icon

Je chyba vo mne, alebo je priateľka neschopná?

trentot
1. sep 2015

Pekny den , uz aj vecer, Vam prajem krásne damy..

.. obraciam sa na Vas s prosbou, alebo skor otazkou .. mam priatelku, s ktorou som uz 5.rok, na zaciatku rok pracovala u svojho "ocinka" , potom sa pohadali a odisla odtial.. obcas sa snazila sa nejak privyrabat si..co jej celkom slo... poslednych par mesiacov (zacina sa to splhat k dvom rokom) , chcela by luxus, ale stale len hovori, ako by mala nieco robit,pracovat atd, ale snaha nulova, mame velke vydaje, zhruba 1600 € mesacne, vsetko to taham ja..ked jej poviem, preco je taka neschopna ist nieco robit, preco iba na to caka, ze jej niekto nieco da, povie : ,, Ja viem, ano mas pravdu, mala by som nieco uz konecne zacat robit a nie len cakat ze padnu z neba..atd.." prejde mesiac a stale na tom istom, stale dokola tieto iste reci, ako mam pravdu atd... chodievame k mojej mame, tam sa dobre napapa, ale doma jest neurobi, ved naco - vsak vyjedla moju mamu, ja sa na to nemozem uz pozerat.. som z toho uz zufaly 😢 co mam robit? To je ozaj taka neschopna?? alebo som vadny ja, ze ju mam za neschopnu? ☹ achjo..

sissy27
1. sep 2015

@marina24 chlap ti nadáva do sprostých a neschopných a ty si ho budeš brať za manžela?? sorry, ale ozaj si sprostá, pravdu má...
@trentot tak snáď aspoň v posteli je dobrá 😅 lebo inak neviem...

trentot
autor
1. sep 2015

@eaka lutujem ze som taky vyrastol 😨 😖

lucula73
1. sep 2015

@trentot ak ju neprestanes chovat,tak ju nedonutis daco robit...zvykla si ze ma vsetko od teba.....poznam jednu taku,moju sesternicu...a dopadlo to tak,ze 15 rokov nikde nerobi len sa finti a doma vysedava...a on je uplne hotovy...musel ist na kamion aby ako vodic uzivil rodinu a speje to kbrozvodu...
Tak si premysli ci s nou teda planijes mat aj rodinu a zit aj nadalej...

loginexistuje
1. sep 2015

@marina24 no tak dufam ze s takym clovekom co popisujes svojho snubenca neplanujes buducnost a deti ...

kazdy extrem je zly...

@trentot nuz tak proste si zvykla .. oteckova dcerenka teraz ju zivis ty... bud jej priskrits prijem ...a urcis jasne limity alebo pojdete od seba... tazko povedat ci bude v takom veku ochotna sa zmenit...

trentot
autor
1. sep 2015

@sissy27 ja som uz tak znechuteny ze spolu velmi ani nespavame...ona stale vravi ako ma nechce stratit...ale chova sa inak

govinda
1. sep 2015

@trentot no tak potom nechápem jej vysedávanie doma 😒 Pohodlnosť? Lebo dostane všetko a nemusí ani prstom pohnúť.... Prepáč, ale takáto žena nie je veľmi vhodná "do voza, do koča" 😒 Nerobí nič, lebo nemusí, všetko má. Ja som sama s 2,5 ročnou dcérou, chodím do práce na plný úväzok a po nociach pečiem torty, aby som si privyrobila a aby sme netrpeli s núdzou. Finančná nezávislosť je úžasný pocit, preto vôbec nedokážem pochopiť tvoju priateľku 😒

zuzanna24
1. sep 2015

neviem preco mi na tomto prispevku nieco nesedi ale neva...

Ak je to teda pravda, z coho teda dievca zije? Skratka nedavaj jej ziadne prachy na handry a podobne a bodka.. problem vyrieseny. Ak peniaze ma (rodicia), tak ta nemusi trapit, ze nepracuje.. pretoze nemusi. Takisto aj mate nejake spolocne dlzoby, plat len svoju cast... staraj sa skratka len o seba.
Ak to dievca nepochopi potom ja nechapem naco si s nou.

iskrickaa
1. sep 2015

Este raz - preco s nou este si? Ved si vobec nerozumiete.

