icon

Je dovolenka bez partnera správnym rozhodnutím?

partner45
16. jún 2024

Dobrý deň,

Zaujíma ma taky všeobecný názor.
Vec sa má tak že minulý rok svokra, keď sme boli u nich na návšteve, vravela že ide s partnerom a synom na dovolenku, a že šak či nejdeme tam s nimi aj my. S partnerkou sme si povedali, že by sme chceli ísť sami, no z finančných a pracovných dôvodov to nevyšlo. Tento rok, už začiatkom februára, sa partnerke ozvala svokra, že idú na to isté miesto, a že má ísť s nimi iba ona, že jej to zaplatí, že si má ísť oddýchnuť, ale že iba ona. Bolo to v rovnakom čase ako sme sa my dvaja rozprávali o Tom že či niekam tento rok spolu pôjdeme. My sme spolu takto v zahraničí pri mori ešte neboli, a mne to príde, ze to jej mama spravila voči mne mierne vypočitavo. Není to z jej strany také toxické? Cítim sa, že zároveň partnerka to spravila tiež sobecky a uprednostnila ju predo mnou. Sme spolu už dosť rokov, a myslím si že v takýchto veciach by mala uprednostniť partnera s ktorým žije, funguje, má psov. Takto si ona uprednostnila mamu, a ja sa cez to neviem nejako preniesť, a už vlastne ani neviem či chcem s ňou niekam ísť keď vlastne hrám iba druhé husle... Je to z jej strany oka a nemal by som sa cítiť odmietnutý?
Ďakujem

ivusa1516
16. jún 2024

@partner45 na tvojom mieste by som išla tiež osamote s rodičmi alebo s kamarátmi a uvidíš ci sa jej to bude pozdavat... Načo budes ty míňať peniaze ešte aj na ňu keď evidentne sa chová že každý sám za seba... Ja by som o takto vzťah nestala,... Co do budúcna keď budu deti

h2
16. jún 2024

@partner45 No ale predpokladám, že vy ste ešte len zvažovali a plánovali, zatiaľ čo tá jej mama to už naplánované a vybavené mala. Tak kde je problém naplánovať si s partnerkou dovolenku v inom termíne? Či len tento jediný je možný?

lenkakoc444
16. jún 2024

@partner45 ako sa k tomu postavila Tvoja priatelka, ze bola pozvana len ona? Riesila to nejako s mamou?
Mne by vobec nevadilo, ze ide ved nech idu travit cas s rodicmi je dolezite v kazdom veku. Zase neurazaj sa, ze chce robit aj nieco bez Teba. Ale to, ze ma nepozvali by ma urazilo a ak by to moj partner neriesil tak to by ma urazilo este viac.
Mne to pride, ze svokra vie, ze ste nemali financie a proste Tebe to platit nechce tak Ta nepozvala.

ivusa1516
16. jún 2024

@lenkakoc444 Veď práve to a ja mám taký názor že ide hlavne o princíp nie o to že niekto nedopraje

maciatkoe
16. jún 2024

Som zvedava, ze keby tu pisala zena, ze jej muz isiel so svojou mamou k moru a nie s nou. Ci by ste tiez tak pisali, ze super nech si chlap uzije svoju mamu..

h2
16. jún 2024

@lenkakoc444 No ale prečo by tá pani (nenazvala by som ju svokrou, lebo tou nie je) mala platiť dovolenku priateľovi svojej dcéry? Už ju platí dcére. A aj synovi (ak som správne pochopila, že syna má s novým partnerom, zrejme bude ešte dieťa).

subartic
16. jún 2024

@maciatkoe no lenže to nie je jej muž ,je to jej dlhoročný frajer.

@partner45 môj syn ide teraz so mnou na dovolenku , bez frajerky. So mnou , otcom a jeho súrodencami . A nie , jeho frajerka s tým nemá žiadny problém , nemám tendenciu platiť cudzím ľuďom dovolenky , hoci môj syn s ňou spáva a trávi voľný čas a nie je s ňu jeden rok .

