedni z mala, co sme byvali v jednom dome a nepokazili sme si vztahy - ale hned aj poviem preco.
Predovsetkym sme to brali od zaciatku ako docasne riesenie, kym kupime a prerobime dom.
Nastavili sme si od zaciatku pravidla.
Z oboch stran sme sa snazili o dobre vztahy a nerobili sme tie otrasne chyby co tu zvyknu ludia pisat.
Nikto sa nikomu nemiesal do zivota, pomahali sme si.
Nikto sa mi nestrkal do spalne, do kuchyne, nekomandoval.
Ja som svokru nevyuzivala, nie som ten typ, ked chcela pomoct, prijala som.
Skor som ju ja pozvala na obed ako chodit vyzierat a setrit na ukor rodicov ako to vidim okolo seba.
Takze da sa to, ale predpoklada to zrelost a dobroprajnost na oboch stranach, takze je to mizive percento ludi, co to zvladnu.
My sme tak byvali 4 roky, mali sme zvlast vsetko svoje na inom podlazi.
Za mňa takto. U mňa by bolo na poslednom mieste či bývam so svokrou alebo nie. Ja by som určite nevedela celý život žuť v neistote nemať vlastné bývanie
@ibatanecnica tak vieš ľudia sú nepoučiteľní
@babulkomale vies ono ked mas plan, tak velakrat clovek predycha a ani neriesi. Vy ste mali ciel a a posunuli sa niekam, ale zit v takom martyriu cely zivot je na maslu.
Nie... Nikdy nebudeš mať pokoj
@irusa aj si presne toto myslim ze vzdy bude daco
Nie
nieeeeeee! vztahy so svokrovcami su dobre vtedy, ked su svokrovci daleko a nie o poschodie vyssie. ja by som radsej byvala v garzonke ako v nejakom velkom dome so zahradou so svokrovcami. a to pisem ako zena, ktora ma vybornych svokrovcov, vztahy mame dovolim si tvrdit nadstandardne dobre. ale som si ista, ze je to tym, ze byvame od seba daleko.
a este dodam, ze uz moja neboha starka pred x rokmi, ked som este bola vlastne decko vzdy hovorila, ze mladi maju byvat sami. nikdy ani v davnych casoch nerobilo dobrotu viacgeneracne byvanie.
Tak určite ísť preč. Nech sú akékoľvek vzťahy, spoločné bývanie všetko zmení.
@zorana999 fuh, toho je strasne vela na rozpisovanie, ale tak nieco v uplnej skratke...
1. nemozem mat navstevy v lete na dvore, v altanku, lebo moji spolocenski svokrovci sa vzdy radi pridaju hoci ide o moju navstevu... ak sa aj nepridaju, zhodou okolnosti zrovna su na dvore alebo v altanku a nieco potrebuju robit, v tom lepsom pripade sa opaluju...😁
2. deti sa hraju na dvore, samozrejme su vo veku kedy behaju, vymyslaju... starostlivi svokrovci zasahuju vzdy, ked sa da...nebehaj, nekric, nerob hento, nerob tamto, lebo si ublizis, hoci ja ako mama som tam a dovolim im to...
3. ked mame otvorene okna, kontrola preco maly plakal, preco deti kricali...a tiez sa uz stalo, ze prisli otazky co sme robili vtedy a vtedy, lebo sa u nas o tolkej a tolkej este svietilo...
No je toho kopa, kopa a je to naozaj velmi zjednodusene...samozrejme, diskusia na tieto problemy prebehla uz x-krat, bezuspesne...a ono potom to pomaly tie vztahy narusuje viac a viac, az sa dostanes do stavu, ze ti lezie na nervy uz vsetko...
Ja este dodam, svokrovci mozu byt super ked su mladi, ked postupne zostarnu, je to horsie a horsie. Stari ludia maju radi ticho a svoj klud, ak mate deti mozu ich casto upozornovat, ze su hlucne, buchaju, dupocu atd.
Mam dobrych svokrovcov, bývame spolu ale radím ti Nie , skutočne nie.

nieee... radšej jesť suchý chlieb, ale sami vo vlastnom/podnájme (a to mám zlatých svokrovcov)