trentot
autor
1. sep 2015

@katkasofi dieta nemame... teda ja mam hihi , ale spolocne nemame... inak len tak medzi recou hm, ani neviem ci to tu mozem spomenut , ale si mi strasne znama, nemas nahodou auto ciernej farby? 😉

henrieta1712
1. sep 2015

Ak chceme od niekoho aby sa zmenil, musíme sa zmeniť najskôr my sami,... začni od seba, tým, že jej nebudeš poskytovať komfort na ktorý bola zvyknutá, resp. ktorý vyžaduje... asi to nebude jednoduché, ale ak Ťa miluje, ver mi, že sa zmení,... musíš byť neoblomný a rázny,...

sissy27
1. sep 2015

@trentot jasné, že ťa nechce stratiť... nie je sprostá, len lenivá 😀 a to nie je dnes jednoduché nájsť sponzora, konkurencia je veľká... 😅

bonaqa2013
1. sep 2015

Tak si ju naučil a teraz chceš zrazu aby bola iná? platíte tak vysoké účty . len jeden pracuje, bývate niekde v Prdíkove, ešte napíš že robíš na ministerstve....robíš si z nás srandu že??? Ani neverím že to je tvoje foto...

anula
1. sep 2015

@trentot
Lezie ti na nervy, povazujes ju za neschopnu, nespavate spolu. Co potrebujes? nase pozehnanie na to, aby si jej zbalil kufre?
Co vas drzi spolu? A co vas bude drzat spolu o 5, 10 rokov? Budovat a udrziavat vztah na dlhoch je trochu malo.

trentot
autor
1. sep 2015

@zuzanna24 uvery mam na seba, vlastne jeden je na nu, ale ten platim za nu tiez... ja nechcem, aby sa dostala do problemov, zas taky zly az nie som... ja ju mam rad, len ma trapi, ze nechce nic robit, to je vsetko :(

lucineckalu
1. sep 2015

Necitala som vsetky komentare, tak sa dopredu ospravelnujem, ak to tu uz bolo... Kazdopadne, stale hovorim, ze najlepsia a najdolezitejsia je komunikacia... Porozpraval si sa s nou o tom otvorene? Bez vycitiek, bez osocovania, proste v klude jej predostriet ako celu situaciu vidis, co ti vadi, co sa ti paci, co by ste mohli vo vztahu zmenit, ukazat jej, co stoji viest domacnost a co z toho platis a ze je normalne, aby sa na tom podielali obaja...

Ma uz dost rokov na to, aby to pochopila a uznala tvoje slova... ak nie, tak zial, pre pokoj v dusi by som to ukoncila, pretoze romantika je sice fajn, no zivot a vztahy su aj o tom, aby sa k veciam pristupovalo s rozumom a aby obaja boli stastni, vyrovnani, spokojni, navzajom k sebe otvoreni...

A urcite pri svojom vahani nerozmyslaj nad vecami ako je napr "uz taku ako ona nenajdem" (no ano, najdes lepsiu), "nechcem byt sam" (aha, takze teraz si stastny?), "mam ju rad" (lubis ju, no trapis sa, lubis ju a ona sa sprava ako 20-tka?),... atd atd... pretoze o par rokov to mozes trpko olutovat a hadzat si popol na hlavu, ze si najlepsie roky zivota stravil ako si stravil.... s kraskou po svojom boku (krasny vztah navonok), no vnutri trapenie zo spravania svojej partnerky....

Drzim ti palce ;)

trentot
autor
1. sep 2015

@bonaqa2013 nemam potrebu si davat fotku niekoho ineho, nerobim ani na ziadnom ministerstve, ani nic podobne... proste len viem ako zarobit...chcel som sa tu len trochu postazovat, mozno nejaku radu... to je vsetko...a to ze mam velke vydavky? kazdy ma nejake

henrieta1712
1. sep 2015

ja si práveže myslím, že mu na nej záleži, ináč by to tu neriešil a poslal ju kade ľahšie už dávno,... alebo sa len nudí a celé je to vymyslené,...čo by ma neprekvapilo,...

blackcrystal
1. sep 2015

@trentot tak ked nemate dieta, nie ste manzelia a evidentne mate uplne odlisny nazor na to co od zivota ocakavate, tak by ste si mali dat uprimnu debatu o tom, ci ma vas vztah vobec buducnost. Myslim, ze aj ona to oceni, lebo jej urcite tiez nie je prijemne, ked jej neustale dohovaras aby zacala pracovat. Ak nechce pracovat tak ju neprinutis, na rovinu sa jej opytaj, ci si zivot predstavuje tak, ze ju zabezpeci manzel (resp. priatel). Ak odpovie ano, tak obaja zistite, ze by ste si asi mali najst niekoho ineho.
Ked teraz budete tento problem ignorovat a nahodou raz budete mat spolu deti, tak to bude este vacsi problem.