partner45
autor
16. jún 2024

@lenkakoc444 Keď mi to oznámila, povedal som jej, že nech sa rozhodne ako chce, a na druhý deň jej to hneď potvrdila, ja som sa s ňou bavil o Tom že veď sme sa bavili si ideme vybrať spolu dovolenku, a ona reagovala spôsobom že som mal byť rýchlejší že jej mama sa ozvala prvá... Ono je to také aj do budúcna... Keď ju budúci rok zavolá už začiatkom roka, zase sa rozhodne že sa vykasle na mňa a pôjde s mamou? A povie mi že šak potom pôjdeme spolu? Alebo bude vo všetkom uprednostňovať mamu? Ja chápem že je to mama, že nám dali toho dosť, to isté aj naši, ti naozaj nikdy neriešili že zavolám niekam iba syna, a nie jeho partnerku... My nemáme s jej mamou nejaký zlý vzťah, navštevujeme sa keď sú narodeniny, Vianoce atď. ale napríklad ju ani nenapadlo spýtať sa má čo si ja o Tom myslím...

h2
16. jún 2024

@maciatkoe Keby mu to mama zaplatila, tak prečo by nešiel?
Ja sa ináč tiež chystám na jednu dovolenku s mamou a so synom a na druhú s mužom a so synom. Môj otec už nežije a keby som mamu nezobrala na dovolenku ja, tak by nikam nešla. A to mi ju ani neplatí, ako v tomto prípade, skôr naopak (ja jej).

h2
16. jún 2024

@partner45 Ale veď sme ti tu už písali, čo máš robiť: vybavte si druhú dovolenku spolu! Veď to, že ona teraz ide s mamou, predsa neznamená, že s tebou už ísť nemôže. Bol si pozvaný minulý rok, nešiel si. Tak sa ti jeho mama nebude prosiť donekonečna. Mal si sa opýtať, či môžeš ísť aj ty, keď si svoju účasť zaplatíš. Určite by nikto nebol proti.

subartic
16. jún 2024

@partner45 tak si ju vezmi za manželku , staneš sa súčasťou rodiny a možno potom bude volať svokra aj teba ako jej manžela. Zrejme ťa takto vníma ako cudzieho človeka.

h2
16. jún 2024

@subartic Myslím, že tým to nebude. Pozvala ho minulý rok. Odmietol s tým, že pôjdu sami. Nešli. Tak jej je, ako matke, ľúto, že dcéra by zase nikam nešla. Platiť dovolenku dcére je v pohode. Platiť dvom osobám je už asi moc.

prasiatko30
16. jún 2024

@h2 presne porovnavat to, ze jeho rodicia ich beru na splav kde sa ide pravdepodobne pod stany a na aute s dovolenkou volakde v hoteli je to cenovo proste niekde inde a platit to naraz nie je az take easy peasy

subartic
16. jún 2024

@h2 určite to bude aj v tom čo píšeš. Platiť dovolenku dcére je v pohode ale platiť dovolenku cudziemu človeku už tak v pohode nie je. Ja si myslím že okrem toho čo píšeš a s čím sa aj stotožňujem , je to že ona ho vníma ako cudzieho človeka.

madeincssr
16. jún 2024

@partner45 podla mna to partnerke dopraj (predsa len je to jej mama, zaplati jej to a mozno naozaj potrebuje oddychnut si, alebo uz velmi tuzi po mori) a uvidis dalej, ako sa to bude vyvijat. Ci vztah vas dvoch je dostatocne silny z oboch stran. Mozno sa ti bude ozyvat (v pozitivnom zmysle) z dovolenky a vsetko sa ukludni. A mozes ist na dovolenku aj ty s niekym inym "neskodnym" (rodina, dobry kamarat) a partnerka to bude musiet (mierne frflajuc) strpiet.

subartic
16. jún 2024

@h2 a k tej dovolenke s mamou , idem aj ja s mamou v septembri do mesta ku ktorému má mama veľmi kladný vzťah , chcela som jej urobiť radosť , a aj urobila. Idem iba ja , môj otec zostáva doma. Otec s tým nemá najmenší problém , dopraje jej to , po 52 ročnom manželstve je aj rád že zostane chvíľu sám 🙂

gribka1
16. jún 2024

Aký máš vzťah so svokrou? Majú ťa radi? Ak to jej nepríde nijako zvláštne a teba to trápi, tak sa vyber na dovolenku s rodičmi ty sám. A uvidíš ako sa zachová ona.

mimka1402
16. jún 2024

Poznám viacero ľudí, žien ktoré šli s rodičmi hoc už same mali doma manžela a dieťa na dovolenku, ale šli so súrodencami a rodičmi ako keď boli malí. Za mňa je to pekné. Ja nevidím v tom problém. Keby ona dala všetky peniaze do dovolenky s mamou a neostalo na druhu dovolenku, tak áno bolo by to zvláštne. Ale keďže ste roky spolu a nikde nebola, tak mama jej chcela dopriať. Veď jej dopraj peknú dovolenku a naplánuj niečo ty. Tiež by som neplatila dovolenku aj frajerovi mojej dcére. To by som musela naozaj prekopavat peniazmi sa.😀

oliolijanka
16. jún 2024

@partner45
"Sme spolu už dosť rokov, a myslím si že v takýchto veciach by mala uprednostniť partnera s ktorým žije, funguje, má psov."