Nemyslim, ze si zly ty alebo ona, len skratka kazdemu vyhovuje nieco ine a vy dvaja zjavne v otazke prinosu financii do domacnosti nemate rovnaky nazor.

bonaqa2013
1. sep 2015

@trentot niečo mi tvojom príspevku nesedí.... Prišiel si sa tu len zabaviť 😒 😒 😒
Však daj rady ako zarábaš tie veľké prachy.... Akože veľké prachy... 😀 😀 😀

trentot
autor
1. sep 2015

@henrieta1712 keby sa nudim, tak tu nesedim... myslim, ze tieto problemy riesia viaceri... nechce ist robit... to je vsetko...cely problem...

mima177
1. sep 2015

V prvom rade,neber to v zlom,ak dokazes verejne povedat o svojej polovicke,ze je neschopna,ona sa tak naozaj aj citi.Asi potrebuje posilnit sebavedomie,podporuj ju,chval,zakaz,aby hovorila o sebe,ze je nemozna.Sme to,co si o sebe myslime.Daj si s nou vazny rozhovor a povedz ako si svoj zivot nepredstavujes a ake mas ocakavania od svojej buducej manzelky.Chlap potrebuje zenu,ktora sa postara o rodinu v pripade,zeby sa s nim nieco stalo.Najprv skus vsetko,co mozes,ale bez urazok a nadavok.Pochval ju,ako uzasne vyzera v kuchyni,ako ti chuti od nej,aku mas radost a velmi ju lubis,ked ti nieco pripravi....moj manzel tiez casto odmietne pozvanie na obed k rodicom a povie pred vsetkymi,ze chce dnes obed so mnou,lebo vyborne varim.Vtedy porastiem a s laskou aj upeciem,co len chce.Skus byt chlap a drzat sa zasad..zena musi mat rozhodneho muza,mat v nom istotu...bude sa varit len doma...a hotovo.Ak nic z toho nepomoze,tak ja by som taky vztah netahala dalej...bez prace si zivot ani neviem predstavit...hlavne,ak ju mas rad,podpor ju,zmen ju k lepsiemu,tym jej len pomozes.Vymena zeny nemusi nic vyriesit...ta dalsia moze mat zas ine negativa, ktore ta tvoja nema.Navzajom sa predsa formujeme k lepsim ludom a krajsim vztahom.Good luck

trentot
autor
1. sep 2015

@lucineckalu my sme sa o tom rozpravali...len to zatial zostava iba pri reciach... no nic, nejako to uz len dopadne..

lucineckalu
1. sep 2015

@henrieta1712 to urcite zalezi... ale treba jej povedat, ako sa veci maju... aj tebe zalezi na tvojich blizkych, no tiez si od nich nenechas skakat po hlave...ci? 🙂

ja by som tiez chcela kopec veci, ktore nemam, ale tak zial, ak nemam na to peniaze, tak bud sa musim snazit najst sposob, ako ich ziskat, alebo sa zmierit s tym, ze moj standard je asi niekde inde a nevyciciavat tych, ktori to so mnou myslia vazne...

sissy27
1. sep 2015

@bonaqa2013 ako vieš, že zarába veľké prachy? ono nie všetci na SK makajú za minimálku, to snáď vieš...

klaudulienqa
1. sep 2015

@trentot teraz tak pomimo, ale je pekné ako ju lubiš 🙂 Iný chlap by takú ženu už dávno vykopol

bonaqa2013
1. sep 2015

@sissy27 čítala som všetko čo napísal, prečítaj si aj ty. Prišiel sa tu len a len zabaviť.... 😉

trentot
autor
1. sep 2015

@sissy27 toto nie su velke prachy... keby zarabam velke prachy - ako to nazval niekto, tak sa nestazujem a je mi jedno ci robi, alebo nerobi... smutne, ze to tak niektori beru ..

lucineckalu
1. sep 2015

@bonaqa2013 tiez mi to napadlo... tak nech sa bavi, ked tak 😀 zufalstvo mava rozne podoby 🙂

katkasofi
1. sep 2015

@trentot hej mám 😁...sa poznáme?

trentot
autor
1. sep 2015

@bonaqa2013 ja sa nebavim...vobec... niektorych ludi naozaj nechapem..ako keby nemohol mat aj niekto iny nejaky problem... ci aj ty sa bavis, ked sem pises nejaky svoj problem ? podla seba sudim teba ?