Tak asi to pre nu vela neznamena, ze ma s niekym psov..

lindous
16. jún 2024

@partner45 Stále sa opieraš o to, že vy ste akurát riešili dovolenku tiež, ale nie je mi jasne, prečo ste ju aj nedoriešili, však tiež ste to mohli dohodnúť rovno a niečo vybaviť, či partnerka má problém ísť na 2 dovolenky? A je úplne jedno, na ktorú išla ako na prvú, či s tebou alebo s rodinou, to už ako vyšlo proste…

lienka.7
16. jún 2024

@partner45 moj mm ide teraz na futbal! S kamošmi, bratom, otcom...
Mňa si "dovolili" nepozvat, dokonca dohodli sa uplne sami, medzi sebou, mne to iba mm sucho povedal... hneď zajtra podavam návrh na rozvod! Čo si to len dovolil! 🤦‍♀️🤣🤣🤣

prasiatko30
16. jún 2024

@lienka.7 asi nemate spolu psov 😂

trema
16. jún 2024

Mozno sa frajerka bala, ze to dopadne ako minuly rok (ziadna dovolenka, lebo financie..), tak preto hned suhlasila, ked jej to mama aj zaplati. Mozno to bude len ich rodinna dovolenka, bez teba ako "cudzieho" cloveka.

lienka.7
16. jún 2024

@prasiatko30 mame 2😉 🤣🤣🤣 sú ale moji. 🙈 a 2 deti, ktoré sú aj jeho 👌

luccija
16. jún 2024

Nie, necit sa odmietnutý.Pravdepodobne idú do apartmánu kde doplnia miesto.Mate celý rok čas riešiť spoločnú dovolenku.To, že tvoji rodičia zaplatia partnerke výlety je pekné gesto.Tak choď ty s tvojimi rodičmi, kamarátom, alebo potom s ňou.Ano, mohla povedať nie, pôjdem s partnerom nejdem s vami, ale zase nie je nič zle na tom, že chce tráviť čas aj s rodinou bez teba
Nesuper s jej mamou.Ale druhá vec mohli povedať nech si ty doplatís...neviem kde to je či hotel, apartmán či by si sa zmestil a pod....

madeincssr
16. jún 2024

Tak ono mozno aj ti psikovia planovanie dovolenky komplikuju (obzvlast pri mori a/alebo na dlhsiu dobu). Kto chcel mat psikov? Ci to bolo spolocne uplne rovnopravne rozhodnutie vas oboch?

dkethe
16. jún 2024

Cele divne. Matka povie dcere pod, zaplatim dovcu ale len tebe,muzovi nie. Ona na to ako dospela vydata zena prikyvne.
Jednak to vyzera ze sa do vas montuje a rozdeluje. Druhak ze tvoja zena je stale mamin cecok. Tretiak ze naozaj hras druhe husle.
viesco by som urobila ja? Ak by to urobila moja svokra a muz? Sla na dovolenku sama😉 a fajne luxusnu z rodinneho rozpoctu.

candii
16. jún 2024

Mňa pobavila časť "má so mnou psov" 🤣🤣

zmrzlinka2021
16. jún 2024

@partner45 idú ako rodina, ty zatiaľ si ešte nie s frajerkou rodina, tak by si to mal rešpektovať.

prasiatko30
16. jún 2024

@dkethe nie je to zat je to spolubyvajuci ich dcery. A ak chcel mlady ist mal povedat dobre idem aj ja zaplatim si moju cast a mozme ist vsetci

zmrzlinka2021
16. jún 2024

@dkethe jej dcéra ešte nemá muža, idú ako rodina. Jej dcéra potom s frajerom môže ísť na dovolenku. Hádam jej mama nebude platiť ešte dovolenku aj jej frajerov.